Šta je novo?

Raiffeisen bank

Trazio sam putem aplikacije da mi povezu iDevizni racun sa iDinarskim racunom sa opcijom da se dinarski/devizni troskovi podmiruju odvojeno svaki sa svog racuna . Da li salju obavestenje da je to odradjeno jer vidim u app da je Visa online kartica vezana za oba racuna, mislim da juce nije bilo tako.
Kako kome. Nekog obaveste, nekog ne. Čim vidiš oba povezana računa, odrađeno je.
I druga stvar oko toga, na informacijama kod Visa digital kartice pise da je i dalje vezana samo za dinarski racun, pretpostavljam da to znaci da ce pri koriscenju RaiPay u inostranstvu biti skidano sa dinarskog racuna sve sa "povoljnom" konverzijom? Da li to moze da se koriguje?
Ako si u zahtevu stavio samo maskirani broj plastične, za nju je jedino mogao da se realizuje. Možeš da ga ponoviš i za digitalnu. Autokonverzija sa dinarskog je nepovoljna, po bankarskom kursu, a u inostranstvu i sa dodatnom provizijom, što je deo politike poslovanja banke i ne može da se koriguje.

Da li ima nekih rizika kod orvaranja iDeviznog ako neko vec ima iDinarski.

Sta se dogadja ako se povezu. Da li ih je pametno vezivati ili ostaviti odvojene.

Da li ima nekih rizika kod orvaranja iDeviznog ako neko vec ima iDinarski.

Sta se dogadja ako se povezu. Da li ih je pametno vezivati ili ostaviti odvojene.
Nema rizika, iste Visa kartice koristiš i na dinarskom i deviznom. Ja sam to uradio čim se pojavio devizni IRačun u ponudi

Imas tri opcije u ponudi prilikom vezivanja

• da se za potrosnju dinara/deviza skida sa iDinarskog
  • da se za potrosnju dinara/deviza skida sa iDeviznog
  • da se za potrosnju dinara skida sa iDinarskog, a deviza sa iDeviznog

Cek, a sta je default kod osnovnog (Moze) paketa, kada postoje i dinarski i devizni racun?

Cek, a sta je default kod osnovnog (Moze) paketa, kada postoje i dinarski i devizni racun?
Dinari sa tekućeg u Srbiji uz blokiranu potrošnju po deviznom i obrnuto u inostranstvu. Tako je ranije bilo i za vezivanje na poseban zahtev u ekspozituri kod savetnika.

Imam iRačun u RB. Na koji način mogu da pristupim dinarskim plaćanjima koja sam obavio pre vise od jedne godine?

Staviš u filteru transakcija period koji te interesuje.
Pozdrav

Par dana vec kako nemam vidljivu predstojecu potrisnju po kreditnoj, tj buduce rate.
Jos neko sa ovim problemom?

Po default-u uvid u plaćanja na iRačunu je ograničen na poslednjih 365 dana, a mene zanima na koji način da pristupim plaćanjima starijim od 365 dana.
Moraš na Online banking. Jedino tamo imaš za zadnjih 10 (deset) godina.
Nisam odavno gledao. Nešto u filterima nije moglo ali sigurno može po datumu, postaviš interval npr. 31.12.2014- 31.01.2015.
Probaj, ali mislim da preko 365 dana ne možeš da pretražiš "od Žike uplata" npr. :)

Moraš na Online banking. Jedino tamo imaš za zadnjih 10 (deset) godina.
Nisam odavno gledao. Nešto u filterima nije moglo ali sigurno može po datumu, postaviš interval npr. 31.12.2014- 31.01.2015.
Probaj, ali mislim da preko 365 dana ne možeš da pretražiš "od Žike uplata" npr. :)
Hvala @nesa69 !

Sad razumem - razmak (vremenski prozor) izmedju datuma u filtraciji ne sme biti veći od 1 godine, da bi ista mogla da se koristi.

Moguće je pretražiti npr. između 31.12.2019. i 31.12.2020. (366 dana, jer je 2020. prestupna), ali nije između 30.12.2019. i 31.12.2020 jer se vrši prekoračenje maksimalnog vremenskog prozora (1 godina) za 1 dan.

Jako loše su to rešili! Ako ništa, bar su mogli da budu jasniji kako da se koristi filtracija. Na prvu loptu sam pomislio da pristup transakcijama starijim od 1 godine, od tekućeg (trenutnog) datuma, nije moguć uopšte.

Poslednja izmena:
Ako staviš period veći od 12 meseci, dobiješ grešku u kojoj lepo piše da vremenski period ne može biti veći od 12 meseci.
Pozdrav

Ako se ispostavi da ono što budem povukao sa PayPal-a 31. postane raspoloživo 1. ujutru, konstatovaću da je taj proces automatski.
Obistinila se ova konstatacija i iako sam očekivao da bude raspoloživo istog jutra (povučeno 31. oko 3:20), to se dogodilo tek jutros. Pošto je danas neradni dan i nema teorije da neko u kartičarstvu radi knjiženja na praznike ili nedelje, zaključujem da su promene sutradan automatske.

Dobra stvar je kod njih što su promene automatske.
Jedino gde mi je zakasnila uplata za svo ovo vreme od kada koristim iRačun na devizni račun i to je trajalo 3 dana je uplaćeno mi je 24.12.uplata je legla 27.12.do sada su knjižene odmah isti dan.

• Like
Reagovanja: uji
Obistinila se ova konstatacija i iako sam očekivao da bude raspoloživo istog jutra (povučeno 31. oko 3:20), to se dogodilo tek jutros. Pošto je danas neradni dan i nema teorije da neko u kartičarstvu radi knjiženja na praznike ili nedelje, zaključujem da su promene sutradan automatske.
Potvrdjujem konstataciju, juce sam i ja povukao, danas proknjizeno. Ali smo se realno zeznuli jer bi danas dobili vise eura, al vise srece drugi put..

• Like
Potvrdjujem konstataciju, juce sam i ja povukao, danas proknjizeno. Ali smo se realno zeznuli jer bi danas dobili vise eura, al vise srece drugi put..
Srećom pa nisam previše na gubitku, a i za tu kafu ću uvek uspeti da zaradim.

Sorry da ne "kopam" po temi ko zna koliko dugo, pomognite mi.

Iračun, ako nema prenosa plate, jel se plaća odrpžavanje neko ili ne?
Uplate preko e-bankinga, na primer da se plati preko šablona, struja, voda...,da li ima provizije, tzv. instant hitna plaćanja?
Koliko sam se raspitao isti može da se otvori i u banci?!

iRacun nema dodatna plaćanja kod instant plaćanja i ne plaćaš održavanje nevezano za to da li si prebacio kod njih platu.
Otvaraš račun online, čemu želja da ideš do banke 😃

Poslednja izmena:
  • Like
Hvala na odgovoru. Pa nikad nisam otvarao on-line niti sa nekim razgovarao preko kamere, pa zbog toga, kao da imam neku predrasudu da če nešto da me zakoči da neću moći da otvorim...nisam u pravu...ali često sam u gradu pola sata mogu da odvojim.

Onda je to najbolji račun koje nude banke, barem ono što meni treba, nula odrćavanje i plaćenje računa bez provizije.

Uvek odabir banke zavisi od tvojih potreba, odličan je račun za neke stvari, ali ako ti treba često zamena deviza, imaju jedan od najmizernijih kurseva. Takođe računaj i na 1% provizije za inostrana plaćanja. Posle dinarskog, možeš da otvoriš i devizni tražiš da ti povežu karticu od prvog računa, ali najbolje je da pogledaš u ovoj temi ono što je @uji u više navrata pisao 😃

Mnogi, zbog svega navedenog, kombinuju bar dve banke 😃

Uvek odabir banke zavisi od tvojih potreba, odličan je račun za neke stvari, ali ako ti treba često zamena deviza, imaju jedan od najmizernijih kurseva. Takođe računaj i na 1% provizije za inostrana plaćanja. Posle dinarskog, možeš da otvoriš i devizni tražiš da ti povežu karticu od prvog računa, ali najbolje je da pogledaš u ovoj temi ono što je @uji u više navrata pisao 😃

Mnogi, zbog svega navedenog, kombinuju bar dve banke 😃
Hvala, ja kombinujem 4, mts, aik - moram zbog kredita, yetel (videću dokle če bankmax da mi drže, jer ću platu na AIK, ali ću istog dana 90% plate na Yettel da prebacim, pa kad me primete, ako ukinu bankmax, da otvorim I-račun). Jer bankmax, mora 35% plate, mada stoji da ako jedna ne legne, nije kao problem. E sada, ako im ja punim račun i dalje svakog meseca sa 90% plate, možda mi i ostave bankmax. Naravno, ne prijavljujem ništa dok me sami ne pitaju, ako pitaju, ili ako mi ukinu ili naplate račun 595 din). Tad ih samo ja ugasim i to je to.
A devize u MTS-posted rplus, msm da im je kurs jedna od boljih ili mi se čini...uglavnom, kupim devize kada uštedim nešto od plate, 30, 40k dinara, nije to mnogo da bi me kurs klao mnogo, ali mts bi trebalo da ima boljikurs, znam da od yettela imaju...pa videćemo

Na devizama udaraju po ušima ali mislim da su jedini koji ne zadržavaju devizne uplate i čekove dok ne "prođu", isplata moguća istog trena. Neznam da li ostali to rade ali prilikom zamene jedne devize za drugu, prvo otkupe u dinarima pa prodaju druge sve po nekom njihovom kursu. Tu može puno para da se izgubi.

jesam li ja dobro video ili se placa godisnja clanarina na karticu (1000 din) koja je vezana za devizni racun?

Sigurno ne pišeš za iRačun 😃

Pogledaj ovde o tome

Do 31.12. banka izdaje Master biznis kartice besplatno, a nakon toga se vraćaju na Vizu uz godišnju članarinu od 970 dinara umesto dosadašnjih 1000.

Pogledajte prilog 465817
Pogledajte prilog 465818
Stoji fusnota da se za preduzetnike ne naplaćuje. S obzirom na to da se glavna kartica vodi kao dodatna, druga besplatna bi bila za ovlašćeno lice.
Edit: novim opštim uslovima od nove godine je ista odredba predviđena za Visa biznis kartice. U tom slučaju, preporučio bih da se ne usaglasite sa predloženim izmenama ako vam je bitno zbog PayPal-a.

da, pricam upravo za iracun, zato mi j ei bilo cudno.

kad sam pregledao uslove, tu sam prekinuo apliciranje, nazalsot na drugom kompu mi j eostlaa dokumentacija, skoro sam siguran da ne pricam o biznis karticama ve o najobicnijoj visa elektron koja ide uz taj racun, otud moje pitanje.

jesam li ja dobro video ili se placa godisnja clanarina na karticu (1000 din) koja je vezana za devizni racun?
Naplaćuje se uz avista devizni račun otvoren u ekspozituri.
Koliko sam se raspitao iRačun može da se otvori i u banci?!
Može, s tim što prethodno moraju da se popune podaci na sajtu pa odabere opcija dovršavanja identifikacije u ekspozituri.

Nakon otvaranja dinarskog, devizni možeš otvoriti preko Moja mBanka (Više/Onlajn ponuda) i konačno, ukoliko ti bude potreban dodatni devizni račun, moći ćeš i njega da otvoriš.

Nazad
Vrh Dno