Šta je novo?

Samsung Galaxy A54

Poklonio sam poco klincu moje sestre, možda i okinem neku fotku uporedo sa ovim samsungom čisto za poređenje kada se budemo videli.
Ali sam bio generalno zadovoljan kako x3 nfc fotka po danu, nije bilo mnogo odudaranja od realnosti što se tiče boja.
Dok noću nema šta da traži pored samsunga.

Pomaže ponekad kad se isključi hdr na samsungu, ali onda umeju svetle scene da "izgore" i to je gora varijanta, lakše mi je u obradi da malo smanjim saturaciju ako treba.

Poslednja izmena:
Evo par običnih fotki a54 vs X3 nfc, xiaomi ima prirodnije boje dok samsung cepa saturaciju +30%
20231007_153235.jpg
IMG_20231007_153236.jpg20231007_153704.jpgIMG_20231007_153705.jpg

Samsung ga sam po svoje cepa da ga ulepša za društvene mreže. 😆😆

Pa moje iskustvo je bas suprotno zato sam i pisao...Imam u kuci jedan mi 11 lite od Xiaomia sto su ostali,bas cu da testiram...ne znam za sta je ali ovo ovako zeleno i plavo je uzasno.:)

Evo jedna stara sa mi11 lite,bukvalno je (meni) neupotrebljiva kamera kada je suncano i zelenila ima u pozadini.Mada i plavu i crvenu kvalitetno napuca...Druge dvije su sa a52s...

Prilozi

• IMG_20210709_110644.jpg
    IMG_20210709_110644.jpg
    535 KB · Pregleda: 63
  • 20230916_120648.jpg
    20230916_120648.jpg
    590.1 KB · Pregleda: 62
  • 20230916_121707.jpg
    20230916_121707.jpg
    862.4 KB · Pregleda: 61
ekipa, na kojem mesečnom ažuriranju je vaš fon?

kod supruge dve godine star model a52s svaki mesec dobiva ažuriranje (od danas je na oktobru), moj a34 i sestrin a54 još na avgustu.

pa ***, jedan od razloga zašto sam prešao sa xiaomija na samsung jeste da dobivam redovna ažuriranja, a sad ispade na istom.

Meni je A54 na ažuriranju iz 1 septembra.

U Yettel-u je A54 na akciji 26.376 din na rate uz Total data paket , to je zaista odlična cena ... Stvarno ne vidim poentu da prosečan korisnik baca pare na S23 pored A54.

Uzeo zeni ,dobio jos koji dinar ispod cene ,ni sam ne znam kako izboksovah
Za sada posle 2 nedelje prezadovoljna u odnosu na A52s,drasticno bolja baterija ,ekran ,vise rama i izgledom(mada licno ne znam sta je lepo na A54),duza podrska
Ostalo manje vise isto

Slični su to telefoni, a52s i a54. Ja imao pre ovoga poco x3 i baterije su slične, poco je imao odličnu bateriju pogotovo prvih godinu dana, tako da tu nema nekog pomaka. Kamere su nešto bolje, video zapis, ekran i brži je a54 recimo duplo od poca.

Ekran isti, sve isto ovako na prvu samo je A52s lepši i izgleda manje plastičan od A54 🤣
A kad čujem da neko vidi razliku između 6 i 8 GB RAM, baš mi ulepša dan. 😅

Nisam ni rekao da se vidi razlika ,vec da ima vise rama od A52s koji se prodavao u Yettelu
Ekrani nisu isti A54 je noviji i svetliji ekran super amoled ,A52 ima dobar ekran ali starije generacije
Razlike ima pa kome volja da menja

@zoreli_ Zavisi kako gledaš :). Po oglasima imaš nov za 300 na KP sa garancijom i fiskalnim. Ovde plaćaš visoku cenu pretplate od 3k. Sam telefon jeste ok, ali kada sabereš sve, možda se više isplati manji paket i manja cena, a telefon sa KP :).

@zoreli_ Zavisi kako gledaš :). Po oglasima imaš nov za 300 na KP sa garancijom i fiskalnim. Ovde plaćaš visoku cenu pretplate od 3k. Sam telefon jeste ok, ali kada sabereš sve, možda se više isplati manji paket i manja cena, a telefon sa KP :).
Jeste pretplata 3.000 din (sve je neograničeno, pozivi,poruke,internet + internet roming za EU 2gb) a posebno mi je stalo za Deezer i HBO MAX (koji sam instalirao i na TV) .
Jeste puno ali ... 🤔

Još jednu manu da prijavim u odnosu na poco x3, samsung ume češće da maši fokus kad se fotka glavnom kamerom nego poco u situacijama kada su dnevni (dobri) uslovi za fotkanje, uglavnom na nekim nasumičnim fotkama pejzaža ili kada se fotka u pravcu sunca.

Da, i kod mene isto, nema vidljivih promena koliko vidim nego neko "obično" ažuriranje bezbednosti.
Ne znam da li će android 14 stići na ovaj telefon pre NG ili da to očekujemo kasnije 🤔

Na a1 danas stiglo.
Najverovatnije one ui 6 decembar, ako ce s23 serija u novembru da dobije. Mada ono sto sam gledao nista novo ni 6 ne donosi.

Zna li neko kako se na A54 može izbrisati Samsung nalog(vlasnik zaboravio lozinku)?

Hoće da ga vrati na fabrička podešavanja, a ne može dok se ne izloguje sa Samsung naloga. Kako se ulazi u recovery mod?

Probao sam onom poznatom kombinacijom power i volume tastera, i neće, ili ja ne pritisakam kako treba, ili nije taj metod?

Na prvo pitanje ne znam odgovor, sigurno ima neki nacin, sacekaj, neko ce da ti odgovori.
A za recovery mod povezi usb kabl sa laptopom ili pc, pa onda probaj. Ili neke usb c slusalice, svejedno.

Zna li neko kako se na A54 može izbrisati Samsung nalog(vlasnik zaboravio lozinku)?

Hoće da ga vrati na fabrička podešavanja, a ne može dok se ne izloguje sa Samsung naloga. Kako se ulazi u recovery mod?

Probao sam onom poznatom kombinacijom power i volume tastera, i neće, ili ja ne pritisakam kako treba, ili nije taj metod?
Jeste, to je metod za recovery mod, ali pri tom mora da bude i data kabl povezan na telefon i, ne na punjač, već na laptiop/PC.
Ovo je radilo i na ranijim telefonima iz A serije, lično sam koristio za wipe cache partition posle većih ažuriranja.

Urađeno sa usb kablom povezanim za laptop, potpuno sam zaboravio da se mora telefon povezati usb kablom za računar.

Hvala svima koji su pomogli!

Napravili smo i novi Samsung nalog, koji radi za sada bez problema.

kod a54 i a34 ne mora više da se konektuje putem usb kabla za ulazak u recovery mode.

^Mora, barem kod primerka A54 koga sam probao, nije hteo bez konektovanja na računar preko usb kabla.

Vrh Dno