Šta je novo?

Samsung Galaxy A54

Kod mene za sad ništa od ažuriranja, telefon uzet van operatera u radnji.

Kakav lag il šta već je pitanju?
Ja na S22 ništa ne primećujem.

Novembarska zakrpa treba da stigne za neki dan, tako da najverovatnije a14 stize u decembru.

Ćao svima!

Biram između A54 i Moto Edge 40. Ne mogu da se odlučim, cena je prilično slična na oglasima.
Malo me od A54 odbija što je težak, 200g skoro (zar ga nisu mogli malo lakseg napraviti 😥)

Poslednja izmena:
Stigao One UI 6.0.A54 8/256 kupljen kod nas u legalnoj maloprodaji.

Prilozi

• Screenshot_20231123_142920_Software update.jpg
    Screenshot_20231123_142920_Software update.jpg
    88 KB · Pregleda: 30
  • Screenshot_20231123_151137_Settings.jpg
    Screenshot_20231123_151137_Settings.jpg
    65.8 KB · Pregleda: 22
Skida se i kod mene

Prilozi

• Screenshot_20231123_154258_Software update.jpg
    Screenshot_20231123_154258_Software update.jpg
    96.7 KB · Pregleda: 49
Prilicno tecnije radi na one ui 6 i sve lepse izgleda.
Ali ima jedna mana, pola sistema na srpski, pola na engleski jezik.

... Odradio wipe cache i sa SD Maid (PRO) obrisao 5,5gb smeća 😳 pa sa Galaxy App Booster optimizovao telefon.
Utisak je da radi brže , fluidnije , lepše animacije 👏👏👏 .
Veoma zadovoljan - bravo za Samsung .

I ja ažurirao na android 14 i imam jedan bug ili "feature" da prijavim. Kada slikam glavnom kamerom fotke ispadaju previše zasićene bojama, pre nego što stisnem dugme za slikanje na ekranu se normalno vidi, kada pregledam slikanu fotku saturacija kao da odvrnuta 40%. Ajde proverite vi koji ste ažurirali da li se i kod vas to događa.

Blic pitanje izletela mi je povoljna ponuda za nov iz Yetela A54.Pise da jenapravljen u Indiji.Jel to ok?Postoji li jos neka zemlja proizvodjac na nasrm trzistu?

Lepse radi posle a14 updatea.
Ne mogu samo bateriju da procenim

ova 14tica unistila kameru :( Uradio i fabricki reset dzabe, nezadovoljan. A radi mi sve isto kao pre, sto se tice brzine. Da mogu vratio bi stari android.

ova 14tica unistila kameru :( Uradio i fabricki reset dzabe, nezadovoljan. A radi mi sve isto kao pre, sto se tice brzine. Da mogu vratio bi stari android.
Jel i kod tebe kad fotkaš glavnom kamerom kao i kod mene odvali boje na max, to je najviše izraženo kad fotkam na veštačkom osvetljenju u sobi?

Upravo tako unisti fotku, zvekne boje, unisti lice- neupotrebljivo, u sobi gura sve na zuto. Veceras sam probao kamaru kako se ponasa nocu, nezadovoljan, najboju fotku sam dobio pri snimanju 4k videa i u toku snimanja okinuo fotku i to je bilo skroz ok(necu je kaciti da ne bude reklama neke firme). U jedno delu sam fotkao ulicu i onako ukljucio blic, apsolutno unistenje, iz nekog razloga pokupio osvetljenje blica pre expozicije i sam zvekno boje, strasno ! Takodje ni dnevne fotke nisu kao pre, prenaglasi boje, pogotovu trave.

Prilozi

• blic01.jpg
    blic01.jpg
    159.2 KB · Pregleda: 47
  • blic02.jpg
    blic02.jpg
    316.9 KB · Pregleda: 48
  • bezblica02.jpg
    bezblica02.jpg
    561.8 KB · Pregleda: 48
Da li na svim telefonima treba da ima podesavanje kvaliteta , ne nalazim opciju Advanced intelligence option ( sa maximum,medium,minimum) podesavaljima. Da li je to opcija samo za s23 telefone ?

I ja ažurirao na android 14 i imam jedan bug ili "feature" da prijavim. Kada slikam glavnom kamerom fotke ispadaju previše zasićene bojama, pre nego što stisnem dugme za slikanje na ekranu se normalno vidi, kada pregledam slikanu fotku saturacija kao da odvrnuta 40%. Ajde proverite vi koji ste ažurirali da li se i kod vas to događa.
Da, da, u pravu si za boje. Sve je normalno kad hocu da slikam, ali kad se pogleda slika saturacija je povecana.
@solajam To sam video na s23u, kod ostalih ne znam da li imaju, a54 nema.

Popravice to oni na A55, polako jos koji mesec pa svi da imaju razlog da 'predju' na noviji napredniji. :D

Nazad
Vrh Dno