Šta je novo?

PTT KDS u Mirijevu

• Začetnik teme Začetnik teme STORM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@et

jel mozes da mi kazes da li mogu da se preko jednog modema zakace dva racunara na net....u onom giagnostic page -u pise da su navodno dozvoljena dva racunara ali kad pokusam da ih nakacim na jednom dobijem regularne ip adresa i imam izlaz a na drugom racunaru dobijem ip adrese u rangu 169.254.x.x

ovi iz tehnicke podrske su mi rekli da moze dva ali meni to nepolazi za rukom

hvala

markus je napisao(la):
@et

jel mozes da mi kazes da li mogu da se preko jednog modema zakace dva racunara na net....u onom giagnostic page -u pise da su navodno dozvoljena dva racunara ali kad pokusam da ih nakacim na jednom dobijem regularne ip adresa i imam izlaz a na drugom racunaru dobijem ip adrese u rangu 169.254.x.x

ovi iz tehnicke podrske su mi rekli da moze dva ali meni to nepolazi za rukom

hvala
pravo da ti kažem, POJMA NEMAM. Nisam probao, ali videću :crash:

aj ako ti nije problem jako mi je bitno da to znam

e da dodam da moj modem uopste nece da se zakaci na net preko usb-a
preko mrezne karte sve ok...a kad nakacim samo na usb opet dobijam ip adrese ranga 169.254.x.x

a recimo kod ortaka u francuskoj(ulici ne drzavi) jedino preko usb-a radi ..dok preko mrezne dobija isto ip adrese ranga 169.254.x.x

znaci zakljucak i kod mene i kod njega problem identican stim sto kod njega nece preko mrezne a kod mene nece preko usb-a

o dva racunara u isto vreme i da nepricam

jel probao neko od vas koji prate temu da li moze da se izadje sa dva kompa na net preko jednog modema

poz

markus je napisao(la):
aj ako ti nije problem jako mi je bitno da to znam
jel probao neko od vas koji prate temu da li moze da se izadje sa dva kompa na net preko jednog modema

poz

Probao sam i radi OK.

:type:

Iskljuci racunare, resetuj modem, pa ukljuci racunare .......
naravno jedan racunar na USB, drugi preko mrezne kartice.

Jos bolje je preko hub-a, povezes sve preko mreze ..... posto ti tako vec radi, u svakom slucaju reset modema je neophodan (zbog DHCP-a) ...

poz ....

Poslednja izmena:
STORM je napisao(la):
Probao sam i radi OK.

:type:

Iskljuci racunare, resetuj modem, pa ukljuci racunare .......
naravno jedan racunar na USB, drugi preko mrezne kartice.

Jos bolje je preko hub-a, povezes sve preko mreze ..... posto ti tako vec radi, u svakom slucaju reset modema je neophodan (zbog DHCP-a) ...

poz ....

NARAVOUČENIJE : Uvek prvo pitaj komšije jer uglavnom neko zna.
NARAVOUČENIJE2 : ET pitaj Markusove komšije jer oni znaju 😀

mislim da je problem ipak nesto slozeniji

probao sam i sa resetovanjem modem resetovanjem kompa itd. i uvek dobijam 169.254.x.x preko usb-a

aj videcu da dovucem neki swtch pa da probam dva kompa preko njega pa cu javim sta sam uradio

poz

Moracu da probam i ja to sa dva kompa, to bi bila mnogo dobra fora.
Komsija javi sta si uradio kad dovuces taj switch. 🙂
@ET majstore, svaka ti cast od kad si bio net radi bez greske, osim zanemarljivih i ne tako cestih pucanja od po par minuta. Signal je mnogo bolji i sto se tice neta a i na TV-u. Matorci se odusevili, cale vas hvali po komsiluku kaze: "Mnogo dobri majstori", a komsije me cimaju sto vas nisam poslao kod njih. 🙂 Kad god ste u blizini svratite, imate pivo ili znas vec... :bottle:

Ocekujem da ce ptt za nedelju-dve najkasnije dati zvanicnu komercijalnu ponudu za kablovski net (ako to dosad jos nije ucinio), posto je telekom postavio opremu za adsl...

desp je napisao(la):
Ocekujem da ce ptt za nedelju-dve najkasnije dati zvanicnu komercijalnu ponudu za kablovski net (ako to dosad jos nije ucinio), posto je telekom postavio opremu za adsl...
Mislis valjda na ponudu za ADSL? Ja sam vec dobio od Sezama ponudu za ADSL, kazu da je oprema vec instalirana i da se krece sa realizacijom prikljucaka.
Za KDS je jos rano za komercijalizaciju jer mreza ispada 30 puta dnevno :trust:

levibek je napisao(la):
Za KDS je jos rano za komercijalizaciju jer mreza ispada 30 puta dnevno :trust:

Pa bas zbog adsl ponude ocekujem da ptt malo pozuri sa kablovskim...

desp je napisao(la):
Pa bas zbog adsl ponude ocekujem da ptt malo pozuri sa kablovskim...

komercijalizacija u Mirijevu MOŽDA do kraja godine i to u nekim delovima, koji se budu rekonstruisali. U Ustaničkoj uskoro jer je nova mreža.
Što se ADSLa tiče, kome treba veći protok, nemoj ni da se razmišlja, ništa se se drastično ne dešava u PTTu :wall:

ET mortar je napisao(la):
komercijalizacija u Mirijevu MOŽDA do kraja godine i to u nekim delovima, koji se budu rekonstruisali. U Ustaničkoj uskoro jer je nova mreža.
Što se ADSLa tiče, kome treba veći protok, nemoj ni da se razmišlja, ništa se se drastično ne dešava u PTTu :wall:

Sve dok je besplatan, KDS je bolji od ADSL-a. 🙂 🙂

ma daj... pre bih platio ali da radi stabilno 🙂

Quadrifoglio je napisao(la):
ma daj... pre bih platio ali da radi stabilno 🙂
Sad nas ubi tvoj čvor,. Taman se Stormov, Markusov, Zagorov.... koliko toliko sredio, kad eto tvoj ode u ..................
Biće i to sređeno. :wall:

What the qratz se deshava sa kablovskim ???!!?!?! Proshlog chetvrtka mi je modem "ispao" (Motorola) - SAM OD SEBE - i od tada nemam net ??? Zvao sam dezurne bitches, i one su mi rekle da je slab signal ??? Odakle taj slab signal ? Hocu li internet dobiti sledece godine ? Da li neko zna koji qratz se deshava ????

+-=<h4V0c>=-+ je napisao(la):
What the qratz se deshava sa kablovskim ???!!?!?! Proshlog chetvrtka mi je modem "ispao" (Motorola) - SAM OD SEBE - i od tada nemam net ??? Zvao sam dezurne bitches, i one su mi rekle da je slab signal ??? Odakle taj slab signal ? Hocu li internet dobiti sledece godine ? Da li neko zna koji qratz se deshava ????
adresa, Z. Radmilovica????????
:bottle:

Poslednja izmena:
Danas mi net radi katastrofalno, sto tice signala stvarno je besprekoran, cak nema ni pucanja toliko, ali nece da otvara stranice. Nekad kad i uspe da otvori stranicu to traje po 1 min i duze, ali obicno nece ni da mrdne, skuca se i tako stoji i onda izbaci da ne moze da nadje server. Inace koristim operu a probao sam i sa explorerom. Isti problem se desava i drugaru iz zgrade. @ET pomagaj, da li je u pitanju ping ili nesto drugo. Ako je jos neko imao slicnih probleme neka pise.

Pozdrav

Et, da nemas neki info, hoce li uskoro da se povecavaju brzine za ove cene ili da planiram prelaz na adsl?

Zagor nisi jedini izgleda da je nesto otislo kod njih... 🙁 to je pocelo oko 11 jutros i jos uvek traje... Meni sve lampice svetle ali net-a nema... Zavrnuo ptt... 🙂

ET mortar je napisao(la):
Sad nas ubi tvoj čvor,. Taman se Stormov, Markusov, Zagorov.... koliko toliko sredio, kad eto tvoj ode u ..................
Biće i to sređeno. :wall:

da krenem da jurim babe sa bezicnim telefonima po komsiluku? 😛 :whip: :smoke:

Ljudi, stvarno nemam pojma šta bi moglo da bude, ali sudeći po nekima od vas sve je ok sa signalom samo konekcije nema. Nadam se da opet nisu zavrnuli slavinu za net, ili im ne radi dodela IP-a, a nas nisu obavestili. Sutra ću svratiti do firme da bacim pogled. Net je radio do nekih 11, kao što kažete, ali sam posle otišao tako da pojma nemam.
Sorry but ......

Isto i kod mene. ima signal, al nece da otvara stranice. Mislim da je ET u pravu za dodelu IP-a.

Sta je ovo nema Storma i Markusa da nam napisu kakva je sitacija kod njih, verovatno im radi bez greske pa se ne zale, a mozda su i presli na ADSL. 😀
Kod mene i dalje ocaj :wall: morao sam opet da iskoristim dial-up da napisem ovo. Nadam se da ce se danas nesto srediti.
P.S. Primetio sam da cim neko nahvali KDS net u Mirijevu, nesto krene naopako, a kad ga ispljuju posle toga sve radi kako treba... zato pazite sta pricate! :smash:

heheh..ja sam 2 puta pohvalio kds i oba puta bi veza u roku od 10 minuta vrtoglavo krenula da se menja na lošije, posle par dana besprekornog rada 🙂.

Evo i ja sa dialupa, isti slučaj i kod mene.

Poslednja izmena:
nije radio ni meni juce net....

oko 4.30 am je net proradio

...ali je opet stao... ha ha... 😛
mislim da im je i mail server prsao... 🙂

Poslednja izmena:
Sta je ovo danas? Net mi radi brzinom ispod 1 KB/s i to kad ga zamolim... 🙂

Bio danas u i video da radi.....ALI!!!!!!!!!!
Čvorovi su poprilično podivljali i alarmi se javljaju svaki čas što dovodi do zagušenja. Ovo nema veze sa jučerašnjom pričom jer je očigledno bio problem sa dodelom IP-a.
Danas je tako kako je, Mirijevo kako-tako radi ali za ostalo nisam baš najsigurniji. Fly, postuj ako si se danas konektovao, ali ne preko dial-up-a

A, sve vas koji ste na Mirijevu ili na mreži koju održava TKB, molim da modeme ne isključujete jer u spektru vidi kada je neki modem aktivan (samim tim i bar deo čvora). Danas npr. nisam imao pojma da li ostali deo mreže funkcioniše dok nisam priključio modem na taj predajnik (inače, po mojoj proceni na tom predajniku ima oko 50-ak modema za koje ja znam)

Nazad
Vrh Dno