Šta je novo?

Raiffeisen bank

Svratio u filijalu na Bulevaru i tražio da mi povežu Visa karticu sa dev rč., odma je ispalila da ne može jer imam virtuelnu, rekoh imam normalnu karticu, ali nisam poneo, onda je malo kuckla, pa kaže problem je do I rč, rekoh nije, znam da može i preko podrške su mi potvrdili, na kraju mi dade neki formular da potpišem koji se navodno šalje u Visu da oni povežu. Pita me da li mi je koleginica kod koje sam već bio po istom dala taj formular, rekoh nije, "E to je problem, ne mogu oni da povežu nego Visa". Aj videćemo.

Poslednja izmena:
Skinuli mi pare sa dinarske partije, iako sam imao na deviznom, još ja trčao ujutru da uplatim na bankomatu!

Jedino ako nije do Aliexpressa i prikazivanja cena u Rsd.

Ps
Sad sam zvao podršku, kaže da nije povezana Visa sa dev računom, da se javim u ponedeljak ili da opet idem u filijalu.
Meni su se promene povezivanja videle tek nakon dan/dva, sto se moze videti i na aplikaciji kada izaberete pregled Visa kartice, pa listu povezanih racuna. Tu bi trebalo da stoje oba, dinarski i devizni.

Svratio u filijalu na Bulevaru i tražio da mi povežu Visa karticu sa dev rč., odma je ispalila da ne može jer imam virtuelnu, rekoh imam normalnu karticu, ali nisam poneo, onda je malo kuckla, pa kaže problem je do I rč, rekoh nije, znam da može i preko podrške su mi potvrdili, na kraju mi dade neki formular da potpišem koji se navodno šalje u Visu da oni povežu. Pita me da li mi je koleginica kod koje sam već bio po istom dala taj formular, rekoh nije, "E to je problem, ne mogu oni da povežu nego Visa". Aj videćemo.
Povezali.

Jedno pitanje, imam dinarski i devizni račun, oba povezana sa visa karticom od otvaranja računa. Pazario sam skoro na AliExpress (za ovo sam ranije koristio drugu karticu) i skinuo mi je pare sa deviznog. Da li se u tom slučaju radi dupla konverzija (eur-din, din-usd) i ako se radi, mogu li to nekako da izbegnem? Ranije mi je sa intesine visa kartice uvek skidao direkt sa dinarskog i tu su bili minimalni gubici.

Jedno pitanje, imam dinarski i devizni račun, oba povezana sa visa karticom od otvaranja računa. Pazario sam skoro na AliExpress (za ovo sam ranije koristio drugu karticu) i skinuo mi je pare sa deviznog. Da li se u tom slučaju radi dupla konverzija (eur-din, din-usd) i ako se radi, mogu li to nekako da izbegnem? Ranije mi je sa intesine visa kartice uvek skidao direkt sa dinarskog i tu su bili minimalni gubici.
A kojom si valutom platio, Eur pretpostavljam?
A cena je bila u Usd?
U tom slučaju je jedna konverzija bila,
eur-usd.
Izaberi na aliexp. cenu u eur, I onda neće biti konverzije.

Nije mi palo to na pamet, navikao na dolare, a sad dođe isto. Hvala.

A kojom si valutom platio, Eur pretpostavljam?
A cena je bila u Usd?
U tom slučaju je jedna konverzija bila,
eur-usd.
Izaberi na aliexp. cenu u eur, I onda neće biti konverzije.
Meni je bilo po automatizmu cena u RSD, ne znam da li ima neke veze sa plaćanjem ili samo prikazuje cenu u lokalnoj valuti kupca. Sad sam podesio u EUR.
Mada prethodno sam plaćao sa dinarskog računa, pa je možda i dobro što je cena bila u RSD.

Ček, RF ima virtuelne kartice? Od kad to? Pitao savetnicu pre koji mesec, i reče mi da ih RF nema u ponudi.

Digitalna, virtuelna, kako se već zove, ako postoji razlika.

Pitanje za one koji su otvarali iRacun:
  • Ovaj elektronski potpis koji je potreban za otvaranje, da li je to onaj elektronski sertifikat koji se vadi na sajtu E-uprave?
  • Da li je za video identifikaciju pri otvaranju racuna potrebno imati instaliran Viber, ili se koristi neki drugi program?

• Ovaj elektronski potpis koji je potreban za otvaranje, da li je to onaj elektronski sertifikat koji se vadi na sajtu E-uprave?
  • Da li je za video identifikaciju pri otvaranju racuna potrebno imati instaliran Viber, ili se koristi neki drugi program?
Ne treba ti digitalni potpis,a preko vajbera ne radi se indetifikacija jer pokazujes licna dokumenta,a vajber nije bas za takve stvari.
Preko Web-a sve se odradi,mada sam Idevizni morao po pola,pola preko weba pola preko neke mobilne aplikacije za koju ti oni posalju link da skines.

Potpis su ti kodovi koji ti stižu sms-om, a ti ih unosiš u aplikaciju (u toku video razgovora).

Komunikacija se odvija kroz posebnu aplikaciju (proces te vodi na Google Play, skineš je, instaliraš).

Ja sam sve odradio preko telefona. 10ak min ukupno.

Ja sam i za dinarski i za devizni sve završio preko kompa. Sve glatko za par min. Doduše dinarski sam radio još dok su fizičke kartice slali.

Треба IDnow Ident да се преузме.

Ako je neko sa iRacunom dinarskim prebacio platu u RF da li moze da mi kaze kakvi su po pitanju davanja cekova ili kreditnih kartica? Da li su mu od toga nesto nudili ili da je trazio od njih?

Ako je neko sa iRacunom dinarskim prebacio platu u RF da li moze da mi kaze kakvi su po pitanju davanja cekova ili kreditnih kartica? Da li su mu od toga nesto nudili ili da je trazio od njih?
Primam platu na IRačun, nisu mi ništa nudili niti sam tražio. Pretpostavljam da sve isto važi kao i na redovnim paket računima

Kreditna nije u paketu, ali mislim da mozes da podneses zahtev za izdavanje, dok cekovi ne postoje kao opcija dok si na iRacunu

Ni čekovi, ni kreditne nisu u paketu.
Pa kreditna, normalno I nije u paketu, bilo koja vrsta računa da je u pitanju. Hoćeš kreditnu, podneseš zahtev, proveri se kred. sposobnost I druge stvari, pa je onda možda dobiješ.
I naravno, 290 dinara mesečno (održavanje+oaiguranje).

• Like
Reagovanja: uji
Ne vidim kako su ovi premium licni bankari iz Raiff-a bolji od njihovog obicnog ili bankara bilo koje druge banke.
Odradio sam uplatu, pise realizovana, sve ok. Posle 10 dana udjem i slucajno vidim u transakcijama da je odbijena. Nije mi stiglo ni obavestenje ni poruka, nista, nakon one inicijalne poruke da je uplata prosla. Odbijena od strane CB, status 10.
Ok, posaljem bankaru poruku i pitam zasto je odbijena uplata nakon poruke da je prosla, odgovor: "Decekirajte instant placanja".
To niti je odgovor na moje pitanje niti je resenje.

Vrh Dno