Šta je novo?

PTT KDS u Mirijevu

• Začetnik teme Začetnik teme STORM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nisam zaboravio ali ovi s kojima ja radim nemaju pojma da li je EXp faza gotova. Odrađeno je ono što sam rekao, tj. sada svako ima svoj ulaz na PTTT NET, tako da ostaje samo još umeravanje. Samo to ide malo mnogo sporije no što sam mislio jer im je stigla nova oprema tako da se krenulo u montažu na svim mogućim mestima gde postoji kds ptt (Beograd je gotov, mislim na Srbiju).
U D.Kiša 1 ne bi trebalo biti nekih većih problema jer si blizu čvora(V.I. 27), a i tamo već radi par modema??????(niko se nije javio da kaže drugačije).

STORM tu sam. :banana:

ET mortar je napisao(la):
Nisam zaboravio ali ovi s kojima ja radim nemaju pojma da li je EXp faza gotova. Odrađeno je ono što sam rekao, tj. sada svako ima svoj ulaz na PTTT NET, tako da ostaje samo još umeravanje. Samo to ide malo mnogo sporije no što sam mislio jer im je stigla nova oprema tako da se krenulo u montažu na svim mogućim mestima gde postoji kds ptt (Beograd je gotov, mislim na Srbiju).
U D.Kiša 1 ne bi trebalo biti nekih većih problema jer si blizu čvora(V.I. 27), a i tamo već radi par modema??????(niko se nije javio da kaže drugačije).

STORM tu sam. :banana:
Cekaj sad, koliko sam ja razumeo > sada ce kablovski internet krenuti u komercijalnu fazu na teritoriji cele PTT KDS mreze u BG-u????????????? Hoces da kazes da je samo bilo potrebno kupiti nekoliko CMTS-ova (koliko sam ja video oni su velicine VCR-a i sigurno nisu "zlata vredni" pa da PTT-u treba nekoliko godina da ih naruci...!?)?????????????????
Bio sam u "direkciji" (Kosovska ul.) pre par dana i za Rakovicu su mi konkretno rekli da je bas tog dana ili dan-dva ranije svima bio omogucen pristup internetu i da je ta informacija trebala da se pojavi na sajtu i info kanalu. Medjutim, pozvali su zensku koja ubacuje "aktuelne informacije" na info kanalu i ona im je rekla da nije objavila i da nece objaviti nista dok ne dobije zvanicno obavestenje...
A sad nesto konkretno > MOTOROLA sb5100 vs THOMSON tcm390 cable modem????????????? Da li si ti strucan da mi to pojasnis, koji je bolji i zasto???????? Da li ima dva-tri srecnika koji koriste neki od ovih modema i kakva su im iskustva???????

Jel zna jos neko nesto o Internet -u na podrucju Rakovice, sad sam zvao par info telefona i rekli su mi da ne znaju nista o tome i naravno kada sam ih pitao kad ce Net rekli su samo sto nije kao i uvek.

Da su veličine starijih VCR-ova, jesu, ali su i prilično skupi. Sad što kasne toliko to je njihov problem jer kod njih treba sve da bude u triplikatu, overeno na petnest mesta, zavedeno na još toliko, odobreno, tenderi, konkursi...........itd..
Što se njihovog sajta tiče, BLAGI UŽAS, tako da na njega možete slobodno zaboraviti.
Što se modema tiče, meni je draži Thomson i više mi odgovara prilikom ispitivanja jer automatski ažurira dijagnostiku što kod motorole trebaš ručno činiti, a to kad non-stop to radiš ume prilično da iznervira. Inače oba su OK, s tim da lično mislim, a to je baš subjektivno, da je Thomson i kvalitetniji jer mi se na par mesta zakačio gde Motorola nije mogla što je kod mreže u Mirjevu i na Zvezdari veliki plus jer rade sa velikom snagom.

Pa jel je pocela komercijalna svuda gde je sredjeno??
Kako radi net u Mirijevu?

Pozdrav

Nije počela,ni u Mirijevu niti na Zvezdari jer ne mogu da naplaćuju ono što nije operativno do kraja. U Mirijevu malo radi, malo ne radi. U principu negde radi bez prekida a negde dolazi do zagušenja. Danas su stigle neke adrese za proveru tako da će se malo sređivati.

Pozdrav i tebi.

Artz je napisao(la):
Jel zna jos neko nesto o Internet -u na podrucju Rakovice, sad sam zvao par info telefona i rekli su mi da ne znaju nista o tome i naravno kada sam ih pitao kad ce Net rekli su samo sto nije kao i uvek.
Zovi LUCIDTECH (.co.yu) ili 3607770 (pre podne!!!!!) i trazi da ti daju telefon nekog lika koji za 10e instalira modeme. Taj lik je iz LUCIDTECHA i radi sa THOMSON cable modemima = mozes i od njega da uzmes modem direktno, bez da odlazis u prodavnicu. On ce kao doci i isprobati taj ili neki drugi modem na mrezi (verovatno "njegov" neki - uostalom objasnis mu situaciju da su ti rekli u direkciji da ima mogucnosti a da u internet sluzbi to ne znaju + da su ti rekli za ovu najsigurniju varijantu). Ukoliko modem dobija signal tj. ukoliko je omogucen povratni signal kod tebe (a prema njihovoj prici to je moguce u celoj Rakovici!) on ce pozvati internet sluzbu PTT-a i traziti inicijalizaciju modema = tako jedino mozes sa sigurnoscu da dobijes cable net. Ukoliko pozoves internet sluzbu PTT-a recice ti da imaju manje informacija nego ti... meni su rekli otprilike "znate nas zovu korisnici i kazu nam da imaju obavestenje na ulazu da im je omogucen kabl net ali nama to iz KDS-a nisu znate javili i mi ne mozemo da pustimo nista (...) ocigledno vi saznate pre nas gde je moguce koristiti kabl. internet"!!!!!!!! Znaci prokleta papirologija je za sve kriva... pazi sad ovo: prosle nedelje je meni receno da je bas tog dana omogucen kabl. internet svima na Rakovici > obrati paznju koliko ce ta informacija da putuje do zvanicnog objavljivanja na info kanalu!!!!!!!!! Sve ti je jasno...

Thomson!

lično mislim (...) da je Thomson i kvalitetniji
Hm hm hm... i meni se cini THOMSON kvalitetnijim... we will see 😉

Hahaha evo ponovo loseg vremena a to moze da znachi samo jedno internet na prolece 🙂))))

Pa do kraja "neke" godine???? 😀 :eyebrows:

Poslednja izmena:
Storm, vreme jeste SHIT ali nema veze. Ako si se već prijavio za proveru daj adresu pa će te neko kontaktirati (biće ubrzano).
Za Fly-a, mali problem sa D.Baštom jer je izgleda crkao opt. predajnik u tvojoj zgradi, ali će se zameniti sledeće nedelje. Javiću ti kad bude moguć net u tvom ulazu. :smoke: :smoke:

Poslednja izmena:
ET mortar bas si lik.. hvala.. na novim infosima..
Valjda cu docekati i to cudo od kablovskog.. 🙂

ET: kako se prijaviti za proveru adrese 🙂?
Preko telefona neće da mi provere, na mailove apsolutno ne odgovaraju 🙂.

Pošalji mi adresu, jer ni sam ne znam ko to tamo prima. Mogu da pogledam pa da javim kao Fly-u. Samo trenutno imam nekih obaveza kod kuće tako da sam malo usporen sa odgovorom.

16 oktobra, male zgradice
Znači Mirijevo 🙂

Ne moraš da žuriš, kad budeš imao vremena ti ispitaj stanje...

Ako si od 38-28 tamo je ja mislim blokiran povratni smer što ne znači da ne radi jer su pojačavači popunjeni karticama, a ako si od 14-24 nisam siguran da postoji sva oprema jer je na drugom čvoru. Mislim da neće biti problčema sem ako nisi (a verovatno jesi) pušten preko zajedničke antene.

Prvi red malih zgradica sam, znači 14-24.
Nisam baš skapirao za zajedničku antenu?🙂

Pa u nekim ulazima je samo prespojeno na postojeću zajedničku antenu koja je postojala u zgradama, a negde je rađena posebna instalacija za KDS. E pa tamo gde je rađeno posebno, lakše se propusti net jer je postojeća instalacija rađena sa starim razdelnicima koji ne propuštaju povratni smer, a koji su obično u nekoj dozni ispod 3 sloja tapeta.
Na tvom čvoru imamo propuštene ulaze 3-11 jer nisu postojali nalozi za druge.
Za tvoj deo zgrada verovatno treba dodati par kartica u pojačavače(IMAMO IH), jer je tu bilo nekih kvarova u zlo doba tako da su prilikom zamene verovatno izostavljene.

@ ET Mortar

A kakva je mogucnost za uvodjenje interneta u Mirijevu, ul. Studenac br.8??

Hvala puno na odgovoru!
Pozdrav.

i mene zanima postoji li mogucnost za uvodjenje u Aleksandra Belica 18 u Mirijevu. p0zdrav

ET: hvala na informacijama do sada, stvarno 🙂.
Konkretan broj ulaza je 14 🙂, znači tu je tvkb odradio celu instalaciju i pružao usluge kablovske televizije 2-3 god. dok ih PTT nije kupio. Tako da kapiram da spadam u malo faličnije zgrade je l'?🙂
I još jedno pitanje, da te ne gnjavim previše, kome se dalje obratiti oko instalacije, ispitivanja, ili barem nekog približno realnog datuma kada bi to moglo da se odradi?

Još jednom hvala 🙂

Dark ne znam gde je ta ulica osim ako nije neka novoimenovana kao što ih po Mirijevu ima.Imaš li ti PTT KDS uopšte?
Poison, mislim da bi kod tebe trebalo da radi jer je ta linija puštena zbog nekih korisnika u B.Jovanovića ali je možda potrebno još neka regulacija nivoa.
Vertygo, kod tebe bi trebalo da nije veliki problem jer si prvi ili drugi ulaz od opt. čvora što znači da bi se dao poterati net i bez obzira na inst. Za prijave i dalje nemam pojma, a što se datuma tiče to znam još manje ali kad budem imao malo vremena bar ću proveriti te ulaze kad već PTT ne prima zahteve.
Još jednu stvar da kažem, nemojte mnogo ni da kudite te iz PTT-a jer su i oni prilično navalentni što se tiče interneta samo ih ima dosta koji traže i gomilu usputnih "HITNIH" poslova pa se to odužuje.

Dark ne znam gde je ta ulica osim ako nije neka novoimenovana kao što ih po Mirijevu ima.Imaš li ti PTT KDS uopšte?

Imam SBB cable TV, što ne znači da ne bi uveo PTT Internet !?

Ulica poodavno postoji pošto je to staro Mirijevo, vidi se u Plan plusu pa možeš da vidiš tačno koja je to lokacija! A to je rečima: Mite Ružića se posle Kluza spuštaš ulicom Vitezova Karađorđeve Zvezde (linija 46-ice) Prva stanica gde staje to je od prilike tu, ima jedna poprečna ulica ne levo - Duška Radovića, a ja sam još malkice unutra zavučen. Eto, mislim da je to to!
Pozdrav!

Poslednja izmena:
Slaba vajda u skorije vreme. MIslim da trenutno nije ni u planu da se to pokriva. Inače SBB je tu skoro vršio neku rekonstrukciju tako da je verovatno omogućen i internet, a ako i nije mislim da će uskoro. Sve je to isto ***** drugo pakovanje.

Slaba vajda u skorije vreme. MIslim da trenutno nije ni u planu da se to pokriva. Inače SBB je tu skoro vršio neku rekonstrukciju tako da je verovatno omogućen i internet, a ako i nije mislim da će uskoro. Sve je to isto ***** drugo pakovanje.

Dobio sam informaciju da je KBC On-Line pustio wireless internet po Mirijevu i Karaburmi pa koga zanima moze i njih da nazove. Merenje signala preko njih je 400 din., 1 sat servisera koji instalira opremu i podesava parametre je 20EUR.
Moze se kupiti kod njih oprema ili sami (sto bi ja preporucio) pa onda placate tih 20EUR za rad majstora. Od opreme imaju neku no-name usmerenu antenu od 19,4dB - 39EUR, Planet PCI kartica 8131 ili 8313, nisam siguran koja je po ceni od 39EUR i kabl od 5m za 21EUR. Mogu se dobiti na 777-295 ili na 064/4234-093 Dragan. Decko je vrlo prijatan i raspolozen za saradnju. Nude se paketi od:

64 kbps :799 din
128 kbps i : 1499 din
256 kbps : xxxx din

kao i prepaid:

200MB - 299din i
500MB - 499 (ili 599)

Eto, pa ko je blizu ili u Mirijevu i Karaburmi, eto postoji jos neka solucija.

Nadam se da sam bio nekome od pomoci.

Pozdrav svima!

@ ET mortar. E da, SBB je pustio cable Internet i po Mirijevu, ali najblize meni je u Milana Rakica. Nije mi jasno, kad vec rade tu, zasto nisu mogli da se spuste i 2 ulice dalje i da pokriju novo naselje sa 20-ak zgrada. U Milana Rakica ima 25 kuca. Mislim da bi pre ovde kod mene nasli potencijalne korisnike a ne tamo po kucama??? Ali dobro, ipak je ovo Srbija.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Dark, imas wireless i na Udovicama tj M.Srpske 61 ako se ne varam, i to SBB.Doduše, oni su konkurencija ali j**i ga. Samo hoće da dođe do zagušenja jer su kanali poprilično zauzeti. Bolje probaj sam da odradiš i traži BCZ 061,070,071 i ima još neki point.
KBC ti je u V. Ðurašinovića 23 tako da ti ne uzimaju pare na usmeravanje.

Zaboravih, da kažem da svu tu opremu imaš kod NETIX-a odakle je i svi oni nabavljaju (SBB, KBC i sl.)

Zaboravih, da kažem da svu tu opremu imaš kod NETIX-a odakle je i svi oni nabavljaju (SBB, KBC i sl.)

E da, kod njih sam i cuo za KBC! A planirao sam, ako se odlucim za wireless da svu opremu uzmem upravo kod njih!

Pozdrav.

Pozdrav svima
Et mortar da li mozes da proveris kakvo je stanje u mojoj ulici - Dusana Petrovica Saneta 31 (Mihaila Bulgakova 31)
Hvala

Od danas sam i ja u drustvu ptt interneta, ukljucili su mi 30min po sklapanju ugovora i za sada sam prezadovoljan. Download preko 7.
Za sada pohvale od mene.
Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno