Šta je novo?

RTS HD!

Пошто је изгледа најбоље решење куповина Leadtek DTV2000H картице, је л' може неко да ми каже каква антена ми треба за ово? Је л' раде и обичне, оне за аналогну телевизију? Колико је сигнал осетљив? Је л' мора баш ка Авали да буде усмерена?

Ne bih rekao da je najbolja ali ajde...
Ima jos par odlicnih resenja :

http://www.avermedia.com/avertv/Product/ProductDetail.aspx?Id=425

Ovu ja imam i na dosta foruma kazu da radi odlicno! Hrvati su gledali sa njom kazu da je jedna od najboljih. Inace ona je Hibridna.

Ali ako nameravate da kupite karticu samo za RTS HD onda jeftinija varijanta je :
http://www.leadtek.com/eng/tv_tuner/overview.asp?lineid=6&pronameid=432&check=f

Takodje pomirite se da ni jedna nema softver sposoban za DXVA!
Ko ima mogucnost da kupi ja bi preporucio sledeci program koji radi na vecini kartica : http://www.dvbviewer.com/en/index.php

Poslednja izmena:
Хвала на екстремно брзом и потпуном одговору, погледао сам ове две картице, делују добро, посебно ми се свиђа ова Leadtek-ова, што има минимум електронике, јер већ имам ТВ картицу па ми је потребна варијанта само за RTS HD. А ионако ће за коју годину да пређу на DVB-T2, који није подржан ни на једној картици.

Али је проблем што сам у продаји нашао само Leadtek DTV2000H, а ове две нисам. Можда сам само тражио на погрешном месту, али ни Гугл није нашао пуно страница на којима се оне помињу.

Хвала на екстремно брзом и потпуном одговору, погледао сам ове две картице, делују добро, посебно ми се свиђа ова Leadtek-ова, што има минимум електронике, јер већ имам ТВ картицу па ми је потребна варијанта само за RTS HD. А ионако ће за коју годину да пређу на DVB-T2, који није подржан ни на једној картици.

Али је проблем што сам у продаји нашао само Leadtek DTV2000H, а ове две нисам. Можда сам само тражио на погрешном месту, али ни Гугл није нашао пуно страница на којима се оне помињу.

Probaj da nadjes ovu : WinFast DTV1000 S

To je maltane ista kartica kao i ona sa linka. :wave:

p.s. nadajmo se LS u HD.... :D

Poslednja izmena:
e sad, samo, kako povezati sbb i logu, a da radi /nema mogucnosti za provlacenje jos jednog kabla.../?

pz...

Teško, SBB emituje neki analogni kanal na 27. kanalu, pa će doći do međusobne interferencije! Zavisno od jačine digitalnog signala, možda prođe neosetno, ali ne verujem... Rešenje je možda da pre sastava blokoriraš filterom K27, a to je koliko vidim nemački RTL u Beogradu, e sad na drugoj strani bi trebao blokirati sve ostale kanale sa zemaljske da ti ne bi ometali kablovsku, za to je najbolje nabaviti neko kanalno pojačalo koje zatvara opseg van tog kanala i na kraju to spojiti... Tako bi već radilo, ali ne znam koliko se to isplati

Teško, SBB emituje neki analogni kanal na 27. kanalu, pa će doći do međusobne interferencije! Zavisno od jačine digitalnog signala, možda prođe neosetno, ali ne verujem... Rešenje je možda da pre sastava blokoriraš filterom K27, a to je koliko vidim nemački RTL u Beogradu, e sad na drugoj strani bi trebao blokirati sve ostale kanale sa zemaljske da ti ne bi ometali kablovsku, za to je najbolje nabaviti neko kanalno pojačalo koje zatvara opseg van tog kanala i na kraju to spojiti... Tako bi već radilo, ali ne znam koliko se to isplati

Evo kako sam ja to resio:

Znaci samo prebacim na spliteru sta gledam Digitaliju ili SBB i uzivam. ;)

Poslednja izmena:
Može i tako, a šta ako se preklopnik nalazi na tavanu ? :d Dao si mi ideju, ako je na tavanu onda se može rešiti 0/12V sklopkom ;) tako da može da se komanduje od sa bilo kog mesta gde kroz coax može da se pusti 12V :-devil-:

Peco koju antenu koristiis za taj Winfast?

Koristim Logu koja je ostala na krovu iz vremena kad nije bilo SBB kablovske i mrzelo me da je skidam:d Sreca da je bilo tako, pokazala se vrlo korisnom ,) Ne znam da ti kazem koliko je ovaj Leadtek osetljiv, posto nemam sobnu antenu pri ruci da probam, a sadasnja antena je skoro idealno postavljena (na krovu petospratne zgrade na bezanijskoj kosi, usmerena ka Avali i ima prakticno opticku vidljivost...)

Poslednja izmena:
Realno SC malo toga može da pokaže.
Jednostavno mora se videti, a slika izgleda kao na bilo kom kanalu satelitskom.

Evo jednog kratkog sempla danasnjeg HD prenosa basketa:

Sample

Ne znam... Po meni ovo mora mnogo bolje.
Ja imam HD ready TV pa mi slika nije bas sjajna kako li ovo izgleda nekom ko ima Full HD?! :trust:
Naravno poredim sa snimcima koje skidam sa neta uglavnom Sky sport....

Usput vidim niko se nehvali za LS tako da predpostavljam da je nije ni bilo.
Da li neko ima ideju sta ih sprecava u tome? S obzirom da su i basket poceli da rade... :wave:

licenca? ;)

Nezvanicne informacije da ce verovatno biti i lige sampiona u HD ako je verovati likovima iz RTS-a!!!

Pa kod nas nema sigurno nigde, naručiš preko neta.

dali bi se za ovako nešto mogli iskoristiti matrix moduli koje smo nekad koristili za sat tv?
uz ubacivanje nekog namenskog softvera programatorom:p

Ne na žalost.

pretpostavljo sam da ću dobiti takav odgovor, a bilo bi lepo da može nakad su mnogo koštali a sad ne koriste ničemu. u svakom slučaju za tv koji poseduje CI kupovina modula je najelegantnije rešenje.

Jeste definitivno, ima ih po Evropi gomila može se sve kupiti preko neta

HD na RTS-u? Divno, sad cemo moci da gledamo "Otpisane" i da uzivamo u krugu Pavicevskog pakla ("Bolji zivot, "Srecni ljudi", "Porodicno blago", "Stizu dolari") uz najsavremeniju tehnologiju. Tijanicu, gde ce ti dusa?

HD na RTS-u? Divno, sad cemo moci da gledamo "Otpisane" i da uzivamo u krugu Pavicevskog pakla ("Bolji zivot, "Srecni ljudi", "Porodicno blago", "Stizu dolari") uz najsavremeniju tehnologiju. Tijanicu, gde ce ti dusa?

To sto pominjes nece skoro :) . RTS HD ce pustati sa vremena na vreme samo bitnije sportske dogadjaje, nista drugo.

Jel ce biti ovaj RTS HD preko satelita ?? I jel ce moci preko obichne SS2 da se gleda ?

Biće nekada, ne pre februara 2010. Neće moći sa običnom SS2

Samo neka oni namontiraju sve za DVB-T u NS prvo pa onda neka namestaju satelit i ostalo... :D

p.s. Ima li neko info kad ce NS biti pokriven RTS HD-om?

Čim naplate svu zaostalu TV pretplatu :-devil-:... preambiciozni su ako misle da će uspeti da odrade sve do 2012, živi bili pa videli.

Krenuo i tenis u HD, ovaj put u domaćoj produkciji.

Vrh Dno