Šta je novo?

Risen 2

U Oblivionu i Skyrimu nema plivanja i penjanja????

...nisam napisao da nema plivanja kao u skyrmu i oblivionu, nego da nema penjanja kao sto je bilo u starim gotikama i prvom risenu, i da su u*****ili pa sada moze samo da skakuce kao u skyrmiu. U pravim gotikama i prvom risenu se rukama pomagao u penjanju na vece stene i mogao je planinariti kao pravi... ovako:
[YOUTUBE]k0xZNcIRauA[/YOUTUBE]
^to je slobodno penjanje
ili ovako:
[YOUTUBE]C2MwNrJ3OmY[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
...nije to demo nego Risen 2 beta , i moze da se nadje po netu. Ima dva dela, jedan veliki od 3.5GB i jedan mali od 4.5MB koji se raspakuje i posle ubaci u ovaj veliki.

Poslednja izmena:
...postoje skriptovana mesta gde koristi ruke za penjanje.

Nije bas gotik-RPG kao sto je bio Risen, mehanika i to sve oko borbe je dosta izmenjeno, ali mislim da ce biti zanimljivo igrati.
Borbe sa ljudskim protivnicima su izazovne, treba koristiti trikove i videcemo sta ce sve oko toga biti u ponudi. NPC-ovi kao da su iz Alan Forda ispali... tako se ponasaju. Naziru se i oni zapetljani kvestovi sa izborom pristupa resavanja, drugacijim resenjima i posledicama. Deluje bogato:)

Poslednja izmena:
...macevanje sa parry, riposte, trikovima i kuburama su bas zanimljivo napravili... celo jutro macujem sa onim trenerom u Tacarigui... Na hard, uglavnom on dobija, ali uspem da iznenadim koju partiju:)... ako prodje kubura za kraj:D

[YOUTUBE]oXBgcnRfEb0[/YOUTUBE]

^ovo je kad sam se malo uvezbao... Uspeo sam da pobedim u dvoboju, uz dosta srece iako su kubure zatajile:D

Meni borba na ovom snimku izgleda odlicno :)
Jedino iritita glas ove ribe koja non stop nesto smara :D

Edit: Koliko dugo moras da vuces pomagace sa sobom? jel postoji opcija da ih ostavis da te cekaju? Mene smara i sama pomisao ako najveci deo igre necu moci da odigram solo.

Poslednja izmena:
...I mene iritira, ali to je i fora.:d

Ono izmicanje pored kuce je bila cista sreca... nznm kako mi je to uspelo:D. Inace sve je u tajminzima i pracenju poteza protivnika.

Edit: Koliko dugo moras da vuces pomagace sa sobom? jel postoji opcija da ih ostavis da te cekaju?

Nju mozes da ostavis kod kuvara da radi, ako uspes da je ubedis(ima skil za to ubedjivanje kao u Arkanumu)... izgleda da ce biti dobra igra... pu, pu;)

Poslednja izmena:
A kazes da postoje nivoi tezine? U sustini ne volim kad postoje opcije da biras tezinu jer mi to nekako ubija draz igranja :D
Jel ok da se igra na hard nivou cela igra (bar sudeci po beti)? Kao meru tezine koja mi savrseno odgovara uzmi G1 i G2, pa mozda i za nijansu teze.

p.s. na snimku oko 53. sekunde si se sageo i izbegao njegov zamah (prosao ti iznad glave). Jesi to namerno uradio? :) Jel postoje slicni dodge pokreti?

Poslednja izmena:
...potezi su kao oni tajminzi u starim gotikama. Drzis gard, pratis protivnika i kada je blizu njegov mac kliknes levi(parry) i on uradi izmicanje. Ako imas skill riposte onda i to, ako stignes, odma kliknes i on krene u kontru... uzmi probaj dosta je zanimljivo. Tu su i trikovi i kubura :)

na snimku oko 53. sekunde si se sageo i izbegao njegov zamah (prosao ti iznad glave). Jesi to namerno uradio?

da, to sam na vreme parry uradio :), ali onaj pored kuce posle kubure( na 1.01) mi nije jasno kako :D

Oko tezine najbolje da sam probas. Ima lakih nekih zaba koje samo klik,klik,klik... ali zato kad izleti grdosija pauk pojede nas oboje.

edit:
evo jos jedan klip
[YOUTUBE]vARBKO3cZTc[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Ma ne igra mi se beta, da ne bih kvario sebi igru :)
Nista, pokusacu sa hard od starta kad izadje igra, pa cemo da vidimo kako ce da ide :D

Well, the tables have turned (just for one brief moment). The glorious 'PC master race' will be getting the PC edition of the RPG Risen 2 on April 27. However, the folks at Piranha Bytes have also revealed that this release date is now for the PC version of the game, while Xbox 360 and PlayStation 3 editions are going to launch on May 22, 2012.

Buahahahhah :-devil-:

Nabavih pre par dana beta/demo i odusevljen prvim delom nadao sam se da nastavak jos bolji, logicno, posle samo 5 min igre (kasnije sam odigrao jos, u nadi da sam doneo prerani zakljucak, ali bez uspeha) ja sam bio sokiran koliko je sve uzasno, igrivost minus nula, igra jezivo secka a pritom je grafika cica glisa, mada ajde to necu komentarisati jer ce se verovatno ispraviti u finalnoj verziji, ali celokupni dozviljaj je katastrofa, zaista sam uzasnut koliko je sve lose, lose u smislu svega, stvari koje nije moguce ispeglati u finalnoj verziji.
Svi vi koji ste kao i ja, veliki fanovi prethodnog dela i u opste slicnih igrara (gothic) cete biti mnogo razocarani.

jadno je to...nisam verovao trejlerima da su sjhebali stvar , ko velim, to je samo trejler...ali izgleda da je stavrno cica glisa :S:

Ovo bi trebao biti RPG, tako da je jedina jadna stvar ovde komentarisanje lose grafike. Da su ostavili grafiku kao u starim Gotikama meni ne bi smetalo. Sto se tice seckanja, kod mene je prijatnih 45-60 fps-a sa svim opcijama na high... GPU usage preko 95%. Ako nekom secka mislim da je to do masine.

[YOUTUBE]GaaxwxZhpj4[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Sto se grafike tice ja licno sam pljuvao to da kvalitet grafike koji je ocajan ne opravdava tako los rad igre, ok znam da je moja masina vec uveliko matora, ali za takvu grafiku moja masina je zver i morala bi i na njoj da radi predobro. Sto se mene tice meni je i igrivost same igre uzasna, tako da nije grafika jedino sto kvari utisak oko ove igre. Odigrah ceo onaj demo/beta i zaista sam razocaran igrom. Vama kome se igra svidja je kriterijum verovatno drasticno opao, mada kakvi sve naslovi izlaze ne mogu vas kriviti za to.

Ja sam probao betu prvih pola sata i razocarao se, i odma mi je kroz glavu prosla nova Arcanija. Posle sam uzeo ispocetka malo duze da igram, da pokusam obratiti paznju na neke detalje i vec mi je postalo igrivije...
Treci put sam bio krenuo kao da igram pravi RPG, sa upisima pre nekih odluka i dijaloga, i tek onda se primeti stari smek gotika, postoje izbori i posledice, razliciti nacini za resavanje problema i nacini igranja zavisno od trosenja LP-ova.
Npr. svidelo mi se kada sam uspeo da prevarim strazara i drmnem kuburu kapetanu iz kabine, a u prvom prelazu mi je to promaklo.

...svesno ili nesvesno prilagodjavamo se ponudi. Ili cemo se prilagodjavati ili bataliti igranje, treceg nema... ali svako ima granice dokle.

edit:
Ako poprave ovo ispijanje groga usred borbe, onda bi im se moglo oprostiti sto heroj nece da pliva, jer je sve puno nekih vodenih karakondzula, tako da vodu treba izbegavati. Ali nedostatak slobodnog penjanja je za mene veliki propust.

Poslednja izmena:
Jel ovo sutra izlazi?

Instalira se bez problema i nisam primetio neke bagove ali tek sam na pocetku...klizi ok kod mene. Grafika i anmimacija su ispod proseka, trcanje i skok su smesni....videcemo dalje, grafika nije primarna i bez obzira sto ne impresionira ne smeta...

Prilozi

• Risen2 2012-04-28 14-48-25-87.jpg
    Risen2 2012-04-28 14-48-25-87.jpg
    567.5 KB · Pregleda: 106
  • Risen2 2012-04-28 14-48-34-68.jpg
    Risen2 2012-04-28 14-48-34-68.jpg
    451.8 KB · Pregleda: 99
  • Risen2 2012-04-28 14-49-03-85.jpg
    Risen2 2012-04-28 14-49-03-85.jpg
    365.4 KB · Pregleda: 110
  • Risen2 2012-04-28 14-49-17-95.jpg
    Risen2 2012-04-28 14-49-17-95.jpg
    357.1 KB · Pregleda: 105
  • Risen2 2012-04-28 14-52-26-26.jpg
    Risen2 2012-04-28 14-52-26-26.jpg
    926 KB · Pregleda: 134
Gameplay deluje prilicno sirok, borba ima neki smek ghotica mora da se vodi racuna o tajmingu...mislio sam da ce biti gore...nastavicu da igram tek sam na pocetku...

Prilozi

• Risen2 2012-04-28 15-01-33-51.jpg
    Risen2 2012-04-28 15-01-33-51.jpg
    803.6 KB · Pregleda: 135
  • Risen2 2012-04-28 15-06-26-99.jpg
    Risen2 2012-04-28 15-06-26-99.jpg
    787.5 KB · Pregleda: 122
  • Risen2 2012-04-28 15-07-29-79.jpg
    Risen2 2012-04-28 15-07-29-79.jpg
    498.6 KB · Pregleda: 123
  • Risen2 2012-04-28 15-12-43-87.jpg
    Risen2 2012-04-28 15-12-43-87.jpg
    623 KB · Pregleda: 135
Kako su je pljuvali, nije losa...cak je i dobra, grafika je negde odlicna a negde fail, jednostavno nisu izbalasirali kvalitet iste takodje tome i doprinose razni GFX glitchevi (preklapanja, nestajanje udaljenih objekata, cudan prelaz u dijalozima) 80% tih sitnica se lako ispravi i cudno da to sve nisu ispravili nakon demo-a
Meni za sada prica lici lepse od Risen 1 koji mi je bio bledunjav
Cak su i performanse igre OK negde na nivou Arkani-e 4 sto nije lose koliko su neki tvrdili da je igra neigriva... (GTX460 na 900Mhz prosek mi je 40-60fps sve na max u 1920)

Poslednja izmena:
Imam u ovoj igri, neki gameplay sa brodovima mislim da plovidbu, okrsaje topovima, budzene brodova itd. ili je samo on-foot RPG ?

Nema toga - on foot je ali sve vise mi se dopada...nekako ima old school smek...igram na hard i usao sam u prvu pecinu sa strane i sa paukom sam se lomio pola sata...ne moze bas odmah sve i svugde da se ide...rpg sistem je prilicno razvijen ima dosta atributa a itema je malo more, kovaci posebno za maceve, posebno oruzari za oruzje...mapu sam morao da kupim da bih uopste mogao da znam kuda se krecem postoje i seme za kraftovanje, bere se cvece okolo...za sada deluje sve bolje i bolje..

U pocetku mi se nije nesto svidela igra, ali kako vreme prolazi sve je bolja. Meni se cini da je dosta teza od prvog dela. Poceo sam lupam tastaturu od nerviranja :D *** mucim se da ubijem 3 ghula strasno...

Save game folder za sad samo 2.5gb :)

Poslednja izmena:
Nema toga - on foot je ali sve vise mi se dopada...nekako ima old school smek...igram na hard i usao sam u prvu pecinu sa strane i sa paukom sam se lomio pola sata...ne moze bas odmah sve i svugde da se ide...rpg sistem je prilicno razvijen ima dosta atributa a itema je malo more, kovaci posebno za maceve, posebno oruzari za oruzje...mapu sam morao da kupim da bih uopste mogao da znam kuda se krecem postoje i seme za kraftovanje, bere se cvece okolo...za sada deluje sve bolje i bolje..

Znaci bas hard-core rpg. Odlicno!

Znaci bas hard-core rpg. Odlicno!

da, sada sam odmakao malo i sve je teze, igra je stvarno dobra a po malo smesno kretanje i mehanika u borbi ne smeta toliko, osim sto borba stvarno predstavlja izazov, uopste nije kliktanje po misu a protivnici su vrlo teski...

Evo i ja sam je konacno probao jedno 10-12h i mogu reci da me je prijatno iznenadila, naime ocekivao sam debakl, jer je dosta ljudi otislo i Pirana.Ali ne svu srecu oseca se stari smek.svaki zadatak ima par nacina na koji se moze resiti sto daje poseban smek. I da od pocetka igre sam u hronicnom dostatku golda :D:D

Nazad
Vrh Dno