Šta je novo?

Red Dead Redemption 2 PC

Ček, jel stvarno utrošite 1000 sati na JEDNU igru?? Imate li uopšte predstavu koliko je to vremena uopšte?

Pa, kad je policijski čas šta da radim?? Da se šetkam, uživam na roštilju pored reke ili malo putujem po svetu?? Naravno, igram je, onda uz Alt-Tab spustim u taskbar pa odgledam par epizoda nekih serija, pa je onda nastavim... A bolju igru od ove nisam igrao još od Witcher 3. Evo, danas nešto drljam GTA V pa mi bude dosadno, probam još par igara i brzo se smorim, a onda, iako mi izlazi na nos, sa 99% završenom igrom lutam besciljno sa Džonom i uživam, pokušavajući da provalim šta mi nedostaje za tih 1% čime bi popunio 100% odigranu.
Kao što mi nikada ne dosadi da gledam Mona Lizu, uživam u 172. gledanju "Letećeg cirkusa Monti Pajtona", sedmom čitanju "Autostoperskog vodiča kroz galaksiju", 22. obrtanju Stripoteke, Strip Arta i prvih 30. brojeva Alan Forda, tako i ova igra nikako da mi dosadi. Remek delo je remek delo.

Nemojte pogrešno da razumete, ja vas ne osuđujem ali mi za jednu igru stvarno 1000h deluje previše. Recimo, ja sam Fallout New Vegas igrao oko 80h ali više od toga nisam mogao pa neko puškom da me terao. Za tih 80h prešao glavnu priču+ puno side questova. Ali što je previše, previše je.

Послато са Moto C Plus помоћу Тапатока

Ebiga, nekome se nesto bas svidi, udje u fazon :)
Meni je rdr2 super, ali ima i velike mane, poput jako skriptovanih misija, pa ume biti malo dosadno, jer se nekada osecam kao ker na povodcu koga vode od drveta do drveta da zapisam :)
Lepota igre je u jako mnogo nabacanih detalja, a ocigledno vecini ljudi ne smetaju misije gde te igra vodi kao vezanog.
Kupio sam igru cim je izasla i jednostavno prestao da je igram, bez nekog razloga, nisam je presao jos uvek...

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Može pomoć kako skinuti ovu igru preko VPNa? Vidim da je u Rusiji jeftinija nego u Ukrajini, izađe Specijalna edicija 20€ sa kuponom što je super cena.

1. Koji je najbolje free VPN koristiti?
2. Mogu li ovo odraditi na svom nalogu?
3. Ako sve uspe moram li igrati sa vpn-om?
4. Postoji li neka mogućnost da izgubim igru zbog "lažiranja" regiona?

Hvala na odgovorima unapred, nisam nikada pokušavao ovo, bolje da pitam ovde, što bi naš narod rekao "Ko pita ne skita" [emoji23].

Sent from my Oneplus 7 using Tapatalk

Jeftinija je Ukrajina još uvek. 17.5e, u odnosu na 20e na Rusiji. Po meni, slobodno uzmi običnu verziju (14.5e), ali ako oš da dodaš tih 3 eura, neš dobiti ništa posebno i specijalno (par oružja, talismane, bezveze pljačku banke, banditski kamp, konja i te fore). Sve to možeš kroz gameplay da ostvariš, ali eto, ako neš se cimaš - 3 eura više i dobiješ navedeno.

1. Neko drugi će ti ovo reći.
2. Može, ali kad prvi put pazariš igru sa jednim nalogom sa jednom državom setovanom, ostaje ti posle ta država u podešavanjima profila. Ako hoćeš da promeniš istu, moraš da pišeš support-u.
3. Ne moraš.
4. Uvek, ali za sada frke bez. Brat redovno igra RDR2 kupljen na istu foru tamo krajem prošle godine dok su isto bile neke rasprodaje.

Ebiga, nekome se nesto bas svidi, udje u fazon :)
Meni je rdr2 super, ali ima i velike mane, poput jako skriptovanih misija, pa ume biti malo dosadno, jer se nekada osecam kao ker na povodcu koga vode od drveta do drveta da zapisam :)
Lepota igre je u jako mnogo nabacanih detalja, a ocigledno vecini ljudi ne smetaju misije gde te igra vodi kao vezanog.
Kupio sam igru cim je izasla i jednostavno prestao da je igram, bez nekog razloga, nisam je presao jos uvek...

Upravo ja imam isti osecaj kao ti! Bukvalno kao da me igra vuce za rukav kuda treba da se krecem i sta da radim, jeste da sam ja na pocetku kada se spasavate od one oluje i prvi put ides u lov i posle toga onog lika spasavamo iz planine. Ali nekako me igra ne privlaci toliko koliko su ovde neki prenosili svoje odusevljenje sa igrom. Naravno dacu joj sansu jos koji dan da malo odmaknem ako se osecaj nista ne promeni vraticu coveku nalog i zahvaliti mu se jos jedared ali da gubim vreme na silu na nesto sto mi se ne dopada necu. Sada za vikend cu malo da nadjem vise vremena pa da sednem pa da vidim kako ce na dalje da bude.

Ma ti jos nisi ni uvodni deo presao, maltene tutorial. Normalno da je takav pocetak, igraj i uzivaj.
Apropo ovih kupovina preko vpn Ukrajine, o kojoj platformi govorimo ? I jel ima neko predlog vpna ?
I ako neko zna, da li mogu prebaciti savegame, imao sam Rockstarov nalog.

Poslednja izmena:
Ja sam odigrao barem 50ak sati i isti je osecaj. Problem je sto imas open world koji je prelep, a onda ti skriptuju sve sto radis, da moras da radis bas precizno kako ti oni kazu, pa skontas da uopste nemas slobode tokom igre.
A steta, jer igra pored grafike, ima super karaktere i generalno je atmosfera igre bas dobra, kao i tema.

Toliko mi se inicijalno svidela, da sam cim je izasla, otisao i dao rockstaru direktno pare, ne secam se, mozda jos i i u preorderu...kao sto Cyberpunk cekam od aprila da instaliranim GOG launcherom i kupljenom igrom :)

Ovaj problem sam imao i sa GTA 5, koji takodje nikada nisam presao.

Rdr2 cu sigurno nastaviti kad tad, ali nije medju igrama koje nisam mogao da prestanem da igram.

Napravio sam novi nalog na kraju i platio iz Rusije preko ruskog broja, nadam se da su manje šanse za "region lock" [emoji23]. Hvala na pomoći.

Ili su vece sanse da ces imati samo ruski jezik.

Ja sam vam jos kada je igra izasla rekao da uzmete direktno sa Rockstarovog sajta preko ukrajinskog VPN-a.

Ne znam zasto idete uopste na Rusiju ako svi u temi tvrdimo da smo uzeli preko Ukrajine,em je jeftinije em je 100% sigurno. Al dobro...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

E *mjau**mjau**mjau* onda, reko ako je sve i nalog i Gmail na Rusiju, kao i kartica sa koje je kupljeno (Sberbanka) biće manje šanse da ne dozvole igranje van države. Na isti način preko prijatelja plaćam Deezer hifi i radi već nekoliko meseci normalno. Nije mi značila ta mala razlika u ceni zato se i odlučih na Rusiju.

a u cemu je problem igru kupiti normalno?

na HRK je malo manje od 35eur. za ~1000h igranja je 35eur puno? ne razumem

Zasto bih placao više kada mogu manje? Zasto uzimas neke proizvode na akciji kad su?

Zašto ne dati više nego duplo za istu stvar? [emoji848] Evo čist primer ogromne razlike u ceni po regionima, plaćam Deezer Hifi u Rusiji, mesečna pretplata je 330rub (oko 4e) regularna cena, sada je na popustu neko vreme i 250rub (oko 3e), dok je kod nas 14e mesec, razlika gotovo 4x.

Ja sam odigrao barem 50ak sati i isti je osecaj. Problem je sto imas open world koji je prelep, a onda ti skriptuju sve sto radis, da moras da radis bas precizno kako ti oni kazu, pa skontas da uopste nemas slobode tokom igre.
A steta, jer igra pored grafike, ima super karaktere i generalno je atmosfera igre bas dobra, kao i tema.

Toliko mi se inicijalno svidela, da sam cim je izasla, otisao i dao rockstaru direktno pare, ne secam se, mozda jos i i u preorderu...kao sto Cyberpunk cekam od aprila da instaliranim GOG launcherom i kupljenom igrom :)

Ovaj problem sam imao i sa GTA 5, koji takodje nikada nisam presao.

Rdr2 cu sigurno nastaviti kad tad, ali nije medju igrama koje nisam mogao da prestanem da igram.

Mislim da su ljudi koji su stukli veliki broj sati našli čar u slobodi svega onoga sto nije vezano za glavnu pricu vec na tzv side questove ako tako mogu da se nazovu koji nude apsolutnu slobodu. Ja sam na 40h i ne pikam je vise posto sam bio story driven a to kao sto si napomenuo ume da dosadi...

Svakako fenomenalna igra i za svakog po nesto.

Poslednja izmena:
a u cemu je problem igru kupiti normalno?

na HRK je malo manje od 35eur. za ~1000h igranja je 35eur puno? ne razumem
Jer skuplje neko ne može da priušti. Ja npr.
Mislim, moglo bi, ali ovako ne šteti budžetu i ne moram da radim rebalans istog i jedem narezak ako se syebem u kombinovanju. A i ti pitaš šta je problem kupiti igru od 4000 din (i to na akciji, sa originalnih 60e) u zemlji gde 90% ljudi radi za 300e.

A nisam jedini sa tim razmišljanjem. Za naše uslove, igra je preskupa. Kao i većina AAA igara, pa ili će Ukrajina da radi, da se ne radi ništa ili da se čeka krek.

Poslednja izmena:
imas RX5700, 16GB rama, ryzen 5 cpu. ne mozes da priustis igru od 60e???

ozbiljan si?

onaj ko radi za 300e sigurno nema komp kao ti i ne igra igre na njemu ukoliko ga i ima

Bilo kako bilo. Nema potrebe da se mešaš ko ce igru da plati koliko.

Bilo kako bilo. Nema potrebe da se mešaš ko ce igru da plati koliko.

Kako misliš da se ne meša kada moderatori dozvoljavaju diskusiju o zaobilaženju cene igre, tojest kupovine? Cela ta priča je o novcu. Kao i čitava tema o filmovima i "koji release" da skinem je ČISTA piraterija.

Zato smo i najgore društvo u Evropi, ljudi voze automobile sa platama od 350€, oba roditelja puše a deci ne mogu da plate eksurziju i slično.

imas RX5700, 16GB rama, ryzen 5 cpu. ne mozes da priustis igru od 60e???

ozbiljan si?

onaj ko radi za 300e sigurno nema komp kao ti i ne igra igre na njemu ukoliko ga i ima

Nisam je ni ja platio 60e, pa sta?

Kako misliš da se ne meša kada moderatori dozvoljavaju diskusiju o zaobilaženju cene igre, tojest kupovine? Cela ta priča je o novcu. Kao i čitava tema o filmovima i "koji release" da skinem je ČISTA piraterija.

Zato smo i najgore društvo u Evropi, ljudi voze automobile sa platama od 350€, oba roditelja puše a deci ne mogu da plate eksurziju i slično.
Nismo najgore drustvo na svetu,takvo je celo covecanstvo samo ako mu dopustis da bude takvo!Kada te internet provajder bude zvao kuci i opomenuo da ne skidas piratski sadrzaj,kao sto je naprimer slucaj u Australiji,onda cemo biti "civilizovaniji"!Dok se to ne desi meni sasvim odgovara Ukrajina,Kenija ili bilo koja drzava ako cu je platiti jeftinije!
Ima cak i onih koji ne razmisljaju cak ni o jeftinijoj varijanti nego pitaju dali postoji nacin da se na vec krekovanoj verziji igra online!Koliko god da das nesto za dzabe uvek ce ruka biti ispruzena za jos!

Poslednja izmena:
Vrh Dno