Šta je novo?

Raiffeisen bank

Nemam iRačun, ali na klasičnom računu viza radi upravo tako. Pre mesec dana nisam mogao da platim nešto u BiH jer sam zaboravio da prebacim devize. Transakcija odbijena dok nisam uplatio evre na devizni.

Ja imam iračun dinarski, još od vremena kad su izdavali kartice sa njim, preključe otvorio iračun devizni, juče bio do poslovnice, podneo zahtev da mi spoje visu sa deviznim računom, odradila kaže biće u toku dana, ja gledao juče ništa se nije povezalo, odem danas do poslovnice da proverim šta se desilo, zvala nekog tamo i kaže taj da ne može da se spoji i sad imam taj idevizni koji ničemu ne služi.
Upravo sam otvorio devizni online, od prošle godine imam dinarski, da li je rano da idem danas do poslovnice da povežu?

Ako dobro vidim, može devizni iracun da se otvori i bez iracuna?
E sad zanima me kakva je prica ako na zenino ime otvorim dev. iracun pa da povežem sa PayPal-om?
Ili da idem na varijantu kao sto imam ja iracun + visa virtuon?

@chifta može, ali samo devizni kao dodatnu opciju nudi fizičku Dinu, tako da joj treba i dinarski kako bi dobila digitalnu Visu, za koju će otići u filijalu i tražiti da je povežu na deviznom, da bi je koristila na PayPal-u. Neko je ovde naveo da je uspeo to da realizuje obraćanjem preko mejla.

Otvorio sam iRacun devizni, ali mi u aplikaciji stoji samo dinarski? Da li oni automatski to promene posle nekog vremena ili tek kada odem u banku da vezem za karticu?

Meni je promenjeno posle sat-2, a podrška je rekla da bi trebalo do kraja dana.

Da li moram ponovo da radim video verifikaciju za devizni? vec imam iRacun dinarski

Da. Meni nije radilo preko mobilnog (dinarski sam tako otvorio), pa sam preko laptopa.

Ja sam devizni iRacun morao preko mobilnog da dovrsim, a dinarski iRacun zavrsio preko laptopa normalno.

I ja sam nedavno otvorio devizni iRacun, pored dinarskog koji sam imao. Vidim da je bilo reči o povezivanju digitalne Visa kartice sa ovim računom, pa me zanima da li je moguće da ova kartica bude povezana i sa dinarskim i deviznom, za plaćanja i u Srbiji i u inostranstvu? I da li plaćanja u inostranstvu (EUR) u tom slučaju skidaju sredstva sa deviznog, a u Srbiji sa dinarskog? Hvala!

Ne znam za digitalnu ali tako je za običnu vizu. Ovde dinarski, inostranstvo devizni.
Pogledaj koju stranu unazad.

• Like
Reagovanja: uji
Da li je moguće da ova kartica bude povezana i sa dinarskim i deviznom, za plaćanja i u Srbiji i u inostranstvu? I da li plaćanja u inostranstvu (EUR) u tom slučaju skidaju sredstva sa deviznog, a u Srbiji sa dinarskog? Hvala!
Da. Jedino na taj način funkcioniše kombinovana potrošnja kod njih. Banka neće zaduživati dinarski prilikom plaćanja u inostranstvu, niti devizni za plaćanja u Srbiji, ukoliko dođe do nedostatka sredstava. U tom slučaju, neophodno je izvršiti uplatu na bankomatu ili upotrebiti menjačnicu.

Evo upravo sam bio ekspoziture i klasika, neobaveštene radnice i ovako su mi rekli (posle konsultacije sa nadređenim)
Ne mogu da vežem kartice sa dinarskog iračuna za devizni (kako onda da dobijem karticu za devizni račun?)
Ne mogu da mi izdaju fizičku dina karticu za dinarski iračun, mogu samo neki novi fiktivni račun i za njega da mi izdaju dinu

Totalno glupo i sad ne znam šta da radim
Iračun devizni sam otvorio da bih u banci čuvao dinare i evre jer je Mobi banka totalno nepouzdana sa svojim bankomatom, ali sad ću izgleda morati da kucam broj računa svaki put kada uplaćujem, to je jedina opcija? Čak sam pitao da mi izdaju fizičku Visa karticu (sa održavanjem) za Iračun i rekla mi je žena da ne može
Koga da zovem u banci da se dodatno informišem?

Sve što si tražio može da se odradi. Faktički ti treba samo fizička Dina za bankomat, ona daje pristup i dinarskim i deviznim računima (za uplatu isplatu...) naravno može se tražiti za iRačun. I da ti povežu digitalnu Visu za devizni račun za trošenje u inostranstvu. Ako si iz BG-a sve pohvale za ekspozituru u Merkatoru, meni su sve odradili kako treba.

Rekle su mi da su pre dva dana dobile mail da ne može da se poveže iračun devizni za iračun dinarski i da ne mogu da mi izdaju fizičku karticu. Džaba sve, moram izgleda da neke druge ekspoziture, ova u Požeškoj je takva ili su promenili politiku od prekjuče.

Kako ja da uplatim sad pare na iračun devizni? Samo u ekspozituri?

Jedino tako, ili da se prepireš sa njima. Ne znam šta da ti kažem imaš skrinšot u temi gde se vidi da je povezano. Mogu i ja da uploadujem (jedino što ja imam stari tip iRačuna uz koji su dolazile fizičke kartice, ali to nema veze). Najbolje odi u drugu. Dok ne dobiješ fizičku karticu nema uplate deviza na bankomatu.

Mani se filijale u Požeškoj ili Žarkovu za bilo šta bitnije i najbolje idi do Merkatora, ako već hoćeš na sigurno.

Zvao sam iz aplikacije broj "Telefonsko bankarstvo", javila mi se žena koja mi je objasnila da nisam mogao da vežem zato "što nemam fizičku karticu" (valjda vezano za stariji tip iRačuna), nazvala je radnice u filijali i objasnila im i rekla mi je da im je dala instrukcije i da mogu da povežem sad (iako nemam fizičku karticu, već samo digitalnu) i da mogu da dobijem fizičku Visa karticu ali da platim 1000din godišnje +40din mesečno. Na moje pitanje "A Dina?" rekla mi je da mogu i Dinu ali da onda nije besplatan račun, valjda ne sme da mi kaže da mogu samo Dina karticu, a i nije mi bitno, ići ću opet i tražiću prvo Dinu a i Visa mi se isplati, 1480 din godišnje a nijednom im se nije desilo da ne radi plaćanje kao Mobi Banci, plus su realno najpozudanija banka.

Dakle, ako neko ima sličan problem da neće da im vežu račun u ekspozituri i odbijaju da izdaju i fizičku Visa karticu (uz plaćanje naknade) neka na licu mesta zove broj iz aplikacije Telefonsko Bankarstvo i neka traži da ih direktno zovu i daju im instrukcije.

Rekle su mi da su pre dva dana dobile mail da ne može da se poveže iračun devizni za iračun dinarski i da ne mogu da mi izdaju fizičku karticu. Džaba sve, moram izgleda da neke druge ekspoziture, ova u Požeškoj je takva ili su promenili politiku od prekjuče.

Kako ja da uplatim sad pare na iračun devizni? Samo u ekspozituri?
Probaj u Zarkovu ja sam tu povezao devizni iRacun sa digitalnom Visa karticom i podneo jos pre par meseci zahtev da mi izdaju Dina karticu i sve zavrsio.

Ja sam u Kralja Petra uspeo da povežem oba iRačuna na digitalnu Visu, a bez ikakvih problema sam dobio i besplatnu fizičku Dinu za uplate deviza. Stvarno neverovatno da se njihovi odgovori razlikuju od ekspoziture do ekspoziture.

Pozdrav drugari,
Imam otvoren IRacun vec nekoliko meseci.Prosli petak svratio do bankomata u Pozeskoj, vidim poslovnica nema guzve i udjem da pitam u vezi IDeviznog.
Doceka me teta vec sa ulaza i pita izvolite sta vam treba,reko zanima me da li moze da se poveze Visa debit sa IDeviznim racunom,slegnula je ramenima i rece da ne zna i odlazi do koleginice da i ona pita.I tako ja cekam dok one razgovaraju i po gestikulaciji vidim da ne znaju o cemu se radi i na kraju me pozvala ta druga da pridjem njenom stolu i upita me a sta vi zapravo zelite ,ja ponovim reko imam IRacun i od skora imate u ponudi IDevizni isto se otvara online,mene samo zanima posto se ne dobijaju kartice uz taj devizni da li mogu Visu debit povezati sa tim racunom,da znam da otvaram racun ako moze,ona kaze ne znam daj te mi licnu kartu pa da probam u sistemu,proba i kaze moze,kad otvorite IDevizni dodjite da podnesete zahtev.Dodjem kuci otvorim IDevizni,isao prvo preko kompa a nastavio posle preko mobilnog uz aplikaciju IDnow,stizu mi ugovori na email i pise da ukoliko imam debitne kartice RF banke da pomugu povezati uz devizni racun.U utorak odlazim do poslovnice poptisem zahtev kaze mi teta (ista ona kod koje sam bio u petak ) u roku sat dva ce vam se pokazati u app da je povezano.Do kraja dana nije se povezalo,,sutradan u sredu idem preko ibankig chat podrska ispisem sta mi treba ,odgovor da ne mogu da mi pomognu u vezi toga i da moram ici u poslovnicu gde sam podneo zahtev,sledece saljem mail rol podrska ili sta vec,opisem situaciju i trazim da mi pomognu oko povezivanja,odgovor stize sutradan u cetvrtak da su moj zahtev prosledili nadleznoj sluzbi i da mi se zahvaljuju na obracanju i strpljenju :D.Danas ulazim u app da proverim ,vidim povezana Visa debit sa deviznim i ako me jos nisu obavestili da je reseno ali nema veze bitno da se resilo.Za sve koje zanima u pitanju je Visa digital i moze da se veze sa IDevizni.Pored te digital imam i Dinu i Dinu fizicku karticu koju su mi izdali na zahtev besplatno.
A kako sam prosao u istoj poslovnici pri otvaranju IRacuna evo ovde https://forum.benchmark.rs/threads/raiffeisen-bank.436111/page-73#post-6609913

Mislim da ti tu ništa nije pomogla nadležna služba, meni je odmah teta iz banke rekla da ću čekati par dana pre nego što se pokaže u aplikaciji.

Ја сам стекао утисак (бар из Меркатора) да се тамо претерује са квотом запошљавања лица са инвалидитетом и посебним потребама јер ја другачије не могу да објасним оне жене које тамо раде. То су све неке баба жене од 55 година па на даље, успорене, необавештене, гледају те као теле кад их упиташ за производе и услуге које нуди њихова банка. Ко да су приватна Поштанска, не знам како би то другачије описао.

Ја сам успео да извадим дину а да ми рачун остане бесплатан тек по отварању iDeviznog рачуна пошто сам претходно већ имао iRačun (динарски). Е сад то око повезивања о којем ви причате се и не разумем баш али је поента да са овом дина картицом могу да се уплаћују и девизе на тај рачун, а то је ваљда и поента свега.

Ја сам им у филијали показао овај исечак мејла који сам добио при отварању iDeviznog и тако их натерао да ми издају дину без да ми се мења пакет.

Prilozi

• 486862C8-9F26-40D5-A74F-6D8329CB75FB.png
    486862C8-9F26-40D5-A74F-6D8329CB75FB.png
    423.4 KB · Pregleda: 57
Skinuli mi pare sa dinarske partije, iako sam imao na deviznom, još ja trčao ujutru da uplatim na bankomatu!

Jedino ako nije do Aliexpressa i prikazivanja cena u Rsd.

Ps
Sad sam zvao podršku, kaže da nije povezana Visa sa dev računom, da se javim u ponedeljak ili da opet idem u filijalu.

Poslednja izmena:
Kako sad iskoristiti Devizni iRačun za uplate iz inostranstva? Je l mi treba eban ili neke instrukcije za plaćanje i da li se do toga može doći onlajn, bez odlaska u filijalu? Tek sam ga otvorio, a imam od ranije i dinarski.

Nekada sam primao u Sber, ali sam tamo imao instrukcije za plaćanje za svaku valutu.

Da sam sebi odgovorim - za instrukcije za uplatu im se treba obratiti kroz inboks mobilne aplikacije.
Sve piše u mejlu nakon otvaranja računa, samo nema ko da pročita. 😁

Nazad
Vrh Dno