Šta je novo?

Risen 2

Da prodajem idole koje sam skupio u Tacarigui?
A gold nuggete?

Da li će mi trebati kasnije?

Ja sam prodao,ono sto ce ti trebati u misijama se ne moze prodati(can not be sold) tako da nemas sta da brines samo zaradi pare :)! Ja sam skoro presao igricu i imam vec 15k zlatnika a potrosio sam mozda 5 puta vise do sada.

ja cuvam idole kad god uletim u neku tamnicu ja imam neki pa ga stavim otvaram dalje vrata i tako... takodje po tamnicama ona vrata sto su probusena tu majmunce odradi posao :D

cackao sam danas ceo dan opcije po onim config fajlovima... e sad sa obzirom da nisam programer... a ovo je sve cista logika ... samo ne mogu da skontam pod <render zBias; zFar i zNear sta znace... jer kapiram da je taj zNear renderovanje objekata u fazonu kad im se skroz priblizimo i da on predstavlja najveci kvalitet... mada nemam pojma o cemu pricam xD
citao sam nesto svasta po netu ... (kao da sam gledao zmajeve kako lete :d )

imali DirectX programera na ovom forumu ? koji bi mogli da umesaju prste ovde ?

Poslednja izmena:
Šta ste uradili kod onog questa "powder kegs" kad trebate da date liku neku mapu sa blagom? Našao sam dve mape ali ne znam da li ima neka bezvrednija koju bih mu dao.

Samo da dodam Antigua grad je u pitanju.

Ja sam mu dao prvu mapu nema veze neces nista izgubiti.Evo upravo sam presao igricu i moram reci da igra nije promasaj i da sam uzivao celo vreme dok sam igrao.Savetujem svima da je probaju!!!

Koliko si imao playtime na kraju?
Ja boga mi igram vec dosta dugo a mislim da sam mozda tek na pola :-\

i ja igram vec dosta dugo, a tek sam ovde:
kojikursjbt.jpg

koji je sada 'najbolji' izbor?? :-devil-:

Poslednja izmena:
Mozes da vodis svog majmuna koji drpishe za tebe :p
Btw koji smor je shooting contest... nema sanse da pogodim 8 puta za hebeni pistolj :mad:

U prvom delu rečenice imaš rešenje za taj problem, mene je isto nerviralo takmičenje, onda sam se setio onog tipa što prodaje majmunče, obišao malo oko kuće ovog oružara, video da ima pogodan otvor na njoj...a morao sam i tako nazad u taj grad po rum za krčmara. :D

Zanimljiva igra, što više odmiče, sve je interesantnija, u svakom slučaju daleko bolja od ArcaniA, ne razumem niske ocene na testovima.

Par sličica iz igre:

nWTxo.jpg

OSo25.jpg

F1jyX.jpg

G9Gml.jpg

da li neko ima problema da odjednom nema zvuka u pojedinim razgovorima ?

Sudeci po komentarima Risen 2 jeste dobra igra a nisam mogao da je nastavim jer mi se jednostavno nije igrala sto ne znaci da je igra losa. Igra zasluzuje vecu ocenu.

pa ja koliko kontam razgovori koji nedostaju su deo DLC-ova e sad ... zasto nedostaju ? xD

edit: proguglao malo risen 2 dlc bugs nasao audio rar file-ove za download ... cim testiram javljam :)
edit 2: citao jos malo, tvrdi se da shitrow verzija nema te audio fajlove !

Ko god nadje bilo koju igru da je shitrow uradio kako treba iz prve ... moze da mi lupi 10 samara... ni jedan njihov release nije u potpunosti ispravan !

Edit 3: AUDIO Missing files: Risen 2 DLC sound

a evo i par shotova i moji config fajlovi, za high end rig-ove... (sto moj nije pa imam 25-30 fps-a -.- ali izgleda strava... jos ako bi provalio kako da promenim view distance high poly modela a ne da mi popupuju svaki tren detaljnije texture i bolji modeli to bi bilo super)

Prilozi

• Risen2 2012-05-06 18-54-54-59.jpg
    Risen2 2012-05-06 18-54-54-59.jpg
    430.5 KB · Pregleda: 77
  • Risen2 2012-05-07 13-37-25-23.jpg
    Risen2 2012-05-07 13-37-25-23.jpg
    388.5 KB · Pregleda: 79
  • Risen2 2012-05-07 13-51-15-30.jpg
    Risen2 2012-05-07 13-51-15-30.jpg
    279.9 KB · Pregleda: 65
  • slight tuning.rar
    6.7 KB · Pregleda: 18
Poslednja izmena:
Jel stigao neko do onog ostrva gde je potrebno naci gargoil jaja i poslednje se nalazi u kovčegu nekog napuštenog mornara, Crow mislim da se zove? Ne mogu nikako da pronađem gde se nalazi. Ima ga na mapi ali kada dođem na mesto gde bi trebao da bude nema ga ni od korova.

Ako mislimo na isti kvest, ja sam sva ta gargol jaja nasao po njihovim gnezdima. Pobio sam i sve gargole...
Kvest ti daje Eldric koliko se secam?

Koliko ste nasli legendary itema? :)

*** vas shooting contest nista lakse :) znaci skoro svaki put 9/10 :D

@sajlonac
meni su 2 legendary itema falila samo, znao sam gde je 1 ali me mrzelo da se vracam posto sam vec bio na kraju.

Svaka ti cast :D ja sam samo jednom imao 7/10 to je to... :(
Naravno poprilicno brzo sam prekinuo tu glupu mini igru i nikad joj se vise nisam vratio :D

NAšao sam kovčeg sa glupavim jajima ali mi sad fale još dva. Ako me nešto nervira to je onda kada me neka takva glupost ometa u daljem napretku kroz igru.

Zanimalo me sta cu dobiti za 10/10 pa sam vezbao :)
250 golda
a za pobedu na shooting contestu
500 golda
Laka lova *** :d

@Tefterilo
Koji quest tacno? Jel na Isle of Storms?

Poslednja izmena:
Da, taj je. Sve gargoyle sam pobio,uzeo sva jaja iz njihovih gnezda, uzeo jaja iz onog kovčega mislim da sam pokupio i sva jaja dok sam bio u Antigui ali fali mi još dva komada pa to ti je. Najviše bih voleo kada bih našao neku mapu na kojoj je prikazana pozicija pa da krenem redom sa proverom.

Da, taj je. Sve gargoyle sam pobio,uzeo sva jaja iz njihovih gnezda, uzeo jaja iz onog kovčega mislim da sam pokupio i sva jaja dok sam bio u Antigui ali fali mi još dva komada pa to ti je. Najviše bih voleo kada bih našao neku mapu na kojoj je prikazana pozicija pa da krenem redom sa proverom.

Ako se dobro secam imao sam quest da ubijem 16 gargula, 14 su napolju a 2 gargula unutra iza barijere. E sad da bi usao unutra treba da unistis 3 gejzera, a jaja ce ti trebati za to. Mislim da ce ti Eldric dati koje jaje ako se dobro secam :) bese to pre nedelju dana hehe. Ako nemas quest za gejzere onda reci Eldricu da te prati i idi do gejzera ( ja sam tek quest dobio kad sam ga odveo do onog srednjeg gejzera). Aj pa javi sta si uradio :)

Sve sam to uradio, našao sam i jaja koja sam propustio. Kod onog poslednjeg gejzira postoje dva gnezda sa jajima ja iz nekog razloga nisam nikako video drugo gnezdo iako sam najmanje 5 puta prekontrolisao taj prostor. Tek nakon što sam na you tube-u odgledao snimak shvatio sam šta mi je promaklo. Da ne poveruješ, kao da sam bio slep. Hvala na pomoći i svakom slučaju.

Ma i ja sam se tako nervirao :) par puta sam pomislio da se igra zabagovala, nisam znao sta treba da radim... A na netu nije bilo nikakve pomoci *** :)

Auh,nista od toga ja jos nisam video... :)
Tek treba da dobijem taj kvest.
Samo sam imao onaj kada prvi put srecete eldrica..

Mene bas smara ta shooting igra, ne mogu vise od 5 da pogodim, mada me i mrzi da se cimam :)

@Old Dog
Jel ti fajlovi resavaju sve dijaloge u igri?

lol stigao sam do gnomova, kako su blesavi hahahahah

Da li je neko resio problem sa flickering-om senki... meni sve radilo kao suza i nesto sam cackao i sada nikako ne mogu da namestim da opet radi normalno :'(

@Old Dog
Jel ti fajlovi resavaju sve dijaloge u igri?

Otkad ih imam nisam nabasao ni na jedan dijalog da nemam zvuk.

EDIT: Reinstalirah igru na drugo mesto... obrisao rucno sve config fajlove nakon standardnog uninstall-a... igra mi ocitala staru rezoluciju i staru configuraciju... wtf? takodje mi je ocitala i video opcije za contrast i brightness ... Gde jos moze da belezi to ?? :O

Poslednja izmena:
^Možda?
c:\Users\username\AppData\Local\Risen2\Config\

Poslednja izmena:
Ucemu je fora sa onim "cunning captain" ili tako nekim kvestom kad treba da onom liku opremim brod. Ostalo mi je jos da mu nabavim ribu,i to realno kod onih ribara treba nesto da uradim,a ne mogu da skapiram sta... :(

Vrh Dno