Šta je novo?

Raiffeisen bank

Da li postoji mogućnost otvaranja besplatnih štednih ili aVista računa u dinarima, eurima i dolarima gde bi moglo da se prebacuju sredstva sa tekućih iRačuna i obrnuto?

Cilj je da ti računi ne budu povezani sa karticama, da uvek mogu pare da povučem na tekuće iRačune bez provizije.

Imam iRačun preko 3 godine. Sve vreme sam tražio neku mogućnost otvaranja avista štednog računa i ni do dana današnneg je u Reiff-u ne vidim. Oni to izgleda jednostavno nemaju. Nude neke investicione fondove sa različitim stepenima "rizika". Zato na iRačunu povezanim sa karticama, držim manje iznose i prebacujem novac iz druge banke po potrebi, jer u Reiff-u nema načina da ga sklonim sa računa, da mi bude raspoloziv u istoj banci a da nije "na izvol'te" , otvoren prema svetu kao na tekućem računu.

Naravno da ima, samo nije džabe. Meni su tražili 150 dinara mesečno pre nekoliko godina.

Nemaju besplatne štedne račune, u tome je i fora, tj. zato upućuju na mogućnost otvaranja dodatnih koji se plaćaju.

Nemaju besplatne štedne račune, u tome je i fora, tj. zato upućuju na mogućnost otvaranja dodatnih koji se plaćaju.
AI kaže da njihova avista štednja nema ama baš nikakvu kamatu, baš kao i tekući računi. Ako štedni računi postoje a bez kamate su, onda se bukvalno plaća banci, kroz to "održavanje", da u njoj držiš pare.

Mislim da imaju al ih ne reklamiraju.
Mnogi su ih već pitali i svi su dobili odgovor da mogu samo da otvore dodatne tekuće. Štednih nema ni u tarifniku, prosto ne postoje, fokus je na investiranju.

Ako štedni računi postoje a bez kamate su, onda se bukvalno plaća banci, kroz to "održavanje", da u njoj držiš pare.
Upravo, suština je da to uopšte nisu štedni računi nego klasični tekući. Ta mi je reč falila u prethodnoj poruci, mogućnost otvaranja dodatnih tekućih koji se plaćaju.

Interesantan "bug", iako je na Play store-u navedeno da je poslednjim ažuriranjem "osvežen izgled početne stranice", ona je jedino vidljiva kada se uradi IPS plaćanje pa se klikom na "zatvori" nakon plaćanja prebacuje na dosta moderniju početnu.

Nadam se da će to popraviti, zaista je prijatnije za oko nego trenutni izgled aplikacije.

Štedni račun, a ne običan dodatni devizni/dinarski?
Ono što je meni cilj je da mogu skloniti RSD, EUR i USD na račune koji nisu vezani za karticu, pa da po potrebi, internim prenosom prebacujem na tekuće i trošim. I naravno, ne želim da plaćam održavanje takvog računa, kamata me ne zanima takođe, jer je cilj bezbednost 😀

I samo još jedno pitanje. Da li postoji provizija kada se sa svog iBiznis računa prebacuje novac na svoj tekući iRačun?

I samo još jedno pitanje. Da li postoji provizija kada se sa svog iBiznis računa prebacuje novac na svoj tekući iRačun?

Pisano je nedavno. Mislim da je 40 din fiksno, ako se dobro sećam.

Ono što je meni cilj je da mogu skloniti RSD, EUR i USD na račune koji nisu vezani za karticu, pa da po potrebi, internim prenosom prebacujem na tekuće i trošim. I naravno, ne želim da plaćam održavanje takvog računa, kamata me ne zanima takođe, jer je cilj bezbednost 😀

Ako želiš da ti je kartica vezana i za dinarski i za devizni iRačun, mislim da onda Raiffeisen nije dobra opcija za to. Za to ti je najbolja opcija Yettel Bank Max sa prijemom zarade. Usput dobiješ i sitnu kamatu.

Ako želiš da ti je kartica vezana i za dinarski i za devizni iRačun, mislim da onda Raiffeisen nije dobra opcija za to. Za to ti je najbolja opcija Yettel Bank Max sa prijemom zarade. Usput dobiješ i sitnu kamatu.
Kartica (VISA) vezana je za oba računa, dinarski i devizni, tu nije bilo problema. Hvala za info o proviziji 👍🏼

Nazad
Vrh Dno