Šta je novo?

PTT KDS u Mirijevu

• Začetnik teme Začetnik teme STORM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jesam ali na par minuta, net-a uglavnom nema... mislim sve radi ali protoka nema kao i juce 🙁
Krene on na par sekundi ali stane... Kao da je milion korisnika nakaceno na link od 1mb/s...
Nocas se nesto bilo popravilo pa je proradio ali se ipak bio vukao, danas ceo dan isto ni da makne...
Mislim da problem nije do IP adresa, meni je i juce i danas momentalno dodelio IP...
Znaci sve lampice zasvetle odmah... Signali su besprekorni:

Signal To Noise Ratio 37.2 dB
Power Level 10.7 dBmV
Upstream Power 35.5 dBmV

i ako ti nesto znaci u log-u se javljaju samo ove greske:
D001.0 DHCP FAILED - Discover sent, no offer received
D002.0 DHCP FAILED - Request sent, No response
D003.0 DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response.

btw. totalno cudno... 🙂

Ima trenutaka kad proradi malo - na par minuta, pa opet lipše 🙂.

ET ima da osedi uz nas 🙂.

@et

jel mozes da mi kazes sta se desava sa grge jankesa 8
nosio sam modem i nemogu da nadjem povratni smer

poz

markus je napisao(la):
@et

jel mozes da mi kazes sta se desava sa grge jankesa 8
nosio sam modem i nemogu da nadjem povratni smer

poz
Tu sigurno radi modem. Problem može biti u prevelikom odvodniku u hodniku iili u konektorima.

fly13 je napisao(la):
Jesam ali na par minuta, net-a uglavnom nema... mislim sve radi ali protoka nema kao i juce 🙁
Krene on na par sekundi ali stane... Kao da je milion korisnika nakaceno na link od 1mb/s...
Nocas se nesto bilo popravilo pa je proradio ali se ipak bio vukao, danas ceo dan isto ni da makne...
Mislim da problem nije do IP adresa, meni je i juce i danas momentalno dodelio IP...
Znaci sve lampice zasvetle odmah... Signali su besprekorni:

Signal To Noise Ratio 37.2 dB
Power Level 10.7 dBmV
Upstream Power 35.5 dBmV

i ako ti nesto znaci u log-u se javljaju samo ove greske:
D001.0 DHCP FAILED - Discover sent, no offer received
D002.0 DHCP FAILED - Request sent, No response
D003.0 DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response.

btw. totalno cudno... 🙂
DHCP!!!!!!!!!
tj. CMTS :wall:

Jeste da sam sve mogao i u jednom post-u, ali j..., malo sam :bottle: pa mi misli vrludaju.
Zaboravio sam reći da za vikend nije radio 5. čvor (znam da vam to ništa ne znači, ali to su ul. V.Ðurašinovića, deo B.Ćopića, deo M.Srpske, sve u svemu sve od toplane do Dr.Velimirovića). Krivica je bila do nas, naime toliko je bilo šumova na tom čvoru da je zeznuo ceo predajnik sa koga ide celo mirjevo te smo ga oborili do bola, Danas je sve bilo mirno pa je vraćeno na staro. Izvinjavam se korisnicima sa tog čvora ali bilo je neophodno. :crash:

Nadam se da ću uskoro početi da vam javljam i neke bolje vesti. :wave:

Ima li vesti kada će internet proraditi na bolje? Još uvek je veliki lag dosta, puca, itd?

Ne znam koji je deo Branka Ćopića proradio, ali meni (br. 20) se i dalje vuče kao šlogirani puž kome je oduzeta jedna strana tela. Šta da kažem kad mu treba 7-8 minuta da otvori ovu stranu, a postovati iz prve se graniči sa nadrealnošću! Ovo je mučenje. Osećam se kao laboratorijski pacov. Sad shvatam zašto ovu fazu nazivaju "eksperimentalnom". :wall:

Od 29. marta nemam net, u Zorana Radmilovica 8 ! Do tog dana je sve manje-vishe OK radilo, i od tog dana pade, i vishe ne ustade... Nishta nisam dirao kod mene... Iz dezurne sluzbe su mi rekle da je "slab signal"... HOCE LI NET IKADA PONOVO PRORADITI, ili mu je to bila labudova pesma ? STA SE DESAVA NA MIRIJEVU ?

Tu sigurno radi modem. Problem može biti u prevelikom odvodniku u hodniku iili u konektorima.

sta predstavlja odvodnik ....ovo za konektore kapiram ali oni konektori koje sam video kod druga kod koga sam nosio modem su delovali regularno krimpovani (ako si uopste mislio na te konektore.....

sta mislis da li ovaj problem mogu sam da resim ili mora da se ceka na intervenciju

poz

markus je napisao(la):
sta predstavlja odvodnik ....ovo za konektore kapiram ali oni konektori koje sam video kod druga kod koga sam nosio modem su delovali regularno krimpovani (ako si uopste mislio na te konektore.....

sta mislis da li ovaj problem mogu sam da resim ili mora da se ceka na intervenciju

poz
Odvodnik je oslabljivаč nivoa RF signalai u montira se u odvodnoj mreži na vertikalu sa što manjim slabljenjem na nastavak vertikale. Postoji ih raznih vrsta i dele se po nivou slabljenja 8,10,12,16,....30 dB. Montiraju se zbog regulisanja signala na TV priključku, jer potreban nivo se kreće u granicama između 60-7dB mikro volti. sa pojačavača izlazi signal od jedno 96-100 dB mikro volti što, kada bi se pustilo na TV izazvalo bi divno letenje slike unaokolo bez ikakve šanse da se išta razazna. U principu su na nižim spratovima odvodnici sa većim slabljenjem, dok na višim obrnuto, jer se mora uzeti u obzir proračun slabljenja na kablu (do 16 dB/100m za RG 6 tj. klasičan koax kabl), slabljenje prolaza odvodnika (1-4 dB, u zavisnosti od tipa) i sl., i montiraju se tako da na kraju vertikale imaš i dalje dovoljan nivo signala za TV priključak. I običan splitter je vid odvodnika s tim što on na oba izlaza (dvograni) ima podjednako slabljenje 3.5-4 dB.
Tako, da ako misliš da nešto čačkaš po vertikali, bolje nemoj sam, jer mora se voditi računa i o onima iznad a i o nama što dolazimo na intervencije. :wall:

E sad, malo opštije teme. Pošto se postavilo pitanje da je modem konektovan a da od neta ni traga ni glasa, saznao sam da je to zbog velikog nivoa šuma u mreži i jednopstavno NEMA PROLAZ dalje . Juče i danas je u par navrata menjana frekvencija upstreama sve u nadi da se nađe neka frekvencija sa zadovoljavajućim nivoem. Koliko se u tome uspelo, čisto sumnjam, jer je sve poprilično podivljalo. 😡

Za Z.Radmilovića 8, pokušaću da ugrabim vremena sutra ali ništa ne obećavam.

Ja mislim da je to to, za sada. :wave:

ET mortar je napisao(la):
Za Z.Radmilovića 8, pokušaću da ugrabim vremena sutra ali ništa ne obećavam.

Ja mislim da je to to, za sada. :wave:

Hvala ti, svejedno.

Meni riknuo 🙁...
otisli su nivoi samo tako. Radio je juce na 61.0 dBmV bez tv kod mene ali komsijama nije ni juce ni prekjuce... a sada ni meni vise 🙂... koja promena sa 33-35 da skoci tako :whip:

fly13 je napisao(la):
Meni riknuo 🙁...
otisli su nivoi samo tako. Radio je juce na 61.0 dBmV bez tv kod mene ali komsijama nije ni juce ni prekjuce... a sada ni meni vise 🙂... koja promena sa 33-35 da skoci tako :whip:
Problem je u opt. predajniku za koji si vezan, i koji je unosio oko 50% šuma u ceo sistem. Morali smo ga oboriti u TK centru. Vrati se na onu staru kombinaciju dok ne prođu praznici (mislim da sam ti rekao da obaraš kako znaš).
Nisam stigao u Z.Radmilovića 8 ali je pojačan malo signal (ali stvarno malo), tako da možda i radi. Inače ako si stan u prizemlju, desno od lifta neka ti je Bog u pomoći. :wall: :bottle:

Pobogu, zashto ?

ET mortar je napisao(la):
Nisam stigao u Z.Radmilovića 8 ali je pojačan malo signal (ali stvarno malo), tako da možda i radi. Inače ako si stan u prizemlju, desno od lifta neka ti je Bog u pomoći. :wall: :bottle:

Ostavio si me nedoyebanog...Z A S T O "neka mi je Bog u pomoci" ? Mozes li elaborirati, da bar znam od chega bolujem, i da li je neizlechivo ? :wall:

Ovo je ocajno kako radi, ranije se barem znalo prekine se pukne lampice se pogase, a sada sednem za komp sve lepo svetluca na modemu, otvorim explorer ali nista nece ni da mrdne koliko sam primetio jedino ujutru radi koliko toliko normalno. Ja ovaj net koristim uglavnom za internet gaming sto je sada nemoguce(za dzabe se nerviram svo vreme mi zastajkuje). Samo mi nije jasno sta se desilo pa se ovako sjba zato sto je pre 2 nedelje radilo ko zmaj sa po 6-7 prekida dnevno(duzih i kracih). Dodelio mi je neki cudan ip tj. po prvi put kada sam primetio da zeza video sam novi ip 89.110.192.253 umesto onih 213.*** i 84.*** eh sada sve to vodi na PTTnet pa me zanima da li je do njih problem ili je problem u smetnjama i sumovima na mrezi???

Evo sta na log prijavljuje:

1970-01-01 03:58:26 3-Critical R005.0 Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out

1970-01-01 00:00:00 3-Critical D003.0 DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response.

1970-01-01 00:57:51 3-Critical T001.0 SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/QPSK symbol timing

1970-01-01 00:57:45 3-Critical T002.0 SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC framing

1970-01-01 00:57:45 3-Critical T001.0 SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/QPSK symbol timing

1970-01-01 00:57:21 3-Critical T002.0 SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC framing

1970-01-01 00:57:21 3-Critical T001.0 SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/QPSK symbol timing

1970-01-01 00:57:13 3-Critical R004.0 Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance o

1970-01-01 00:56:11 3-Critical D001.0 DHCP FAILED - Discover sent, no offer received

1970-01-01 00:53:56 3-Critical R003.0 Init RANGING Critical Ranging Request Retries exhausted

1970-01-01 00:53:56 3-Critical R002.0 No Ranging Response received - T3 time-out

Pozdrav

89.110.192.253 je regularna ip adresa nije u tome problem

nego sto se tice neta kod mene je ista situacija ....pucanja su jako cesta vise ih nebrojim,desavaju se cak i nocu sto ranije nije bio slucaj a desava se i da se pucanja desavaju za redom....znaci pukne odmah se nakaci,krenem da otvaram stranicu i odma net pukne,zatim se opet nakaci i tako dalje... primetio sa i da se proces kacenja otezano odvija...znaci upali se prva lampica zatim druga,treca i onda tri lampice svetlucaju neprekidno u isto vreme dugo dugo....nekada to traje i po ceo minut posle cega se ili nakaci ili pukne....
i najzad desava se da je modem regularno nakacen a transfera nema...

poz

Kod mene se desava: ali bukvalno isto kao kod Markusa. :wall: Rekoh vam ja da ne hvalite kad dobro radi... 🙂 Uvek kad neko kaze da mu sve radi besprekorno ja moram da se kacim na dial-up, a ostalo mi jos sat vremena, zato pazite sta pricate Bencmarkovci! :smash: Licno mislim da bi trebalo da se iskljuci net na cvoru u Petrarkini 10, pravi brate mnogo suma i smeta drugim korisnicima, sto yes, yes... 😉

Poslednja izmena:
Znaci sta se deseva! pre je bilo milina igrati na b-netu war a sada ping je u kurcu stvasno!

Da li znate sta se na Vracaru desava (ovde nije test faza) ? Vec treci dan uopste ne radi net (osim par sati uvece u utorak). Od jutros su cesto sve lampice ukljucene ali ni tada nista ne radi. (trenutno receive, a send se muci).
Sada je Upstream 55 dBmV konstantno (juce se svake sekunde menjao, cas 12 pa 50 pa 20...), a Downstream Power Level 16 dBmV Signal to Noise Ratio 37 dB.

ma... totalno je neozbiljno da test faza traje ovoliko dugo...
ocigledno je da je kao i u svemu drugome Mirijevo "poslednja rupa na svirali"...
hvala Bogu shto se selim za nedelju dana...

Quadrifoglio je napisao(la):
ma... totalno je neozbiljno da test faza traje ovoliko dugo...
ocigledno je da je kao i u svemu drugome Mirijevo "poslednja rupa na svirali"...
hvala Bogu shto se selim za nedelju dana...

Gde se selis? U Australiju???? :banana: :banana: :banana:

ma jok... kamo srece 😉

kod Belog dvora blizu.. imam vec SBB uveden u celu zgradu 🙂 🙂 🙂
a telekom uzeo prostorije u prizemlju gde ce postaviti centralu za 8000
korisnika za ceo kraj... 😉

Eh, da je mirijevo zadnja rupa na svirali... hahahah!!!!! A rakovica prijatelje?????? Ja sam na tv/radio signal cekao 3 yebene godine!!!!!! Ne da niste zadnja rupa na svirali nego ste medju prvim rupama!!!!!!!!! Vas su verovatno preko reda otkupili jer u to vreme su imali hiljade nerealizovanih ugovora u Rakovici kad su dali pare za vas!!!!!! Cak ste i internet dobili, ako se ne varam, pre Rakovice... a kod nas je cela prica pocela i trebala da se zavrsi 2002.
A sto se tice neta > komsinica mi se zalila kako ne moze ni da uplati ni da se prikljuci na ptt dial-up jer nesto nije u redu sa njima = tako da je to do ptt neta valjda, taj ping i protok 🙁

Ova "test faza" (totalni breakdown) je TOTALNA BRUKA za PTT. Znam da je mrezu radio TelefonKabl, ali, brate, SHTO SU OTKUPILI MREZU, AKO SU ZNALI DA JE U QRTZU ? Uzas. Dobro je sto se SADA pokazalo da ce PTT ostati gowno, i da opciju pristupa internetu preko njihovih sistema treba totalno zaborawiti. Svakome ko ima opciju da bira da li ce kablovsku uvesti preko SBB-a, ili nekog drugog provajdera, pricam i pricacu da ni ne uzima u razmatranje PTT, i njihove sisteme. BOLJE DA NEMA NISTA, NEGO DA KONSTANTNO GUBI ZIVCE. Treba izvrsiti EUTANAZIJU nad jednom od poslednjih totalno i ortodoxno komunistickih firmi u Srbiji.

upravu si havoc totalno te razumem ........ja koristim i sbb i kds internet ....sbb nije puko nijedanput a sto se tice ptt pa znase ...jedino mi je zao sto je ptt jedini koji ima istinsku KDS mrezu a nema znanja,zelje i snage da je iskoristi do maksimuma

Nazad
Vrh Dno