Šta je novo?

Samsung Galaxy A54

Gledam na oglase mala razlika u ceni izmedju A53 i A54 zasto je to tako znal ko?

Gledam na oglase mala razlika u ceni izmedju A53 i A54 zasto je to tako znal ko?
A 53 5G ,ima raznih mislim da ga rade i u Indiji koliko sam shvatio a ima i Vijetnamski,drugar ima ovaj drugi kupio u radnji za keš,radi super.Mada mi je A 54 malo bolja varijanta tako da preporuka je po meni A54.

Uzimam ga za par dana pa me zanima kako se pokazao za ovo vreme sto ga koristite. Ima li nekih promena na bolje-gore? Nisam neki zahtevan korisnik, standardno poneka drustvena mreza, youtube, spotify, viber.

Meni je ok, sem stvari koje sam naveo u prethodnim postovima. U suštini vredi onoliko koliko košta, ne dobija se više nego što se plati. Samsung je tačno pozicionirao svaki svoj model.

Meni izgleda smeta i amoled ekran, pošto me na prethodnom poco x3 nfc(ips) nisu pekle oči kada duže gledam u ekran, a na ovom da. Negde sam pročitao da je frekvencija 253 hz (PWM), što je dosta nisko i ume da smeta nekima koji su više osetljivi.

Najbitnije mi je da baterija izdrzi dan. Kad sam druga smena da ne razmisljam treba li da ga punim.

Baterija je ok, solidna. Izdrži dan upotrebe bez problema. Ne znam sa kog telefona prelaziš, ali generalno telefoni srednje klase su u zadnje 2-3 godine minimalno napredovali i ne očekuj čuda.

Trenutno sam na 11 lite. Ali mi nedostaje one ui. S20 sam zadnje imao od samsunga. A ne daje mi se sad za s seriju. Kameru ni ne koristim.

Onda će ti ovaj telefon biti skroz ok.
Preporučujem odmah neku zaštitu jer je bez nje ovaj telefon dosta klizav.

Imam u planu onu smart view futrolu. Nju sam i pre koristio. A staklo, da li je od ivice do ivice?

Imam u planu onu smart view futrolu. Nju sam i pre koristio. A staklo, da li je od ivice do ivice?
Nije, klasično flat staklo sa solidnim bezelima sa strane (meni na prvu ruku izgledaju veći u odnosu na 11 lite, makar koliko sam video u poslovnici dok sam se malo igrao s njim).

Da, ravan ekran sa nešto većim okvirima oko ekrana, mogli su da budu i manji ali tačno se vidi da je samsung namerno to uradio kako bi a54 izdvojio od S modela koji imaju manje okvire, isto što je i a34 izdvojio u odnosu na a54 sa još većim okvirima i onim velikim selfi zubom.

Stigao danas telefon. Nakon par sati koriscenja prilicno sam zadovoljan. Ostalo jos sutra da se prosetam po zastitno staklo i masku.

Kakvo je stanje sa temperaturom ovoga telefona pošto je najviše loših komentara bilo vezano za pretjerano grijanje prilikom korišćenja?

Meni se ne pregreva, zagreva se malo ali ništa ekstremno.

Super, jer mi taj telefon uz Redmi note seriju odgovara i ulazi u uži izbor.

Navodno od danas bi trebao UI 6.0 da krene za A54 5G

lepo istrollao onaj rumun što se tiče apdejta, nema ga za a34, a pretpostavljam ni za a54.

a kod supruge a52s jučer dobio i novembarski apdejt, redovno svaki mesec stiže ažuriranje, kao da je samsung dev timu lakše odraditi snapdragon procesore, nego exynos i mediatek. sećam se da je slično bilo i kad je imala a71.

Drugari, planiram klincu da uzmem A54 na KP. Jel ima neki poznat bug, mana, nesto na sta da obratim paznju kad trazim ili je uglavnom sve okej?

Ja ga koristim nekih 3-4 nedelja i nema nista na cega bih se pozalio. Nikakvog pregrejavanja nema, a odigram po koju partiju Wild rifta i ponekad Diablo. Uglavnom surfing, drustvene mreze i youtube. U zadnje vreme odgledam i neku utakmicu Evrolige dok sam na poslu. Nigde nije zastucao, baterija odlicna. Jos se nije desilo da mi zatreba punjenje pre nego sto odem u horizontalu. Od mene sve preporuke za ovaj model.

Hvala drugari.

Nazad
Vrh Dno