Šta je novo?

Raiffeisen bank

Ja sam pomislio da ima kao kod Komercijalne u online bankingu da se uplati, sto nije losa opcija, a narocito nije bila losa u trenutku kada je to nekada odlicna Komercijalna (a danas ocajna NLB banka) uvela, pre 15 godina.

Једно питање...Стигли ми јутрос поново (3ком) и 2 картице. За ове физичке картице ми је јасно а занима ме за ову визу дигитал. Јел се и за њу пин код може променити на банкомату или има нека друга опција?

Nema promene pina za Visa digital karticu. Svakako je najbolje koristiti fizičku karticu na bankomatu jer ti jedino ona daje sve mogućnosti bankomata.

Нисам мислио да дигитал користим на банкомату, него ми је и за њу стигао пин а хтео бих и њега да променим а ако не може на банкомату да се мења онда уопште и не може да се мења?

Нисам мислио да дигитал користим на банкомату, него ми је и за њу стигао пин а хтео бих и њега да променим а ако не може на банкомату да се мења онда уопште и не може да се мења?
Transakcije u višim iznosima autorizuješ otiskom/licem, tako da u tom slučaju ti nije potreban pin.

@uji Чему ми служи пин онда што сам добио за ту дигитал картицу?

Sinoć prebacih 200 kinti da uplatim pripejd dopunu za A1 ali na zadnjem koraku napisa neki error, odnosno da istekla sesija (fazon autentifikacija tokenom) i sad mi stoji u rezervisanim sredstvima tih 200 dinara koje su namenjene za A1 a dopuna naravno nije prošla. Nije neka cifra naravno niti je toliko bitno nego me interesuje kako sad ide neka procedura, da li će se taj iznos vratiti u raspoloživa sredstva ili moram kad jedne prilike odem u banku da to priupitam ili tome slično. U pitanju je iračun otvoren pre par meseci. Nisam se do sada susretao sa ovim ''problemom'', sve do sada je ovih par meseci prolazilo lagano i bez greške.
Identican slucaj pre nekoliko dana, probao da uplatim fizickom karticom, neki error, sacekam nekoliko sati vidim nista od toga, probam digitalnom i prodje uplata. Danas u moja mbanka aplikaciji stoji da je prosla uplata fizickom karticom (dan kasnije) a ova druga koja je zapravo prosla stoji kao rezervisana...

Да ли иРачун клијенти могу куповати дина/виза картицама одложено без камате?

У међувремену сам нашао на сајту предуслове за њено аплицирање:
А има и месечна накнада 230дин…

У међувремену сам нашао на сајту предуслове за њено аплицирање:
230din je odrzavanje +60din osguranje. Gledaju ti prosek plate i po tome ti odrede koliko novca mozes da potrosis. Nije losa kartica ako ti se uklapa u budzet.

Može da se ugovori i bez osiguranja prilikom kupovine u nekoj tehno radnji ili uopšteno prodajnog partnera koji ima agenta, ali prvo kao MasterCard Web, koja u početku funkcioniše kao virtuelna pa tek nakon 3 otplaćene rate šalju plastičnu na kućnu adresu, što efektivno znači 4-5 meseci (verovatno dok registruju tu treću ratu prođe neko vreme pa sam proces slanja i dostave, itd, itd).

Da kao sto kaze uji , do 12 meseci kad se uzima na rate nema odrzavanja. Ako se neka roba uzima na 24 mesecne rate onda se placa odrzavanje racuna.

Može Extra paket. Devizni račun odvojen od dinarskog.
Može li se ukinuti glupavo ograničenje od minimum 20€ na deviznom računu?
Zanimljivo kada plaćam nešto može da se spusti i na 0€ ali kada hoću da razmenim evre u dinare, aplikacija izbacuje upozorenje da na računu mora biti minimum 20€.

Zanimljivo kada plaćam nešto može da se spusti i na 0€ ali kada hoću da razmenim evre u dinare, aplikacija izbacuje upozorenje da na računu mora biti minimum 20€.
Da nije kojim slučajem paketiran račun Visa Virtuon kartice? 😳

Može Extra paket. Devizni račun odvojen od dinarskog.
Sačekaš da prodju sva rezervisana sredstva pa promeniš sve u dinare.
Ja koristim IRačun i bez problema promenim sve, nema nikakvog ograničenja da mora da ostane 20e.

Da nije kojim slučajem paketiran račun Visa Virtuon kartice? 😳
Nije. Bio je iRačun dinarski pa prešao na Može Ekstra i otvorio devizni.
Sačekaš da prodju sva rezervisana sredstva pa promeniš sve u dinare.
Ja koristim IRačun i bez problema promenim sve, nema nikakvog ograničenja da mora da ostane 20e.
Vidim da imam rezervisana sredstva na deviznom. Baš ću da ispratim. Hvala!

• Like
Reagovanja: uji
Pozdrav zanima me zasto na iracunu kada nešto kupujem na netu što je u eur moram prvo da prebacim sa dinarskog na devizni da bi prosla kupovina dok na običnom računu sa održavanjem novac se automatski prebaci u eur pri kupovini

Pozdrav zanima me zasto na iracunu kada nešto kupujem na netu što je u eur moram prvo da prebacim sa dinarskog na devizni da bi prosla kupovina dok na običnom računu sa održavanjem novac se automatski prebaci u eur pri kupovini
U Raiffeisen banci su mi objasnili da,ako su devizni i dinarski iracun povezani, tada mozes koristiti samo sredstva koja imas na deviznom racunu.

dok na običnom računu sa održavanjem novac se automatski prebaci u eur pri kupovini
Nema nužno veze to sa tim. Kod dinarskog sa održavanjem, iRačuna i omladinskog se ostavlja klijentu da poveže dinarski i devizni na izričit zahtev, dok u Može i Premium paket računima su automatski vezane.

Trazio sam putem aplikacije da mi povezu iDevizni racun sa iDinarskim racunom sa opcijom da se dinarski/devizni troskovi podmiruju odvojeno svaki sa svog racuna . Da li salju obavestenje da je to odradjeno jer vidim u app da je Visa online kartica vezana za oba racuna, mislim da juce nije bilo tako.
I druga stvar oko toga, na informacijama kod Visa digital kartice pise da je i dalje vezana samo za dinarski racun, pretpostavljam da to znaci da ce pri koriscenju RaiPay u inostranstvu biti skidano sa dinarskog racuna sve sa "povoljnom" konverzijom? Da li to moze da se koriguje?

Nazad
Vrh Dno