Šta je novo?

Revolut beta

🙃
Da, da, mislio sam na to koja je konkretna kartica u pitanju 🙂

Revolut Lite postao dostupan u Makedoniji. Oni koji su se prijavili za betu dobivaju pozivnicu da im je account spreman.

Ono što još uvek ne znam ,jer nisam u Srbiji, je to kako ću, recimo, moći da kupim nešto u raspalom Maxiju (hleb i mleko), ako koristim Wise karticu, na kojoj, ponavljam, imam evre.. kad Wise ne vrši transfer evra u dinare. Wise ima samo opciju da vidiš aktuelnu kursnu listu €-RSD.
Bez problema? Kao i svaka druga visa u € i wise vrsi konverziju po srednjem kursu plus njihova naknada pa na kraju 1€ = ~116-116.5 RSD. Evo ti primeri od pre neki dan

Prilozi

• Screenshot_20230629_164140.jpg
    Screenshot_20230629_164140.jpg
    77.5 KB · Pregleda: 30
Kada se vratim u Srbiju proveriću obe, Revolut i Wise. Ako sve bude radilo, gasim Račun Plus u mts banci, jer im je € kurs isti.
Sada sam u EU,.
Kada prebacim novac sa Erste kartice, koju sam uvezao u GPay, na Wise, Wise naplaćuje fee što si novac prebacio kod njih na račun, smešno.
Dok kod Revolut kartice te naknade nema..

Kako vi u Srbiji uplaćujete novac sebi na Revolut ili Wise račun?

Kako vi u Srbiji uplaćujete novac sebi na Revolut ili Wise račun?
ja ne znam za brzi i jeftiniji nacin nego putem kartice, e sad sve zavisi od banke do banke, kod nekih ima provizija(2%) kod nekih nema
ja ne znam za brzi i jeftiniji nacin nego putem kartice, e sad sve zavisi od banke do banke, kod nekih ima provizija(2%) kod nekih nema
otp banka 2.16% da budem precizniji

A jel se zna mozda kada ce to doci u Srbiji, posto sam drzavljanin RS. Hvala

Prvi put kada sam uplatio 10 evra nije bilo provizije.

Sada sam uplatio sa iste Mts kartice na kojoj imam i dinare i evre i za prebačenih 50 evra sa kartice je skinuto 51,08 evra:

Prvi put kada sam uplatio 10 evra nije bilo provizije.

Sada sam uplatio sa iste Mts kartice na kojoj imam i dinare i evre i za prebačenih 50 evra sa kartice je skinuto 51,08 evra:

Pogledajte prilog 390514

Pogledajte prilog 390515
Je li bilo na kraju provizije ili ne? Ako nije da i ja otvorim racun u BPS posto preko moje OTP revolut uzima 2.16% provizije

Sada sam testirao tako što sam prebacio 10 evra i skinuto je 10,22 (na Mts Banka kartici imam i evre i dinare):

Screenshot 2023-07-14 at 11.38.22.png

Rođen sam u Hrvatskoj pa imam i srpske i hrvatske papire. Revolut sam otvorio sa putovnicom (pasoš na srpskom).

Imam prebivalište u Srbiji ali sam stavio adresu gde sam imao stan pre početka rata (Karlovac).

Revolut nije dostupan za Srbiju?Meni kartica ne treba nego uplata novca u Srbiji i isplata u inostranstvo i obrnuto?

Revolut Lite postao dostupan u Makedoniji. Oni koji su se prijavili za betu dobivaju pozivnicu da im je account spreman.
a reg? ne moze? sa makedonskim pasosom? ja pokusao nece.

a reg? ne moze? sa makedonskim pasosom? ja pokusao nece.
Ljudi koji su na listi čekanja dobivaju pozivnicu da se pridruže i uspevaju. Nedavno su na makedonskom Redditu pisali o tome, skoro svi sa liste čekanja su dobili poruku da je account spreman. Uskoro valjda ide za i one koji nisu na listi čekanja.

Da li je neko podizao dinare na bankomatiusa Revolut ili Wise karticama?
Da li postoji banka na čijem bankomatu je moguće podići evre?

Da li je neko podizao dinare na bankomatiusa Revolut ili Wise karticama?
Da li postoji banka na čijem bankomatu je moguće podići evre?
Ja sam podizao stalno jedno vrijeme, bankmati otp i halk banke ne uzimaku proviziju. Dinare sam dizao, za eure ne znam iskreno

Ja sam podizao stalno jedno vrijeme, bankmati otp i halk banke ne uzimaku proviziju. Dinare sam dizao, za eure ne znam iskreno
Značilo bi mi i dinare da mogu da podignem, bez provizije, naravno. Letos sam, probe radi, poslao sam sebi 50€ na Račun Plus, BPŠ i naplatili su mi 50%, stiglo samo 25€, van svake pameti.
Dinare si podizao sa Revolut ili Wise karticom? (pošto je moje pitanje glasilo za obe..).
Po čijem kursu se vrši konverzija?

Značilo bi mi i dinare da mogu da podignem, bez provizije, naravno. Letos sam, probe radi, poslao sam sebi 50€ na Račun Plus, BPŠ i naplatili su mi 50%, stiglo samo 25€, van svake pameti.
Dinare si podizao sa Revolut ili Wise karticom? (pošto je moje pitanje glasilo za obe..).
Po čijem kursu se vrši konverzija?
Revolut, po njihovom. E sad, oni su malo podigli sebi proviziju u zadnjih mjesec-dva. Ono sto ja npr radim je da nekad sibnem sebi sa revoluta na debitnu karticu. Slat je van svake pameti posto je to swift i to je stvarno skupo. Ako nemas otvori sebi u revolutu RSD racun pa vidi koji je kurs kad bi radio konverziju i poredi sa srednji ovdje i uporedi koliko bi te kostalo kad bi poslao na karticu BPS ako podrzava instant placanja

Nisam te baš najbolje razumeo.
Ja imam Revolut karticu koju sam otvorio u EU. Doneo sam je u Srbiju i sa njom plaćam najnormalnije na svim POS terminalima po Revolut srednjem kursu, koji je bolje od kursa BPŠ.
Ono što ne razumem, jeste što si rekao da u Revolut-u otvorim sebi RSD račun.. Koliko znam i Revolut i Wise ne podržavaju RSD kao valutu, što je i logično, jer Revolut i Wise ne posluju na našim prostorima. U aplikaciji postoji samo konverter, koji je informativnog karaktera gde možeš imati uvid po kojem kursu Revolut obračunava RSD. Ali isplata u dinarima njje moguća ni na Revolut ni na Wise, naprosto ne postoji RSD partija u aplikaciji.

Što se tiče BPŠ, Srbija nije u SEPA, (kao i neke banke čije države jesu članice EU i koriste Euro kao valutu , ali ta banka kao banka nije članica SEPA, pa ako šalješ evre, iz jedne takve banke, na račun druge banke koja jeste članica SEPA, plaćaš proviziju) .
Srbija em njje članica EU, još manje pripada EEA zoni, tako da ne mogu da razumem tvoj savet da otvorim dinarsku partiju u Revolut (što znam da njje moguće), plus da pošaljem dinare sa Revolut na račun BPŠ. Instant plaćanje mi je nebitno, mogu sačekati i par dana, ali mislim da sve to o čemu govoriš je moguće samo u državama koje su članice EU i čije banke jesu/pripadaju EEA zoni /SEPA.

Kao što sam rekao, slao sam 50evra (testa radi), sa Wise kartice na deviznu partiju Račun Plus mts banke (koja sada pripada BPŠ banci) i tu je Wise uzeo neku malu proviziju, a BPŠ me odrala 50%.
Sa Revolut nisam probao (i neću), jer će se desiti isti scenario, tako da, takođe, ne mogu da razumem kako tebi uspeva da prebacuješ evre/dinare sa Revolut kartice na debitnu karticu banke u Srbiji???

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno