Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 5

Bas dobro izgleda :)

Kad pre stiglo? :D super je

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Juce popodne poslato post expresom, jutros oko 9:30 stiglo :)

Mislim da sam ovo video na nekom telefonu...
Samo su taj napljuvali strašno zbog kože, a ovde pljušte pohvale :D

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

To je vise subjektivna stvar sta neko voli... :)
Ja sam navikao na kozu sa G4, i posle prve gumene futrolice i probane silikonske, ova kozna mi izgleda za klasu bolje a i osecaj prilikom koriscenja je bolji... Naravno, ne voli svako kozu :)

U svakom slucaju telefon izgleda otmeno, poslovno.. (kome je to bitno) u odnosu na silikon :)

Da li se nekome desava lag u galeriji? Kad otvaram slike pojedinacno, trepere dok se ne otvore i kada udjem u neki album onako blinkajuci se ucitavaju jedna po jedna, ne prikazu se sve odjednom. Kako to rijesiti?

I da samsung isporucuje krs kablove, masa ljudi se po netu zali da im ne radi brzo punjenje. Sinoc mi se tel punio pa skoro 12 sati! Fali jedna iglica (ima ih 4 umjesto 5) u konektoru koji ide u tel. Probao kabal od P8, normalno radi fast charger.

Sent from my Note 5

Settings - display - screen mode...sta ti je namesteno @Rockferry

Ja nikada ne bih punio tel koji ima zapecacenu bateriju sa fast charge.

Ne verujem da je neka nauka otpečatiti bateriju,a verujem da nije ni preskupo za promeniti nakon nekog vremena.

Sent from my Nexus 5X

Hm, i meni je adaptive i nemam tih problema.

Naravno da se ne preporucuje, manja struja punjenja, manje je zagrevanje i manje se ruinira baterija. Takodje se ne preporucuje za li-on baterije da ih praznis do kraja (tipa 3%). Ja licno, najcesce tel punim preko usb-a na kompjuteru. Duze traje (svejedno punim preko noci) punjenje, ali sam i posle godinu dana koriscenja telefona izvlacio iste rezultate.

Ja nemam tih problema u galeriji, sve radi normalno...
Fast charge takodje radi najnormalnije, fabricki punjac koji je dosao u pakovanju.
Sto se baterije tice nikada nisam vodio racuna kad je pubim i koliko je punim.. kad legnem da spavam tel stavim na punjac i ujutru skinem.. svaku noc. Preko dana dopunjavam po potrebi. I nikad nikakav problem nisam imao sa baterijama. Samo mi jos fali u zivotu da vodim racuna kad cu da punim bateriju. Nije ona kupila mene, ja sam nju, kad crkne zameni se novom i opet teras dalje.. ali do sada nikad nisam imao potrebe da menjam bateriju...

Resetovao tel, i sad normalno "glatko" radi galerija [emoji5]

Sent from my Note 5

Odlicno. Ponekad i taj restart puno znaci. Mene i dalje nervira maksimalno sto na s7 ne mogu da namestim ni jedan drugi player da bude defoultni umesto onog glupavog videa samsungovog...mnogo mi to nedostaje sa nota 5 :(

Zar ne moze da se disable-uje taj plejer (npr settings/apps) pa onda da podesis neki drugi kao default?

Sent from my D6503

Ne nazalost. To sam prvo probao i uredno ispise da ne postoji player iako je mx na telefonu instaliran i pusta sve kada preko njega idem.

Bedak ali dobro, otvaraj onda fajlove direktno iz MX-a..

Sent from my D6503

Pa to i radim, ali bih vise voleo kada bi linkovi sa neta i iz galerije otvarali mx umesto onog samsung monopolistickog djubra.

Odlicno. Ponekad i taj restart puno znaci. Mene i dalje nervira maksimalno sto na s7 ne mogu da namestim ni jedan drugi player da bude defoultni umesto onog glupavog videa samsungovog...mnogo mi to nedostaje sa nota 5 :(
ja sam instalirao mx player ali on nema share na smart tv (barem meni ne daje) i koristim samsungov koji radi share na ekran samo tako..nema problema...A moze da se odredi koji hoces defaulnplayer na Lolipopu na N5... Inače, jedini bag koji sam imao je da nije snimio jedan shot selfi kamerom i jednom nije prepoznao fingerprint...pa je prepoznao posle restarta..Ovako, fon radi odlično

Sent from Note 5.

Jel može neko da mi objasni šta se dešava sa numenklaturom Note serije?

Svuda piše da izlazi Note 7 a Note 6 nije izašao. Jel se to šestica preskače?
Vidim negde da se navodi da "Note 6/ Note 7" izlazi drugog avgusta i to navode kao da će oba izaći u to vreme tj kao da je to jedan te isti telefon. Ništa mi nije jasno.

Preskočili 6 i to je to ...
Prati se S serija .

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Preskace se zbog psihickog momenta kod ljudi...mnogi bi mislili da je inferiorniji u odnosu na novu s7 seriju pa kao da sustignu.

Sta mi bi da instaliram poslednji patch, sada mi srce bateriju, za 7h standby ode 8%. Ranije preko noci ako spusti 3-4%. Stvarno je ovaj note potpuni promasaj, od samog pocetka je imao battery drain, pa ispravili i sada opet zeznu. Nemerno ili su potpuni *****i.

Ne znam o cemu pricas... ja instalirao ovaj poslednji i apsolutno nikakvu razliku ne vidim..

Sta mi bi da instaliram poslednji patch, sada mi srce bateriju, za 7h standby ode 8%. Ranije preko noci ako spusti 3-4%. Stvarno je ovaj note potpuni promasaj, od samog pocetka je imao battery drain, pa ispravili i sada opet zeznu. Nemerno ili su potpuni *****i.
Nisam instalirao ništa i baterija solidna.Stock ROM.

Sent from Note 5.

Ne znam o cemu pricas... ja instalirao ovaj poslednji i apsolutno nikakvu razliku ne vidim..

Ocigledno nije kod svakog isto. Ne zale se svi, ali eto mene zeza. Da se nije resilo sa onim majskim patchom mislio bih da mi je felerican telefon. Mozda se stabilizuje kasnije, ali ovako je bilo i u pocetku. Restartujem telefon, smiri se malo pa opet poludi i tako sam se nervirao dok ga nisu zakrpili, bio sam miran 2 meseca.

Onda dark nemoj nista ni da instaliras, ja uvek idem optimisticki da su nesto poboljsali i zeznuh se :d

Ocigledno nije kod svakog isto. Ne zale se svi, ali eto mene zeza. Da se nije resilo sa onim majskim patchom mislio bih da mi je felerican telefon. Mozda se stabilizuje kasnije, ali ovako je bilo i u pocetku. Restartujem telefon, smiri se malo pa opet poludi i tako sam se nervirao dok ga nisu zakrpili, bio sam miran 2 meseca.

Onda dark nemoj nista ni da instaliras, ja uvek idem optimisticki da su nesto poboljsali i zeznuh se :d
I Meni izgleda sad veći drain tokom noći [emoji17]

Zato i napisah.Ja nikada ne radim update. .. Google backup iskljuci obavezno, ako vec nisi, kao sto napisa Proday

Sent from Note 5.

Do duse, meni je svaku noc mob na punjacu da bi ujutru bio 100% kada krenem na posao pa tu ne mogu da primetim da li ima razlike... ali u koriscenju preko dana nisam primetio da ima razlike... Ja sam baterijom na note 5 bas zadovoljan.. (u poredjenju sa G4 koji sam imao pre)..
Da ti neka aplikacija ne vuce bateriju ?
Bas sam pre par dana okacio SS na nekoj od prethodnih strana, skinut telefon u 8 ujutru, navece u 20 h baterija na oko 55-60 %.. pri tome nikad nista ne gasim.. non stop mi je ukljucen i wi-fi, 3g, fb, viber, skype, poslovni mail..
Jos mi Djilkos NS rece da moze i bolje od toga.. tako da tvoj primerak definitivno ima neki problem po tom pitanju..

Edit: evo ss opet:

attachment.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno