Šta je novo?

R600, licno i personalno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
r600-doom3-12801024.jpg

Novi benchmark sa Level 505 sajta! Sada su malo umjereniji!

...

r600-doom3-12801024.jpg

Novi benchmark sa Level 505 sajta! Sada su malo umjereniji!

Pa naravno da su umereniji kad se priprema dan prezentacije.. :D
Mene najvishe interesuje skor derivata R600-ke... high end model me
ne zanima, iskljuchivo zbog cene..:,,:

:d simpatično je da su stavili 12x10 rez. a ne 2650 x 1600

Od rezultata ovog testa :d... Nesto smrdi u drzavi Danskoj... Za sad ne verujem nicemu! Videcemo kakva ce da bude kada izadje!

nešto razmišljam...

:D pošto sam ja među prvima, bar ovde, R600 "nazvao" Radeon X2K, odnosno X2800 XTX, sad mi je palo nešto na pamet. Pošto su Xbox 2 nazvali Xbox360 jer "treba da se takmiči sa Playstationom koji u oznaci ima 3", onda su mu dali oznaku 360... iz marketinških razloga. Tako je i sada nekako logičnije da R600 u 1GB DDR4 512-bit varijanti nazovu Radeon X8800 XTX ili čak Radeon X9800 XTX nego 2800XTX, pošto je suparnik kartica koje u oznaci imaju cifru 8800... Jeste spekulacija, kao i većina stvari u ovom threadu, ali šta mislite o tome?

I da, Rubi zaista izgleda mnogo mnogo bolje. Adrianne je smešna in comparison! Mislim, da, videli smo samo usnu, ali dovoljno je :)

NHF, alimislim da ti je kontempliranje totalno out of context! XBOX360 je dobio ime kakvo je dobio, jer je Microsoft hteo da naglasi njegovu "zaokruzenu" upotrebljivost. Plan La Grande je da XBXO 360, bas kao i konkurentska konzola budu centar digitalne zabave digitalnog doma.

Sto se ti ce naziva 8800XTX totalnoje out, jer zasto bi ATI/AMD tako eksplicitno nisanio 8800GTX! U tom poslu se konkurencija ni ne pominje, sem u slucajevima kada se na nju gadjas drveljm i kamenjem, a ne svojom perjanicom. R600, kako god da se zove na kraju (ime jos nije ozvaniceno) je na prvomm estu ZAMENA za X1950XTX, pa tek onda rival 8800GTX-u! ;)

NHF, alimislim da ti je kontempliranje totalno out of context! XBOX360 je dobio ime kakvo je dobio, jer je Microsoft hteo da naglasi njegovu "zaokruzenu" upotrebljivost. Plan La Grande je da XBXO 360, bas kao i konkurentska konzola budu centar digitalne zabave digitalnog doma.

Sto se ti ce naziva 8800XTX totalnoje out, jer zasto bi ATI/AMD tako eksplicitno nisanio 8800GTX! U tom poslu se konkurencija ni ne pominje, sem u slucajevima kada se na nju gadjas drveljm i kamenjem, a ne svojom perjanicom. R600, kako god da se zove na kraju (ime jos nije ozvaniceno) je na prvomm estu ZAMENA za X1950XTX, pa tek onda rival 8800GTX-u! ;)

Pa dobro, ako je zamena za X1950 XTX onda ce ga najverovatnije nazvati X2900 XTX... :D. To je i najrealnije... Naravno da ce AMD da nisani 8800GTX, zbog čega su uostalom uveli sufiks XTX, kad je mogao da ostane XT, XL, odnosno Pro i non-Pro kao i ranije. A uveli su i GT, koji je uvek bio NVIDIA sufix. Nemam pojma, mislim da se nazivi uvek tako postavljaju da kupcima "bude lakse" da znaju koji je u kojoj kategoriji. Prvo, četvorocifrene brojke u nazivu, a onda sličnost sufiksa, itd.

Cekaj, od kad je ATI u Doom3 brzi od Nvidie?
Možda će se od R600 stvarno popraviti u OpenGLu :type: čini mi se čak da je bilo takvih najava, a i krajnje je vreme :d
:d simpatično je da su stavili 12x10 rez. a ne 2650 x 1600
To je stvarno premalo za test kartice te klase, možda namerno nisu hteli da stave veću rez. jer je možda, nešto mnogo ovog možda :d razlika u višim rezolucijama manja u korist 8800GTX, ne verujem da je ovaj čak prestiže jer mislim da bi bilo strašno neozbiljno ako X2800XTXT bude sporiji od 8800GTX :crash:

Poslednja izmena:
Jos malo o Ruby:

The only real news here (which will undoubtedly spark off all kinds of inappropriate fantasies) is that Ruby in fact has a younger sister - Jade. To tie in with the whole AMD/ATI acquisition, Jade will be dressed in green compared to Ruby's red. It appears that the plot of this demo will involve Jade being kidnapped to lure Ruby into action to save her sister. Cliched perhaps, but are you really looking forward to watching a DirectX 10 technology demo for the plot?!

http://www.vr-zone.com/index.php?t=999&e=1

Nego sta kazete za ove cifre:

The latest rumor out there revealed that R600 is 80nm process technology and is entering mass production soon . R600's Z no-AA performance is 2.5x, FP16 blending & filtering performance is 2.7x, FP32 blending & filtering performance is 3.9x, FP16 filtering performance is 8x of R580. R600 final clocks could be at 814MHz and has 64 unified shaders. [This could mean 32 ROPs]. According to the rumor, it seems that low end RV610 will be on 65nm process, Digital PWM, 8 layers PCB, 256MB/128MB 64bit DDR2. For the mainstream RV630, it will be on 65nm process, bi-directional PWM for GPU and uni-directional PWM for memories, support 2x256MB 128bit GDDR4.

Jos malo o Ruby:

The only real news here (which will undoubtedly spark off all kinds of inappropriate fantasies) is that Ruby in fact has a younger sister - Jade. To tie in with the whole AMD/ATI acquisition, Jade will be dressed in green compared to Ruby's red. It appears that the plot of this demo will involve Jade being kidnapped to lure Ruby into action to save her sister. Cliched perhaps, but are you really looking forward to watching a DirectX 10 technology demo for the plot?!

... nije li se nekad Ruby borila protiv zelenih ninđa ;), hoće li ovog puta neprijatelj biti plavi?

Interesantne cifre... ali koliko se ja secam R580 ne podrzava FP16 & FP32 texture filtering, tako da 3.9*nista je nista..

Dakle crva nije ni bilo!

Interesantne cifre... ali koliko se ja secam R580 ne podrzava FP16 & FP32 texture filtering, tako da 3.9*nista je nista..

Dakle crva nije ni bilo!

Kako ne podržava FP16 filtering??

lepo ne podrzava! Cifre se verovatno odnose na implementaciju kroz shader program.

Pročitao sam da će AMD predstaviti R600 na Cebitu a da će prve kartice biti dostupne tek od aprila i to kao X2900. Takođe će i slabiji modeli biti dostupni od sredine aprila. Po meni je to jako kasno, sve i da budu puno bolji od NV, opet će ona vrlo brzo izbaciti vjerovatno 8900. Tako da je ovu rundu NV debelo dobila.

Tako da je ovu rundu NV debelo dobila.

U pravu si ukoliko R600 kartice budu sporije od ovih NV sa G80. U suprotnom, sve ovo do sada se gotovo i ne broji i gledace se ko tada bude imao bolji proizvod. Procenat DX10 kartica koji se danas prodaje je gotovo zanemarljiv kada se pogleda celokupno trziste.

Takodje, najbitniji su modeli iz srednje klase, koji nece kasniti u odnosu na 8600/8300 kao 2900 u odnosu na 8800 (verovatno ne vise od mesec dana).

U pravu si ukoliko R600 kartice budu sporije od ovih NV sa G80. U suprotnom, sve ovo do sada se gotovo i ne broji i gledace se ko tada bude imao bolji proizvod. Procenat DX10 kartica koji se danas prodaje je gotovo zanemarljiv kada se pogleda celokupno trziste.

Takodje, najbitniji su modeli iz srednje klase, koji nece kasniti u odnosu na 8600/8300 kao 2900 u odnosu na 8800 (verovatno ne vise od mesec dana).

procenat DX10 kartica je trenutno jednak procentu high-end kartica sto znaci 100% nVidia.
ne racuna se sto ceo trzisni segment pripada nV-u i sto svoj G80 debelo naplacuju i extra brzo vracaju ulozen novac u razvoj??? nvidia uziva u trenutnoj situaciji, a ti kazes da se to ne racuna!?!

koji je to atijev gpu za srednji trzisni segment stigao na trziste kad su ga u atiju najavili i sto je jos bitnije opravdao ocekivanja? mozda r9600 al to davno bese da se ni ne secam ;)

to ko ce napraviti jacu kartu je posebna prica i podseca me na pricu da li je guillette mogao odma posle uloska sa jednom ostricom izbaciti model sa 3, a ne prvo dve ostrice ;) Moze ATI odma da izbaci dual GPU kartu kao top model, i bice brza mnogo od 8800GTX-a, ali ce i kostati mnogo, a posle toga i nvidia izbaci isto to...

to ko ce napraviti jacu kartu je posebna prica i podseca me na pricu da li je guillette mogao odma posle uloska sa jednom ostricom izbaciti model sa 3, a ne prvo dve ostrice ;) Moze ATI odma da izbaci dual GPU kartu kao top model, i bice brza mnogo od 8800GTX-a, ali ce i kostati mnogo, a posle toga i nvidia izbaci isto to...

Naravno. Po formuli sto manje R&D-a za sto vise modela, tegle i oni dok mogu.
Kao i mi stare patike :D

ovo sa r600 vec postaje smesno...imamo najvljenih 8 modela karti i ni jedan validan test sa slikom doticnih...a Vista je izasla...ja sam ocekivao predstavljanje sa izlaskom Viste, jer mi je jos jedino to delovalo logicno posle tolikog kasnjenja za nVidijom...ali kanda sam se prevario. Ne bi me cudilo da prva nova DAMIT karta koja izadje ima na sebi r610 chip...

ovo sa r600 vec postaje smesno...imamo najvljenih 8 modela karti i ni jedan validan test sa slikom doticnih...a Vista je izasla...ja sam ocekivao predstavljanje sa izlaskom Viste, jer mi je jos jedino to delovalo logicno posle tolikog kasnjenja za nVidijom...ali kanda sam se prevario. Ne bi me cudilo da prva nova DAMIT karta koja izadje ima na sebi r610 chip...
Pa da citas relevanten izvore informacija znao bih odavno da je premijera R600 kartica najavljena za pocetak marta. Prema tomem esta tvom razocaranju nema. A da ces se iznenaditi oces ;) jer prva karta ce ipak imati na sebi R600!

BTW

Zasto bi bilo slika i testova kartice koja jos nije ni predstavljenja. O broju modela se samo nagadja na osnovu istringova iz drivera, tako da nikakve NAJAVE, kao sto ti gresis, nije bilo!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno