Šta je novo?

PTT KDS u Mirijevu

• Začetnik teme Začetnik teme STORM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ET mortar je napisao(la):
Probaj i javi očitavanja sa 192.168.100.1
:type: :bottle:

Evo ovako,
modem sam prijavio (dao im MAC adresu), ali nesto ne stima. CABLE dioda samo treperi,a na konekciji stoji: acquiring network adress
evo ga za signal sa 192.168.100.1:

Downstream Status
Not Ready
Channel ID
0
Downstream Frequency
520000000 Hz
Modulation
64QAM
Bit Rate
30341646 bits/sec
Power Level
-4.5 dBmV
Signal to Noise Ratio
25.0 dB

Upstream Status
Not Ready
Channel ID
0
Upstream Frequency
0 Hz
Modulation
QPSK
Bit Rate
0 bits/sec
Power Level
58.0 dBmV

Teta kojoj sam dao MAC adresu kaze da mi ne vidi modem. Ja sam ga probao direktno na kablu koji ulazi u stan, a i preko razdelnika. Bice da nema signala od ulaza do mog stana.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
mislim da je nesto otislo... Posto kablovskog nema vec 3-4 sata... barem kod mene... :whip:

Poslednja izmena:
Izgleda juce puklo.. ali evo danas radi 🙂
poz. za mortara

STORM je napisao(la):
Izgleda juce puklo.. ali evo danas radi 🙂
poz. za mortara
Bilo isključeno Mirijevo i Rakovica od juče. Neko sr sa CMTS-om koliko sam čuo. Sada radi, a dokle će ne znam.

Levibek, probaj sada jer juče nije bilo šanse

Bilo isključeno Mirijevo i Rakovica od juče. Neko sr sa CMTS-om koliko sam čuo. Sada radi, a dokle će ne znam.

Levibek, probaj sada jer juče nije bilo šanse

Puno ti hvala. Sad sam na faksu, probacu cim dodjem kuci pa javljam.

Net radi odlicno, download pomocu flashget-a ide 7.72KB/s !
Nesto ne mogu da izlistam za signal sa 192.168.100.1, pise da mi to nije aktivirano u modemu lil da to modem ne podrzava. Modem sam vezao preko mrezne. Mozda za taj status mora na USB. Juce nije bilo signala a mogao sam da iscitam status. Vezacu opet na USB pa cu da probam.
Inace, puno ti hvala, sad mi je telefon uvek slobodan.
🙂 🙂 🙂

Poslednja izmena:
@et

danas sam bio u petrarkinoj 12 i nisam mogao da dobijem povratini siglan

jel u petrarkinoj radi net ili treba da se saceka jos malo
poz

Mozete te li mi reci (mozda je vec receno, ali nisam mogao da pronadjem), da li je kod nas upload odvojen od download-a?

markus je napisao(la):
@et

poz
ne može još jer mora da se zameni pojačavač. Biće tokom sledeće nedelje.

Zagor : možda se i zovem ET mortar jer imaš net kao i Petrarkina 1,4,6,8,10,12. Nešto je sređeno, ostalo u petak.
Nisam dugo citao postove, a sretnem Markusa i rece mi da si mi napisao da je proradio net u Petrarkinoj, nisam mu poverovao, mislio sam ono kao 1 April pa oce da me odradi, da se primim. Ali sad vidim i jos uvek ne verujem, uzecu modem od Markusa ovih dana da isprobam, da ne bude ono Aprili-li-li ili bio sam pijan dok sam pisao! 😀
Offtopic: Igrao sam ovih dana fudbal sa Darth-om i mogu vam reci da mu mnogo bolje ide prikljucivanje novih korisnika i sredjivanje signala, ali borben je i jos je mlad naucice... 😛

Ma probao sam i preko FF i IE i Opere, al nece. Ugasim firewall i opet isto. Daje mi samo prvu stranu sa izvestajem za System, za ostale prijavljuje:
This feature is not enabled.
This feature has not been enabled in your cable modem.

Please contact your data services provider for more information about this feature and its availability on the network.

To exit this page, click on the "Back" button on your browser tool bar to return to the previous page or click on the "System" link above.

Da modemu ne treba neka dozvola provajdera, "teta" iz sluzbe za podrsku se cudila koji modem imam (webstar epc2100)?
Kada nije bilo signala, modem je davao izvestaj.
Ali, bitno je da on radi odlicno 🙂
Hvala jos jednom.

markus je napisao(la):
@et

poz
Izvini Markuse ali bila je moja greška. Sad sam video da sam ubacio i Petrarkinu 12, a tamo zaista mora da se zameni poj. Inače u ostalim navedenim ulazima ima signal. :S:

Izvini Markuse ali bila je moja greška. Sad sam video da sam ubacio i Petrarkinu 12, a tamo zaista mora da se zameni poj. Inače u ostalim navedenim ulazima ima signal. :S:
Konacno CABLE NET, :banana: zbogom dial-up! Tacno je u ostalim ulazima ima signal, danas mi je Markus doneo modem i net radi. Sutra bi trebalo da uzmem modem pa ti javljam kakav je signal. Hvala ET, kad god si raspolozen svrati na pivce koje sam ti obecao. :bottle:

Zagor je napisao(la):
Konacno CABLE NET, :banana: zbogom dial-up! Tacno je u ostalim ulazima ima signal, danas mi je Markus doneo modem i net radi. Sutra bi trebalo da uzmem modem pa ti javljam kakav je signal. Hvala ET, kad god si raspolozen svrati na pivce koje sam ti obecao. :bottle:
:bottle:

@ET sta mislis o mom ocitavanju:
Forward Path:
SNR: 27.0 dB
Received signal stregnth:-22.3 dBmV - OVDE cini mi se nesto nije u najboljem redu?
Return Path:
Power level: 56.5 dBmV
Od glavne kutije imam jedan tap i jedan spliter do modema, ako ti nesto znaci. S tim sto sam TV u caletovoj sobi stavio na tap i slika je ocajna, inace gubitak je 12 dBmV. Cuo sam da ima tap koji ima gubitak 8dBmV, cini mi se flomatik ako se ne varam. Da li si cuo za takvo nesto i gde mogu da ga nabavim, ukoliko ne postoji bolji nacin da popravim signal. Pozdrav

Poslednja izmena:
Zagor je napisao(la):
@ET sta mislis o mom ocitavanju:
Forward Path:
SNR: 27.0 dB
Received signal stregnth:-22.3 dBmV - OVDE cini mi se nesto nije u najboljem redu?
Return Path:
Power level: 56.5 dBmV
Mislim da ti je nivo očajan. Javi mi adresu da se pojača . :bottle:

Izgleda da mi modem nije kompatibilan sa KDS-ovim podesavanjima, jer kad nemam signal mogu da ocitam sve podatke sa 192.168.100.1
Kada imam signal ocitavam samo "prvu" stranu:
Name
WebSTAR EPC2100

Modem Serial Number

Cable Modem MAC Address

Hardware Version
v1.0

Software Version
v2.0.1r1135(EPC2100-v201r1135.bin)

Receive Power Level
-11.8 dBmV

Transmit Power Level
51.3 dBmV

Cable Modem Status
Operational

ET mortar, kako ti se cine Receive i Transmit Power Level?

Slab ti je nivo na dolazu, a u odlazu i nije loše kako je drugima. Taj deo nije umeren. Trenutno se radi deo oko Petrarkine jer je bilo dosta ispadanja zbog njega. Nakon toga ide tvoj deo i deo oko 16. oktobra. Videćemo nakon toga kako se ponaša.

Inače, nisam primetio neka veća ispadanja, ne računam juče jer su bili neki radovi u TK centru u trajanju od 20 min, oko 14:30. Ako ima i daklje, javite. Hvala unapred!!!

Slab ti je nivo na dolazu, a u odlazu i nije loše kako je drugima. Taj deo nije umeren. Trenutno se radi deo oko Petrarkine jer je bilo dosta ispadanja zbog njega. Nakon toga ide tvoj deo i deo oko 16. oktobra. Videćemo nakon toga kako se ponaša.

Inače, nisam primetio neka veća ispadanja, ne računam juče jer su bili neki radovi u TK centru u trajanju od 20 min, oko 14:30. Ako ima i daklje, javite. Hvala unapred!!!

Hvala ti na brzom odgovoru. Inace, informacija o nivoima mi je trebala jer sam hteo jos jedan spliter da ugradim (zbog drugog TV-a), ali sada cu sa tim jos malo da sacekam. 🙂

Mislim da ti je nivo očajan. Javi mi adresu da se pojača . :bottle:
Evo adrese: Petrarkina 8/49. Obavezno svrati na pivo. :bottle:

Radi net u poslednje vreme ok, juče je pukao 2 puta čini mi se, na par minuta, inače pre toga par dana radio bez pucanja čini mi se..dosta je bolje u svakom slučaju.

ET - kada budete radili 16 oktobra javi se, čeka te ono pivo i dalje 🙂

@levibek... probaj sa ovim cudom... docsdiag
pa onda vise nemas potrebe da se cimas sa 192.168.100.1
sve zivo iscita... 🙂

@ET prijatelji iz Vladislava Bajcevica 13 su uzeli modem, net im radi ali ocajno stalno ispada, radi na ivici, povratni signal 61,0 dBmV. Da li znas nesto za tu ulicu?

Zagor je napisao(la):
@ET prijatelji iz Vladislava Bajcevica 13 su uzeli modem, net im radi ali ocajno stalno ispada, radi na ivici, povratni signal 61,0 dBmV. Da li znas nesto za tu ulicu?
isto ko i za tebe, samo tamo ni pojačavači nisu umereni :S:
:bottle:

Deluje mi da sledeca prica sa "elitesecurity" foruma ima smisla:

Kod kablovskog interneta kritican je sum u upstream-u. Na zalost, taj sum uglavnom potice od instalacije u stanovima i to ne samo onih koji koriste internet, vec svih korisnika (i onih koji koriste samo TV). A tu instalaciju je tesko kontrolisati 🙂). Cak i kod sistema gde optika ide do same zgrade, sum se na tom mestu sabira od svih koji su vezani na taj opticki cvor. Tu su i bezicni telefoni (taman rade na pribliznim freq), usisivaci i druga cuda, a ako pipnes uticnicu (kabl, sta li vec ima) za TV drma struja, nije ni uzamljeno kako treba... Postoje filtri za smanjenje suma, ili uticnice sa filtrima, a moze i da se smanji broj ljudi od kojih se sum sabira ;-))

ET&Darth?
Ako je ovo jedan od problema koji znatno utice na kvalitet net-a onda bi PTT-u trebalo sve po spisku jer (ne znam kako je na Mirijevu i Zvezdari) jer su konkretno kod mene a verovatno i na jos x lokacija u Rakovici pustili ljude da sami nabavljaju konektore i splitere (s buvljaka naravno) jer iste nisu imali "na lageru" kada su radili instalacije u stanovima. Srecom, bio sam uporan pa sam trazio "intervenciju na instalaciji" i sredili su mi sve ali koliko je onih kojima instalacije nisu profi sredjene...

Poslednja izmena:
danas popodne net radi ocajno ...nemogu da sastavim 1 minut a da nepukne...nisam brojao pucanja ali ih je bilo preko 10 sigurno

poz

Na Mirijevu u Zorana Radmilovica OD CHETVRTKA NE RADI KABLOVSKI NET ??? WHAT THE HELL IS HAPPENING ???

+-=<h4V0c>=-+ je napisao(la):
Na Mirijevu u Zorana Radmilovica OD CHETVRTKA NE RADI KABLOVSKI NET ??? WHAT THE HELL IS HAPPENING ???

oooops ?????? pojma nemam

umereni M.Venac 2,2a,2b,2v,4,6,8 i Petrarkina 12

P.S. Zagore, hvala za pivo

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno