Šta je novo?

RTS HD!

Da li neko ima neki info ocemo moci da ocekujemo RTS da prenosi Svetsko prvenstvo iz Afrike u HD-u? :)

E to bi bilo sjajno :) taman da za nesto pametno iskoristimo ove silne plazme i LCD televizore koje smo pokupovali :)

odlično, znači možemo da očekujemo kad krene DVB-T2 da imamo ukupno 91 SD zemaljski kanal.
tu će telekom da se uvali sa svojim PayTV paketom, kao što je to slučaj u Sloveniji gde je privatni operater zakupio dva multiplexa i počinje uskoro sa uslugom (CI moduli + kartice)
Za FOX HD Promo se nisam iznenadio pošto oni imaju komplet HD opremu, što se može najbolje videti kad su vesti i Survivor, slika je nekako puno lepša na SD-u u odnosu na konkurentske kuće.

Fox je tv u Srbiji je kompletna sd televizija.Slika je bolja od ostalih domacih kanala zato sto je oprema poslednje sd generacije a predajnici su novi.

Poslednja izmena:
Jel može neko da potvrdi da li je ovaj usb tuner pogodan za rts HD?

Ili ovaj još jeftiniji sa običan rts, SD, pošto vidim da je mpeg2?

Ovaj prvi radi posao za HD

Suska se da ce RTS Olimpijadu iz Vankuvera pustiti u HD-u.
Zna li neko nesto preciznije?

Definitivno će prenos Olimpijskih igara ići i u HD.

Da li neko ko ima samsungovu plazmu da mi kaze da li ima neki poseban dtv meni ili se samo ide na memorisanje i ondak na digitalne. ili ipak ima neki digitalni meni

Čemu se vi nadate?! Stoka je to, inertniji su i od Telekoma. Do 2012 da ugase analogni signal?! More ugasio bih ja njih odma', ionako su, kako sami kažu, vlasništvo gradjana Srbije, kakvi licemeri... Do sad je trebao BG da bude pokriven digitalnim signalom za RTS 1 i 2, a test da ide po ostalim većim gradovima, a šta je uradjeno? Pogledajte dokle su stigli hrvati, ovde gde im ne odgovara ne spominju "okruženje" :mad:

Sve se ja to slazem sto ti kazes, ali Srbija je ovo i nikoga nije briga sto nema tamo neki digitalni kanal, "kome to uostalom treba kad nema 5% te digitalne televizore" - to je odgovor koji najcesce cujem.

Ne vredi, cela zemlja je intertna pa sto bi ocekivao od tzv. Javnog servisa da se bavi HD kanalima. Dok oni mogu da drpaju lovu na SMS Punto, briga njih za HDTV.

Nije cijela zemlja inertna, već nemaju ljudi love...

Nije cijela zemlja inertna, već nemaju ljudi love...

Izvini ali ne znam o kojim "ljudima" pricas. Ja pricam o RTS-u i slicnim drzavnim firmama koje su se _obavezale_ na uvodjenje HDTV do 2012. godine (ili na nesto drugo, poput number portabilityja).

E o toj inertnosti pricam, bas ih briga sto su preuzeli tu obavezu, a para imaju - dovoljno je pogledati samo koliko RTS uzima na pretplatu, pa na SMS igre, pa na reklame... Sta mene briga sto imaju 10.000 zaposlenih, to je njihov problem, za uvodjenje HDTV imaju i opremu i sve sto treba samo ih MRZI.

Polako, šta ste zapenili? Lepo i uredno je rečeno da će se uvesti DVB druge generacije koje jedva da je počelo da se pomalja, a vi bi da ga odmah uvedu? Čime bi gledali takav signal? Na tržištu nema uredjaja koji mogu da svare bilo koju varijantu DVB-2.

Možda je potrebno da bace te naše pare na klasičan DVB, pa kroz 2 godine bace još više, samo da imamo blagodet gledanja HD signala, ko te pita koliko kopta?

Uvešće DVB-T2, ali ne spominju da li će njime da guraju HD ili SD. Tj. pričaju kako kroz "tu novu tehnologiju" mogu da emituju mnogo tv programa na jednom kanalu. A moguć je i HD. :mad: :mad:

Izvini ali ne znam o kojim "ljudima" pricas. Ja pricam o RTS-u i slicnim drzavnim firmama koje su se _obavezale_ na uvodjenje HDTV do 2012. godine (ili na nesto drugo, poput number portabilityja).

Koliko sam ja upucen drzava se obavezala na prelazak na digitalni signal,znaci nigde se ne pominje HDTV koji nije obavezan.

cekaj bre , a KOME se obavezala ?

jel to nesto kao hijadu evra od akcija :D ?

Obavezali su se nekim međunarodnim ugovorima. Moraće da pređu jer će u suprotnom naš analogni signal u pograničnim predelima ometati komšijski digitalni i obrnuto. Digitalna i analogna TV se ne trpe u etru.

Al' spomenuh par puta. Digitalna TV ne mora biti HD.

E o toj inertnosti pricam, bas ih briga sto su preuzeli tu obavezu, a para imaju - dovoljno je pogledati samo koliko RTS uzima na pretplatu, pa na SMS igre, pa na reklame... Sta mene briga sto imaju 10.000 zaposlenih, to je njihov problem, za uvodjenje HDTV imaju i opremu i sve sto treba samo ih MRZI.

Sorry, mislio sam da ti misliš na narod, a ne na ove stočare... Sa ovim što si napisao se apsolutno slažem...

RTS kao javni nacionalni servis se ne bavi digitalizacijom etra, jer inace proizvodi kompletno digitalni signal. Vlada je formirala posebno preduzece koje ce se baviti difuzijom signala pa tako i digitalnog. Preporuke Evropske su da se do 2012 predje na digitalno emitovanje a obaveza od 2016, HD se nigde ne pominje.. eto cisto malo informacija jer ovde se svasta prica!!

RTS kao javni nacionalni servis se ne bavi digitalizacijom etra, jer inace proizvodi kompletno digitalni signal.

Oni se bave samo repriziranjem Srećnih ljudi i Boljeg života, kad ne emituju sirote Paju i Jareta :d.

A kod komšija HRT 1 i 2 u wide formatu uglavnom ide, kad ćemo mi bar toliko od naših bajnih televizija dočekati?

Vrh Dno