Šta je novo?

Raiffeisen bank

Ako moze pomoc nadam se da cete me razumeti. Od ranije,bar,7-8 godina imam otvoren devizni racun u Rfb. Otvorio ga zbog placanja mesecne rate Merkur osiguranja. Pre dva dana sam otvorio dinarski iRacun. U aplikaciji mi se vide i jedan i drugi. Menjacnica funkcionise bez problema. E sada da li mogu telefonom placati robu ili podizati gotovinu sa digitalnom visa karticom? Da li je ona vezana samo za dinarski racun ili i za devizni?

Da li je ona vezana samo za dinarski racun ili i za devizni?
Idi u aplikaciju pa Kartice, izaberi Visa karticu pa na Detalje . U dnu ti piše koji računi su povezani sa tom karticom.
Ukoliko ti je vezan i taj ,onda možeš da vršiš pomenute transakcije, a da ti skida devize sa deviznog. Mada sumnjam jer mora se u ekspozituri inicirati to povezivanje.
Screenshot_20221027_155843.jpg

Hvala Proverio. Vezana mi je samo za dinarski iRacun. Mislim da je ovde neko pre dan dva pisao da ne moze onda u inostranstvu i ako ima dinara na racunu ili mozda gresim.

Ako je to stari devizni racun, verovatno nece moci. iDevizni mislim da nije isti kao i obican devizni koji je bio besplatan godinama, pre ovog. Nova dva iRacuna mogu da se povezu, ali ne verujem da su omogucili da moze i stari devizni da se poveze sa dinarskim iRacunom, jer to nije bilo moguce do sada.
Jedino ako sada sistemski posmatraju stare devizne jednako kao i iRacun devizni, ali to vec proveri sa bankom najbolje.

• Like
Reagovanja: uji
^ ali onda je devizni iRačun besmislen. Uz njega dobijaš samo digitalne kartice. Kako onda da uplaćujem novac ili podižem sa deviznog iračuna kad nemam fizičke kartice? Mislim da ih nisi dobro razumeo. Mora da može ili pomoću digitalnih ili pomoću broj računa kao za dinarski. Nema smisla da ti za korišćenje računa treba kartica koju ne dobijaš uz taj račun. 😄

Hvala Proverio. Vezana mi je samo za dinarski iRacun. Mislim da je ovde neko pre dan dva pisao da ne moze onda u inostranstvu i ako ima dinara na racunu ili mozda gresim.
Može da se koristi u inostranstvu i tada dinare konvertuje automatski. Radi i RaiPay i Apple Pay.

Meni letos u CG nije prolazilo plaćanje u prodavnici na RaiPay na iRacun-u

Danas sam bio do poslovnice i dogovorili se za fizicku visu i dinu. Bice za 5 radnih dana gotove. Sta se desava sa digitalnim da li ostaju aktivne i one ili se brisu kada budu gotove fizicke? Placam danas nesto pa pitam zbog toga da li da ih pamtim posle placanja ili ne? U aplikaciji trenutno vidim samo digitalne.

Ja imam iračun dinarski, još od vremena kad su izdavali kartice sa njim, preključe otvorio iračun devizni, juče bio do poslovnice, podneo zahtev da mi spoje visu sa deviznim računom, odradila kaže biće u toku dana, ja gledao juče ništa se nije povezalo, odem danas do poslovnice da proverim šta se desilo, zvala nekog tamo i kaže taj da ne može da se spoji i sad imam taj idevizni koji ničemu ne služi.

Danas sam bio do poslovnice i dogovorili se za fizicku visu i dinu. Bice za 5 radnih dana gotove. Sta se desava sa digitalnim da li ostaju aktivne i one ili se brisu kada budu gotove fizicke? Placam danas nesto pa pitam zbog toga da li da ih pamtim posle placanja ili ne? U aplikaciji trenutno vidim samo digitalne.
Ostaju ti sve digitalne.Kad sam dobio po zahtevu fizicku Dinu ostale mi i digitalna.

Šta su ti rekli za cenu fizičke Visa?

Taj sto je rekao da ne može, mora da postane zaštitno lice i da snima reklame za banku minimum...

I samo da viče može može može može može...

Putovao pin za digitalnu visu od srede do petka,za pohvalu. Da li moze da se menja na bankomatu? U tarifniku vidim da je promena besplatna ali za fizicku za digitalnu nisam video da bilo sta pise.

Jedini način za korišćenje digitalne Dine je, za internet kupovinu na domaćim web stranicama. Izdaju je samo zato što je obavezna. Ali može besplatno da se zatraži fizička Dina, sa kojom se onda dobija opcija uplate na bankomatu bez kucanja broja računa.

Jedini način za korišćenje digitalne Dine je, za internet kupovinu na domaćim web stranicama. Izdaju je samo zato što je obavezna. Ali može besplatno da se zatraži fizička Dina, sa kojom se onda dobija opcija uplate na bankomatu bez kucanja broja računa.
Hvala vam na detaljnom obaveštenju bio sam malo lenj a tek sada vidim da sve piše na sajtu

Ako se otvori devizni iracun, da li ce se prilikom online placanja na inostranim sajtovima Visa karticom, koristiti isključivo devize na deviznom računu ili i dinari sa dinarskog, ukoliko nema deviza?

Postavio sam pitanje i podršci preko Vibera, ali ništa nisu rekli.
Da li je realno za očekivati da ako se Visa poveže i sa deviznim računom, da iz inostranstva neće moći da se povlače sredstva sa dinarskog, kao neka zaštita.

Nazad
Vrh Dno