Cekaj sad, koliko sam ja razumeo > sada ce kablovski internet krenuti u komercijalnu fazu na teritoriji cele PTT KDS mreze u BG-u????????????? Hoces da kazes da je samo bilo potrebno kupiti nekoliko CMTS-ova (koliko sam ja video oni su velicine VCR-a i sigurno nisu "zlata vredni" pa da PTT-u treba nekoliko godina da ih naruci...!?)?????????????????ET mortar je napisao(la):Nisam zaboravio ali ovi s kojima ja radim nemaju pojma da li je EXp faza gotova. Odrađeno je ono što sam rekao, tj. sada svako ima svoj ulaz na PTTT NET, tako da ostaje samo još umeravanje. Samo to ide malo mnogo sporije no što sam mislio jer im je stigla nova oprema tako da se krenulo u montažu na svim mogućim mestima gde postoji kds ptt (Beograd je gotov, mislim na Srbiju).
U D.Kiša 1 ne bi trebalo biti nekih većih problema jer si blizu čvora(V.I. 27), a i tamo već radi par modema??????(niko se nije javio da kaže drugačije).
STORM tu sam. :banana:
Zovi LUCIDTECH (.co.yu) ili 3607770 (pre podne!!!!!) i trazi da ti daju telefon nekog lika koji za 10e instalira modeme. Taj lik je iz LUCIDTECHA i radi sa THOMSON cable modemima = mozes i od njega da uzmes modem direktno, bez da odlazis u prodavnicu. On ce kao doci i isprobati taj ili neki drugi modem na mrezi (verovatno "njegov" neki - uostalom objasnis mu situaciju da su ti rekli u direkciji da ima mogucnosti a da u internet sluzbi to ne znaju + da su ti rekli za ovu najsigurniju varijantu). Ukoliko modem dobija signal tj. ukoliko je omogucen povratni signal kod tebe (a prema njihovoj prici to je moguce u celoj Rakovici!) on ce pozvati internet sluzbu PTT-a i traziti inicijalizaciju modema = tako jedino mozes sa sigurnoscu da dobijes cable net. Ukoliko pozoves internet sluzbu PTT-a recice ti da imaju manje informacija nego ti... meni su rekli otprilike "znate nas zovu korisnici i kazu nam da imaju obavestenje na ulazu da im je omogucen kabl net ali nama to iz KDS-a nisu znate javili i mi ne mozemo da pustimo nista (...) ocigledno vi saznate pre nas gde je moguce koristiti kabl. internet"!!!!!!!! Znaci prokleta papirologija je za sve kriva... pazi sad ovo: prosle nedelje je meni receno da je bas tog dana omogucen kabl. internet svima na Rakovici > obrati paznju koliko ce ta informacija da putuje do zvanicnog objavljivanja na info kanalu!!!!!!!!! Sve ti je jasno...Artz je napisao(la):Jel zna jos neko nesto o Internet -u na podrucju Rakovice, sad sam zvao par info telefona i rekli su mi da ne znaju nista o tome i naravno kada sam ih pitao kad ce Net rekli su samo sto nije kao i uvek.
Hm hm hm... i meni se cini THOMSON kvalitetnijim... we will see 😉ET mortar je napisao(la):lično mislim (...) da je Thomson i kvalitetniji
ET mortar je napisao(la):Dark ne znam gde je ta ulica osim ako nije neka novoimenovana kao što ih po Mirijevu ima.Imaš li ti PTT KDS uopšte?
ET mortar je napisao(la):Slaba vajda u skorije vreme. MIslim da trenutno nije ni u planu da se to pokriva. Inače SBB je tu skoro vršio neku rekonstrukciju tako da je verovatno omogućen i internet, a ako i nije mislim da će uskoro. Sve je to isto ***** drugo pakovanje.
ET mortar je napisao(la):Zaboravih, da kažem da svu tu opremu imaš kod NETIX-a odakle je i svi oni nabavljaju (SBB, KBC i sl.)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari