Šta je novo?

Risen 2

Zna li neko gde se nalaze sejvovi? moram da reinstaliram igru jer ima ocigledno neki bag kad zelis da promenis kontrole.

Zna li neko gde se nalaze sejvovi? moram da reinstaliram igru jer ima ocigledno neki bag kad zelis da promenis kontrole.

\users\[username]\Saved Games\Risen2.

folder je hiden prvo omoguci da bude vidljiv

...zaginoh sinoc do pola 3...igra kako odmice lepi za ekran :p...konacno pravi rpg!

Poslednja izmena:
Kad pocinje da se slobodno prelazi sa ostrva na ostrvo

Kad pocinje da se slobodno prelazi sa ostrva na ostrvo

Kad nabavis brod :)

Igra je super, samo borbu da poprave sa nekim patchom i to je to.

Poslednja izmena:
Dobra je igra nije bagovina.Game play nije los al moze dosta toga da unapredi i naspram starog gothica je 2 laksa za prelazenje!

Definitivno ima gothic smek :)
Jeste malo light varijanta sto se tice okoline i lorea ali ne mari...
Ja se danas razbih od igranja,celo vece (*** ne radi se sutra :) ) i stvarno je sve bolja i bolja kako odmice. Na drugom sam ostrvu.. Kako ste se vi snasli na prvom,ko ga je presao? Jel ste nasli ona dva blaga i par onih "legendary" itema?
Za sada sam trosio exp samo na cunning i ucio lopovske skilove posto je lova deficit poprilicno,bar na ovom pocetku videcemo dalje.
Borba je ok mada ne kapiram o cemu pricate kada kazete da nije samo kliktanje, ja tako igram :) Nisam doduse ulagao ni u kakve skilove,ne znam ni obican sut ali klikcem koliko mogu i pucam iz kubure kad god je puna.
Kad imam paty i steelbearda uz sebe onda ne vec lagano..

Dajte neku efikasnu tehniklu sprotivu ghoul-ova, namucim se ko kaludjer s njima a ne daj boze da ih je tri na gomili.

Dajte neku efikasnu tehniklu sprotivu ghoul-ova, namucim se ko kaludjer s njima a ne daj boze da ih je tri na gomili.

Hehe bez nervoze samo :) koliko sam puta samo izgino od njih da sam udarao i po tastaturi od muke... Ali eto posle nekog vremena sam se malo napucao naucio lvl 9 blade i skoro sve tehnike borbe, kupio bolje iteme i sad secem skoro sve ko repu.

Tako sam pokusavao sa macem da ubijam one warriore sa kopljen pa nema sanse :) ali je resenje koplje na koplje ***. Bitno je udariti prvi i onda u masinicu ubiti neprijatelja :) ako uhvati da te udara nema sanse se izvuci lako, pogotovo poritv cudovista.

Meni igra deluje zasad skroz opustajuce. Grafika i animacije nisu nista posebno u poredjenju sa Skyrimom i Witcherom2, ali sama igra mi je dovoljno dopadljiva tako da grafika nije toliko bitna. Nisam primetio nikakve bagove jos uvek a igra lepo radi kad se iskljuce senke kome je stalo do viseg broja frejmova. Svidja mi se detalj da se kvestovi mogu dobiti citajuci pojedine knjige kao sto je bilo u Skyrimu. Pomalo me interfejs podseca na Arcaniu samo da igra ne bude uproscena kao Gothic Arcania i bice dobro.

Da li se menii cini ili na drugom ostrvu nema ruma niti groga da se kupi?

shto se tice ghoulova samo skill pomaze a do tada izbegavaj...

Poslednja izmena:
Izgleda da nema. A da li je neko od vas resio kvest sa topovima, Benito mi pravi probleme ne znam kako da ga pomerim

Izgleda da nema. A da li je neko od vas resio kvest sa topovima, Benito mi pravi probleme ne znam kako da ga pomerim

Smucili mi se posle par sati, a posto i onako mora da ih bijes na brodu onda skupi dva clana posade i omlati ih, samo postanu 'offended' i ne utice na dalji tok dogadjaja.

Danas sam malo vise igrao i kako napredujem sve mi smornija igra. Sama igra me podseca na Arcaniu, mada sam Arcaniu mogao duze igrati. Steta, toliko neiskoriscenog potencijala igra ima... Da ne spominjem da na max podesvanjima igra ne izgleda nista posebno plus sto se graficki detalji u pozadini non stop ucitavaju. Radje cu preci Skyrim 1000 puta nego ovo jednom :)

@Schneider CPC
Po svemu sudeci za tebe nisu RPG igre vec nesto tipa assassin creed, cod-a, itd ;)

Dasadniju igru od Arkani-e nisam video a presao sam je celu jer se predje "brzo", klik, klik, od A do B pa na C i kraj igre

Poslednja izmena:
@zeljko - Ovo je forum tako da ne mozes suditi da li je RPG za mene ili ne, ali ja cu ti reci :) - RPG mi je omiljeni zanr a ako ti SKyrim nije RPG izvini onda, Skyrim i Morrowind su mi omiljene igre svih vremena a igre sam poceo igrati maltene od njihovog nastanka na kompjuterima (recimo pogledaj moj avatar i videces moju omiljenu igru kad sam bio klinac- Wonderboy sa Schneider-a CPC-a ako si cuo uopste za tu spravu) A COD i Assasins Creed sam probao i ne svidjaju mi se jer nisu moj tip igara ;)

Ok razumem te zasto si pretpostavio da mi RPG nije omiljeni zanr- fora je u tome sto imam istancan ukus sto se tice igara i ne mogu vise da igram sve zivo, a Risen 2 svakako ne predstavlja igru koja se mora odigrati ako ste ljubitelj RPG igara.

Poslednja izmena:
Danas sam malo vise igrao i kako napredujem sve mi smornija igra. Sama igra me podseca na Arcaniu, mada sam Arcaniu mogao duze igrati. Steta, toliko neiskoriscenog potencijala igra ima... Da ne spominjem da na max podesvanjima igra ne izgleda nista posebno plus sto se graficki detalji u pozadini non stop ucitavaju. Radje cu preci Skyrim 1000 puta nego ovo jednom

Lepo ugasis Depth of Field u opcijama i resen problem sa mutnim texturama u daljini :) I ja sam govorio da je grafika losa kad sam poceo da igram, a sad slobodno mogu reci da je i vise nego dobra. Koliko mi se igra na pocetku nije svidela toliko mi se sad svidja ;)

Skyrim sam probao i obrisao posle nekih 1-2h igranja, toliko stvari mi se nije svidelo na smom pocetku da jednostavno nisam imao zelju da nastavim. A grafika u Risen 2 je barem duplo bolja od Skyrima...

Hvala, probacu tu opciju sa grafikom, mada meni grafika nije toliko bitna. Vratio bih se igranju Risena2 ako me neko ubedi da ova igra nije kao Arcania- samo to mi je dovoljno :) (zasad imam utisak kao da igram Arcaniu u piratskom svetu)

Sta da ti kazem za Skyrim-totalno drugacije misljenje imamo kako o samoj igri tako i o grafici ali sta sad da se radi. :)

Dajte malo kinstruktivnijih postova,manite risen vs skyrim ;-)
Konkretno,ako stanem uz urodjenike ili inkviziciju na drugom ostrvu da li to znaci da vise kod onih kojr nisam izabrao ne mogu ni da udjem? Ok to jeste gothic feature ali cisto da proverim :)
Kog ste vi izabrali?

...dobro kazu oni indijanci: 'ne diraj grobove predaka' ;) svasta moze da izadje...
Risen2_2012_05_02_12_22_24_461.jpg

Risen2_2012_05_02_12_22_36_655.jpg

Risen2_2012_05_02_12_22_40_488.jpg

Risen2_2012_05_02_12_22_46_518.jpg

ja vec dva dana bauljam po prvom ostrvu, ali izgleda da cu polako da dizem sidro, pa na sledece.

Poslednja izmena:
^
u onoj pecini kod pauka, pa u grobnici...samo ti treba majmunce ;)

Poslednja izmena:
@Schneider CPC, ako ti je Arcania dobra igra, onda stvarno nemam reci.

Kuzma - druskane, mogao bi pre komentarisanja pazljivije citati post na koji se referiras, evo samo za tebe copy - paste o Arcani-i koju ne volim kao i ti :

Vratio bih se igranju Risena2 ako me neko ubedi da ova igra NIJE kao Arcania- samo to mi je dovoljno (zasad imam utisak kao da igram Arcaniu u piratskom svetu)

Upravo zavrsio igru :) zadovoljan sam ali...

Dosta stvari mi je ostalo u inventaru nisam skoro nista iskoristio, mozda sam trebao igrati na Hard. One biljke sto sam skupljao po celoj mapi mi nisu nista koristile, imam ih preko 500. Mislim da sam nasao i ukrao sve sto je moglo, ali 90% od tih stvari mi nije zatrebalo u igri. Tako da sam zavrsio igru sa punim inventarom... Sigurno nije bilo potrebe skupljati sve i ubijati, ali sve kontam trebace mi posle za nesto :D

Jedan savet za lakse ubijanje je musketa :) sabija sve zivo pogotovo ona 2x75 pa kad opali power shoot (drzi se levi klik nesto duze) odvali. Do pola igre sam samo koristio mac, posle sam tek skontao da nema sanse ubijati samo sa jednim oruzijem.

Days: 111
Playing time: 36h 37min

Vratio bih se igranju Risena2 ako me neko ubedi da ova igra NIJE kao Arcania- samo to mi je dovoljno (zasad imam utisak kao da igram Arcaniu u piratskom svetu)

Igra nije ni slicna... Gde nadje Arkaniju :) pa to je igra koju mogu i klinci od 6 godina da igraju bez problema. Igrao sam je i za takav tip igre nije losa. Napucana grafika bez razmisljanja samo kliktanje da se opustis :D

Poslednja izmena:
Kuzma - druskane, mogao bi pre komentarisanja pazljivije citati post na koji se referiras, evo samo za tebe copy - paste o Arcani-i koju ne volim kao i ti :

Da, da, sorry. Ucinilo mi se da volis Arcaniu. Kad si u prethodnom postu napisao da si je duze igrao od risena 2. Ipak je risen 2 igretina u odnosu na Arcaniu. Drugi risen sam malo igrao, ali sam zato prvi dobro odigrao i poredjenje sa Arcanim uopste nije na mestu. Ako si negde poredio i prvi deo. Sad cu da proverim... Nisi. Dobro je. :p

Salim se malo.

Enivej, sorry.

BTW, a Skyrim i nije neki RPG. Definitivno najlosiji deo serijala. Cak je i Oblivion bio bolji. Morrowind da ne pricamo.

Poslednja izmena:
@damir - slazem se- risen 2 je neuporedivo teza igra od Arcanie ali nekako kad ukljucim subtitle i vidim taj dizajn, ili kada vidim interfejs igre sve me podseca na prokletu Arkaniju iako u sustini nije ni blizu kao sto si rekao :D
Iskljucio sam depth of field ali i dalje mi iskacu objekti- npr. drvece i sitniji detalji se stalno izoblicuju ili kako vec da opisem. Nije mi grafika u igrama nikad najbitnija stvar ali taj detalj mi stvarno smeta. Ne znam jel to problem do mog kompa ili je svima tako.

@kuzma - ok nije problem :) ne dolazim na forum da hejtujem ili trolujem vec da opusteno razmenim misljenja o necemu sto igram, mada kako je forum mesto na kom se srecu ljudi razlicitih misljenja - vrlo lako dodje do nesuglasica ali opet nista strasno :)

Risen 1 je meni odlicna igra, stvarno je imala super atmosferu, mada je prica malo cudna ali ok tako da svakako nije za poredjenje sa Arcanijom (vise mi je muka od spominjanja te glupe igre :D)

E vidi ovako, ja sam fan TES serijala a zavoleo sam ga uz Morrowind koji sam igrao svake godine iznova evo sve do pojave Skyrima. O skyrimu sam menjao misljenja, tako da sam jednom pomislio da je i Oblivion bolji od njega ali proslo je dosta vremena i shvatio sam da je Skyrim rame uz rame sa Morrowindom ( TES3 ima neke stvari mnogo bolje ali i TES5 ima druge stvari dosta bolje odradjene), no to je moje misljenje.

Ja se izvinjavam zbog offtopica

Nazad
Vrh Dno