Šta je novo?

PTT KDS u Mirijevu

• Začetnik teme Začetnik teme STORM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma kako ste se bre prijavili... kad sam ja pozvao kaze mi da joj nije poznato da su pustili experimentalnu fazu... pffff......... svasta....

Vertygo je napisao(la):
SBB wireless u Mirijevu radi već 10tak dana bez problema. AP je postavljen na udovici.

Kabl je kabl, posebno zbog kvalitetne i povoljne ponude kds(tako kazu :trust: )

Vertygo je napisao(la):
SBB wireless u Mirijevu radi već 10tak dana bez problema. AP je postavljen na udovici.

Da li ga ti koristiš ili neko koga znaš?

selo moje...

... meni su pre neki dan rekli da je moja ulica u mirijevu prikljucena
(Vojina Djurasinovica)... ja otisao u SatTrakt i kupio Motorolin cable modem
medjutim danas kad sam ih zvao kazu ne znamo koje ulice su prikljucene 😡 😡 😡 😡

tako da popodne kad dodjem kuci moracu da zovem PTTNet da im
izdiktiram MAC adresu i onaj pretplatnicki broj pa ako sam kojim slucajem
privezan na cvoriste, onda xtra!

btw malo i offtopic da idem... ADSL tek krajem godine u Mirijevu
info iz prve ruke...

reci jel nude odmah sve pakete.Ja sam uplatio sezampro adsl,ali ako na PTT KDS imaju 512 kbit/s za obicne korisnike onda bih mozda ipak raskinuo ugovor sa sezamom.

za sada samo 64/64 dok je test period
posle ce biti 128/256/512 po cenama 1000/1500/2000din

inace nisam stigao juce da proverim da li ima signala obzirom
da sam stigao kuci kasno uvece 🙁 :eyebrows:

Ako neko zna neka okaci adrese na kojima je moguca eksperimentalna faza, valjda je neko vishe obavesten od ovih na info fonu kds-a(trebalo bi neko da im kaze da su pustili exp. fazu :d :d 😡 )..

Cudno mi je malo to kako ni sajt ptt ni kds ne objavljuje informacije...

Poslednja izmena:
izgleda da me josh nisu prikljucili tj da moja zgrada nije na cvoristu...
mada chudno mi je obzirom da zgrada preko puta ima probni prikljucak jedan...
ko zna... videcemo u ponedeljak sta i kako...

pazi neko zna tamo koje adrese mogu a neko ne zna... totalni su raspad
kad je pruzanje informacija korisnicima u pitanju...

da li si siguran za ovo da ima 512K posto meni iskljucivo ta brzina dolazi u obzir nikako manje.

Quadrifoglio je napisao(la):
za sada samo 64/64 dok je test period
posle ce biti 128/256/512 po cenama 1000/1500/2000din
inace nisam stigao juce da proverim da li ima signala obzirom
da sam stigao kuci kasno uvece 🙁 :eyebrows:

Gde si iskopao ove informacije i da li si sto posto proverene(mnogo je jeftino)?

moja greska
cene su za 64/128/256

Quadrifoglio je napisao(la):
izgleda da me josh nisu prikljucili tj da moja zgrada nije na cvoristu...
mada chudno mi je obzirom da zgrada preko puta ima probni prikljucak jedan...
ko zna... videcemo u ponedeljak sta i kako...

pazi neko zna tamo koje adrese mogu a neko ne zna... totalni su raspad
kad je pruzanje informacija korisnicima u pitanju...

Pa covece taj ponedeljak bio jos pre 2-3 meseca a jos nista ne rece... :wall: :crash: :smash:

znaci puskom ne mozes da ih nateras da rade... najgori su shabani
znaci NAJGORI... 🙁 izradili su me...

ako hocete da ih smarate, mozete na ove brojeve
(zaobilaznim kanalima sam dosao do njih)

3615703 - KDS inzenjeri za internet zaduzeni
kapiram kad bi ih sto vise ljudi gusilo da bi mozda i
uradili nesto...

Ma jadno.... jos jedan kds telefon za smaranje... nista nam to ne vredi dok oni ne ustanu i pocnu da RADE!
Dobro su sredili Bulevar ali ne razumem zasto su prestali sa radovima, zasto ne krenu da sredjuju i ostale delove grada??!?

p.s. A meni jos uvek stizu rachuni za telefon 1200 din. pa jos kad na to dodamo internet... :wall: :wall: :wall:

Poslednja izmena:
Eksperimentalni KDS net

Kakva su vasa iskustva sa KDS netom u Mirijevu. Meni od pocetka te eksperimentalne faze vise ne radi nego sto radi. Poslednja informacija koju imam je da ne radi u vecem delu Mirijeva jer moraju da menjaju neke filtere a nemaju pare ili ne mogu da ih nadju!!! BTW, ja sam u Koste Nadja.

Pa da li je iko ovde uveo ptt kablovski net u Mirijevu, da li je iko probao, i ako jeste neka napise utiske!!!!!!!!!!!!!!!!!!cene,paketi,sve,,,,,,,

Jel jos neko dobio flejere sa reklamom za kbc kablovsko bezicni internet u Mirijevu?
I ako je neko vec njihov korisnik neka kaze utiske..

p0z

dobio je moj prijatelj, i ozbiljno se razmislja da se prijavi.. mene interesuje koliko korisnika ima na tom lokalnom dc++ serveru, ajde ljudi pisite utiske!!!

informacije iz prve ruke

Ako vam trebaju ma kakve informacije o kablovskom internetu slobodno se javite.
Odmah da vam kažem da internet u Mitjevu RADI. Kako uvek ima neko ALI tu je i ovde. On radi, ali ne svuda i ne uvek. Kako je sve još u EXP fazi i da šta je džabe nije skupo, to i nije neki problem. Problem je u šumovima kroz mrežu tako da dolazi do prekida saobraćaja. Doduše to je samo jedan od problema. Kako je sve još EXP Mirjevo, Zvezdara, Rakovica nama direktan link ka PTT NET-u te ga deli sa onima sa Tošinog Bunara koji svoju vezu i plaćaju tako da kad god se desi neko s**nje, oni lepo isključe ili smanje nivoe sa tih područja.
Suština je da se na tome i zaista radi ali ima i dosta problema kao i manjak neke opreme za koju doduše kažu da je naručena i da se očekuje.
Za kraj da vam poručim da budete strpljivi i da ih slobodno zasipate zahtevima. :cigar:

ET mortar je napisao(la):
Odmah da vam kažem da internet u Mitjevu RADI. Kako uvek ima neko ALI tu je i ovde. On radi, ali ne svuda i ne uvek. Kako je sve još u EXP fazi i da šta je džabe nije skupo, to i nije neki problem. Problem je u šumovima kroz mrežu tako da dolazi do prekida saobraćaja. Doduše to je samo jedan od problema. Kako je sve još EXP Mirjevo, Zvezdara, Rakovica nama direktan link ka PTT NET-u te ga deli sa onima sa Tošinog Bunara koji svoju vezu i plaćaju tako da kad god se desi neko s**nje, oni lepo isključe ili smanje nivoe sa tih područja.
Suština je da se na tome i zaista radi ali ima i dosta problema kao i manjak neke opreme za koju doduše kažu da je naručena i da se očekuje.
Za kraj da vam poručim da budete strpljivi i da ih slobodno zasipate zahtevima. :cigar:
E vidis... i ta ce oprema verovatno zavrsiti na mirijevu i zvezdari a ja cu da se otelim dok u rakovicu stigne jer kao sto smo cekali 3 godine da realizuju TV i radio tako cemo da cekamo i 3 godine da realizuju komercijalno cable net... i onda posle nas ****** od premijera kaze ovo je pravna drzava 😉 nego kako!!!! Svako ko se ugradi za neki kes i sl. (u normalnom svetu poznato pod imenom KORUPCIJA) ima "prava"... sad cu da podnesem zahtev za iseljenje u Australiju posto se tamo visokoobrazovan kadar trazi i postuje a vama zelim sve najbolje!!!!!!!!

E ovog puta se varaš, jer se očekuje oprema i za Rakovicu, tj. treba da pokrije najmanje 3 centra: Tošin Bunar, Rakovicu i Zvezdaru (Mirjevo, Bulevar i Konjarnik).Doduše što se ugrađivanja tiče tu si verovatno (čitaj SIGURNO) u pravu.
Nego što se Rakovice tiče situacija je slična kao i u MIrjevu s tim da je ta mreža nova i lakša za aktiviranje interneta, međutim momci koji tamo rade kubure sa istim problemima kao i u Mirjevu.

Zna li iko sta se desava sa Vojislava Ilica.
Sobzirom da je ista mreza kao i Bulevar i Mirjevo.
Da li se i tu planira PTT kablovski net?
-Solim

ET mortar je napisao(la):

Pa da li ce da zavrse i konacno puste net do kraja god???

Ja sam izgubio svaku nadu da ce na ovoj mrezi (bivsa TKB) ikada biti pusten net... Od 2001. godine (kada ju je PTT otkupio) slusam price *za mesec dana*, *do kraja nedelje, meseca, godine* (samo ne znam koje), a mreza i dalje jednosmerna... :bottle:

I ja sam digao ruke od neta na PTTu. Taman sam se ponadao da ću makar dobiti sve kanale kako treba kad je počela ona rekonstrukcija (koja je po njihovom Info kanalu stala posle nekoliko dana). Ladno su prešli samo četvrtinu (ili još manje) od dužine Bul. kralja Aleksandra koje pokrivaju i to samo neparnu stranu.
Kapiram da kada još uvek ne mogu da nađem 3 kanala koji su na kraju skale (Cartoon Network, CNN i Rai sport), a 7-8 njih koji su pre na skali nisu ni na približno zadovoljavajućem kvalitetu, ne postoji ni 0,0001% šanse da na takvoj mreži puste Kabl Net.
Što je najgore, SBB nije zainteresovan da uvodi svoju mrežu u moj ulaz, ako sam ja jedini zainteresovan, a imaju omogućen je kabl net u mojoj zgradi. Smorrrrrrrr 🙁(((

Vojislava Ilića kako-tako radi. Nema dovoljno ljudi za umeravanje mreže ali ona funkcioniše ( trenutno aktivno oko 10 modema u tom delu). Tako, Solime javi samo broj ulaza pa da ti kažem može li. Isto važi i za ostale. Procenat tačnosti mojih reči oko 75% (zato što nekad radi a nekad boga mi ne)
Bulevar je stao na broju 229, a nastaviće se onomad. Doduše pojačavači su stigli i krenulo se ali su onda shvatili da prave dupli posao jer moraju ponovo da je rekonstruišu. Naime, Bulevar se mora razbiti na 4 optička čvora. Doduše, i novi čvorovi su stigli ali još nisu doveli novi opt. kabl. Trebalo bi da to krene uskoro jer još kubure sa saglasnostima u zgradama.

Zar je problem i sa kablovima u zgradama? Ja sam mislio da ta dužina kabla koja je u zgradama ne pravi problem, iako je kabl koaksijalan.
ET, imaš li informacija hoće li ta rekonstrukcija u Bulevaru biti gotova pre zime ili će morati da se čeka proleće? Sve ostale broadband varijante mi deluju nerealnije čak i od ovakvog kabla, pa bih voleo da znam koliko ću još da se nerviram sa dosadnim dial-upom.

Trebalo bi da bude gotova na jesen. Ali nije problem u kablovima jer oni su u principu OK, iako je mreža na Bulevaru jedna od najstarijih te vrste u Beogradu ali i jedna od najkvalitetnijih, ako ne računamo opremu koja je zastarela ( ali u vreme gradnje je bila najkvalitetnija na svetskom tržištu). Problem je u broju korisnika na jednom opt. čvoru koji je do sada na Bulevaru bio negde preko 2000, što je za povratni smer smrt. Tako da je PTT planirao i počeo sa razbijanjem tog čvora na 4 manja i to od Batutove naniže 2(neparna i parna strana do Lipovog lada) i nagore, takođe 2(do Cvetka). Možeš mi verovati jer ja radim na tome. Problem je samo što treba saglasnost za još 3 opt. čvora, i to je deo za koji ne znam dokle se stiglo. Zato se još ne vuče poseban kabl za bulevar jer se ne zna gde će završiti, mada kad se to definiše, sve će biti vrlo brzo (npr. donji deo od 201 do 229 je završen za 5 dana)
Vertigo ako si u R. Domanovića ili u Bulevaru od 201-229, postoji mogućnost priključenja na net.
Toliko za danas.

Ja vam savetujem da pozurite sa radovima zato sto se u Mirijevu net polako siri, i da zavrsite pre nove god jer se na prolece valjda pusta ADSL u Mirijevu.

Nazad
Vrh Dno