Evo par utisaka 24 h od kupovine.. mozda nekome ko razmislja o kupovini bude od pomoci... Misljenje je izgradjeno na poredjenju sa G4 koji sam nosio do juce...
Prva veoma primetna stvar je da se note u opste ne greje... cak ni kad je na punjacu dok cackam po telefonu.. meni je ovo bilo nestvarno jer G4 i pri osrednjem opterecenju moze da sluzi kao grejalica za sake.. na momente bude i neprijatno vruc. Note cackam non stop i nisam primetio da je temperatura kucista veca od sobne temperature.. Sjajno.
Sto se izgleda tice, izvinjavam se svim Samsung ljubiteljima ali po meni je G4 za klasu ispred.. ne pricam o kvalitetu izrade itd, vec o citom fizickom izgledu.. To svakako ne znaci da je Note 5 ruzan telefon, naprotiv.. Jos jedno zapaznje, Note 5 je bar duplo lepsi uzivo nego na slikama..
Telefon radi kao zmaj.. perfektno fluidno, brzo, tacno i precizno. Jednom recju savrseno. Videcemo posle par meseci koriscenja...
S pen je fenomenalna stvar. Ja tel koristim za posao, brdo mejlova, slike delova na kojima je potrebno nesto markirati i poslati kupcu, brze zabeleske.. i ako pogledam realno sada sa poslovne strane, veoma sam pogresio sto umesto G4 nisam kupio Note 4 kada sam se dvoumio jer bi mi olovcica mnogo olaksala zivot
Jos jedna stvar koja mi za sada malo smeta, ali vremenom cu se navici je zuckasto bela boja displeja, navikao sam na belu sa IPS displeja..
Baterija... deluje mi da za nijasnu bolje drzi nego G4 i ako je isti kapacitet.. ali se zato neuporedivo brze puni. Npr, dok je G4 na punjacu a ja citam vesti, pisem mejlove ili vec nesto, procenti baterije se jedva povecavaju.. Note kao da ne oseca da ga cackam, puni bateriju kao bolestan..

delije mi da puni istom brizinom kada miruje i kada ga cackam ili je razlika minimalna.
Kuciste je magnet za otiske prstiju sa bilo koje strane (safir crna) i ma koliko se neko trudio da ga cuva i briska, telefon ce uvek izgledati musavo, masno, strokavo.. G4 sa koznim ledjima nije imao taj problem
Da li za Note 5 vredi dati oko 500 eur... DA !
Pogotovo ako telefon posmatramo sa poslovne strane.
Eto.. onako nekih prvih par utisaka od mene.. i sad vec mogu da kazem ukoliko neko razmislja o kupovini, od mene ima sve preporuke za Note 5.
Definitivno se ne kajem ni najmanje sto sam sa G4 presao na Note 5 mada mi je jos uvek zao sto sam prodao G4..