Šta je novo?

PTT KDS u Mirijevu

• Začetnik teme Začetnik teme STORM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ma sve to stoji... 🙂
samo ovaj problem sto se javlja sada i sve zive iritira :d je nov. u zadnjih 4 meseca ga nije bilo. Bilo je ispadanja i to ali ovog ****** nije...
Cim je slican problem i na Vracaru i NBG znaci da problem nije vezan samo za Mirijevo...
elem u zadnje vreme sam srecan i kad modem uopste i proradi ovi me skresali sa signalom samo tako... :d

nije do ptta tj jeste ali ipak mislim da je do mene posto kad sam 2001 isfrustriran mojom centralom iz 41 nabavio skystar2 & europeonline pretplatu na god dana eon je poceo da puca i gasi jedan po jedan transponder na kraju se ispostavilo da mi je pretplata trajala 10 i kusur meseci (ja ne uplatim sledecu god i eon stane na noge ccc) no nebitno, dobio sam novu centralu na 2 koja adsl moze da sanja 🙁 ... cak ni to uf i na kraju kao moze kablovski ajde ok kupim modem radilo neko vreme i sta sad oce neko da mi kaze da ne zracim negativno buhaha ;>

DarthAginar je napisao(la):
upravu si havoc totalno te razumem ........ja koristim i sbb i kds internet ....sbb nije puko nijedanput a sto se tice ptt pa znase ...jedino mi je zao sto je ptt jedini koji ima istinsku KDS mrezu a nema znanja,zelje i snage da je iskoristi do maksimuma
elitesecurity
SBB
= zbog takvih stvari ja nikad ne bi uzeo SBB koliko god da radi bez prekida!
Ali se slazem sa tobom da PTT ne upravlja bas najsrecnije svojom mrezom i da su glavni problem ljudi koji tamo sede. Meni se cini kao skroz ok prva garnitura sa Milivojem Zunicem na celu > od te garniture samo svi u kraju dobili i kovertirano izvinjenje + objasnjenje zbog cega kasne sa uvodjenjem KDS-a npr. :smoke:

Poslednja izmena:
Ali, moze li neko, na JEDNOSTAVAN I DIREKTAN NACIN, da objasni STA SE TO ODJEDNOM DESILO SA PTT KDS-om na Mirijevu ? Ako je nekom razbijena glava, nije se razbila sama od sebe, nego mu je ili pala saksija na istu, ili mu je neko obrisao bejzbolku o potiljak...Dakle, ZNA SE KONKRETAN I DIREKTAN RAZLOG. Sta se desilo sa PTT-om ? Neko je jeo feferone, pa pishao na kablove ? SHTA SE KONKRETNO DESILO, PA SE RASPAO SIGNAL ? Gde je kvar ? Sta je izazvalo kvar ?

Ybt > kod mene sve ok radi, osim cestih ispadanja prouzrokovana sumom na jednom cvoru kako je Darth objasnio. Doduse, ping je ponekad malo losiji ali generalno ok radi... 🙁

P.S. Mozda ovo ima veze sa "h4VOc" -ovim pitanjem i htedoh odavno to nekog da pitam pa (ET je rekao bih pravi covek za ovo) ako moze u paketu sa odgovorom na njegovo pitanje > Zna li neko zasto se sve u vezi cable neta na Zvezdari i u Mirijevu drzi u tajnosti? Zasto nigde na KDS ili PTT NET sajtu obavestenja u vezi Mirijeva i Zvezdare?

Poslednja izmena:
Ja mislim da se net "sloshio" zbog eskalirajuce situacije u Iranu.

Uostalom, sve nam to rade oni qlowi sa zapada, imperijalistichki smradovi koji hoce da nas pokore, pa su nam prvo napali komunikacije. IH, DA JE DO NAS, agilnih i NAJPAMETNIJIH Srba, koji chachkamo nos pre nego shto nekome pruzimo ruku, do sada bismo imali xyzDSL uveden i na "Smederevcu", za online narudzbu drwa.

Naravno da je do nas.
godblessamerica8mo.jpg

Ovo mi nije nikako jasno...
ping radi sve radi ali WWW nikako!!!... Ok danas WWW cas radi cas ne...
Evo ping ka 89.110.192.1 - default gateway... kad WWW nije radio...

Rezultat:

Ping statistics for 89.110.192.1:
Packets: Sent = 118, Received = 102, Lost = 16 (13% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 6ms, Maximum = 116ms, Average = 20ms

Ping ka google-u...

Ping statistics for 64.233.187.99:
Packets: Sent = 97, Received = 93, Lost = 4 (4% loss),
Minimum = 135ms, Maximum = 203ms, Average = 146ms

ok ima request timed out (kao i uvek)... ali u granicama normale (uvek je i bilo tako nesto slicno do 15% lost), ok to je et objasnio jos odavno dosta sum-a i to...
Ali prosek ka gateway-u je uvek oko 20ms ako ne i manje (ovde kod mene), a ipak "SAMO" WWW ni da se pokrene!!!
Znaci ping radi i kad WWW ne... hm to mi je najcudnije... :trust:

Po toj logici ako nema net-a nema ni pinga, a ne samo WWW... ili ja gresim?
Cudno je kako sve radi ali samo WWW ne...

Cisto informativno 🙂... Kako je kod vas ostalih? 🙂
Mada i dodela IP adresa dosta zeza u zadnje vreme... 🙂

:type:

Posle nekoliko dana bez signala, danas se ponovo pojavio 🙂
Cas ga ima, cas nema. Kada ga ima Receive Power Level je -13.2 dBmV, a do ovih prekida je bio -4 dBmV. Net se vuce kao pulo-mrtav konj, kad ima signala (sto traje manje od 5 min. u proseku). Nesto se gadno sjebalo. 🙁

Meni i dalje corak, a evo i zasto... Upstream Power skace ko lud i kad je modem konektovan sto nije normalno... Meni je cas 46 dBmV cas 49 dBmV (smenjuju se na svake 2-3 sec.)... kad se zadrzi malo duze od 5 sec. na 49 dBmV kao nesto pocne da se ucitava ali cim se vrati na 46 dBmV mrak... nocu uglavnom bude stalno na jednoj vrednosti pa net radi u potpunosti...a onda ujutro ponovo nothing...
ali kad skace nista mi osim pinga i tracert nece da krene... bez obzira sto sve svetli... 🙂 ali bolje ista nego nista 🙂 barem lapice svetle... :lupko:

Proradilo je u četvrtak čini mi se, na 2-3 sata i od tada s vremena na vreme proradi ali bez httpa...mada veći deo vremena uopšte ne radi.

Znaci tebi ni ping nece... kod mene ga uglavnom ima (barem kad to proveravam).
Kad ti donekle radi, a http ne, pinguj u pozadini gateway... uspeces nesto da ozivis ali na kratko...
meni je dosada tako palilo... 🙂
evo ovo kucam na taj fazon... (i cekam 52.8 dBmV pa na submit 😛)

Danas mi nema takvih oscilacija (svake sekunde) kao juce ali se kaci cas na 50 dBmV (par minuta) cas na 52.8 dBmV (par sekundi)...
dok je na 50 dBmV i slicno nece kad je na 52.8+ dBmV hoce... Nije mi jasno zasto uvek (bilo da se konektuje na 40 dBmV ili 50 dBmV) ima dve vrednosti koje se razlikuju u 2-3 dBmV i kad je na vecoj radi, a na nizoj nece. Zasto onda nije stalno na toj vecoj. Ono cudo koje diktira modemu na koju jacinu da se kaci ocito ne radi posao kako treba ili ga nesto zbunjuje (ili nesto zbunjuje moj modem)...

sto se tice pinga (kad je http mortus)... danas nesto pre 13...

Ping statistics for 172.17.16.1:
Packets: Sent = 910, Received = 899, Lost = 11 (1% loss),
Minimum = 6ms, Maximum = 110ms, Average = 24ms

sta reci 🙂

Net i dalje radi 5 minuta dnevno, a zaboravio sam da napomenem da je (jos od kada su se pojavili ovi problemi sa net-om) TV signal znatno oslabio. Da li se to nesto radi na mrezi, jer pre ovih problema TV slika mi je bila odlicna, a sada je blagi uzas?

Ocigledno da je problem do provajdera tj. ptt-a. Naravno, gotovo da je nemoguce saznati sta nije u redu i kada ce raditi .. dokle ce trajati exp. faza i kada ce moci da se plati. Jedino sto mozete da cujete od osoblja u teh. podrsci ptt-a je da vam net u stvari radi i samo se ponekad prekine.
3641999
[email protected]

Nije to do ptt net-a. Meni sve besprekorno radi, skidam neki klip > download 7.5 kbps 😉 Cim slika na TV nije u redu, nesto na mrezi je crklo. Jeste prijavili kvar na 3615703? Vi izgleda cekate ET da se javi - jurite bwe svi kds i prijavljujte kvar!

Eh, odakle da počnem???

Elem, nisam radio dugi niz dana pa nisam ni znao šta se događa, a onda kad sam počeo i video, opet nisam znao šta se događa:wall: :wall: .
Naime, Darth je bio kod nas i sve smo "sredili", tj. uspeli smo da nam ne iskače predaja i da nema nikakvih alarma na mreži, međutim, sve to i dalje nije radilo.
Problem je OPET ŠUUUUUUUUUUUM!!!!!
Ukupan odnos C/N prema PTT Net-u je fascinantnih 12 dB, što bi otpriliko značilo kao da na TV imate mećavu iza koje se, tek ponekad, nazre slika. To nije bilo tako strašno ranije, ali na žalost sada jeste. Zato su svima modemi "konektovani" a od Net-a ni traga ni glasa:crash:
Nisam hteo ranije da vam se javim jer nisam imao ništa pametno da vam kažem, ali sutra će se u TK centru prebaciti jedan deo mreže na drugi port, čime će se bar malo (bar se nadam) umanjiti ukupan šum i na ostalom delu mreže. Opet će biti s..nja ali možda(?) manje.
To je jedna stvar. Druga je da je NAPOKON prihvaćeno održavanje mreže i očekuje se skoro potpisivanje, tako da će se možda i obistiniti ono o segmentaciji i rekonstrukciji mreže.
U principu, toliki šum je delom naša krivica (mislim na one koji održavaju, a ne na PTT(to je posebna priča:wall: ), mada koliko para toliko i muzike(ne mislim na Vas nego na to koliko te radove plaća PTT nama a to je = 0,00), jer povratni smer NIJE umeren u Mirijevu i na Zvezdari tako da su ogromne razlike u nivoima. Nadam se da će se sad NAPOKON oformiti posebne ekipe (pa makar i jedna) koje će se baviti samo time i to polako dovesti u red.

P.S.: Valjda ću sutra popodne ovde pročitati kako ponekad ispada net, a ne kako se ponekad pojavljuje

Brate, ODAKLE O D J E D N O M SHUM ? Do pre mesec dana je kod mene sve bilo relativno OK, i onda ODJEDNOM SMRT. ZASTO ? KAKAV DOGADJAJ JE IZAZVAO TO NAGLO POJAVLJIVANJE SHUMA ? Shta je PALO ? Shta se POLOMILO ? Da li cu ja IKADA, IKADA vishe, u Zorana Radmilovica 08 dobiti NET, ili sam kao debilchina dao X hiljada din' za Motorolu, DA BIH NET IMAO SAMO MESEC DANA ?

Nisi .. polako sredice se to 🙂
ET jel istina su nabavljali neke filtere ili pojacivace.. ?
poz

STORM je napisao(la):
Nisi .. polako sredice se to 🙂
ET jel istina su nabavljali neke filtere ili pojacivace.. ?
poz
JOK za filtere, DA za pojačavače
A za Z.R. 8 kad se izborimo s ovim eto i kod tebe.

Svo vreme pricamo o SIMPTOMIMA i MANIFESTACIJAMA. STA - KAKAV DOGADJAJ - KAKAV KONKRETAN KVAR - GDE - je izazvao pojavu tolikog shuma odjednom ? Dakle, na SRPSKOM: Na kojoj geogr. sirini i duzini je STA puklo/polomilo se/pokidalo, pa se javio odjednom toliki shum ?

ET bravo majstore 😉 :bottle:

Poslednja izmena:
+-=<h4V0c>=-+ je napisao(la):
Svo vreme pricamo o SIMPTOMIMA i MANIFESTACIJAMA. STA - KAKAV DOGADJAJ - KAKAV KONKRETAN KVAR - GDE - je izazvao pojavu tolikog shuma odjednom ? Dakle, na SRPSKOM: Na kojoj geogr. sirini i duzini je STA puklo/polomilo se/pokidalo, pa se javio odjednom toliki shum ?
Propustanjem novih linija bez umeravanja starih. :S:

Javljajte kako je sad, od ovog trenutka.
!localtime 15:03

p.s. ako je ok ZR 8 sledece

Nazad
Vrh Dno