Šta je novo?

RTS HD!

Vidim komentare da je krenuo i u Vektoru... :D Samo čujem da nema komentara, jel tako i na DVB-T ?

Takav je regulani feed koji šalju poljaci sa ovog EP (provereno)

Ako je njihov feed kako ti kazes 720p...

Kako onda na netu mogu da se skinu ovakve stvari:

EuroBasket.2009.QF.Russia.vs.Serbia.1080i.HDTV.H264-SkaRa

Technical Specs

VIDEO CODEC.......: H.264
Video Bitrate.........: 12,7 Mbps (Average)
Video Aspect Ratio..: 16:9
Video FPS.............: 1080i @ 25fps
Audio .................: AC3 384Kbps (Polish)
Ripped by.............: SkaRa
Aired...................: 17/09/2009
RUNTIME..............: 97 min
Size ....................: 8.71 GB

Znaci ovo je jos obradjeno kako bi bilo smanjeno,sto znaci da je signal jos kvalitetniji u originalu.

Sada mi nista tek nije jasno zbog cega se RTS glupira i prodaje nam maglu.
To za mene nije HD sto oni nama pustaju. :trust:

Da bitrejte je mali, primetni su defekti na slici pri dinamičnim scenama! 720p je OK. A evo i zašto, mislim da je debate bilo ovde!

Most of the time interlacing works fine, but for fast moving images, such as sports like baseball and hockey it can cause problems which manifest themselves as a 'stepping' effect on-screen. Progressive scan signals don't have this problem and so are better suited to sports.

ESPN puts it like this: 'Progressive scan technology produces better images for the fast moving orientation of sports television. Simply put, with 104 mph fastballs in baseball and 120 mph shots on goal in hockey, the line-by-line basis of progressive scan technology better captures the inherent fast action of sports. For ESPN, progressive scan technology makes perfect sense.

Ako je njihov feed kako ti kazes 720p...

Kako onda na netu mogu da se skinu ovakve stvari:

EuroBasket.2009.QF.Russia.vs.Serbia.1080i.HDTV.H264-SkaRa

Technical Specs

VIDEO CODEC.......: H.264
Video Bitrate.........: 12,7 Mbps (Average)
Video Aspect Ratio..: 16:9
Video FPS.............: 1080i @ 25fps
Audio .................: AC3 384Kbps (Polish)
Ripped by.............: SkaRa
Aired...................: 17/09/2009
RUNTIME..............: 97 min
Size ....................: 8.71 GB

Znaci ovo je jos obradjeno kako bi bilo smanjeno,sto znaci da je signal jos kvalitetniji u originalu.

Sada mi nista tek nije jasno zbog cega se RTS glupira i prodaje nam maglu.
To za mene nije HD sto oni nama pustaju. :trust:

Ne znam, ne skida mi se da proverim ovo, da li je to skinuto sa neke tv stancie, ali znam da neke stanice posle skidanja sa feeda transkoduju video stream u 1080i.

Čist feed je u 4:2:2 dvb-s2 u 720p na 7e. Dosta kuća to prebaci u 1080i. Tako radi Sky sport, oni čak i običan SD materijal upscaluju, recimo sve NFL utakmice koje idu na SS3 nedeljom.
Originalna slika ovog prvenstva je na TVP HD (kodirano u NDS-u na Astri i HotBirdu)

Koliko vidim po slikama upitanju je Poljska televizija.
Iako sam vise za 1080i takodje se slazem da nije problem u 720p nego u bitrejtu.
To sto oni nama pustaju je smesno. Pa DVD ima veci bitrejt. :S:

Čekajte ljudi, što je tih 12 mbita bitratea proseka loše ako neko to prepakuje posle.

U tom prosečnom bitrateu 1080p filmovi kada se prepakuju izgledaju super. Nije isto bitrate živog prenosa i bitrate prepakovanog videa.

Poslednja izmena:
Čist feed je u 4:2:2 dvb-s2 u 720p na 7e. Dosta kuća to prebaci u 1080i. Tako radi Sky sport, oni čak i običan SD materijal upscaluju, recimo sve NFL utakmice koje idu na SS3 nedeljom.
Originalna slika ovog prvenstva je na TVP HD (kodirano u NDS-u na Astri i HotBirdu)

Evo: TVP HD 1080i :S:

jedino ako nije taj koji je obradio (SkaRa) prebacio u 1080i....

http://achumpatoxford.com/u/files/476/1f1ac948fbfff8ab2b536ed1e844efff.png

Čekajte ljudi, što je tih 12 mbita bitratea proseka loše ako neko to prepakuje posle.

U tom prosečnom bitrateu 1080p filmovi kada se prepakuju izgledaju super. Nije isto bitrate živog prenosa i bitrate prepakovanog videa.

Nisi pratio... Kad bi bilo 12 Mbps mi bi bili prezadovoljni. :D
Nije problem u tome nego u RTS, upitanju je njihovih 5Mpbs... :S:

Poslednja izmena:
Nisam, priznajem :)... Rekoh ti kritikuješ ovo EuroBasket.2009.QF.Russia.vs.Serbia.1080i.HDTV.H26 4-SkaRa :).

Sigurno je prepakovao.
Već sam rekao da nije merilo SC ili snjimljen video, treba gledati sve te programe uživo

Sigurno je prepakovao.
Već sam rekao da nije merilo SC ili snjimljen video, treba gledati sve te programe uživo

Moguce,ja u NS jos ne mogu da vidim live prenos.

Ali da je strasno to sto je njima bitrate isti na HD programu i na RTS 1 SD digitalnom programo strasno je. :wall:

EDIT:

Evo dobio sam odgovor od tog lika (SkaRa) na torrentu.

original feed is in 1080i on Eutelsat W3A 7.0°E 11184 V 14400 DVB-S2 MPEG2-422 encrypted in BISS

:D

Poslednja izmena:
Ja u NS-u na LOGU3 hvatam, kao sto sam rekao, samo DTV u SD (576i). Nista nema od nekih 1080i. A i danas je non stop bilo smetnji na RTS2 DTV.

Čim naplate svu zaostalu TV pretplatu :-devil-:... preambiciozni su ako misle da će uspeti da odrade sve do 2012, živi bili pa videli.

ja koliko sam shvatio iz onih imbecilnih reklama, u vojvodini se jedino i plaća pretplata.
Trebali smo mi prvi da dobijemo a ne beograd, ili bar istovremeno

Uvek se setitmo da je ovo experimentalni program. U pitanju su probe Bitrate vs kvalitet vs format!! Takodje neki dekoderi bolje reaguju neki losije itd, itd..Cak mozda i RTD radi probu SD signala upkonvertovanog na SD. Bitno je da sigurno ide napred!!!

Uvek se setitmo da je ovo experimentalni program. U pitanju su probe Bitrate vs kvalitet vs format!! Takodje neki dekoderi bolje reaguju neki losije itd, itd..Cak mozda i RTD radi probu SD signala upkonvertovanog na SD. Bitno je da sigurno ide napred!!!

Kamo lepe srece da je tako. I digitalni njhovi na DVB-T si im bili eksperimentalni 2 godine a nista na njima nisu menjali. Sve je uvek bilo isto od kvaliteta...
Iskreno se nadam da samo eksperimentisu sa HD-om i da ce da ispadne dobro do kraja.

Originalna slika ovog prvenstva je na TVP HD (kodirano u NDS-u na Astri i HotBirdu) renne,na astri ide fta vec nekoliko dana:)

Jel ova promocija novih oficira VS isto u HD??

ja koliko sam shvatio iz onih imbecilnih reklama, u vojvodini se jedino i plaća pretplata.
Trebali smo mi prvi da dobijemo a ne beograd, ili bar istovremeno

Kad se ne zna kad će Novi Sad, šta misliš kada će tek Subotica dobiti HD signal? Samo što ja nisam naseo na plaćanje TV harača, što rekoše ljudi jedino sport vredi na RTS-u. Za šta da im plaćam kad su gori od Pinka sa reklamama?

Ali su i sport uspeli da unazade svojim komentatorima (čast izuzecima). I mnogi sportski novinari su izgleda talenat prodali đavolu da bi prešli na RTS, što je uslovilo drastičan pad njihovog kvaliteta.

Ali da ne kvarim ovo lepo sportsko veče :D

Ali su i sport uspeli da unazade svojim komentatorima (čast izuzecima). I mnogi sportski novinari su izgleda talenat prodali đavolu da bi prešli na RTS, što je uslovilo drastičan pad njihovog kvaliteta.

Ali da ne kvarim ovo lepo sportsko veče :D

Komentatori su im jezivi,jedino jos Aleksandar Stojanovic vredi nesto.

Zapravo, ja sam mislio najviše na to koliko je Aca propao (ili tačnije rečeno krenuo da propada) kao fudbalski znalac. Nije na dobrom putu, ali valjda će shvatiti da dranje posle gola i priče o tetovažama i hladnoj depilaciji Bekama mora da zameni za ono što ga je i napravilo novinarom na BK.

Tovarili vac Aleksandar Stojanovic i ostali komentatori, recite kojim karticama može da se vata taj RTS HD i koji će još domaći kanali emitovati signal i od kada?

Jedno pitanje,

Da li je neko uspeo da uhvati barem DVT sa mrezastom antenom ?

ma možeš vatati sa sobnom ako si u zoni pokrivenoj dobrim signalom

danas je isao rukomed Zvezda - Partizan u HD...fino, fino :banana:

Moram da pitam, da li neko u Novom Sadu hvata RTS HD? Ja hvatam samo RTS1. RTS2 RTS3(Avala) i RTS DIGITAL. Imam LG 42PQ3000 (HD Ready 1024X768).

Vrh Dno