Šta je novo?

PTT KDS u Mirijevu

Ima li napretka u Bulevaru kralja Aleksandra u poslednjih mesec dana?
Da li ima neka naznaka da će početi sa razvlačenjem optike i deljenja tog dela mreže na više optičkih čvorova?

ET, pa ništa, što se mog slučaja tiče ti onda javi ako budete u blizini pa da mi doturite kabl :).

ET da neznas mozda kako stoje stvari sa mirijevskim vencom 6
poz!

bolju vest nisam mogao da dobijem...inace znam sve u okolini koji imaju komp i niko se nije hvalio kako je uveo cable...nego kako ide procedura dalje,kome da se obratim...mislis li da mogu da uvedem cable bez vecih problema...
poz!

markus je napisao(la):
bolju vest nisam mogao da dobijem...inace znam sve u okolini koji imaju komp i niko se nije hvalio kako je uveo cable...nego kako ide procedura dalje,kome da se obratim...mislis li da mogu da uvedem cable bez vecih problema...
poz!
Rekao sam ti da ne znam, probaj na one telefone na info kanalu, i kaži da znaš da komšija već ima itd.itd. Ali nešto moraš da znaš, taj čvor ima malo većih problema sa šumom tako da malo traljavo radi.

sutra cu da zovem pa cu da javim sta su rekli...

ET mortar je napisao(la):
Fly, imaš net u zgradi. Nisam zaboravio.

Veoma dobra vest.. :cigar:

markus je napisao(la):
...nego kako ide procedura dalje,kome da se obratim...mislis li da mogu da uvedem cable bez vecih problema...
poz!

Ali sama procedura.. veoma komplikovano..
Bilo koga pitam prebacuju sa jednih na druge ovi iz ptt na ove iz kds Mir., a ovi obrnuto.. :whip:
Ili se mi mozda ne kapiramo medjusobno. :,,:
Dobio sam neki mail za kontakt pa cu poslati na njega neke infose, pa da vidim kako to ide uopste.. :type:
Mislio sam da je mnogo lakse.. ono odes do glavne poste itd.. a ono sve neke peripetije. :S:

javljam kad nesto saznam... javi sta su tebi rekli preko tih telefona...

Dark_AveNGER je napisao(la):
Dobio sam informaciju da je KBC On-Line pustio wireless internet po Mirijevu i Karaburmi pa koga zanima moze i njih da nazove. Merenje signala preko njih je 400 din., 1 sat servisera koji instalira opremu i podesava parametre je 20EUR.
Moze se kupiti kod njih oprema ili sami (sto bi ja preporucio) pa onda placate tih 20EUR za rad majstora. Od opreme imaju neku no-name usmerenu antenu od 19,4dB - 39EUR, Planet PCI kartica 8313 po ceni od 39EUR i kabl od 5m za 21EUR. Mogu se dobiti na 777-295 ili na 064/4234-093 Dragan. Decko je vrlo prijatan i raspolozen za saradnju. Nude se paketi od:

64 kbps :799 din
128 kbps i : 1499 din
256 kbps : xxxx din

kao i prepaid:

200MB - 299din i
400MB - 599din

Eto, pa ko je blizu ili u Mirijevu i Karaburmi, eto postoji jos neka solucija.

Nadam se da sam bio nekome od pomoci.

Pozdrav svima!

@ ET mortar. E da, SBB je pustio cable Internet i po Mirijevu, ali najblize meni je u Milana Rakica. Nije mi jasno, kad vec rade tu, zasto nisu mogli da se spuste i 2 ulice dalje i da pokriju novo naselje sa 20-ak zgrada. U Milana Rakica ima 25 kuca. Mislim da bi pre ovde kod mene nasli potencijalne korisnike a ne tamo po kucama??? Ali dobro, ipak je ovo Srbija.

Pozdrav.

Da se pohvalim da sam od juče postao ponosni vlasnik broadband linka ka internetu! U pitanju je KBC Net kao što piše gore. Pušten mi je link od 512k i skida oko 60Kb/s. Montirana je yagi antena, udaljen sam 1,3 Km od AP-a i signal je odličan. Inače pored KBC ovih AP-ova vidim još i AP SBB-a i BeoGrid AP-ove!

Pored SBB-ovog wireless-a ovo je mnogo bolja varijanta po meni.

Pozdrav svima!

Poslednja izmena:
Dark_AveNGER je napisao(la):
Da se pohvalim da sam od juče postao ponosni vlasnik broadband linka ka internetu! U pitanju je KBC Net kao što piše gore. Pušten mi je link od 512k i skida oko 60Kb/s. Montirana je yagi antena, udaljen sam 1,3 Km od AP-a i signal je odličan. Inače pored KBC ovih AP-ova vidim još i AP SBB-a i BeoGrid AP-ove!

Pored SBB-ovog wireless-a ovo je mnogo bolja varijanta po meni.

Pozdrav svima!
a cene?

solim je napisao(la):
-------za ET mortar-a
U Danila Kisa 1 sam to je odmah pored V Ilica 16, ista zgrada.
Ima li mogucnosti za vas neta kod nas
hvala
-Solim
Danas ssam bio u tvom ulazu po jednoj prijavi i funkcionise net. Mozda sam bio i zbog tebe ako je prosla prijava (stan 14).

Mortar, imas li kakve informacije za Mirijevski venac? (ulaz 4, jedna zgrada 2-6, okretnica 46)?
Zvao sam ih,nemaju pojma,pisao sam i mail,ali bez odgovora.Cuo sam da je signal VEROVATNO pusten (?!),pa ako mozesda mi kazes nesto konkretnije?
Hvala!

acamr je napisao(la):
Mortar, imas li kakve informacije za Mirijevski venac? (ulaz 4, jedna zgrada 2-6, okretnica 46)?
Zvao sam ih,nemaju pojma,pisao sam i mail,ali bez odgovora.Cuo sam da je signal VEROVATNO pusten (?!),pa ako mozesda mi kazes nesto konkretnije?
Hvala!

pa ja zivim ulaz pored tebe a mornar mi je rekao da u mojoj zgradi ima instaliran modem koji radi...danas sam zvao onaj broj sa info kanala, rekao im adresu i ona zena kao tamo nesto proveravala i kao nema registrovan ni jedan modem u toj zgradi, "dobio si losu informaciju" kaze ona meni...i dalje ono klasicno posalji mail na [email protected] oni ce ti reci....tako da od ovoga verovatno nista....
poz!

acamr je napisao(la):
Hvala!
Kao što je Markus rekao, tamo bi trebalo da radi, ali sve zavisi, bez provere ništa.

Poslednja izmena:
PoisonFree je napisao(la):
i mene zanima postoji li mogucnost za uvodjenje u Aleksandra Belica 18 u Mirijevu. p0zdrav
Definitivno ti radi NET. Jesi li se već prijavio, jer imam jednu prijavu a nikog nisam našao kod kuće?

Danas ssam bio u tvom ulazu po jednoj prijavi i funkcionise net. Mozda sam bio i zbog tebe ako je prosla prijava (stan 14).

Cek, cek to je divna vest.
Koliko to dobro funkcionise na nasem cvoru?
Nazalost nije moja prijava. Raspitacu se malo kod komsija:)
btw dok isto ne uradim da li moze malo pojasnjenje kako ide taj deo sa prijavljivanjem.

unapred hvala
-Solim

Definitivno ti radi NET. Jesi li se već prijavio, jer imam jednu prijavu a nikog nisam našao kod kuće?

pazi, ja ne zivim tu vec moja devojka, ne znam da li se ona do sada prijavila, ali sigurno ce se obradovati kad cuje vesti :) a taj drugi, predpostavljam da je komsija preko puta nje, jer koliko znam, samo on jos koristi komp, ostalo su u zgradi sve neki penzioneri :)

p0z

ne verujem...

Zasto se svi ti podaci u vezi cable net-a u mirijevu i na zvezdari drze toliko u tajnosti???????????? Zasto poseban mail za net na mirijevu, zasto nista zvanicno sto se tice neta na mirijevu i na zvezdari????????????? Zna li iko??????
Sada vec pi*dim jer mi je tehnicar koji radi instalacije po stanovima rekao kada je radio intervenciju kod mene (ugradjivanje konektora jer gospoda koja je radila instalacije nije 2003. ugradila iste -kada je radjena instalacija- a ni 2005. kad je pusten signal) da je internet radi... dosao covek iz lucidtecha sa modemo > umerio signal > konstatovao da je dolazni savseno umeren > prikacio modem da vidi ima li povratnog = NEMA!!!!! Dokle bre vise???????
Da li je moguce da nije mogao da se konektuje modem zato sto je veza bila losa tj zato sto citam da je zadnjih par dana PTT KDS net radio loshe????????
Ne znam situaciju na Mirijevu i Zvezdari ali: na celoj Rakovici oprema za kablovski internet je montirana prilikom izgradnje mreze... medjutim > povratni signal nije podesavan kada i direktni vec je ostavljen "za kasnije" = ZASTO????????????????? Zar nije bilo jednostavnije da se povratni signal odmah umerava pa da ne moraju sad da se vracaju ponovo...
I u cemu je stos sa Mirijevom i Zvezdarom... tu oprema ne postoji?????? Sta se podrazumeva pod opremom za cable net???????? Dvosmerni pojacivaci i CMTS-ovi u Katicevoj???????? Jos nesto...??????????

Poslednja izmena:
Ma meni uopste niko ne odgovara na mail, sto su mi rekli da posaljem...
Prvo su me vrteli... i na kraju dali mail... Znate mora prvo sluzbeno preko mail-a, a ovi tamo iz kds-mirijevo me ocito kuliraju ili im treba mesec dana da odgovore.

Kako su ne profesionalni.
Ostaje da se nadam...

Poslednja izmena:
pa sacekjte da se nadlezni vrate sa pauze za kafu pa ce odgovoriti na te vase mailove :D cela drzava nam je neozbiljna, ovo sto vas muci nije nista ;) zasto ne odete kao sav "normalan" svet na salter i tamo smarate? ja sam jednom visio dve nedelje svako jutro tamo sa penzosima dok nisu ukapirali sta treba da urade... u pitanju je bio novi beograd.

DBG druze neta u rakovici ima samo nemaju svi.posalji mi na mejl ([email protected]) adresu de stanujes i recu cu ti dali imas i ako nemas kad ces i u cemu je problem.Poz svima na michigen sity-u

Poslednja izmena:
Momci sto se tice svih podataka o netu morate da svatite jednu stvar. KDS-PTT i PTT-Net NISU iste firme.imaju razlicite direktore i kancelarije i saradjuju kao i sve ostale firme-putem papirologije.sto znaci najbolju situaciu na terenu moze vam dati iskljucivo monter ili tehnicar koji radi na tom terenu!zato imaj te malo razumevanja prema simpaticnim operatorkama ptt-net-helpa

Do juce sam bio poslao xx mailova za kablovski net u mirijevu, ali mi nikad nisu odgovrili. Pokusao sam opet juce, i odmah za manje od 24 sata sam dobio odgovor da im posaljem sve svoje podatke kako bi poslali ekipu da provere signal. Jos ne mogu da verujem :)
Probajte...

Dobio sam i ja odgovor pre 3-4 nedelje... Zahtev prosledjen, tehnicar ce vas kontaktirati ali jos nista...

Poslednja izmena:
Možda su zahtevi i prosleđeni, međutim nije imao ko da radi jer je bilo hitno puštanje novih čvorova što u Beogradu, što u Smederevu jer se svi pred Novu godinu sete da im treba kablovska. Fly, što se tebe tiče mislim da sam ti rekao da može, jer si u samom optičkom čvoru, pa i ako ne proradi iz prve nije problem regulisati (ako je baš loš signal u stanu). Svi ostali zahtevi će biti rađeni posle Nove godine tj. tek tamo posle 15-og jer se tada očekuje blago popuštanje tenzije.

Sto je najgore nista mi nisu objasnili... Da li da kupim modem, da li to znaci da moze...
Samo ono zahtev je prosledjen... Luda kuca, zvacu ih ponovo posle nove da mi to detaljno objasne, posto prvo nisu hteli uopste da pricaju preko telefona... Kao mi nista ne znamo kontaktirajte kds mirijevo preko maila... ma ni telefon da daju cisto da pitam ove tamo... A i odakle tehnicaru moj broj telefona da me kontaktira kad imaju samo moj mail i adresu gde zivim...

Vrh Dno