Šta je novo?

Risen 2

nisam bio dovoljno jasan u selu sam ga krljao po sata xD

na kraju se iznervirao rokno njega i uhvatio sprint iz sela xD vratio se nazad sve ok on mrtav... ovi seljani me vise nisu napadali, i nekako predjoh :)

Nego kako da ga sretnes u tom hramu?

Poslednja izmena od urednika:
Verovatno ne treba da spasis onog Angusa sto te je poslao da ga ubijes. Onda bi se valjda sreli tamo, ali nisam siguran, i ja sam ga tukao u selu zajedno sa seljanima :D

Poslednja izmena od urednika:
Razmisljam se sve nekako da prestanem da citam bench forum, koju god temu uzmem da pratim pojave se ovi klinci koji nisu u stanju ni obican spoiler da koriste, valjda tako misle da su cool, sta li.
Mislim da je to bila tema o hd filmovima gde sam predlozio da se daje warn njima, pa i ban ako nastave, sto je bilo usvojeno. Ovu praksu bi trebalo prosiriti na pola foruma, jos bolje globalno.
Ovako sam dosao u situcaciju da kada me neka tema zainteresuje, promislim i iz iskustva stecenog NE CITAM je, umesto da je obratno.

Pa tema ionako nije bas mlada, vec su dosta ljudi igrali igru i odigrali. Spojleri obicno idu u prvo vreme kad se neka igra pojavi. Posle vec nema toga.

Cuj tema nije mlada, pa moze tema da ima i 10 godina kakve to veze ima, bitno je kada je izasla igra valjda... A risen2 ima cini mi se mesec dana od kada je izasla, i sta to je dovoljno matoro da ne trebaju spoiler-i?
Vi to pisete ovde samo onako radi pisanja, ili sta vec?

Ja se potpuno slazem. Svako ko otkriva deo storyline-a igre, a ne stavi to u spoiler tag, trebalo bi da popije ban. Totalno nebitno da li je igra izasla pre 2 dana ili pre 6 meseci.

Nema nikakve veze kada je igra izasla i otkada tema postoji, ne kvariti drugima igru (tj onima koji jos nisu odigrali ili onima koji tek planiraju) je stvar opste kulture.

ajde ne lupetajte, molim vas :)

igra moze da se predje u roku od dva dana, ukoliko neko ima vremena... 35h igranja nijedugo do duse mozete je prosiriti na mesec ipo igrajuci po 45min. na dan... no..
Spoiler bi bio kad bi neko poceo da prica o storyline-u da ukratko preprica pricu igre, kaze sta se desi na kraju.. sto bi svaka budala shvatila nakon 2-3 h igre maksimalno... i od pocetka igre se zna sta je cilj i kako ce se igra zavrsiti.

tako da, kad neko pita kako da se nadje sa garsijom van sela , i neko drugi odgovori uzmes napitak od vraca... To ko smatra spoilerom treba da se upuca, jer niti ima pojma ko je garsija niti zna kakav vrac ni sta se desava uopste... to ti moze biti spoiler jedino ako si bas tu stigao, udario ALT+TAB i procitao nesto tacno o tom questu...

Imas quest skupi 5 jaja... eto ti spoilera sad vise ne moras da igras igu jer znas da postoji takav quest -.-
--------------------------------------------------
@nex999
moram reci i, da ljudi cim se pojavi neka igra pustaju live stream, i oni koji upravo cekaju da se instalira ta ista igra, uzmu i pogledaju taj stream...
Ukoliko neko zeli da ne zna, bas nista o igri koju ce igrati.. on nece ici po forumima i gledati gameplay-ove i slicno...a soliti pamet kako mu je neko sad spoilovao igru... nije ga taj neko terao da procita ceo post koji pise o nekom questu ili sta god....

i jako me zanima sta je to spoiler u mom prethodnom postu... pricam o nekom selu o nekom ubijanju , o nekim seljanima, i o nekom hramu... ukoliko vec nije presla igru osoba koja to cita moze samo da blene i da joj nista ne bude jasno... tako da kakav jeto crni spoiler ???

Pa spojler je ako ti pitas kako da resis neku stvar (kako da ga sretnem u hramu), a neko ti odgovori kako to da uradis. Sta je to nego spojler? Sad kad ja uzmem da igram igru za 7 dana znacu odmah sta treba da uradim umesto sam da otkrijem. Zar je problem sva pitanja u vezi kvestova, price i slicno staviti u spoiler tag? Mozda tebi to ne smeta, ali ima onih kojima smeta.

To je mnogo bolja opcija nego da ocekujes da ljudi koji citaju ovu temu moraju da paze da slucajno ne procitaju neki post koji otkriva pricu/kvestove.
Stavljanje taga je 2 sekunde vremena, nemoj da si lenj :p

^^Ovde nije rec o gameplay klipovima. Kakve veze ima sto tamo neko gleda to...

Komentarisao si delove nekog kvesta. Tebi to nije spoiler. E pa jeste...Onaj ko nije stigao dotle ce lako povezati o cemu je rec kad dodje do tog dela. Koliko je samo kvestova tako syebano u Skyrim temi kad uleti neki novopridosli sa random pitanjem samo- i onda krene da se otkriva deo po deo kvesta...nebitno ima li veze sa storyline ili ne, kvestovi su deo igre i ajmo sad da spojlujemo svaki yebeni detalj u igri da nas nista posle ne iznenadi niti dovede u rebus "sta dalje", pogotovo kad je RPG u pitanju.

Ako i nisi napravio VELIKI spoiler u gornjem postu, za dve strane od ove bi bilo izrecitovano sve cim se neko novi ukljuci i ode sve u klinac...a ja kao moderator posle moram da to sklanjam u spoilere i da citam sve sta je neko napisao...evo i sad sam morao da procitam sta je u vasim postovima i eto sad znam sta i kako i kako se moze odraditi ponesto...kakve veze ima sto ne znam ko je taj Garsija ili ko je vrac...kad pocnem igru znacu, ali onda cu znati i za ovo, ili za ono...itd.

Moj komentar se vise odnosio na ono sto je napisao kuzma_x...
Da sad pretvorimo forum u YT comment deo gde ima bezbroj mudrosera koji moraju da se pohvale da su igru presli / procitali knjigu i namerno postuju spojlere tek reda radi...sto ovaj kasni pa nije pres'o na vreme, sto nije efikasan gejmer kano ja, pa ko mu je kriv... mene boli pedu (<<ovo nije upuceno njemu btw, vec kazem uopsteno)
Ako nekoga zanima igra, znaci da ne otvara ovu temu tj forum? Gde je tu logika. Sta ako zeli da procita nesto / pita nekoga u vezi jednog dela igre i onda procita vasu raspravu u vezi dela koji dolazi kasnije. Zar ovo treba objasnjavati uopste:S:

Poslednja izmena:
Ali i dalje je najvece zadovoljstvo reci da je batler ubica i da ne mora da se gleda film uopste, sto nam kvarite zadovoljstvo sa spoiler tagovima :d

Nisam ranije razmisljao o tome, ali moderatori su stvarno u najgoroj poziciji, ja mogu da citam/ne citam, bacim letimicno pogled da na blic vidim o cemu se pise, dok moderator mora da procita, jos razmisli o tome je li to spoiler ili nije, pri tome mu se jos vise ureze taj isti spoiler u glavu , pa igraj ti onda igru posle toga :).

Mislim, nemojte da se ljutite na mene, ali ja se ne cimam mnogo za spojlere. Igru jos nisam igrao, ali planiram. I opet se ne sekiram da ce nesto da mi pokvari. A i zaboravljam brzo.

Salim se malo. Poenta shvacena. Stavljacu spojler tagove i to je to.

a ja vidim da cu stavljati spoiler tagove na svaki komentar :d
da slucajno ne napisem divlja svinja ili tigar, znace ljudi da ima tih zivotinja u igri i eto ti spoilera :/

i posto sam pisao selo i klanje , sad znaju da ima i nekih sela u igri kojih ustvari ima surnaest, i hramova ima koliko hoces, i mozes do sutra da pogadjas o cemu se radi
a da... znace ljudi da ima i klanja, ne, cekaj, stani... igra je o Piratima nesto... hmm...valjda ima maceva, a da verovatno njima mases, uf .. kad mases neci ostrim, znaci, mozes nekoga da povredis , aaaa znaci mozes nekog i da ubijes... sad sam shvatio !
cek cek.. stani... jel ima posledica kad nekog ubijes u igri ?

kao sto rece covek batler je ubica... , meni je normalno da tako neke stvari stavljamo u spoiler, nesto sto moze da unisti volju za igranjem... gledanjem filma i slicno..

E sad pravi spoiler ! ko nije presao igru nek ne cita, nema veze sto se ovo skonta u prvih 10 min. igranja igre
Igra pocinje tako sto se pojavljuje patty i govori kako postoje oruzija protiv mare, <NOW THAT IS A SPOILER!> znamo sta cemo raditi kroz celu igru, skupljati oruzija da savladamo Maru.
i onda se nadju na forumu da *****ju o koje kakvim glupostima , cime ja odgovorim jos glupljim odgovorom cisto da ih nerviram :D a u medjuvremenu sam igru presao dvaput i nije mi smetalo sto sada u napred sve ali bas sve znam sta ce biti ali dobro *** prvi put nisam znao , jer nije imao ko da mi kaze :d

nex tebe jedino razumem, posao je to, ali ovo je malo preterivanje

Poslednja izmena:
Mogu li da kupim neku dobru musketu ako sam odlucio da se prikljucim piratima ili mora da sam clan inkvizicije

Poslednja izmena:
Vrh Dno