Šta je novo?

Raiffeisen bank

Drugari ako bi u rajfajzenu pored dinarskog otvorio i devizni racun, kao neki vid stednje da mesecno kupujem evre preko dinarskog racuna i prebacujem na devizni, da li i tada je na snazi ova debilna kursna lista koja je na sajtu ili ima smisla?
Jeste, čak i za Premium (koji bude bez održavanja za platu preko 100k). Preduzetnicima i pravnim licima je nešto bolji kurs od oko 116, ali ni to nije srećno rešenje.

@uji

На премијум рачуну зависи колико купујеш или продајеш. Нпр. ако купујеш малу количину еура, онда је аеродромски курс од 119.9, па онда на око 500-600 еура постаје нешто повољнији, типа 118.9 и на пар хиљада још мало повољнији, можда 118.5 или 118.6.

Kako se dobija premijim bez održavanja? To nije zvanična ponuda?

Trebalo bi da platim porez na prenos apsolutnih prava koji iznosi vise od 300 000 dinara. Do sada sam uvek e-banking/mob-banking transakcije vece od 300K dinara delio na dve transakcije, posto nisam siguran da li postoji neka provizija za iznose vece od 300K. Ali u ovom slucaju nisam siguran koliko mi je pametno da porez placam u dve transakcije. Ima li neko savet sta raditi u ovom slucaju?

Možeš da platiš i iz 10 transakcija, nikakav problem. Ne znam da li postoji provizija za iznose više od 300k.

Ako imaš jedinstven poziv na broj, mislim da nije problem ukoliko se parcijalno plati. Barem je tako za paušal i lokalnu poresku administraciju. U suprotnom, konsultuj poresku. Kako bilo, pre nego da potvrdiš nalog za prenos, u mbankingu pisaće ti pri dnu kolika je provizija u slučaju da plaćaš preko 300k. Mislim da ionako preko ROL-a nećeš moći da pustiš takav nalog i da je to eventualno moguće samo preko mobilne aplikacije.

Hvala na odgovorima. I meni je logicno da ne bi trebalo da bude problema da se deli na vise transakcija, ali reko cisto da pitam za svaki slucaj.

Nemoj da se iznenadiš ako ti ne puste transakciju odmah. Softver ne pušta automatski uplate za velike iznose nego te pozovu da provere.
Edit: limit je na sedam dana pa nećeš moći dve transakcije u dva uzastopna dana. Ali možeš da platiš 300k preko aplikacije i još 300k preko web pristupa, ali ćeš pre toga morati da podigneš podrazumevana limite, ako nisi to uradio ranije.

Odradjeno je to sve ranije. Takodje i sedmodnevni limiti mogu da idu mnogo vise od 300K, ali se mora traziti od banke da promene to.

• Like
Reagovanja: uji
Da podelim svoje iskustvo sa IRačun i fizičkim karticama. Otvorio sam ga krajem marta ove godine, pa mi nisu slali poštom ništa osim pina za digitalnu Visu debit. Otišao sam u ekspozituru i naišao na ljubazno osoblje. Fizička Dina je naravno besplatna, dok za Visu debit mi je rečeno da mora da se plati 40 din mesečno osiguranje. Preuzimam za 6 dana, vrv zbog predstojećih praznika

Pozdrav svima,
Pre svega srećan Vam praznik ko praznuje :)
Resetovao sam telefon,pa 3 puta promašio lozinku za mBanku.
problem je što broj koji mi je vezan za račun mogu samo da primam pozive jer mi istekla kartica,da li ima drugi način da mi pošalju aktivacioni kod ili da jurim trafiku da uplatim kintu i zovem ih na 0800/111-000
(Trebalo bi da je besplatan)
unapred hvala

Pozdrav svima, otvarao sam iRacun preko racunara i prvi deo sve super onda sacuvam i isao preko aplikacije IDnow da se povezem sa agentom i to uspesno sve proslo.
U toku video indetifikacije agent mi kaze da se ulogujem preko racunara i sms kodom tj da nastavim sa apliciranjem u medjuvremenu mi na email stigao predugovor i jos jedan email preko koga mogu nastaviti gde sam stao na racunaru,medjutim kod stize unosim ga i za nastavak mi izbacuje "Ugovorna dokumentacija nije generisana na danasnji dan".Agent mi je rekao da probam za koji dan opet ako nece da prijavim call centru sto sam i ucinio,rekli da ce me zvati neko iz IRacun tima ali za sada niko ne zove.Da li je neko imao slican problem?

@michael981 agent te je loše naveo na završni korak. Trebalo je da ideš na prvi link koga si dobio na mejlu nakon apliciranja i posle 2 minuta kada se pojavi stranica za unos, odatle izvršiš konačni potpis sms kodom pa sačekaš još 2 minuta da se završi uspešno. Bez toga praktično kao da nisi ništa uradio i ceo video razgovor moraš da ponoviš ispočetka pošto se šalje u kontinuitetu ka NBS. U mom slučaju je to bilo tako uz molbu da ne prekidam vezu i da će ona prekinuti kad bude trebalo, a da ja vezu držim u pozadini.

@michael981 agent te je loše naveo na završni korak. Trebalo je da ideš na prvi link koga si dobio na mejlu nakon apliciranja i posle 2 minuta kada se pojavi stranica za unos, odatle izvršiš konačni potpis sms kodom pa sačekaš još 2 minuta da se završi uspešno. Bez toga praktično kao da nisi ništa uradio i ceo video razgovor moraš da ponoviš ispočetka pošto se šalje u kontinuitetu ka NBS. U mom slučaju je to bilo tako uz molbu da ne prekidam vezu i da će ona prekinuti kad bude trebalo, a da ja vezu držim u pozadini.
Hvala puno ,,upravo pokusavam da se ponovo povezem sa agentom preko IDnow,,javljam kako sam prosao ;)

• Like
Druze hvala ti puno,prvi agent je omanuo dosta ,cak pri video pozivu sa njim nisam radio unosenje coda preko mobilnog tj potvrde indetiteta nego mi odmah rekao za logovanje preko racunara.Ovog puta mi se zena javila i totalno drugaciji postupak je bio :) .Brzo sam otvorio nalog na RF APP ,logovanje i na racunaru ,aktiviranje dgitalnih kartica preko mob APP sve uspesno.Jos jednom ti se zahvaljujem,ziv bio ;)

• Like
Kako da vidim svoj iban i swift,potrebni su mi radi uplate novca na racun?

Trenutno sam godinama korisnik Mobi banke, tu imam ustedu malo vecu u evrima i u dinarima, hteo. Hteo bih da se prebacim u raiffeisen banku pa mi vi recite koji bi mi preporucili racun da otvorim, trenutno nisam zaposlen jer sam se vratio iz inostranstva, cuvao bih i evre i dinare, da ima Mbanking i normalno karticu koju cu svuda na netu koristiti, gledam tekuci al za ovo sto mi treba placacu ga 690din sto mi mnogo, kako mogu uklopiti dobar racun za 500din. Rekli mi dosta da otvorim za mlade al ako gurnem veliki novac na taj racun da ne kazu ovi otvara racun za mlade a cuva ko penzioner :D

Kako da vidim svoj iban i swift,potrebni su mi radi uplate novca na racun?
SWIFT je bančin isti za sve, tj. RZBSRSBG. A IBAN je u formatu, sve spojeno: RS35 (Srbija) 265 (Raiffeisen banka) i dalje sve isto, samo bez crtica:
IMG_20220503_195257.jpg
Ovo je u: opcije/računi/povlačenje s desna na levo (ako imaš i dinarski)
@Jovan422 možeš čak prvo otvoriti iRačun na daljinu (ukoliko ti je u interesu da imaš i tekući bez održavanja radi prijema zarade) pa potom slobodno idi i na Club (omladinski) ako imaš godine, pritom ćeš bez pardona moći da uzmeš ovaj račun u evrima koga i ja imam. Prednosti: MasterCard nema proviziju od 1% za plaćanje u inostranstvu kao Visa i po uručenju kartice, možeš da tražiš vezivanje za evro partiju. Banka ti svakako neće praviti problem oko aktive kolika god da ti je. Imao sam čak uporedo Club račun i Preduzetnik paket pa mi nisu na omladinskom vršili naplatu održavanja.

Poslednja izmena:
Znaci ja mogu otvoriti omladinski cisto da imam za dinare i da pored otvorim devizni gde cu samo njega placati i fakticki uklopio sam sve, hvala ti puno :)

• Like
Juce otvorio IRacun zahvaljujuci clanu sa foruma @uji ,aktivirao kartice ,dodao visu u Raipay.Danas odem do filijale da podnesem zahtev za fizicku karticu.
Kazem sluzbenici zasto sam dosao ona odmah pita kolegu da li izdaju fizicke kartice za IRacun,kolega odgovara da ali je odrzavanje 1000rsd godisnje,mada nisam odmah rekao za koju bi podneo zahtev a nisu me ni pitali :).Upitah sluzbenika da li je Dina besplatna odnosno da mora biti besplata zastao je na trenutak i kaze da Dina je besplatna ,reko molim vas zahtev za Dinu ;).Potpisao sam zahtev i jos neki papir i receno mi je da dodjem za nedelju dana po karticu.Brzo sam zavrsio i pri izlasku iz filijale stigao email sa ugovorom o fizickoj Dini :cool:

Dobro si se snašao. Ja bih platio da mi ne daju Dina karticu, al' ne može - propisi su propisi. :mad:

Dobro si se snašao. Ja bih platio da mi ne daju Dina karticu, al' ne može - propisi su propisi. :mad:
Zahvaljujuci svima ovde sto neumorno pisu o pravilima i propisima i jednostavno ljudi se ovde razumeju u materiju :).Za bankarski sistem sam izmedju teleta i ovce ali ako nista citam i pitam :p.Sigurno bi bilo odrzavanje ok daj :)

Ako bude zemlja ulazila u eu jednog dana, morace prvo da se oprosti sa ovim propisom, buduci da nije po eu propisima ... do tada, Srbija brale metodom guraju kartice svima na silu .. kad vidim na kasi kako poptisuju slipove sa stilom, bude mi zlo

Otvorio sam danas iRacun i mogu vam reći da je zaista linearno i jednostavno. Odmah vam je dostupna virtualna visa kartica i naravno povezano na raypay i garmin pay i malo je reci da sam odusevljen.

Imao sam racun u sberbanci, imam racun u komercijalnoj i mts banci i svuda je za svaku uslugu bilo povuci potegni da li će da radi samo je ovde sve linerano.

Treba mi samo vaša pomoć kako se sada identifikujem na bankomatu kada nemam fizičku karticu. Bio sam do stadiona i tamo imaju onaj novi bankomat ali on mi daje samo da skeniram qr kod ali je nemam pojma gde njega da generisem. Takođe je pisalo da se mogu autentifikovati i sa garmin pay ili raipay ali ni to nisam našao na bankomatu tj. nisam našao da imaju nfc čitač

Nisam siguran šta tačno hoćeš da uradiš na tom uređaju. :)

Pregledaj ovo.

Juce otvorio IRacun zahvaljujuci clanu sa foruma @uji ,aktivirao kartice ,dodao visu u Raipay.Danas odem do filijale da podnesem zahtev za fizicku karticu.
Kazem sluzbenici zasto sam dosao ona odmah pita kolegu da li izdaju fizicke kartice za IRacun,kolega odgovara da ali je odrzavanje 1000rsd godisnje,mada nisam odmah rekao za koju bi podneo zahtev a nisu me ni pitali :).Upitah sluzbenika da li je Dina besplatna odnosno da mora biti besplata zastao je na trenutak i kaze da Dina je besplatna ,reko molim vas zahtev za Dinu ;).Potpisao sam zahtev i jos neki papir i receno mi je da dodjem za nedelju dana po karticu.Brzo sam zavrsio i pri izlasku iz filijale stigao email sa ugovorom o fizickoj Dini :cool:
Meni rekoše samo 40 din mesečno na ime "osiguranja" ako hoću fizičku Visa debit. Uzeo sam samo Dinu, kad odem po nju pitaću opet za Visa kako stoje stvari. Nemaju pojma ni oni pa svaki službenik priča šta hoće. Meni u call centru rekli jedan odgovor, uživo u ekspozituri drugi odgovor na isto pitanje.

@kopmania najjednostavnije je da zatražiš fizičku Dina karticu u banci i koristiš je za upotrebu na bankomatima.

Otvorio sam danas iRacun i mogu vam reći da je zaista linearno i jednostavno. Odmah vam je dostupna virtualna visa kartica i naravno povezano na raypay i garmin pay i malo je reci da sam odusevljen.

Imao sam racun u sberbanci, imam racun u komercijalnoj i mts banci i svuda je za svaku uslugu bilo povuci potegni da li će da radi samo je ovde sve linerano.

Treba mi samo vaša pomoć kako se sada identifikujem na bankomatu kada nemam fizičku karticu. Bio sam do stadiona i tamo imaju onaj novi bankomat ali on mi daje samo da skeniram qr kod ali je nemam pojma gde njega da generisem. Takođe je pisalo da se mogu autentifikovati i sa garmin pay ili raipay ali ni to nisam našao na bankomatu tj. nisam našao da imaju nfc čitač
Nfc čitač nije obeležen ali nalazi se negde pored tastature sa brojevima sa desne strane. Otvoriš na telefonu kao kad hoćeš da platiš karticom (za Apple pay samo dvoklik na power button i face id, ne znam za RaiPay) i tapkaš telefonom tu negde dok ti bankomat ne zatraži pin visa kartice i onda možeš da podigneš keš.

• Like
Reagovanja: mnt
Nazad
Vrh Dno