Šta je novo?

Samsung Galaxy A54

Koristim ovaj telefon negde od maja meseca, kraj maja...uglavnom, hoću da kažem, za sada nikakav problem nisam imao osim tog početnog pregrevanja koje je nestalo nakon updatea, doduše bilo je pristuno neko blago prilikom punjenja koga takođe više nema. Sve u svemu jako sam zadovoljan kupovinom, nadam se da će ovako ostati.
Hteo bih da vam postavim jedno pitanje a tiče se zaštitnog stakla. Interesuje me kakva iskustva imate i da li preporučujete zaštitu 2D, 5D...i koja je tu razlika, šta je bolje uzeti. Trenutno koristim obično, tempered staklo ali mi se čini da ovo prekriva ceo ekran. Pa ako možete vaša iskustva. Hvala svima unapred na odgovorima.

Da rezimiram samo kratko utiske nakon nedelju dana upotrebe.
Uzeo sam za majku ovaj telefon 8/256 verziju.
Telefon je odlican u svakom pogledu, pogotovo za taj novac - Dobar odziv, ne pregreva se (igrao sam neke manje zahtevne igre po nekih 45min tipa Hearthstone ako nekog zanima mogu kasnije Genshin da instaliram pa da prenesem utiske), nikakav lag nisam osetio ni sa vise aplikacija u pozadini, tastatura precizna i brza, kamera brzo okida (citao da mu to ljudi zameraju, ali zaista nisam primetio da mu treba puno vremena da obradi sliku, ekran BRILjANTAN i na najjacem suncu odlicna vidljivost. Adapter sam uzeo Samsung preko Amazona od 25w i dosta brzo ga puni, baterija traje dan i po, sad cak i duze kad ga je majka preuzela, AI adaptacije i nakon sto sam ga ja malo intenzivnije testirao.
Sve u svemu, privatno koristim 14pm i osetljiv sam na spore i non-snappy telefone, ali ovim sam bas zadovoljan i preporucio bih ga svakom ko ima nedoumicu a planira neki mid-range oko 350€.

Uzeo i ja a54. Prešao sa poco x3 nfc na samsung jer mi dosadio xiaomi, i nisam mogao i sledeći da uzmem 😁
Za sad je u većini stvari bolji od poca, jedino je punjenje sporije i mislim da se više greje od poca.
Kamere su nešto bolje i telefon je brži što je i normalno.

Kako vam radi otkljucavanje licem na A54? Meni onako dosta loše, tipa bar u 30% slučajeva ne otključa, dok otisak radi jako dobro, još sam isključio animaciju za otisak i deluje brže da otključava.

Kako vam radi otkljucavanje licem na A54? Meni onako dosta loše, tipa bar u 30% slučajeva ne otključa, dok otisak radi jako dobro, još sam isključio animaciju za otisak i deluje brže da otključava.
Nisam ni ja zadovoljan face unlockom na A54.
Moram priznati da mi je na Xiaomi Mi Note 10 Lite radilo odlično, kao i da mi sada na drugom telefonu, Samsungu S10 (Android 12) radi super.

Da, meni na poco x3 nfc otključavalo super kada je dobro svetlo, dok a54 maši i kada je dobro i kada je loše svetlo 😁. Čudo da nisu apdejtima sredili to, a bilo je apdejta.

U zdravlju da vas služi A54. Treba napomenuti da ima i mesto za memorijsku karticu što je razlog više za kupce koje ne menjaju često telefone, gde spadam i ja.
Ja ću ga pazariti uskoro, možda čak i početkom godine jer mu cena pada sve više.
Možda tad bude i oko 280€.
Više i ne gledam druge modele, sad samo da odlučim da li ću beli ili onaj zelenkasti. 😁

Ja sam uzeo taj zeleni, posle poca nfc ovo je atraktivan uređaj 😁, fino izgleda, doduše trenutno stoji u crnoj silikonskoj pa se ne vidi, kada nabavim providnu biće lepši.
Stabilizacija u 4k koliko sam primetio sređena nekim apdejtom i sada radi ok, mislim sa difolt sistemom kada je prvi put upaljen nije radila u 4k na glavnoj kameri.
Kada bi sredili otključavanje licem da to dobro radi ne bi imao neke zamerke.
Ja ga platio 47 crvene na ovim trenutnim "akcijama" u poznatim radnjama.

I ja stavio staru memorijsku od 128gb u 54-ku, zgodna mi je za fotke iz starih telefona koje tu prebacujem.

Poslednja izmena:
Ja nisam zahtevan korisnik, pa sam namerno uzeo verziju sa 128GB prostora, i ubacio karticu od 256GB. Sada sam miran :)
Što se futrola tiče, volim robusnije tzv armor futrole, poručio sam 4 sa Alija, jedna mi se toliko svidela da ove druge tri nisam ni raspakovao, a mislim da ću tu jednu koju koristim poručiti u još nekoliko boja :LOL:

Ja nisam zahtevan korisnik, pa sam namerno uzeo verziju sa 128GB prostora, i ubacio karticu od 256GB. Sada sam miran :)
Što se futrola tiče, volim robusnije tzv armor futrole, poručio sam 4 sa Alija, jedna mi se toliko svidela da ove druge tri nisam ni raspakovao, a mislim da ću tu jednu koju koristim poručiti u još nekoliko boja :LOL:
Ako volis armor futrole, preporuka za Spigen Tough Armor. Ja je imam i na 14pm, uzeo i majci za a54, znaci imas subjektivni osecaj tenk da je izgazi ne bi telefonu nista bilo, cak je i bolja na a54, kamere su jos zasticenije i vise uvucene.
Jedina mana je to sto je malo robusnija i ne lezi kao silikon, ali sto se tice zastite mislim da nema bolje, a imao sam i ESR i cuveni Otterbox

Koje punjače vi koristite, ja trenutno šaoimijev od 33W, ali pošto imam merač potrošnje vidim da uglavnom samsung vuče nekih 16W max, a kad ga priključim piše brzo punjenje, da li da jurim originalan punjač ili se i on slično ponaša?

Prilozi

• Screenshot_20230924_181329_One UI Home.jpg
    Screenshot_20230924_181329_One UI Home.jpg
    50.5 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena:
Ако ми је највише битан квалитет екрана и звук за гледање филмова и серија и Јутјуба, да ли да узмем овај телефон, А34, Онор 70 или Моторола еџ 40?

Ako volis armor futrole, preporuka za Spigen Tough Armor. Ja je imam i na 14pm, uzeo i majci za a54, znaci imas subjektivni osecaj tenk da je izgazi ne bi telefonu nista bilo, cak je i bolja na a54, kamere su jos zasticenije i vise uvucene.
Jedina mana je to sto je malo robusnija i ne lezi kao silikon, ali sto se tice zastite mislim da nema bolje, a imao sam i ESR i cuveni Otterbox
Izvinjavm se ako idem u off, ali gde si našao Spigen Tough Armor kod nas za A54? Može i u PM, ako ne javno.
Inače, kod mene na poslu koristimo Otterboxove i za telefone i za tablete (za telefone one sa nosačima za kaiš), ali posle par godina guma počne da se raspada, što me malo iznenađuje s obzirom na reputaciju i cenu Otterboxa.

Izvinjavm se ako idem u off, ali gde si našao Spigen Tough Armor kod nas za A54? Može i u PM, ako ne javno.
Inače, kod mene na poslu koristimo Otterboxove i za telefone i za tablete (za telefone one sa nosačima za kaiš), ali posle par godina guma počne da se raspada, što me malo iznenađuje s obzirom na reputaciju i cenu Otterboxa.
Narucio preko Amazona.de, izasao me je 17e.
Kod nas na KP izgleda da nema, imaju samo Rugged armor (za njega kazu da je neka zlatna sredina, nije previse robustan ali s druge strane dobar nivo zastite) i oni Liquid/Ultrathin, ali nisam probao ni jedan ni drugi pa ne znam iz licnog iskustva kakvi su.
Pretpostavljam da ovi sto preprodaju na KP mogu da nabave i Tough armor ako te mrzi sam da se cimas.

Narucio preko Amazona.de, izasao me je 17e.
Kod nas na KP izgleda da nema, imaju samo Rugged armor (za njega kazu da je neka zlatna sredina, nije previse robustan ali s druge strane dobar nivo zastite) i oni Liquid/Ultrathin, ali nisam probao ni jedan ni drugi pa ne znam iz licnog iskustva kakvi su.
Pretpostavljam da ovi sto preprodaju na KP mogu da nabave i Tough armor ako te mrzi sam da se cimas.
Hvala lepo na informacijama @Marmil :)

Da odgovorim sam sebi za punjač i brzinu punjenja. Kupio na kraju original samsung 25w punjač i osetno brže ga puni u odnosu na šaomijev 33w, i pojavilo se obaveštenje "veoma brzo punjenje"

Prilozi

• Screenshot_20230929_101031_Chrome.jpg
    Screenshot_20230929_101031_Chrome.jpg
    123.6 KB · Pregleda: 48
Veruj mi da nikad ne koristim tel dok se puni, tako da ne znam. Kad ima 100% samo sklonim sa punjaca.
Ako te zanima zagrevanje kad se koristi- sve je okej, bez problema.

Veruj mi da nikad ne koristim tel dok se puni, tako da ne znam. Kad ima 100% samo sklonim sa punjaca.
Ako te zanima zagrevanje kad se koristi- sve je okej, bez problema.
Ne zanima me kad se koristi na punjaču da li se greje, ni ja nikad ne koristim telefon dok se puni.

Imate li problema u toku poziva sa virtual proximity senzorom kao kod nekih Xiaomi telefona koji imaju taj virtual?

Greje se kao i prethodni poco x3 nfc, otprilike. Umereno i ništa posebno više ili manje.
Ukućani me *****avaju da će za rođendan da mi poklone A54 u lila boji koliko gledam klipove oko ovog telefona, hahahaha.
Meni je kamera najbitnija uz bateriju.
Da se ne lažemo, sad svaki telefon ima dobru kameru u dnevnim uslovima.
Kaži mi kako si zadovoljan kamerom u uslovima slabog osvetljenja i noću?

Nisam koristio neke skupe telefone, ali u odnosu na poco x3 nfc, noćne fotke dosta bolje u svakom aspektu, na automatici sam upali noćni mod kad prepozna da je potrebno i fino to deluje, kad ga prebacim ručno na noćni mod osvetli fotku dodatno i pojača oštrenje i fotka deluje još bolja, ali tad fotkanje traje malo duže do 3 sekunde max, na automatici nešto kraće.
Ono što mi se previše ne sviđa što preko dana ume da prezasiti plavu boju neba, pa deluje fotka kao provučena kroz lightroom 😁, a ja sam od onih koji vole sami da obrade fotku po izboru, a ovde ti samsung "olakša" i fotka bude spremna za društvene mreže 😁
Još sam zapazio po danu ume da napravi "ulje na platnu" od trave kada je u senci, tu mislim da se poco malo lepše snalazio.
Ultraširoka kamera solidna, ali ne nešto bolja mnogo od poc-a, slične su i noću nije baš za neku upotrebu.
Video zapis vrlo dobar i bolje zvuk ume da snimi u odnosu na pomenutog poc-a.

Preporučujem zelenu boju, koju ja imam baš je nekako sveža 😁

Prilozi

• rs-galaxy-a54-5g-sm-a546-sm-a546blgdeuc-535691584.png
    rs-galaxy-a54-5g-sm-a546-sm-a546blgdeuc-535691584.png
    128.1 KB · Pregleda: 28
Još sam zapazio po danu ume da napravi "ulje na platnu" od trave kada je u senci, tu mislim da se poco malo lepše snalazio.
Steta sto nemas jos uvijek taj Poco da okacis slike kada se slika trava,ja jos imam traume od Xiaomi fluo zelene na fotografijama.To mi je uvijek bio uzas.Ako iskljucis Auto HDR to kod Samsunga pomaze sa bojama.Kod Xiaomija,trava i drvece su drečavo zeleni sta god mu radio...

Nazad
Vrh Dno