Šta je novo?

Redmi Note 11

8/256 ne postoji

Za te pare A52s, Nord 2, itd. Da je 29.999 pa i nekako

Nije protivzakonito
Ja ti obecavam da jeste. Na sve zakonski mora biti garancija 2 godine. Ko daje manje u prekrsaju je. Cak i da kazu i napisu da je garancija manja, zakonski vazi 2 godine. Plus ne izdaju fiskalni racun nego odstampaju papir. Ne znam dal su promenili politiku u Logicu ali tako su radili.
Zbog takvih koji veruju da moze manja da bude garancija jajarske radnje kao Logic opstaju

Poslednja izmena:
Мени још увек није јасно на коју фору ред те продавнице? Још је радња у строгом центру града и то траје годинама.
Како им инспекција не може ниша ако су у прекршају.
Ја сам узео до сад три телефона код њих и увек А4 рачун, гаранција 1 година.

Ako imaš dokaz o kupovini, imaš i 2 godine garancije, šta god pisalo na njihovom papiru.

@Mihael briši sve, beskorisne su

Šta da radim sa Mi aplikacijama, poput Mi Browser, Mi Community, Mi Video i sličnim?
Ovo trenutno možeš da makneš samo preko ADB-a (instaliraš minimal ADB) uz uključen USB debugging ili da sačekaš update za Xiaomi ADB fastboot tools pošto je RN 11 nov model i trenutno ga program ne vidi. Faktički, aplikacije se kao deinstaliraju i neće ih više biti na spisku instaliranih, ali ostaće apk fajlovi u sistemu, što znači da kad i ako instaliraš update, ići će preko sistemske verzije.

Prvi put imam Xiaomi telefon, pa su mi neke opcije nove, pa se izvinjavam ako pitam nesto sto je vec negde ranije objasnjeno. Konkretno, u ovom trenutku me interesuju one Notification Efect. Supruga je posle gledala koje sve efekte ima i cini mi se da sada ne svetli uvek, vec samo jednom i posle se ne pojavljuje. Kad sam dobio telefon, cesto mi je kad se ugasi ekran svetleo s vremena na vreme, prakticno "govoreci" da imam ogredjenu notifikaciju koju sam propustio (poruka, poziv...). Da li postoji mogucnost gde to moze da se podesi da cesce svetli, ili da svetli za odredjene aplikacije (Recimo da uvek svetli za Viber, Poruke i Pozive)?

@Mihael upravo o tome smo par stranica unazad vodili glavnu reč. AOD iliti always on display je ograničen da radi samo 10 sekundi, dok opcije „uvek" i „planirano" namerno nestanu. Takođe, Xiaomi je ograničio i funkciju Dual Apps za telefone ispod 6GB RAM memorije, no srećom, može da se pronađe kroz Activity launcher app i klonira željena aplikacija.

@Mihael upravo o tome smo par stranica unazad vodili glavnu reč. AOD iliti always on display je ograničen da radi samo 10 sekundi, dok opcije „uvek" i „planirano" namerno nestanu. Takođe, Xiaomi je ograničio i funkciju Dual Apps za telefone ispod 6GB RAM memorije, no srećom, može da se pronađe kroz Activity launcher app i klonira željena aplikacija.
@uji, mislim da je ovo nesto drugacije. Taj displej sam gledao, video sam da imaju i cake kako da uvek bude ukljucen preko onih programa za otkljucavanje, dok u telefonu ima opcija samo tih 10 sekundi.. Ali ovo je druga opcija, Notification Efect. Recimo, neko me je nazvao, nisam se javio i meni svetli ekran u nekim animacijama koje sam izabrao. Prvi dan kad sam kupio telefon, to je svetlelo dok god ne vidim tu notifikaciju, sada svetli samo jednom, odmah nakon propustenog poziva i posle se vise ne pali.

@Mihael pa to je problem i zavisi od mogućnosti da bude podešeno na „uvek", a onda bi po levom i desnom obodu neprestano svetlele (plave tačkice) na ekranu za propušten poziv, nepročitanu poruku, itd.

@uji, meni onda nije jasno kako mi je prvog dana svetlelo dok god ne procitam poruku ili ne vidim poziv i zasto vise ne moze. Jedino da je apdejt nesto izmenio, jer sam ja pomislio da je to opcija koju je supruga cackajuci iskljucila.

Kolika vam je velicina"System" i "Other" fajla u Storage? Imam 128GB, na System otislo 18.21GB, a na Other 11.09GB, a pre par sati je na Other bilo tipa 7GB, da nista nisam instalirao niti cackao. Rekoh da proverim da se nije nesto cudno desilo :). Mislio sam da je mozda odradio Backup, ali je iskljucen, a Deep clean ne daje uopste opciju da se ocisti Big Files.

Izvinjavam se na duplom postu, nisam mogao da editujem prethodni post. Kod mene izgleda postoji neki bag. Kad god odradim uninstall neke aplikacije (Poslednje sam odradio AliExpress), Other se samo dodatno poveca :). Zato je i skocio sa 7gb na 11gb, jer sam odradio Uninstall Facebook-a. Spotify, AliExpress i slicnih glupih aplikacija. I sad sta god da skinem, pa obrisem, Other se poveca :). Ne znam kako ovo resiti i da li mozda odraditi Factory Reset. ***, nisam ocekivao da ce da zaseru sa ovim bagovima.

Izvinjavam se na duplom postu, nisam mogao da editujem prethodni post. Kod mene izgleda postoji neki bag. Kad god odradim uninstall neke aplikacije (Poslednje sam odradio AliExpress), Other se samo dodatno poveca :). Zato je i skocio sa 7gb na 11gb, jer sam odradio Uninstall Facebook-a. Spotify, AliExpress i slicnih glupih aplikacija. I sad sta god da skinem, pa obrisem, Other se poveca :). Ne znam kako ovo resiti i da li mozda odraditi Factory Reset. ***, nisam ocekivao da ce da zaseru sa ovim bagovima.
Da li uradiš "Clear all data" pre uninstall?

@eazy-i , da. Mada, kod nekih aplikacija ni nemam opciju, jer ih nisam ni palio (Poput AliExpres). Bas neverovatna situacija, citam na netu da se u proslosti desavala i drugima, samo niko nema resenje, jer te Other fajlove ne mozes da pronadjes na telefonu cak ni kad stavis da se vide sakriveni fajlovi.

Plaćaš ravne ivice 🙂..
Sad je nadogradnja dizajn 😃

Preterali su. Xiaomi izgleda izgubio kompas. I Xiaomi 12 ce biti papren.

Sta je ovo 11pro? Lepo izgleda, kao obican note 8, ovaj note 11 kao da ga je sklepala ruska jakic. Koju verziju gcam da skinem za note 11 neka iskustva? Koja najbolje radi? Moze i link ko zeli.

Ovo gore je Note 11 Pro 5G. A uskoro stize i Note 11 Pro+.

Svaka cast za cenu i svaka cast za hrabrost onome ko kupi ovo po ovoj ceni.
Pogledajte prilog 337312

Ja ću evo da budem "hrabar" da ovim zamenim svoj Mi Note 10 Lite.

Ne razumem nekad Xiaomi kupce... Da je ovo kojim slučajem neki Mi tj. sada Xiaomi telefon a ne Redmi, sumnjam da bi mu ljudi dovodili toliko cenu u pitanje...

Ovako ispada otkud hrabrosti Redmiju da traži 40k za 5G Snapdragon SoC, za 120 AMOLED, za 67W punjenje, za JBL stereo, dizajn koji nije od krckutave plastike pa moraš da ga opipaš sa svih strana da vidiš da se slučajno negde ne ugiba, i zašto pobogu ovaj telefon košta više od 30 hiljada.

I da, skuplji je trenutno od all time best buy Redmi Note 10 Pro za cele 2 crvene u ovlašćenoj prodaji. Neću da se bavim onom relativnom cenovnom matematikom gde mi Mađar iz Subotice nudi pravi uvid u realnost tržišta, nego gledam koliko sada telefon po svojoj oformljenoj ceni košta marginalno više u odnosu na prethodnika.

Pa pogledam malo Realme, vidim reči hvale, pa rekoh daj da vidim šta oni nude, za 40k, Realme 9 Pro sa LCD ekranom. Doviđenja.

Sa Samsungom sam se već pozdravio jer je on bio taj krckutavi primerak koji sam vratio istog dana kada sam ga izvadio iz kutije, rekoh ako je kontrola kvaliteta spala na opipavanje kupca, doviđenja i tu.

Tako da na kraju ne vidim neku hrabrost za prosečnog kupca koji bi ok telefon a da hoće da ga pazari u legalnoj prodaji, pa sad da ispadne da mu Šaomi uvaljuje precenjeni komad telefona jer je toliko boljih izbora na sve strane a za ovaj bi se samo ludak uhvatio.

Uostalom ja svoj Mi Note 10 Lite platih onda oko 45k ako se sećam, a evo sada za manje, dobiću nešto bolji telefon. Iako padam s konja na magarca jer prelazim sa Mi na Redmi izgleda.

Ne padas s konja na magarca. Mi Note 10 Lite je jedan od najlosijih Mi telefona po mnogo cemu... Ali mogu reci da Redmi Note 11 serija ne deluje u ruci toliko premium. Note 10 serija mi deluje vise premium.

Ja da se upišem... Bejah Uzmi brate Xiaomi, veruj mi nećeš se pokajati poklonik, pa preletetoh onda na Realme 6, rekoh tada od sada njih voršipujem, evo sada bih novi telefon i više ne znam ništa...

Šta je ovo danas, ko da su svi u nekoj letargiji sa telefonima. Vidim neko je već spomenuo, preletim i ja nove Realme telefone i kad sam video "Pro" telefon od 40.000 sa LCD ekranom rekoh ovi su bili Xiaomi 2 sezone, sada su Huawei.

Gledam sad ovu novu Xiaomi za narodne mase seriju, vidim ima svega, pa i svakakvih mišljenja a bogami nije više ni za svačiji džep baš.

Ukačio sam da su oni vanila modeli prošli kao alva po onim promo cenama, vidim da su ljudi zadovoljni, ali meni se vala nije išlo na procesor kojem je najveća prednost fabrički proces od 6nm a jezgra ona od pre skoro 3-4 godine, ali da ne pričam u prazno, čitam da šljaka to za svrhu.

E sad taj Pro 5G, vala mnogo, da njega makar spustiše na nekoj akciji, mada ovako na papiru ima sve što bi se moglo očekivati od jednog kvalitetnog midrejdndžera.
Btw, spomenu brat gore JBL zvučnike, nema to ovaj global model, ne znam da li pravi razliku u praksi, ali ta priča "fine tuned by JBL" je kineska ekskluziva.

Nego ja oduži, a ne pitah šta me zanima... Šta je sa "zlatnom sredinom" RN 11S i RN 11 Pro 4G? Stiže li to kod nas.

Nešto računam da bi se tu moglo šta merkati, čisto da bude nešto jačeg procesora, malo bolje kamere a niže cene...

U svakom slučaju nema poente uzimati Note 11 pro dok je Note 10 pro jeftiniji.

OK, manite se spekulacija sta je bolje, to predlazite na temama "Sta da kupim", ovo nije tema za to.

U svakom slučaju nema poente uzimati Note 11 pro dok je Note 10 pro jeftiniji.

To sam shvatio... Mislim da razlika u telefonima jedva postoji. No što neko reče cena u maloprodaji to i ne negira s obzirom da je razlika 2 hiljade. Što se tiče oglasa tu srećem nešto veću razliku u proseku od oko ~30e, kako gde.

Mada opet, ako ćemo realno, razlika bi i te kako postojala kada bi kod nas šljakao 5G pa onda to više ne bi bio praktično isti telefon nego bi bio telefon za tranziciju na 5G.

Zato i rekoh, najviše me interesuje nekako ovaj 11S, em zbog manje veličine, em nešto boljeg procesora i kamere.

Kolika vam je velicina"System" i "Other" fajla u Storage? Imam 128GB, na System otislo 18.21GB, a na Other 11.09GB, a pre par sati je na Other bilo tipa 7GB, da nista nisam instalirao niti cackao. Rekoh da proverim da se nije nesto cudno desilo :). Mislio sam da je mozda odradio Backup, ali je iskljucen, a Deep clean ne daje uopste opciju da se ocisti Big Files.

E, to ti je normalno.

Pazi, ne zovu se džabe te aplikacije preinstaliranim.
Ti nju možeš prividno da obrišeš, ali pošto ona dolazi sa telefonom, ti nju kada izbrišeš ona se zapravo samo preseli tj. ode u other folder koji je tebi nedostupan i logično što više ti njih "brišeš" other folder se više puni.
To je zapravo presipanje iz šupljeg u prazno.

Često u recenzijama znaju pogrešno da kažu "ima dosta bloata (preinstaliranih nepotrebnih aplikacija) ali se srećom mogu deinstalirati."

Da, mogu se deinstalirati ali to ne znači da se tebi stvara mogućnost da fizički oslobodiš telefonu više prostora nego što ti je dostupno pri kupovini.
Jer i da uradiš fabrički, te aplikacije će se opet pojaviti, naravno jer su uvek tu.

Tako da ne obraćaj pažnju na other folder, dobar je samo za OKP, a na telefonu od 128GB ne može da naraste toliko baš da ti ugrozi memoriju.

Sećam se onih vremena kada sam imao telefone od 32GB pa kada sam zazirao od other foldera.

Btw, kontaktirao sam Mi Store povodom 11S telefona, nemaju informaciju o njemu za sada.

@Goxy92 , hvala na odgovoru. Meni je ovo prvi Xiaomi pa sam se bas iznervirao kad sam video ovaj "bug". Odradio sam Factory reset, pa je malo bolje stanje i sada sam sasvim zadovoljan sa svim opcijama. A bas sam se cimao oko tog Other foldera i sta da se brise a sta ne, jer sam sinu za rodjendan narucio Redmi 9a od 32GB, pa rekoh da vidim sta da se brise da mu ustedim prostor :).

Sto se tice Redmi Note 11, za sada sam bas zadovoljan, jedino bih voleo da je zvucnik dok vodim razgovor malo bolji, jer sam na starom Tesli mnogo bolje cuo onoga sa kojim pricam. Ovo sada, ako je neka buka, ili ako sam u busu, mnogo slabije se cuje, tako da je to za sada jedina mana koju sam primetio. Ne znam zasto je tako, jer je zvuk dok slusam muziku odlican, ali kad sa nekim pricam, slabije ga cujem nego na nekim starijim telefonima.

Nazad
Vrh Dno