Šta je novo?

PTT KDS u Mirijevu

• Začetnik teme Začetnik teme STORM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ET mortar je napisao(la):
Trebalo bi da bude gotova na jesen. Ali nije problem u kablovima jer oni su u principu OK, iako je mreža na Bulevaru jedna od najstarijih te vrste u Beogradu ali i jedna od najkvalitetnijih, ako ne računamo opremu koja je zastarela ( ali u vreme gradnje je bila najkvalitetnija na svetskom tržištu). Problem je u broju korisnika na jednom opt. čvoru koji je do sada na Bulevaru bio negde preko 2000, što je za povratni smer smrt. Tako da je PTT planirao i počeo sa razbijanjem tog čvora na 4 manja i to od Batutove naniže 2(neparna i parna strana do Lipovog lada) i nagore, takođe 2(do Cvetka). Možeš mi verovati jer ja radim na tome. Problem je samo što treba saglasnost za još 3 opt. čvora, i to je deo za koji ne znam dokle se stiglo. Zato se još ne vuče poseban kabl za bulevar jer se ne zna gde će završiti, mada kad se to definiše, sve će biti vrlo brzo (npr. donji deo od 201 do 229 je završen za 5 dana)
Vertigo ako si u R. Domanovića ili u Bulevaru od 201-229, postoji mogućnost priključenja na net.
Toliko za danas.

Hvala na iscrpnim informacijama. Ako bude kao što kažeš biće odlično.
Nažalost, ja sam u broju 334, tako da još uvek nema neta za mene. Doduše, neće mi biti problem da čekam, jer se ionako trenutno zabavljam sa ispitnim rokom, pa bi bilo pogubno da sad dobijem tu pogodnost. 😀 😀

@ ET mortar > A ti si kao neki insaider?????????? :trust: A sta se to onda desilo sa toliko hvaljenim PTT KDS Internetom kada upload i download, prema informacijama koje nalazim na ovom i slicnim forumima, nisu jednaki????????
1) PTT KDS je pored dela IKOM-a i -koliko ja znam komplet tj cele mreze- RV KDS-a + jednog dela SBB mreze, jedina sa podzemnom infrastrukturom i kvalitetnom opremom/instalacijom u stanovima (by the way kod mene su se gospoda pojavila bez konektora i splitera, znaci samo sa kablovima... tako da imam ugradjenu "buvljak" opremu koja mi je jedina bila dostupna na nasem trzistu-mislim, dostupna je i profesionalna oprema ali samo ako se kupuje na veliko!!!!!!).
2)koliko sam ja upucen u celu KDS pricu (=ono sto sam doznao preko raznih inostranih clanaka tipa "how stuff works") - kod cable/broadband/DSL Interneta > upload i download su jednaki > sto je ujedno i najveca prednost pored ove sto ne zauzima telefonsku liniju i sto je permanentna.
Dakle, da li nama PTT i SBB (pogotovu oni) "prodaju" ovde "ciglu" da je ovo sto nude zaista PRAVI kablovski broadband Internet?????????
U ovu pricu ne racunam RV KDS jer ne znam kakav je upoload i download na njihovoj mrezi ali po oceni njihovih korisnika na ovom i slicnim forumima > oni, verovatno, jedini poseduju dobru opremu i pruzaju pravi KDS dozivljaj + ono sto sigurno vidim i na njivom sajtu i po recima ovde prisutnih korisnika, jedini BRINU O SVOJIM KORISNICIMA i POSTUJU ih!!!!!!!!! P.S. NE, ne radim za RV KDS i nisam njihov "insaider"!!!!!!!
A sta bi pametnjakovicu od 2002 godine do danas sa "Rakovicom"???????? Zasto PTT nije izvrsio svoje obabaveze iz ugovora -koje je sam sastavljao inace- tj zasto nije prikljucio (skoro nikog) korisnike u roku od 120. dana od dana potpisivanja ugovora (leta 2002. su potpisani ugovori)???????????
Zasto su i pored ovako ocajne situacije, jos uvek na prvom mestu korisnici sa Zvezdare i Mirijeva (da ne pricam o Novom Beogradu, znaci ne "Tosin bunar" nego ostatak NBG-a!) a ne najosteceniji u celoj prici - oni (JA) iz Rakovice tj. KDS (podstanica) "Rakovica"???????????
Sve ovo pitam i ******e, lopove iz pljackaskog preduzeca PTT KDS (ako neko od njih ovo uopste gleda posto im nije bas stalo do misljenja svojih korisnika iako su deklarativno za to!)!!!!!!!!!!!!!!

Pa ovako da krenem, za Rakovicu ne znam šta se dešava jer nisam tamo, ali mrežu u Mirjevu i Zvezdari znam i ako neko bude uvodio Net najverovatnije će me i videti. Mreža jeste kvalitetna ali starija i sa starijom opremom, ne računam Tošin bunar jer je tu ugrađena nova oprema. Bulevar i Mirjevo su imali KDS kada je to ostalima bila misaona imenica.
Neću da branim PTT jer su spori do bola i puni papirologije, što je za uslove KDS do zla boga *******o. Što se ugovora na Rakovici tiče, trebala je jedna tužba zbog neispunjavanja uslova, kao što su zemunci uradili sa SBB-om. I nisam neki pametnjaković nego samo znam šta se dešava jer slučajno radim taj posao nekih 8 godina.
Što se SBB-a tiče, ja imam njihov net i radi mi ok, mada se dešavaju povremena zagušenja u uslovima većeg broja korisnika tako da bi morali da povećaju link što valjda i hoće.
Za RV KDS mislim sve najbolje jer sam imao njihovu kablovsku i stvarno su korektni i prilično kvalitetni, međutim kada sam hteo da uzmem net, počeli su da me smaraju sa raznoraznim zahtevima (moram da kupim modem kod njih, a kada sam im rekao da imam svoj onda je bila varijanta da ne može, a nakon toga da moram da doplatim pored paketa i takse još jedno 40 EURa da bi mi oni, tobože, isprobali ispravnost modema. Pa šta njih briga ako meni ne radi modem, neću imati net i tačka, a njima pare ionako ležu). E sad, to je bilo pre jedno godinu dana i vidim da su im se uslovi promenili, tako da sad ta priča i nema neki uticaj ali me je u ono vreme poprilično iznervirala te sam promenio operatera.
SBB i RV sada daju modem na korišćenje što je sasvim ok, dok PTT očekuje da korisnik kupi modem, što je ordinarna glupost.
I još nešto, od ponedeljka kreće intenzivnije sređivanje povratnog smera tako će onima koji su se prijavili za proveru, a do sada ih još niko nije kontaktirao, najverovatnije biti omogućen net.

P.S. dbg, potpuno te razumem i veruj mi da sam na tvom mestu bio mnogo gori od tebe.
P.S.2 nisam u PTT-u

Poslednja izmena:
...od ponedeljka kreće intenzivnije sređivanje povratnog smera tako će onima koji su se prijavili za proveru, a do sada ih još niko nije kontaktirao, najverovatnije biti omogućen net.
Dok u Rakovici jos uvek nisu realizovani ugovori potpisani 2002. godine, sa rokom izvodjenja radova (=prikljucivanja na mrezu) od 120. dana... a ne daj boze internet!!!!!!!!
PTT NET: "... a ne, Mirijevo i Zvezdara su u test fazi, oni imaju drugi sistem, tu korisnici pisu zahtev pa im se odobri prikljucenje ukoliko postoje tehnicke mogucnosti"
JA: "A sa Rakovicom sta je?"
PTT NET: "Ne znam stvarno"
Svaki komentar je izlisan.

i da znas da jeste. SORRY ( nemam nikakvog uticaja )

P.S. ako zoveš PTT marketing, oni TEK STVARNO NEMAJU POJMA :wall:

Poslednja izmena:
e sada sam pricao sa ljudima iz Beogrida, ciji sam ja korisnik na nbgd-u, oko njihovih planova za Mirijevo,,

Kazu da je plan da se u narednih 30-tak dana postavi A.P. , ali prvo moraju videti teren, odrediti najvisu tacku,,,

Ako bilo kome trebaju info o ovom Wireless provajderu, posetite www.beogrid.net ,
ili mene pitajte, ja sam extra zadovoljan uslugom,,(skidam oko 50g podataka svakog meseca, uvek na dc-u ima preko 6 terabajta podataka),,,

i da, online prijava se vrsi sa njihovog sajta, i to treba uciniti, kako bi uocili broj potencijalnih korisnika, i sto pre postavili ap...

poz svima

Evo jedne (po ko zna koji put) lose vesti za nas Mirijevce.
Danas sam okrenuo internet servis kds-a, i dobio porazavajuc odgovor: eksperimentalna faza je obustavljena za Mirijevo! Na moje pitanje sta sad to znaci, kada i da li cemo imati nesto u skorije vreme od kablovskog neta, operaterka je samo promrmljala kako nista ne zna i spustila slusalicu...
PTT KDS - TUGA!!!

To su gluposti te bicarke sto se javljaju nemaju pojma sta je internet!

I da znaš da nemaju jer se Mirjevo radi. Doduše trenutno je ove nedelje potez Ustanička i Rimska ali sledeće nedelje su na redu Mirjevske prijave.
P.S. Ako su stvarno obustavili EXP fazu bilo bi dobro da obaveste i one koji to rade :bottle:

Zna li neko kakva je situacija na Vracaru? Kod kalenic pijace?
Devojka na info kaze da nema na spisku, ali da bi trebalo da bude sve ok i da moze.
Zna li neko ovde sigurno, jer mi se ne kupuje modem ako nije 100% sigurno, i kakva je veza ako moze?
Pozdrav!

Nove vesti. Sutra se otvaraju 3 porta ka PTT Net-u, tako da će Tošin bunar, Rakovica, i Zvezdara biti razdvojeni što bi trebalo da znači da će biti kvalitetniji net (ali i ne mora). Videćemo kako će to sve funkcionisati.
Za Voju, mislim da Vračar radi Pupin, pa vidi da kontaktiraš njih.

ET mortar jel moze Vojislava Ilica oko 141 (ne parna strana)..
Ja sam konkretno u Velikomoravskoj kod Tuck-a (Denkova basta) ulica koja se sece sa ulicom Vojislava Ilica negde oko broja 141.

fly13 je napisao(la):
ET mortar jel moze Vojislava Ilica oko 141 (ne parna strana)..
Ja sam konkretno u Velikomoravskoj kod Tuck-a (Denkova basta) ulica koja se sece sa ulicom Vojislava Ilica negde oko broja 141.
Verovatno misliš na 131. Denkovoj bašti nije propušten net ali to je jer se niko nije javio. Čvor je u Velikomoravskoj 15 tako da nije to problem ali je verovatno problem ako ti je signal pušten preko zajedničke antene što je jedan veeeeeliki SH*T. :cigar:

Pa valjda je 131 mada mi je nesto bila cetvorka u glavi..
E sad pazi ovo..
Ja sam u Velikomoravskoj 15 :banana: , jer mislis na cvor koji je u podrumu zgrade odnosno pored ulaza u podrum ( kao nesto ogradjeno dole, ma otkud znam nikad nisam isao u podrum.. 🙂 ), jer znam kad su uvodili kablovsku kao svi su se nesto bunili oko toga iz okolnih pa su stavili u moju.. Ako mislis na taj cvor (jel to uopste cvor?) to je onda 15 metara mozda i manje od mog stana.. 🙂
Koliko znam svako u zgradi pored vrata ima neku plavu kds kutiju..

Sta mislis jel ima neke sanse? i ako ima da odem do Pohorske da sklopim taj ugovor?

Nove vesti. Sutra se otvaraju 3 porta ka PTT Net-u, tako da će Tošin bunar, Rakovica, i Zvezdara biti razdvojeni što bi trebalo da znači da će biti kvalitetniji net (ali i ne mora). Videćemo kako će to sve funkcionisati.
Za Voju, mislim da Vračar radi Pupin, pa vidi da kontaktiraš njih.
Ako moze malo opsirnije.....
Fala

Fly, stvarno se raspitaj za NET ali ako traje EXP faza, mada ja mislim da je još uvek u toku. Optika ti je u zgradi tako da nema problema, ali vidi da te stave u test fazu ( ali ne kupuj modem dok se ne pusti, po tvojoj prijavi).
Smith, trenutno svi optički čvorovi PTT-a ka PTT Net-u idu preko jednog porta, tj. svi signali se udružuju. Kako su mreže poprilično različite takav je i signal te je dolazilo do isključivanja onih koje daju ili jači ili slabiji signal ili unose dosta šuma (banalno ali tako je). Ako se mreže odvoje, lepo će se moći locirati smetnja, a i nivelisati signali sa svih čvorova tako da ne je**vaju jedni druge.

Smith je napisao(la):
Mislis port na CMTS-u?
Da, ali ne samo na njemu već i na dolazni signal u GS u Katićevoj. Optika na RF, pa sabiranje, pa optiika ka PTT netu. Sada svaki deo grada ima nezavisni prilaz PTT NET-u, tj. port, a boga mi i optiku.

STORM je napisao(la):
Odlicno polako se sredjiju stvari 🙂
Aha, bas se sredjuju.. a da li je neko doziveo ovo shto sam ja?????????????? Maja meseca ove godine (kada mi je inace bio pusten signal koji sam platio i trebao da dobijem 2002. godine) je na nekoliko zgrada, koje se nalaze u okviru optickog cvora kome i ja pripadam, nalepljeno nekakvo obavestenje PTT KDS-a na kome izmedju ostalog pise: “U vasoj zgradi je pusten signal PTT KDS-a (...) TRENUTNO IMATE MOGUCNOST 56 TV KANALA I INTERNETA!!!!!!!!! Prekjuce sam po hiljaditi put pozvao internet sluzbu PTT-a (3619514) i objasnio ovu situaciju. Zenska je uzela moje podatke (znaci: telefon i adresu na kojoj se nalazim tj. na kojoj se prikljucak nalazi) I rekla mi je da ce se raspitati kod inzenjera I da ce mi javiti da li imam mogucnost interneta. Nekoliko sati kasnije me je pozvala I rekla kako se raspitala I saznala da IMAM MOGUCNOST KABLOVSKOG INTERNETA!!!!!!!!!! Znajuci s kojim govedima imam posla pozvao sam jutros istu tu internet sluzbu i onako “bezveze” pitao najnovije podatke sto se tice teritorija kablovskog interneta u Rakovici... odgovor (posle provere sa “koleginicom inzenjerom koja je stalno u kontaktima sa izvodjacima radova” – by operater 3619514) je bio: “NEMATE MOGUCNOST KABLOVSKOG INTERNETA”!? Uzalud sam objasnjavao da mi je njena koleginica samo dan ranije saopstila da imam mogucnost za koriscenje kablovskog interneta... i sve se zavrsilo na tome da ce “ovih dana stici spisak sa novim ulicama” tako da “pozovite vi sledece nedelje”!? Da sam kupio kojim slucajem kablovski modem kao sto sam i mogao jos maja meseca kada je bilo nalepljeno na zgradi da postoji mogucnost kablovskog interneta – zanima me sta mislite kome bi isti trebao da NABIJEM U D***?????????
Pozdravljam medijuma PTT KDS-a (uz izvinjenje jer se nista od svega ovoga ne odnosi na njega licno vec na njegove poslovne partnere, saradnike...) na ovom forumu a on neka pozdrawi sve u direkciji i neka im kaze da, ukoliko sledece nedelje moj ulaz ne bude na spisku onih kojima je pristup internetu omogucen, stizem tamo sa modemom da im ga nabijem svima pojedinacno (na mesto koje sam vec spomenuo)!!!!!!!! To je nazalost i dalje jedini nacin komunikacije sa tom lopovskom bagrom!!!!!!!!

Danas sam se čuo upravo sa momcima koji rade Rakovicu a koji uzgred montiraju i opremu u TK centru. To bi trebalo da radi. E sad, i ja sam rekao da je to trebalo već biti završeno, ali ne lezi vraže. Danas sam baš hteo da priključim jednog korisnika i ubih se pokušavajući da setujem je**ni modem, te posle nekih sat vremena, nakon što sam prošao sve od stana do čvora, a nisam ništa uradio okrenem te iste i tek mi oni kažu da je pre podne bio prekid jer su montirali opremu. DIVNO, mogli su BAR da nam jave. Pazi, mi radimo za njih pa ne znamo, šta li tek vama serviraju?????????
DBG, dovoljno si već po*i*z*deo, da je stvarno vreme da ti puste net.
A što se ulica tiče, to je tačno, jer im ti momci dostavljaju spiskove umerenih ulaza.

:crash:

Poslednja izmena:
Evo meni su javili da postoje tehnicke mogucnosti za spajanje, ali eksperimentalna faza ili test faza sta li je vec je kao stopirana...(zbog nekih problema) tako da u osnovi net uopste vise ne radi ili ti vise ga nema.. Kako ruzan odgovor... :wall: , bas me odjebe.. 😡

Da li neko zna da li se planira uvođenje 512K paketa za fizička lica?

Inače ja sam tek sada primetio da je upload smanjen na 90000 bit/s. Nije da se žalim, ali čini mi se da će polako spustiti u/l na 64K.

ET mortar: Da li ce i kad biti dostupan internet na Kanarevom Brdu, ulica Ivana Micurina?

Sime je napisao(la):
ET mortar: Da li ce i kad biti dostupan internet na Kanarevom Brdu, ulica Ivana Micurina?
Nemam pojma jer nisam tamo. Sorry.

Fly, zaista nemam pojma za kraj exp faze jer se modemi i dalje aktiviraju i zahtevi pristižu. Proveriću u ponedeljak.

Poslednja izmena:
Mislim da bi bilo vreme da ili cene krenu na dole, ili da se poveca brzina za te cene.
Vec ima 256 adsl flat za 1500, a ovde je 64 1000 din.
Hteo sam bas ovih dana da uzmem modem, ali sada vec pocinjem da se predomisljam, a jos kada se uzme u obzir cena modema....

bilo bi ok da dupliraju brzine za te cene.
Ima li nade za tako nesto?

-------za ET mortar-a
U Danila Kisa 1 sam to je odmah pored V Ilica 16, ista zgrada.
Ima li mogucnosti za vas neta kod nas
hvala
-Solim

@ ET mortar
bas me zanima, pretpostavio sam da su me slagali u pttnet-u.. poz.

Nazad
Vrh Dno