Šta je novo?

RTS HD!

Mislim da je teško da hvatate 27. kanal sa Avale. A sa Iriškog venca ne emituju HD na žalost.

Interesuje me da li otkada je krenuo hd, postoji jos uvek Avala tv koja je takodje isla u digitalnom formatu? Hvala unapred na odgovoru.

I ja se nešto nosim mišlju da to probam, ali me nervira što rf kabla moram da vadim, jel ima neka skretnica preko koje bih mogao da priključim ikom kablovsku + sobnu antenu u isto vreme, pa samo jedan kabl da ide do tv-a? Normalno, bez gubitka na kvalitetu...

Je l bila sinoć LŠ u HD?

Poslednja izmena:
Zna li neko da li digitalizovani RTS pusta stereo ili 5.1 ton?

Za sada samo stereo

Da li imaju EPG?

Nema još ni EPG.

Jel su poradili malo na bitratre-u ili je jos uvek onako slab?

Malo su podigli.. Nažalost ne može se videti razlika jer ovih dana samo breze i barse puštaju....

Prilozi

• rts hd bit rate.jpg
    rts hd bit rate.jpg
    124.6 KB · Pregleda: 235
imam jedno pitanje sve koji bi mogli da mi pomognu, hteo bih da kupim samsungov monitor t260, e sad se dvoumim izmedju obicnog modela i onog Hd, razlika je sto jedan ima tjuner a drugi ne, moje pitanje glasi da li bih imao losiju sliku sa t260 (naravno uz neku dobru dvb-t karticu, mada ja mislim da na kvalitet slike dosta utice i graficka karta u PC-u) ili bi slika sa Hd modelom koji ima u sebi digitalni tjuner bila neuporedivo bolja? Hvala unapred na odgovorima.

Pa nije interlaced sramota ako je 1080 :). Al čini mi se da je fudbal bio 720p sa 50 frejmova. Je l tako beše :)?

Trenutno ne emituju u 1080i nego u 720p. Može se videti na screen shotu iznad...

Biće da su mislili na LCD sa LED backlight-om ili računaju da vest treba da ima upotrebnu vrednost u tekućem deceniskom kontinumu. ;)

Poslednja izmena:
Kakva je bila slika veceras protiv Rumuna? Da nisu digli bitrate nekim cudom? :D

Slika je bila sasvim OK, i EurosportHD je preuzimao sliku.

Da li bi neko mogao da mi da savet koja je najbolja antena za digitalni rts, ja sam se namucio sa sobnom antenom sa pojacivacem, uhvati signal 55-60 ali mi slika secka, da li bi neko mogao da mi preporuci neku dobru antenu? Negde sam procitao da nevalja da se ima pojacivac jer on kao nije dobar za digitalni signal, i kada sam trazio dig. signal kada mi je bila najbolja slika na analogni rts2 sa Avale nisam imao dig signal i obrnuto. Inace nalazim sa u naselju Jerkovic i okrenut sam ka suprotnoj strani od Avale. Hvala unapred na odgovorima.

Malo su podigli.. Nažalost ne može se videti razlika jer ovih dana samo breze i barse puštaju....

Sada bitrate nije statičan, već je ceo paket u statističkom multipleksiranju, tj. varajbilan bitrejt, prema potrebi.

Da li bi neko mogao da mi da savet koja je najbolja antena za digitalni rts, ja sam se namucio sa sobnom antenom sa pojacivacem, uhvati signal 55-60 ali mi slika secka, da li bi neko mogao da mi preporuci neku dobru antenu? Negde sam procitao da nevalja da se ima pojacivac jer on kao nije dobar za digitalni signal, i kada sam trazio dig. signal kada mi je bila najbolja slika na analogni rts2 sa Avale nisam imao dig signal i obrnuto. Inace nalazim sa u naselju Jerkovic i okrenut sam ka suprotnoj strani od Avale. Hvala unapred na odgovorima.

Najbolje se pokazala logaritamsko-periodična antena, poznata kao loga. Što se pojačivača tiče tu sve zavisi od kvaliteta istog, ne mora da znači da guši signal. Međutim, po tvojoj priči čini mi se da hvataš refleksiju signala?!?

Sada bitrate nije statičan, već je ceo paket u statističkom multipleksiranju, tj. varajbilan bitrejt, prema potrebi.

A kako onda odrede prema potrebi?
Vidim po onom sample-u gore da je bitrate priblizno 7mbps(isti kao sto je bio i dok je bio statican),da li oni onda recimo mogu samo dok traje utakmica da ga dignu na 15mbps pa posle spuste ili kako vec...
Mislim sto nisu onda digli bitrate za ovu potrebu ako su stavili da je varijabilan? :S:

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru, kupicu logu pa cu probati, a sta mu dodje refleksija signala i koliko bi trebala da mi bude jacina signala da mi ne bi kocila slika?

Refleksija je da hvatas signal koji se odbija od nekog objekta.
Sto se tice kocenja ne mogu ti reci jer mi u NS nemamo HD,ali ti mogu reci kako stvari stoje sa SD digitalnim RTS-om.
Meni nekada sa onom malom antenicom sto dodje uz karticu i na 30% kvaliteta signala radi perfektno a nekada koci.
I ja sa tom antenom 99% hvatam refleksiju ali eto nije nista odredjeno,bar u mom slucaju... :wave:

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru, sto se tice Hd kanala on nista manje i nista vise ne koci kod mene od ostalih kanala u sd kvalitetu....

Da li neko moze da mi objasni zasto mi RTS HD ne radi? Sliku nemam, cuje se zvuk, ali mi pise HD NOT SUPPORTED! Ostala 3 kanala rade super.. Pozz..

Da li neko moze da mi objasni zasto mi RTS HD ne radi? Sliku nemam, cuje se zvuk, ali mi pise HD NOT SUPPORTED! Ostala 3 kanala rade super.. Pozz..

Koji tv imas? Po ovome sto si opisao 99% sansa je da nemas mpeg4 dvb-t tuner vec mpeg2, kao i dobar deo ljudi odavde.

Nazad
Vrh Dno