Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

Ko ti garantuje da ce ikada biti 100% stabilna ver. sem toga to ti je ona varijanta kupi nesto top i drziga u fiocu da prodje malo vremena.:trust:

Sto je najgore izadje ti kao neki patch i onda kad obavis update igre ono ajmo od pocetka. Znaci naravise igru pa te puste da igras pa ti daju jedan patch, pa opet od pocetka , pa drugi patch, pa ti opet krenes od pocetka i tako ...................
Ili moze i ona druga varijanta izasao naslov pogledas ko ga je pravio pa onda ocenis kad ces da pocnes da igras za 2, 3, 6 meseci kad se smisle da naprave jedno 10 patch-eva e onda krenes lagano sa igrom a ono u medjuvremenu izasao nastavak.

Aj nemoj samo da kukas majku mu... :) . Nije to valjda jedino sto bi trenutno mogao da igras, situacija je takva da se stalno utrkuju i izbacuju nedovrsena izdanja!

Igram ponovonapunjenu verziju ( 3.95GB). Preskocio sam update 1.5.0.3, vec sam isao na update 1.5.0.4, a nakon toga lek. engleski menu, govor, teks, nema ispada na desktop.

Ono sto sam napisao za SOC vazi i za CS. Mnogo setnje, a malo akcije.
Jos malo cu da igram...

Moguce resenje za retardirano koriscenje visejezgarnih procesora, tj. nekoriscenje vise od jednog jezgra:

This helps me in getting equal load on all 4 cores.

As you can see we have 100% load on 1st CPU core and 0-10% on 2nd and so on with multicores CPU used. Just want add some hint about this trouble:

- start game and wait for intro start playing or game menu displayed
- press CTRL+SHIFT+ESC for call Task Manager (if it doesn't try ALT+TAB, WINKEY or CTRL+ALT+DEL and start it way you do)
- in Task Manager go to "processes tab" and find xrEngine.exe press RMB on it then select "Affinity" - you will see that all cores are used
- unselect all cores except 1st press "OK"
- now enter xrEngine.exe Affinity settings again and select all cores back to use then press "OK"
- press ALT+TAB to switch back in STALKER process
- now play and see the difference on ingame cores load - on AMD/Intel multicore CPUs i have seen 50-70% for

http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=725684

Koliko sam ispratio, dobitak u performansama je osetan...i vazi i za dvojezgarce.

Imam 2 pitanja vezana za igru :

1. Kako da stavim upgrade na oruzje ? ( ne mislim na ono sto kupim, vec npr. Scope koji imam u torbi ? )

2. Prodam 3 puske svaka pise da vredi po ~6-7k a dobijem za sve tri mozda ~2k ??

i kako mi retardirani da proĐemo pored onog mitraljeza čim se izađe iz močvare u vojni kamp (kad se krene kod Sidorovića) ??? dal sam tolki ***** čim provirim on me smakne u pm!!!!

Pored tog mitraljeza ja samo protrcao bez problema dokacio me par puta al sam se brzo fixovao i nastavio stur bez problema.

Imam 2 pitanja vezana za igru :

1. Kako da stavim upgrade na oruzje ? ( ne mislim na ono sto kupim, vec npr. Scope koji imam u torbi ? )

2. Prodam 3 puske svaka pise da vredi po ~6-7k a dobijem za sve tri mozda ~2k ??

1. Taj nisan se najverovatnije ne pasuje na tvoju pusku i zato ne mozes da ga namontiras.

2. U tome i jeste fora,nijedan trgovac nece nikad da ti da punu cenu za ono sto prodajes.U principu,sve je skoro bezvredno osim ,naravno, artefakata za koje dobijas vise para.Takodje sam primetio i da razliciti trgovci ne cene isto pojedinacne artefakte ,tako za jedan te isti "kamicak" koji kosta nekih 6k rubalja negde ces dobiti 3000 a kod drugog trgovca 4000 npr...Vodi red kome prodajes svoje goodies...;)

Njesra .. pa kako da uopste zaradim kintu u igri, gledam upgrade-e za pusku, pa treba mi ~15k za sve ono i vise, prodam aftifekt za ~2.5-3k zavisi a puske od 7k lik mi da mozda 700! Ok*ra me samo tako ..

A scope inace samo prevucem do puske i tako stavim ?

Eh, da dodam, kako da znam koliko ce ko da mi ponudi kad nigde ne pise ? cena za pusku pise gore desno npr. 5000R a ovaj se ispruzi 10% toga a zatim bi mi istu pusku prodao za tih 5k ...

Poslednja izmena:
Aha
Koliko mi se cini svima je frka za pare :) Pored para imam problem i sa zavojima, nikad ih nije dosta. Dosta puta sam morao da ucitavam igricu ponovo samo zato sto sam iskrvario. A sto se tice artefakata nisam nasao ni jedan, operisan sam od toga. Doduse probao sam samo jednom i ubile me one anomalije ko zeca i odustadoh.

Vratio sam se iz Cordona u Swamp da pokupim pare i zavrsim jos neke kvestove i sad ne mogu nazad, vodici nemaju opciju da me odvedu do Cordona a peske takodje ne mogu. Jel ovo neki bug i da li ima resenja?

Poslednja izmena:
Njesra .. pa kako da uopste zaradim kintu u igri, gledam upgrade-e za pusku, pa treba mi ~15k za sve ono i vise, prodam aftifekt za ~2.5-3k zavisi a puske od 7k lik mi da mozda 700! Ok*ra me samo tako ..
Ako ne zuris sa igrom mozes dosta para da skupis,ja sam vec u kordonu tako kupio seva suit...Npr,pobijes sve vojnike i napravis 3-4 ture onako full natovaren do Sidirovica i eto tebi dobre kinte.Ili pokupis svu skuplju municiju is onih sanduka koji se nalaze gde su grupe stalkera pa i prodas kod trgovca itd itd.Meni se bas cini da je igra dosta laksa od SoC-a,narocito zbog municije koje ima bas u izobilju(cak i one najskuplje),tek sam na pocetku a vec imam sevu,vintorez,30 Kg AP municije i 30-tak hiljada rubalja...To u SoC-u nije moglo...:)

Te stvarcice mozes da montiras samo na pusku koju trenutno koristis...Probaj desnim klikom na stavku koju zelis da zakacis...

Eh, da dodam, kako da znam koliko ce ko da mi ponudi kad nigde ne pise ? cena za pusku pise gore desno npr. 5000R a ovaj se ispruzi 10% toga a zatim bi mi istu pusku prodao za tih 5k ...
Kad kliknes na "trade",uradis dvoklik na stavku koju zelis da prodas,pri vrhu menija ce ti pisati cena koju ti trgovac nudi...

Poslednja izmena:
Vratio sam se iz Cordona u Swamp da pokupim pare i zavrsim jos neke kvestove i sad ne mogu nazad, vodici nemaju opciju da me odvedu do Cordona a peske takodje ne mogu. Jel ovo neki bug i da li ima resenja?
Moguce da je bug...Ja sam se normalno vracao u mocvaru i nazad u kordon bez vodica...

Pomagajteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,bas mi se svidela igra na pocetku,ali...... nikako ne mogu da predjem prvu misiju (help with tower) ili tako nesto ,kada dodjem tamo jednostavno se nista ne desi,ubijem svinju pridjem toweru (ili se popnem) i nista? sta treba da se desi da prodjem dalje?

Poslednja izmena:
popnesh se na tower?

Igram ponovonapunjenu verziju ( 3.95GB). Preskocio sam update 1.5.0.3, vec sam isao na update 1.5.0.4, a nakon toga lek. engleski menu, govor, teks, nema ispada na desktop.

Ono sto sam napisao za SOC vazi i za CS. Mnogo setnje, a malo akcije.
Jos malo cu da igram...

apsolutno nije tachno... ako ne znash mozesh da koristish vodiche koji te transferuju na odredjene delove mape odakle ti je sve veoma lako i brzo dostupno... svuda brzo dotrchish ako imash opreme ispod ogranichenog nivoa nosivosti....

scope se koristi tako sto prevuchesh ga preko oruzja kojem odgovara (onaj iz swampa) odgovara samo ak94(an94 sa wiki)

prvi mitraljezas i corodnu kada izadjesh i swampa se prelazi tako sto ga ili ubijesh iz pishtolja (morahs ga imati nabudzenog do kraja) ili sachekash da napravi pauzu i onda sa nozem u ruzi prodjesh ispod drveta sa desne strane i rasturish kutije pritiskash quick key za health ... u medjuvremenu mozesh da se naubijash military likova i nakupish se sjajne opreme na samom pocetku, ako si dovoljno spretan

oprema se budzi ili u clear sky bazi ili posl u cordonu u neutral base (nisam dalje stigao ali kapiram da u svakoj vecoj bazi imash lika koji moze da budzi razlichite stvari, ne mogu svi sve isto, kapiram da onaj u prvoj bazi moze najvishe)

i ***e igrajte igru sa idejom u glavi da je malo komplikovanije i softiciranije od pishljivog quake-a ili doom-a

side quests koje dobijate apsolutno ne morate reshavati jer oni ne utichu na negativan odnos sa grupom sa kojom saradjujete... a opet ima prilika sa kojima mozete dobro zaraditi... kesha nikad dosta...

odem na zvanichni forum i prosto ne mogu da verujem na kom nivou su retardirana pitanja za ovu igru...

@vdr1981 tnx razjasnio si mi stvari :banana:
Sidorovic mi je malo daleko, sad sam u Freedom kampu a tu baja stvarno nudi malu kintu, najsmesnije je sto IL 86 gde pise da vredi 5000 trazi 7500 ako hocu je kupim ..:)

...odem na zvanichni forum i prosto ne mogu da verujem na kom nivou su retardirana pitanja za ovu igru...

Isti je slucaj i ovde. :) Na benchu ima vise retardiranih likova od samih tema i pitanja.
Sto se Clear Sky-a tice - igra je smor. Pa *** jel moguce da moras da potrosis 2 sarzera na jednog smrdu koji stoji na razdaljini od 10ak metara?
Pucam, pucam, pucam i nista...on ispali 3-4 metka i ja odo'. :S: Totalna gupost!
Necu da se obazirem na grafiku, koja je ruku na srce KATASTROFA ali nije od presudne vaznosti za opsti utisak.
Vrlo sam razocaran nastavkom.

Problem je tvoj mladicu moj :d, sto si .... (ne to :smash:).
Nego zato sto poredis Stalker i Crysis. Te dve imaju zajednicko to sto su iz prvog lica i sto drzis kojekakvo oruzje u rukama, i to je sve :).

Kome su bitne suve tehnikalije, napucavanje, taj ce se odmah baciti na Crysis, kome je bitna atmosfera i sve ostalo sto je krasilo (neki bi rekli i ruzilo :D) Stalker SoH (da ne ponavljam sad sve sto je tamo dobro, a cega nema u drugim igrama ;)), taj ce nocima igrati ClearSky.

Tako ti je to, mozh ovako a mozh i onako, ma mozh ti to :D.

Poslednja izmena:
Problem je tvoj mladicu moj :d, sto si .... (ne to :smash:).
Nego zato sto poredis Stalker i Crysis. Te dve imaju zajednicko sto sto su iz prvog lica i sto drzis kojekakvo oruzje u rukama, i to je sve :).

Kome su bitne suve tehnikalije, napucavanje, taj ce se odmah baciti na Crysis, kome je bitna atmosfera i sve ostalo sto je krasilo (neki bi rekli i ruzilo :D) Stalker SoH (da ne ponavljam sad sve sto je tamo dobro, a cega nema u drugim igrama ;)), taj ce nocima igrati ClearSky.

Tako ti je to, mozh ovako a mozh i onako, ma mozh ti to :D.

Ma jok bre, nije u tome stvar. :) Nisam nigde pomenuo Crysis ali je suludo neuporediti barem na sekund ove dve igre. Ne mislim konkretno na grafiku, vec na optimizaciju, gameplay i naravno pricu na kraju. Rusi su dobrano zasrali motku sto se ove tri stvari tice a ni grafika nije na daleko.
Paz' ovako, da se ova tema ne bi pretvorila u "duel", reci cu samo da se "meni" CS ne svidja iako sam SOC presao sa uzivanjem.

Pomagajteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,bas mi se svidela igra na pocetku,ali...... nikako ne mogu da predjem prvu misiju (help with tower) ili tako nesto ,kada dodjem tamo jednostavno se nista ne desi,ubijem svinju pridjem toweru (ili se popnem) i nista? sta treba da se desi da prodjem dalje?

Opet neki bug...:S: Odmah posto pobijes svinje treba da se desi blowout i automatski se vracas u bazu...

a možda su se svinje navikle da svako malo dolazi neki novi stalker da ih pobije pa se posakrivale?
vdr1981, jel ti još pičiš onu rus/eng verziju?

Nazad
Vrh Dno