Šta je novo?

Risen 2

Nadam se da cu imati vremena do 15-og da igram risen 2, pa cu cu i ja da dam svoje neprocenjivo misljenje. :p Ali to samo ako stignem, jer igram vec dva rpg-a uporedo.

Risen 2 mi deluje malo zastarelo, ali nije to toliki problem, ako su questovi dobri i logicni. I ako je dovoljno teska, ali da je zdrav izazov, da nije bezveze teska.

Na Storm islandu ima magical barrier koja treba da se razvali, da bi mogao uci u air tample e sad je problem u magical gejzerima, "zatvorio" sam dva a treceg nisam mogao :/ i na tom ostrvu sam ubio 14 big monstera(zaboravih imena) od 16, gde su ostala 2 ?

Na Storm islandu ima magical barrier koja treba da se razvali, da bi mogao uci u air tample e sad je problem u magical gejzerima, "zatvorio" sam dva a treceg nisam mogao :/ i na tom ostrvu sam ubio 14 big monstera(zaboravih imena) od 16, gde su ostala 2 ?

Moras unistiti i treci gejzer da bi usao u air temple, a unutra ces imati jos 2 gargula i resiti quest. Da bi unistio gejzere moras skupiti jaja od gargula i dati Eldricu da napravi neke bocice.

Daj ljudi pomozite za topove, kako ste ih vi resili

Bug?

Riley, lik sa crvenom bandanom (koju bi valjda trebalo da uzmem, dobijem, sta vec), nema vise dijalog opcije za fajt. Nekoliko puta sam ga izazivao i bezao, izgleda da sam ga ubagovao :S

Btw, ne pamtim da sam se u skorije vreme toliko nervirao oko neke igre. Nikad gluplje i lakse nisam ginuo.

Daj ljudi pomozite za topove, kako ste ih vi resili

Napadni Benita samo pazi ima musketu...kada ga pobedis dok kleci ti zakucaj eksere i to je to...najbolje da izaberes trenutak kada nema drugih strazara u blizini kako se ne bi prikljucili...ja sam napao nocu, prvo ga upucao pa onda macem i nogom...zaginuo par puta ali moze definitivno...usput mozes i da udjes u kucicu i da pokupis sadrzaj chest-a...

Poslednja izmena:
ajme Crni Arandjele koliko bugova :D

a view distance je da se u...es -.- em iskacu objekti , em je pop up highres. textura na 1 metar od kamere...
~**~ Pitanje: Postoji li neki fixic za view distance? ~**~

daylight system... ja ne znam jel to samo kod mene sunce skace kao loptica...? svaki minut,dva, se samo teleportuje na sledecu poziciju... kao u "gothic 4"
senke u nekim sekvencama imaju nedovrseno renderovanje.... to je grafickih neispravnosti sto se tice..

inace divlje svinje ponekad misteriozno prestaju da me napadaju pa ih koljem bez problema >.<
umesto jumpa, bolje da su ubacili neki dodge, roll i slicno

Poslednja izmena:
^ that's more like it :D

mada to ne popravlja texture pop-up i cudno menjanje drveca i zelenila, ali sada mi bar ne iskacu objekti ispred nosa odjednom...
mada mi strada cpu zestoko -.- sam mi radi na 30fps, a bilo je lepih 45-50...
-------------------------
conclusion:
I need new CPU :O

znao sam da se negde penzionisao :d

Prilozi

• Risen2 2012-05-04 10-06-41-43.jpg
    Risen2 2012-05-04 10-06-41-43.jpg
    263.7 KB · Pregleda: 112
^ obara i kod mene FPS, pa sam vratio stare.

za pare:
nije lose uloziti u onaj pribor za trofeje... moze dosta da se zaradi
...moram priznati da mi je igra odlicno legla. :) Velika je sloboda u svemu, od resavanja kvestova, raznovrsnosti savladavanja prepreka i problema, nacina igranja, do kreiranja lika zavisno od odluka i ucenja skilova... pravi gotik-rpg,... ne kao G3 linearan, nego sa mnogo vise slobode, skoro kao u G2. Igram na hard pa mi je jos uvek dosta izazovno, ali tek sam presao i malo usao na drugu lokaciju, oko 12h igranja.
Malo su igru u*****ili i priblizili 'siroj publici' pa je borba sa ovim slabijim sumskim stvorenjima vise klik-fest, ubacili su i sprint dugme, ali za prelazenje jacih kripova i nekih ljudskih likova potrebno je razmisljati o pristupu i usavrsavanju taktika kroz skilove... to je za sada moje iskustvo na hard tezini. Krenuo sam prvo da istrazujem urodjenike i njihov nacin, pa kada i ako izucim voodoo i mind-control ocekujem dobru zanimaciju po naseljima sa inkvizitorima :D.
Cak je i glavna prica zanimljiva i vuce napred... moja preporuka.

Poslednja izmena:
^^
nalazimo se na istop putu ti i ja voodoo and thievery all the way, igra pruza toliko toga! pripitomljavanje zivotinja, voodoo... jako veliki spektar skillova, ukoliko je do kraja moguce nauciti sve skillove, cisto sumnjam da se ovo nece igradi nekoliko meseci...

iskrena preporuka, ukoliko imate vremena, jer kada krene prica i kada se udubite nastaje potpuni gubitak u osecaju vremena :S

Igra je mnogo dobra sto samo pokazuje da graficki momenat nije presudan iako kada se malo tweekuje izgleda vise nego dobro...u odnosu na risen 1 je bolja za klasu...ali zato su questovi pravo osvezenje kao i sloboda u resavanju istih...i od mene topla preporuka...definitivno najbolje igracko iskustvo ove godine, do sada...

@Uruk
Nisam bas skontao taj tvoj spoiler :D
Na koji pribor mislis za trofeje? A da mozes zaraditi?

Lak kes :d
Jedan od laksih nacin za laku lovu je gadjanje iz pistolja kod onog matorca :) za svaku pobedu 500 golda a nije tesko. Da sam prodao na kraju igre skuplje iteme iz inventara imao bi oko +25k golda + sto sam imao kod sebe oko 10k. Tako da se ovo isplati samo na pocetku da krene biznis :D

@exste
Bas to :) kad sam poceo da igram prvi utisak je bio los, ali posle nekih sat vremena igranja nista vise nisam primetio koliko me igra odusevila.

Poslednja izmena:
@D@m|r
mislio sam na:
...onaj noz za skidanje krzna, alat za cupanje kljova i kandzi i testera. To posle prodajes, a zivotinja ima na svakom koraku.

edit:
...kod mene matorac nije davao pare za pobedu. Mislim na onog nagluvog tobdziju na Takarigui.

Poslednja izmena:
Svidja mi se AI ovde. Zivotinje, creepovi i ljudi se sasvim drugacije ponasaju u borbi. To doprinosi uzivljenosti i mislim da je jedan od najvecih aduta ove igre. Zivotinje su bas onakve kave su: majmuni su glupi, svinje takodje, krabe, za svakog postoji obrazac i specifican napad kakav bi inace imali u prirodi, jaguar je pravi ubica napada brzo i par ujeda i gotov si, aligator je uspavan pa onda brzo reaguje i ubija na mestu, ratnici i ljudi su puni iznenadjenja .U svakom slucaju podizanje skila dobija na motivu sto je sustina uspelog rpg-a.

Majmuni nikako nisu glupi, a za svinje se zna da su nainteligentnije domaće životinje.
Verujem ti svakako da je dobar AI, jer igru još uvek nisam probao, ali ako su u igri majmuni glupi, onda je to velika greška od strane developera.
Kad bi samo znao na koji sve način mogu da ti pomažnjavaju stvari i koliko su lukavi i prepredeni (Makaki majmuni pogotovo)...
A bilo bi stvarno zanimljivo da ti u igri majmun drpi nešto pa da moraš da ga juriš da povratiš svoje stvari.

Mozes da vodis svog majmuna koji drpishe za tebe :p
Btw koji smor je shooting contest... nema sanse da pogodim 8 puta za hebeni pistolj :mad:

pitanje: ( ko nije presao drugo ostrvo Sword Beach nek ne otvara spoiler)
imam problem na samom kraju kada treba da ukradem brod... kao sto znate, treba da unistim topove... e sad imam problem sa onim canonistom (Benitom), supak stalno tamo sedi i ne mrda( svako doba dana i noci on je tamo, i ne znam kako to da predjem, ima li neko ideja ?
onaj shooting contest me iznervirao xD dok je bio practice ja pogadjao 8-10 a sad pisljivih 7 na kraju ne mogu xD

U odnosu na gothic 3 za koji su izbacili 100 nepotrebnih patcheva jer nisu popravljali skoro nista,
ovoj igri samo nedostaje jedan patch da sredi malo te graficke glitch-eve

i ja sam dosta razmislajo kako da pokvarim topove i najbolje resenje je da unistis jedan top pa onda pobegnes desno prema plazi dok te ne prestanu juriti neka pucaju u tebe ti samo bezi i napuni helte na plazi i opet se vrati i sve ce biti kao da se nista nije desilo i tako za sve topove isto sem onog sto se nalazi gore na tower-u.

Ja sam se odusevio igricom sve me vise iznenadjuje,sad sam presao ostrvo lopovo gde se nalaze gnomi(tu sam trebao da otkopam neko blago ali sam prevaren i ostavljen sam na ostrvu i na kraju moram da pravim splav sa gnomom koji ce posle biti moj saputnik) sve je vise situacija zategnutija i i nteresantnija da vam ne pricam igrajte i uzivajte ,)

Ljudi, odgovorio sam u spoileru na prethodnoj strani kako da se resite Benita ;)

Garant ima neki bag s obzirom da mozes da vodis onaj pointless razgovor sa likom koji ih cuva o kljucu za storage i na kraju nista a sve vreme mirise na to kao da ce da ode da trazi taj kljuc...
Namucio sam se malo ali sam presao taj deo,medjutim ono gadjanje mi nikako ne ide! Sreca pa slaynov brod moze da se opremi i bez vracanja tog prokletog pistolja.

pitanje: ( ko nije presao drugo ostrvo Sword Beach nek ne otvara spoiler)
imam problem na samom kraju kada treba da ukradem brod... kao sto znate, treba da unistim topove... e sad imam problem sa onim canonistom (Benitom), supak stalno tamo sedi i ne mrda( svako doba dana i noci on je tamo, i ne znam kako to da predjem, ima li neko ideja ?

^...nisam jos stigao do tog problema, ali znam kako cu probati da to resim:
[YOUTUBE]XIO-bkFyqoI[/YOUTUBE]
ovo sam malo isprobavao voodoo... :d posvadjao sam sve u Port Isabeli:smoke:

Poslednja izmena:
Ja sam naleteo na 2 bagovana questa samo, taj sa topovima i jos jedan posle toga. A taj drugi quest mi se zabagovao zato sto sam quest pre toga odradio na nacin koji vodi do baga... Par puta sam pomislio da je neki bag i gubio zivce dok nisam skontao sta treba raditi :D

@Uruk
vidis nisam ni pomislio na neke vudu kombinacije :)

Poslednja izmena:
aktivirah Forging a sword blank-ovima ni traga ni glasa ... o_O
kako nabavljam blank-ove ?

Naletis slucajno... Obicno su u zakljucanim kovcezima. Ja sam nasao 4 za sada a imam i crtez za rapier pa cu verovatno da napravim neki :)
Ima i ona fora sa nekim kao legendary macevima ali sam nasao do sada tri ili cetiri dela od isto toliko razlicitih pa ni jedan jos nisam uspeo da isprobam...

Nazad
Vrh Dno