Šta je novo?

Redmi Note 11

@Verko s obzirom da je RN 6 Pro nešto širi, je l' je osetno tih 2mm razlike ili ti je dojam za veličinu slova na tastaturi identičan na RN 11?

Nisam primetio nikakvu razliku ovako na keca...

Najviše sam ostao pod utiskom ekrana i to da nemam više notch pa možda nisam ni obratio pažnju hah... Ali ne, evo sad baš gledam, ne deluje mi skučeno tastatura ili tako nešto.

Generalno što se tiče veličine ne osećam neku neobičnost, osim naravno kada sam odmah uzeo telefon u ruku pa mi su mi ovde ivice oštre a leđa plastična a na 6 Pro oble baš a leđa metalna. Mada pod maskom te razlike više nisu bitne.

Uglavnom baš ostavi utisak kada ga uzmeš u ruke prvi put, niti je težak, deluje taman veličinom a i lep je, minimalistički... Barem ovaj moj u sivoj boji tako deluje.

• Interesting
Reagovanja: uji
Stigao mi danas nakon 6 dana.
Nije los, ekran osetno vise kontrasta u odnosu na note 8, laganiji je malo, skener otiska cini mi se da je zgodniji kad je na power dugmetu namesti se prstic nekad automatski kad uzme tel. Zvucnici gore i dole, ako se ne varam cujes kao na slusalicama levo i desno kad polegnes telefon ne znam kako se zove takvo podesavanje zvucnika ali valjda razumete, iskocio mi klip sa zapada marakane pa se levo cuju sa severa a desno "cuju" grobari :D.
Ekran ima i tih 90hz vidi se razlika brzo se covek navikne pa mu sve jedno. Zvucnici glasniji na 11 od 8ce 15%. Dizajn kao infinix sto ima moj calac i kao svi drugi telefoni, note 8 izgleda skuplje 2x moj crni. Kamera izgleda ima i vise od 30fps jer postoji slowmotion opcija snimanja i ne deluje da je samo 30fps. Na prvu ruku kamere su podjednakog kvaliteta. Nadam se samo da na 11 nije gora :D. Na recenzijama je na yt su fotke izgledale dosta dobro. Sa gcamom sam ubedjen da ce biti osetno bolje od onih uslikanih note 8com(isto preko gcam).
Ima li nekih linkova, koju verziju skinuti google kamere?
Eto moje neko prvo iskustvo pa mozda nekom bude znacilo.
E, da, volim sto je ulaz za slusalice gore pa mogu da naslonim telefon na stomak dok lezim s aslusalicama u usima :D.
Dobije se folija preko ekrana i prozirna maska eto da dodam i to, preko sociva kamere nema mada ovaj put je maska bolja nego sa npr note 8 jer pokriva kameru tj kamera je uvucena pola mm u odnosu na masku.

Inace ooet je napravio masku shaomi tako da moras da uzmes novu ako hoces staklo. Videcemo kolike ce biti cene za staklo (i silikone) , mada moze verovatno i od drugih telefona slicnih dimenzija. U svakom slucaju solida je maska oreko ekrana je prepustena za mm i ima na uglovima malo da predje sa bocne ivice na front pa kad stavis ekran na sto nece biti kontakta.

Средином марта, тако ми рекли у Делта Ситију. Данас питао.

Ja sam ga uzeo juce u Mi Store, i prodavac mi ovo nije rekao, dobio sam samo racun - bez zvanicne potvrde (hard copy ili zvanican e-mail), ovo uopste ne obavezuje prodavca.

Edit: pustio sam im mail sada na support, videcemo sta ce reci.
Ova garancija na staklo od 6 meseci je verovatno mrtvo slovo na sajtu. Support nije odgovorio, a kad sam danas u prolazu pitao radnicu kako se ostvaruje, odgovor je bio "a to u servisu, ako ste uključili i aktivirali telefon prvih par dana." Promućkaj pa prospi.

Nikollo, telefon već dolazi sa nalepljenim zaštitnim staklom, ne znam kako nisi primetio.

To je folija nije staklo, on je mislio na tempred glass

*** mozda je dzeri u pravu stvarno sad deluje ko da je staklo xD
Moracu podrobbije da pogledam al ako jeste stvarno avaka cast shomiju a i meni za 19000 sa svom pratecom opremom nikad bolje nisam prosao doduse telefon nije zmaj ali je dobar ko ima prevelika ocekivanja taj se mozda razocarao onaj sto hoce za 100e masinu

Ja ni ne znam sta je temperd glass ja kazem staklo mi stavite i to je to. Sad jel plastika staklo ili nesto trece ne znam ali znam da cuva ekran. Folija cuva samo od grebanja. Moj je dosta izlomljen od posla samo krcka u dzepu i sve je to amortizovalo staklo ne znam koliko sam ga platio oko 1000 1200.
Sta se nalazi izmedju tempered glassa i folije?

Da li se hvata prašina na tom staklu ili foliji šta je već i da li telefon ima aod ekran?

Uz telefon dobijate foliju, i ona je skoro neprimetna i ona takodje štiti i od grebanja i od razbijanja.

staklo je deblje, njega ne možete da ne primetite.
Staklo je vrsta tvrde plastike, štiti sve isto samo može da se razbije ali se ne grebe

• Like
Stigao je i meni danas, tako da prenosim prve utiske. Twilight blue varijanta ostavlja moćan dojam i mat plastika je jako prijatna na dodir. Silikonska maska jeste obična, ali pokriva obode oko ekrana pa ju je zbog toga potrebno blago deformisati da bi telefon ušao unutar ivica, plus ima i poklopac za usb-c. Fabrička folija preko ekrana se gotovo i ne primeti. AOD nažalost jeste ograničen samo na opciju od 10 sekunde i nije moguće isključiti MIUI optimizaciju. Global verzija poseduje NFC, što je naznačeno i na kutiji. Kamera daje znatno bolje rezultate preko gCam, ali video je slaba tačka u zatvorenom prostoru, jer drajver kamere ima tendenciju da podeksponira sliku. Čak iako promenim fokus na drugi podeok, osvetljena slika na kratko blicne, potom nastavlja snimanje sa zatamnjenjem. Nadam se da će i ovo biti rešeno u nekom od narednih ažuriranja, pored mogućnosti da se osposobi 1080p@60fps, pošto čipset i senzor to podržavaju (Poco M4 5G ga takođe koristi i kod njega je to omogućeno, a Snapdragon 680 ima tehničkih sposobnosti).

Ne razumem xiaomi, zar je aod ekran toliko problem omogućiti da radi ili je to samo mogućnost za skuplje telefone. Znači kod skupljih telefona aod displej ga ima znači umeju da ga naprave a kod jeftinijih telefona ga namerno nema. Zato i nisam kupio xiaomi.
Mi a3 telefon od 160 evra je imao aod displej.

Braca Indusi ekspresno donose resenje:

• Like
Iskreno, ja sam mislio da će isključivanje MIUI optimizacije trigerovati nestajanje druge dve opcije za AOD, ali definitivno ništa od toga. Evo šta je to što bi trebalo još da bude vidljivo (Mi 9 SE):

Prilozi

• IMG_20220303_204703.jpg
    IMG_20220303_204703.jpg
    63.8 KB · Pregleda: 30
Zdravo forumaši, kupio sam ovaj telefon
Radmi Note 11 sa
MIUI 13.0.5 verzijom i
Andriod 11RKQ1.211001.001 verzijom.

DA li da se hvalim?
Zapravo treba mi pomoć pošto se ja nisam snašo
kako da podesim potrošnju mobilnog interneta.
Hvala

Podešavanja/Veza i deljenje/Korišćenje podataka i tu prilagođavaš limite
*Ovo je sastavni deo Security aplikacije, čisto da napomenem ako neko hoće da je preko ADB-a briše (iliti nevidljivo disable-uje) i pored toga se gubi mogućnost uvida u instalirane aplikacije. Meni lično smeta i smatram je spyware-om.

Stigao Redmi Note 11 Pro 5G u Mi Store po ceni od 39.999 za 6/128 verziju.
Po meni je to blago prevelika cena.
Na KP za iste pare može da se uzme F3 8/256 koji je daleko brži telefon.
Do skoro je u Mi storeu slično koštao F3 6/128, a Mi 11 Lite 5G NE 8/128 košta isto.
Biće smislena kupovina ako ga stave na neku akciju za 35 000 ili čak manje.

Nakon par dana koriscenja, zadovoljan sam, radi brzo, ima sve sto je potrebno, zvuk je ok, slike solidne, nista specijalno. Probacu sa Google Camera aplikacijom kad stignem, da vidim koliko ce da poboljsa slike. Kao i uvek kad uzmes novi fon, ima brdo nepotrebnih igri i aplikacija, pa sam to uglavnom brisao.

Dvoumim se sta da radim sa Mi aplikacijama, poput Mi Browser, Mi Community, Mi Video i slicnim? Pretpostavljam da mi nisu potrebne, jer Google ima slicne ili bolje. Mislim, navikao sam da koristim Google Chrome, tako da sumnjam da ce Mi Browser nesto bolje da mi donese. Slicno je i sa Mi Video, verovatno Google vec ima bolju aplikaciju na telefonu. Koliko koristite Mi Community? Ima li sta korisno tamo da se nadje?

Ono sto me iritira, imam Youtube, Youtube Music, Music, brdo aplikacija koje rade isti posao. Ne vidim po cemu je ovaj Music drugaciji od ostalih.

Ako imate nekih predloga koje aplikacije koritiste, ili generalno, koje su vam interesantne, slobodno pisite :).

• Like
Ја бих хтео 8/128. 😀
Тренутно користим Mi A2 6/128 скоро 3,5 године. Ред је да узмем јачи модел.
Размишљао сам прошле године да пређем на РН 10 про, овај ме и даље добро служи, узет баш у Логицу.
Сад се размишљам о РН 11 про 5Г али 8/128.
Али колико капирам није бољи од 10ке, или грешим.

Pa i nije bolji od 10-ke ali eto, neko voli da ima najnoviji telefon. Ja kad bih uzimao ipak bih uzeo verziju 8/256.

Poslednja izmena:
Vrh Dno