Šta je novo?

PTT KDS u Mirijevu

• Začetnik teme Začetnik teme STORM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja bih na SBB zbog cable neta presao odmah ali nazalost nemaju canale5 na tv-u za kojim moja keva ludi(obozava one Italijanske talk show-e),mada bi ja presao i zbog muzickog i "filmskog" paketa.

Takodje nisam siguran oko kvaliteta cable net-a na SBB-u,znam da su nekada kruzili topici ovde i na ES-u oko problema sa kablovskim netom na SBB-u kad je kisa/sneg/vetar o losoj tehnickoj podrsci i slicno.
Ne bih voleo da predjem na SBB eventualno,a da mi presedne.

Mada sam ja gotovo siguran da bi PTT KDS ipak morao nesto da uradi inace ce svi "pobeci" na SBB,pod tim "svi" mislim na ljude zeljne brzog neta.

Poslednja izmena:
Jel zvao neko njih danas?
Ja sam mislio da bezim na SBB, ali mi daleko vise odgovaraju PTT-ovi net paketi. Recimo pre bih uzeo 64kbps full flat kod PTT-a, nego 128kbps Light Flat paket kod SBB-a.
Doduse, verovatno je da stvarno samo hoce da nam zamazu oci kako im ne bi otislo pola korisnika zbog njihove nesposobnosti da postave mrezu kakvu treba za 5 godina.

Pa ipak treba pitati. Koliko znam Tosin Bunar je i dalje u experimentalnoj fazi, a imaju net vec 4 godine. 🙂

Vertigo je napisao(la):
...Koliko znam Tosin Bunar je i dalje u experimentalnoj fazi, a imaju net vec 4 godine. 🙂
Loshe znash. Toshin bunar je u komercijalnoj fazi vec dve godine.

OK, ali onda su imali net cak dve godine (mozda sam opet pogresio) iako su bili u exp fazi. 🙂

Poslednja izmena:
Gle plagijatora 🙂.

Zvao sam ja SBB, početkom sledeće nedelje kažu da kreću da rade stojčino.

ja imam KDSnet heheh posto sam blizu tosinog bunara...ako cemo iskreno kad su vam rekli za par meseci..nece bas biti tako...nacekacete se ali bas...elem sto se tice kvaliteta usluga da kucnem u drvo ja bolji net stvarno nisam probao...dobro ne racunam poprecne veze i tako to...ali kombinacija wirelless adsl isdn cable pogotovo PTTov extra radi imam 256kbps download mi iskreno nikad nie pao ispod 32KB a u nocnim satima puste cak i jaci...a ako neko od vas igra i na netu..kao ja na primer CS ping mi je extra i na domacim i na stranim serverima......a sto se tice SBB-a ima jedan problem znaci SBB ima 1IP za 1grad a svi korisnici su podeljeni u subnet-u tako da ako slucajno neko sa SBB-om iz NS-a bude banovan sa servera ceo NS je banovan

Vertygo je napisao(la):
Gle plagijatora 🙂.

Deder, pogledaj datum uclanjivanja. 😛 😀

Nego, kako stvari stoje, odo` ja na SBB.
Izgleda da od ovih nasih iz PTT nema vajde. Bar da mi radi slika na kanalima kako treba pa da ih jos i sacekam malo. 🙂

nekad_bio_SOKO je napisao(la):
Eno na info kanalu pise da je kablovski internet pusten u eksperimentalnoj fazi na podruciju Mirijeva i Zvezdare. Sta vi mislite, da nije neka patka? Meni je to sumljivo, mozda je nesto u vezi SBB koji je vec poceo da radi nesto po tom pitanju u nekim zgradama po Mirijevu?
Isto mislim da je u vezi SBB jer su u drugoj zgradi od mene (znaci isti opticki cvor) okacili na zgradu, u kojoj nemaju ni jednog jedinog korisnika, da je na PTT-ovoj mrezi trenutno moguce 56 tv kanala i internet - a kada okrenete internet podrsku i javite im se u fazonu da biste hteli da koristite internet jer pise na zgradi da moze, e onda vas oni pitaju na kojoj ste adresi i kada im kazete-dobijete odgovor da u vasoj zgradi nije moguc internet i da oni naravno ne znaju otkud takvo obavestenje jer njima niko nista nije javio!!!!! Slicna informacija je i na tel. za info. gde kazu da ce onda ocigledno biti za 10-15 dana (dok njen kolega kaze za par meseci!!!!!) + kvalitet tv (umesto onih 56/57 koliko ih ima na spisku-fali mi jedan: ARTE) i radio(!) signala nije "izvanrednog kvaliteta zvuka i slike" (kako pise u njihovom prospektu koji sam dobio iste godine kada sam trebao i signal - 2002!!!!!!) a kada pozovete "prijavu smetnji" onda vam kazu da to nije nikakav kvar i da "nije vam valjda do tog jednog kanala...iskreno, niko nece da izlazi na teren zbog toga"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lokacija: Vidikovac; signal pusten posle visegodisnjeg kasnjenja (od 2002.!?) - 6, 7 maja, tako nesto... uglavnom pocetkom maja!
Mislim da je bilo kakav komentar suvisan!!!!!

Ma odustao sam od toga, sve je to jedna velika *******cija...
Cekam da internet postane besplatan pa cu onda mozda da koristim i broadband 🙂

Pozdrav

Internet na Mirjevo nece skoro(sto se tice ptt-a),znajuci kakvi su i kako su i kojom dinamikom radili do sada!Sto se tice njihovih obecanja,ja sam se licno informisao u korisnickom servisu u ul.Kosovka 49 i dobio sam sledeci odgovor:Bice
uskoro!Sto kod njih znaci za 1-2 godine!!!
Zbog toga sam i presao na SBB!!
U roku od 15 dana su uradili celu infrastrukturu i povezali nas na cvor na Karaburmi!!! Istog dana kad je pusten Tv signal bio je dostupan i kablovski internet.Pgogramska sema im je slicna kao kds-ova, a i pretplata je ista 295din mesecno!Interner na Sbb-u radi savrseno!!
Zato ako imate mogusnosti razmislite o prelasku,to vam je moj savet!!!!!

Moj poznanik je kod pijace i upravo se prijavio za testiranje PTT signala. Jedino što je morao da pukne pare za kablovski modem. Za sada još uvek ne funkcioniše kako treba, a dokle će trajati probni period, ne znam.
Ja sam u selu Mirijevu (okretnica 27L) i nemam ni jednog kablovskog operatera, pa samim tim ni mogućnost za kablovski net. ADSL je nekoliko meseci daleko (pretpostavka, pošto kada sam pitao u Sezamu, rekli su mi da ću se načekati). Zato mi je wireless sada najbolje rešenje, a i jeftinije od ADSL-a. Jedino što me muči je ta dužina kabla do 6m, pošto mi je soba na severu. Ma, preseliću se u kuhinju. :d

Takodje sam kod pijace i prijavio se za kds net, zakacio modem, medjutim downstream je ok, a upstream je slab, ceka se ekipa da izadje na teren i sredi to, interesantno je da su angazovali telefon kabl za odrzavanje i radove na mrezi, ko ce drugi da se snadje, bilo bi lepo da se javi neko ako ima vise informacija kako je uradjeno kabliranje u mirijevo mislim na strucne informacije tj tehnicke karakteristike mreze.

Ja sam PTT cekao preko godinu dana, u pocetku sam ih zvao svake nedelje a onda sam odustao. Pre ravno 16 dana pojavili su se nepozvani i uveli net i kabvlovsku (instalacije unutar zgrade su bile vec zavrsene). Zivim u Kneza Milosa, cvoriste je na Slaviji pa ako nekom ta informacija znaci eto...

Uveli su 25 modema probnih u Mirijevu...kad će nama ostalima ne zna se 🙂. Sbb postavio AP u Matice srpske, navodno trebao bi od sledeće nedelje da proradi...

Prijave za mirijevo idu telefonski, pozoves i kazu ti koje ulice su dobile net signal, pa ako si u nekoj od njih onda pucas pare za modem i molis se da eksperiment pocne sto pre, kod mene jos nije poceo 🙂

Da li se zna koju opremu ce staviti ovi iz sbb-a? Na koji telefon zvati ptt za prijavu za net?

jovan_jocic je napisao(la):
Da li se zna koju opremu ce staviti ovi iz sbb-a? Na koji telefon zvati ptt za prijavu za net?

Zašto imam jak osećaj da će se od cele te priče, da će SBB "uleteti" kod nas u selo, završiti na wireless-u koji najavljuju i na njihovom sajtu. Slušao sam (tačnije čitao) razne stvari o tome da će SBB ponuditi kablovsku TV i Internet, ali u to više ne verujem. A prazne su i priče da su pojedinim korisnicima pustili test signal. Ja ne vidoh nikog da potvrdi tu priču.
Možda SBB-ov Internet i nije loš, ali im je odnos prema klijentima katastrofa. Poslao sam im mail da se raspitam oko detalja za povezivanje na baznu stanicu, ali se nisu udostojili da bar sa dve reči odgovore. Pošto već imam link, hteo sam čisto da vidim nivo signala sa njihovog AP (mada se u scan-u našeg etra ne pojavljuje ništa što bi asociralo na SBB). Usput, znam ljude koji su njihovi korisnici, i neke banalne probleme SBB "tehnička podrška" nije znala da im reši. Dakle, ako i dođe njihov WiFi u naše selo, ne daj Bože da nastane problem.
Sve u svemu, za sada je sve prazna priča.

prijave za kad idu preko broja 3619-514

Vidim, danas okačiše na info kanalu da je počela exp. faza i da se zainteresovani prijave ili tako nešto. Piše da će net uskoro biti dostupan svima na ovom potezu (Zvezdara i Mirijevo).
Šta mislite koliko je ovo ozbiljno? Ja gotovo da sam se prebacio na SBB (na kome mi btw. baš i ne odgovaraju paketi). Vredi li čekati ove? Inače sam na Zvezdari kod Cvetkove pijace.

U svakom slučaju, sutra zovem gorenavedeni telefon. E, sad, da li će me slagati, kao i ranije pitanje je. Iskreno bih voleo da mi kažu da nema mogućnosti za skoro uvođenje da mirne duše pređem na SBB. Kad bi mi rekli "uskoro", to bi se verovatno odužilo na godinu dana, a ja bih kao lud čekao.

Hm, izgleda da se baš ne obaziru na mejlove ljudi.
Ja im poslao svoje stanje stvari i pitao ih kad bi moglo da se očekuje priključenje, ili da li eventalno mogu da se uključim u exp. fazu, međutim već 5 dana mi ne stiže nikakav odgovor. Pravi profesionalizam.

Isti slučaj, zvao sam ih i nisu hteli preko telefona da mi kažu uslove, nego kao pošalji mail...

Kako stoje stvari, mi van Mirijeva (ostatak Zvezdare) ćemo se načekati na net kod PTT najmanje još pola godine. Zvao sam na tel. i reče mi žena da je ovde kod mene (konkretno u Bulevaru kralja Aleksandra) infrastruktura očajna i da će morati kompletno da se menja. Kad sam pitao kad će to otprilike biti, nije htela da mi kaže. Verovatno joj je bilo žao da me slaže, a realno gledano, kakvu poslovnu politiku imaju, promena celokupne mreže nije im sigurno u planu.

Šta da kažem, odoh na SBB. Oni u mojoj zgradi nude net već par meseci, ali nisu baš povoljni kao PTT (tj. nemaju ovaj jeftiniji 64kbps paket koji bi meni savršeno odgovarao).

P.S. Nabrojala mi je žena koje ulice mogu da dobiju net momentalno (u exp. fazi). Doduše nijedna od njih mi nije bila poznata (verovatno su iz Mirijeva), pa pretpostavljam da su neke manje. Ako ste zainteresovani nazovite na onaj telefon koji je naveden gore. Možda ćete imati više sreće od mene, pa živite u nekoj od tih ulica. 🙂

Vertigo je napisao(la):
Kako stoje stvari, mi van Mirijeva (ostatak Zvezdare) ćemo se načekati na net kod PTT najmanje još pola godine. Zvao sam na tel. i reče mi žena da je ovde kod mene (konkretno u Bulevaru kralja Aleksandra) infrastruktura očajna i da će morati kompletno da se menja. Kad sam pitao kad će to otprilike biti, nije htela da mi kaže. Verovatno joj je bilo žao da me slaže, a realno gledano, kakvu poslovnu politiku imaju, promena celokupne mreže nije im sigurno u planu.

Šta da kažem, odoh na SBB. Oni u mojoj zgradi nude net već par meseci, ali nisu baš povoljni kao PTT (tj. nemaju ovaj jeftiniji 64kbps paket koji bi meni savršeno odgovarao).

P.S. Nabrojala mi je žena koje ulice mogu da dobiju net momentalno (u exp. fazi). Doduše nijedna od njih mi nije bila poznata (verovatno su iz Mirijeva), pa pretpostavljam da su neke manje. Ako ste zainteresovani nazovite na onaj telefon koji je naveden gore. Možda ćete imati više sreće od mene, pa živite u nekoj od tih ulica. 🙂

15.06.2005. Beograd

Obaveštavaju se korisnici iz ulica Bul. Kralja Aleksandra 177, 179, 183, 185, 217, 201, 203, 205, 207, 209, 211, 223, 225, 227, 229, Radoja Domanovića 28 i 28a i Milana Rakića 4, 6, 8 da je izvršena rekonstrukcija mreže u tom delu grada i moći će da prate svih 59 TV kanala koje PTT KDS distribuira u svojoj mreži. PTT KDS nastavlja sa rekonstrukcijom mreže u Bulevaru Kralja Aleksandra tako da će uskoro i ostali korisnici u ovom delu mreže imati ceo paket programa.

Svuda prokopane ulice ipak rade nesto :eyebrows: :eyebrows:

E ljudi, ja sam isto Mirijevac, okretnica 27E, konkretno Ljubiše Miodragovića. Zvaću ih ovih dana da vidim jel mogu da me koriste u experimentu 😀. Jel mi neko komšija pa zna nešto više?
BTW: Zoni, nisam znao da si Mirijevac...

ptt kds lopovi

Nemam nista protiv Mirijeva i Zvezdare ali se ovo pre svega odnosi na ptt kds lazove/lopove!!!!!!! Preko googla moze da se nadje 1 textic koji se bavi strucnom analizom ptt kablovskog interneta koji je radjen za telfor 2004 ja mislim. Tu fino pise da kablovski internet ptt-a moze da podrzi do 20.000 korisnika. A na ptt-ovom sajtu pise da samo na tosinom bunaru ima 33.500 potencijalnih korisnika!!!!! Isto toliko i u Rakovici ima potencijalnih a u nekim proslogodisnjim procenama nerealizovanih ugovora bilo ih je oko 10.000 = mislim da zbog ovih brojki ima problema sa kablovskim internetom PTT-a i mislim da se desava isto sto i pre par godina = pare (u ovom konkretnom slucaju oprema za kablovski internet) namenjene za podstanicu "rakovica" i dva hub-a u istoj ("miljakovac" i "kijevo") su ponovo zavrsile na drugom mestu (Zvezdara i Mirijevo) jer zasto onda recimo ne objave zvanicno kao za Rakovicu, da su pustili kablovski internet u tim i tim ulicama...

SBB wireless u Mirijevu radi već 10tak dana bez problema. AP je postavljen na udovici.

Nazad
Vrh Dno