Šta je novo?

PTT KDS u Mirijevu

• Začetnik teme Začetnik teme STORM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ET mozes li da mi kazes ucemu je problem sa mogom zgradom
pazi moj ortak koji je u mirijevskom vencu 6 ima net,sa druge strane u mirijevskom vencu 14 isto ima...zakljucak je da sve zgrade oko mene imaju mogucnost za net...e sad posto planiram da kupim modem mozes li da mi kazes konkretno u cemu je problem sa mojom zgradom(nesto na optickom cvoristu,ili fali povratni modul u kutiji u prizemlju zgrade,ili je samo los signal,lupam nerazumem se mnogo u to) e sad ako je problem sa slabim signalom to ce se vec nekako resiti ali mi je potrebno da mi ti kazes sta si tacno mislio kad si rekao da ceo taj red zgrada(predpostavljam da si mislio na red ulaza) neradi ...cisto da znam da nekupujem modem ako je nesto ozbiljnije sto nije lako srediti
bitno mi je!
hvala!

Zagor je napisao(la):
ET mozes li da mi kazes ucemu je problem sa mogom zgradom
pazi moj ortak koji je u mirijevskom vencu 6 ima net,sa druge strane u mirijevskom vencu 14 isto ima...zakljucak je da sve zgrade oko mene imaju mogucnost za net...e sad posto planiram da kupim modem mozes li da mi kazes konkretno u cemu je problem sa mojom zgradom(nesto na optickom cvoristu,ili fali povratni modul u kutiji u prizemlju zgrade,ili je samo los signal,lupam nerazumem se mnogo u to) e sad ako je problem sa slabim signalom to ce se vec nekako resiti ali mi je potrebno da mi ti kazes sta si tacno mislio kad si rekao da ceo taj red zgrada(predpostavljam da si mislio na red ulaza) neradi ...cisto da znam da nekupujem modem ako je nesto ozbiljnije sto nije lako srediti
bitno mi je!
hvala!
Nije veliki kvar ali zahteva ceo dan posla. Problem je što se mora malo preraditi opt.čvor. Još se moraju preraditi pojačavači u ulazima. Nije da ih treba zameniti jer su ok, nego prilikom njihovog montiranja nisu se mogle uvesti kartice za popunu tako da je nešto budženo. E sad, sad ima tih kartica i treba to preraditi, što zahteva malo rada lemilicom i malo više vremena. Biće, ali trenutno stvarno nemam vremena :cigar:

Motorola ili thompson pitanje je sad. Probao sam net sa motorolom i radio je ok, u Mirijevu naravno. Sta je bolje od ova dva jer bih otisao da kupim. Razlika u ceni je 200 dindji i thompson je bez kablova koji mi i onako ne trebaju.

Ako sam ja dobro shvatio onda tompson?

jovan_jocic je napisao(la):
Ako sam ja dobro shvatio onda tompson?
Pazi, to je samo moje mišljenje. Ljudi koji rade sa Motorolom misle drugačije, ali ipak mislim da je Thomson. Čini mi se i da se mnogo brže setuje nego Motorola, tako da kada ispadne iz sistema (a hoće i to često), mnogo će se brže povratiti. I još ima jedan divan taster RESET, koji kod Motorole ne postoji, već se on resetuje iz browsera 192.168.100.1
Ali ipak, ukusi su različiti.

Ljudi, ako je već neko zainteresovan za net, nije loše da, ako zna nekoga ko ima kabl modemk proba kako mu funkcioniše kod kuće. Moguće je da na dosta mesta to radi. Ako je tako neka mi samo baci očitavanja na PM. Može i ako ne funkcioniše jer ni to nisu informacije za bacanje.

meni u Vojina Djurasinovica 13 radi jos od letos :smoke:

nije mi dolazio niko od tehnicara samo sam mailom poslao mac adresu motorole i onaj korisnicki broj sa KDS racuna 🙂

ponekad se desi da pukne link ali kad funkcionise ne silazi ispod 7,5kB/s

sve u svemu ne bih se bunio da placam za brzi link cak i sa tim povremenim ispadima...

Et jedno pitanje za tebe

do skoro sam imao u kuci servisni modem sa registrovanim mac-om i sve je radilo ok
e sad modem sam morao da vratim...
juce sam kupio tomsona i zvao ljude da mi enable-uju mac...riba koja se javlja na fon mi rece da se biti uradjeno za oko pola sata i to je sve ok..od tad je proslo 10 sati a problem je sledeci..

modem se lepo konektuje bez ikakvog problema ali kad uradim ipconfig /all da mi neke sulude parametre....zapravo za ip adresu umesto kao do sada 212.62.63.xxx daje mi 175.xxx.xxx.xxx (nemogu da se setim tacno ardese nisam kuci)zatim dns nemoze da pronadje itd....zakljucak ne prijavljuje mi isti opseg ip adresa kao sto je bilo na servisnom tomsonu i net neradi...
nivoi su mi inace ok forward path -2.1 return path 50dbmv

jedino sto mi pada napamet je da me jos nisu enable-ovali ili da su me registrovali na pogresnom cmts-u (mozda za rakovicu,pazi ovo lupam,neznam koji su opsezi ip adresa za rakovicu...)

sta bi boglo da bude...
poz

markus je napisao(la):
Et jedno pitanje za tebe

do skoro sam imao u kuci servisni modem sa registrovanim mac-om i sve je radilo ok
e sad modem sam morao da vratim...
juce sam kupio tomsona i zvao ljude da mi enable-uju mac...riba koja se javlja na fon mi rece da se biti uradjeno za oko pola sata i to je sve ok..od tad je proslo 10 sati a problem je sledeci..

modem se lepo konektuje bez ikakvog problema ali kad uradim ipconfig /all da mi neke sulude parametre....zapravo za ip adresu umesto kao do sada 212.62.63.xxx daje mi 175.xxx.xxx.xxx (nemogu da se setim tacno ardese nisam kuci)zatim dns nemoze da pronadje itd....zakljucak ne prijavljuje mi isti opseg ip adresa kao sto je bilo na servisnom tomsonu i net neradi...
nivoi su mi inace ok forward path -2.1 return path 50dbmv

jedino sto mi pada napamet je da me jos nisu enable-ovali ili da su me registrovali na pogresnom cmts-u (mozda za rakovicu,pazi ovo lupam,neznam koji su opsezi ip adresa za rakovicu...)

sta bi boglo da bude...
poz

ipconfigall /release
ipconfig /renew proveri sa helpom u promptu jer nisam siguran

i obavezno resetuj modem.
P.S. jesu li ti rekli da ga vide na mreži?

net mi je proradio...definitivno nisu stigli da enable-uju mac

inace radio sam i release i renew ali nije do toga bilo....dhcp uredno da parametre ali ne koje treba...bez obzira sad sve radi
@ET
reci mi samo ako ti nije problem koji su idealni nivoi za forward i return,vec sam naveo moje nivoe (forward:-2.1 dbmv return:50 dbmv) ali me zanima koji se nivoi smatraju idealnim posto imam jos malo prostora za peglanje signala...
poz!

markus je napisao(la):
net mi je proradio...definitivno nisu stigli da enable-uju mac

inace radio sam i release i renew ali nije do toga bilo....dhcp uredno da parametre ali ne koje treba...bez obzira sad sve radi
@ET
reci mi samo ako ti nije problem koji su idealni nivoi za forward i return,vec sam naveo moje nivoe (forward:-2.1 dbmv return:50 dbmv) ali me zanima koji se nivoi smatraju idealnim posto imam jos malo prostora za peglanje signala...
poz!
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=751177&postcount=208

to je samo malo iznad na stranici. 😀

Uz Thompsonov modem se dobijaju svi kablovi.
Takođe što se wirelessa tiče, izbegavati SBB (ex korisnik).

Jedan od razloga zašto puca konekcija

Svi koji koriste PTT net u Mirijevu i na Zvezdrari imaju problem sa pucanjem veze na 10-ak minuta ili duže (tu ne računam one gde veze nema po par dana ili nedelja) :crash: . Kao što sam već ranije napisao pojavili su se telefoni na 43,70 Mhz koji ubijaju koristan signal PTT-a koji je na 41MHz. Tako sam npr. juče u isto vreme mogao da slušam 3 razgovora ( izgleda da su se ljudi ponovili za praznike) i to:
1. Vertygo, na tvom čvoru neka baba hoće da izbaci nekog iz stana, ali nisam siguran da li je to snaja ili podstanarka.
2. Quadrifoglio, kod tebe neki tipovi raspravljaju o računarima, od kojih se jedan raspitivao za tip ploče da bi znao da li ima 3 ili 4 memorijska slota, da vidi da li da se stavi jedan modul od 512 ili 2 od 256...itd.
3. Markus, Storm: i kod vas je neka bakica na telefonu ali nije baš najjasnije pričala.
To je samo ono što je moglo da se registruje. Uveče je, verovatno, mnogo gore jer ljudi dolaze sa posla (ali bar je noću relativno mirno 🙂).
E sad, kada ljudi razgovaraju, odnos signal/šum se smanjuje i modemi poispadaju na tom čvoru, a ako je dovoljno jak signal (i on se na žalost pojačava niz liniju), nivo sa kojim dođe na optički predajnik ka PTT bude toliko jak da "zakuca" laser i više niko ko ide preko njega nema UPSTREAM. Quadrifoglio, kod tebe na čvoru je to baš izraženo i na još jednom.
ZAŠTO?
Zato što ne postoji nikakva regulativa kod nas što se tiče telekomunikacija i radio difuzije, što možemo da kupujemo samo robu sumnjivih proizvođača bez atesta (nije važno šta piše na kutiji) jer je ili jeftina, ili je skupa ali jednostavno nije to ono za šta smo platili.
Jedno vreme je i kod nas bio propis (ima tome dosta godina), da PTT (tada nije postojao Telekom-zlatna vremena) nije hteo da priključi korisniku telefon ako nije imao atest za njega (nek mi neko objasni kako i najobičnija banana telefon može da košta 200 din i da ispunjava osnovne kriterijume kvaliteta).

Drugi razlozi, drugi put. :wave: a sad odoh na pivo :bottle:

jel neko radio nesto na mrezi
sad vidim da su signali dosta bolji,pogotovo return path...
do sada(return):
direktno kabal iz zida 50dbmv
sa spliterom u stanu 55dbmv

danas:
direktno kabal i zida 44.8 dbmv
sa spliterom u stanu Power Level: 47.8 dBmV

forward je isto bolji ali ne previse (1-1.5 dbmv)

poz

bio je mali prekid oko 12 cini mi se i posle toga je net prosto poleteo 😀
mozda je tad nesto uradjeno...

@ET mortar
znaci zbog tih telefona meni i MTV ima ocajnu sliku 😡 :wall: 😉

Za one srecnike ili ne... :d koji imaju motorolu, a muce se da je konfigurisu ili nesto menjaju reset itd. (pomocu 192.168.100.1)... to radi samo u win 2003 enterprise. Zasto nemam blage veze... U win XP nema sanse bilo sta da se odradi... 😡 ako neko zna kako da uspem da je resetujem i slicno iz xp neka javi... 😛 da ne bi morao da se cimam i sa 2003-kom... 🙂

radi to i na XP=u bez problema...

Quadrifoglio je napisao(la):
radi to i na XP=u bez problema...

koristis sp2 ili si bez... ja imam 4 instalirana win XP na kompu i ni na jednom nece... :d na svima je sp2... Ok sad sam stavio i win 2003 ent... pa sa njim mogu da resetujem modem... Mozda me sp zeza... :crash:

jel neko od vas mozda ima StormWatch II od motorol-e?

Poslednja izmena:
a jel ste pogledali kakvi su vam signali
kod mene su dosta bolji...aj ako vam nije tesko copy/paste nivoe da vidimo da li je ovo samo kod mene ili i kod vas ima nekih poboljsanja...
net je inace juce i danas ocajan
poz

na markusov zahtev...

Downstream:
Signal To Noise Ratio - zavisi u rasponu od 36.1 dB - 36.5 dB
Power Level - u rasponu od 0.1 dBmV - 0.7 dBmV
menja se svaki put kad uradim refresh... ali raspon je taj.

Upstream:
Power 61.0 dBmV... :-devil-: :crash:
uvek isti... :S:

:wave:

Poslednja izmena:
Downstream

Signal To Noise Ratio 36.9 dB
Power Level -3.2 dBmV

Upstream Value
Power 52.3 dBmV

Inache stalno se prekida veza 🙁
Evo sada ovo pisem dok je modem offline.. i cekam da se konektuje.

Poslednja izmena:
Evo prosledjujem moje cifre, ulica Ulofa Palmea:

Downstream
Signal to Noise Ratio 37 dB
Power Level 13 dBmV

Upstream Value
Power Level 49 dBmV

Do juce je bilo svakodnevnih kratkih prekida, a od juce svakodnevnih dugih prekida, tako da neta nesto i nema 🙁

Pitanje za mortar: kako to da na drugim kablovskim mrezama, sbb, ikom, radius... nema tih problema oko frekvencija bezicnih telefona?

markus je napisao(la):
a jel ste pogledali kakvi su vam signali
kod mene su dosta bolji...aj ako vam nije tesko copy/paste nivoe da vidimo da li je ovo samo kod mene ili i kod vas ima nekih poboljsanja...
net je inace juce i danas ocajan
poz
A kako se gledaju nivoi?????? A motorolina html dijagnostika > kako to radi?????? Neko je spomenuo da mu ne radi net kad ima IP adresu koja pocinje sa 19... = to se i meni desilo :trust: iskljucio sam modem iz struje i ponovo ukljucio i nasao je IP adresu 2... i sve radi ok :smoke: o cemu je ovde rec, u cemu je fora????????

Poslednja izmena:
Quadrifoglio je napisao(la):
... znaci zbog tih telefona meni i MTV ima ocajnu sliku 😡 :wall: 😉
Ja se svima izvinjavam zbog ovog offtopic-a ali: @ PTT KDS korisnici > jel i vi imate MTV at/ch umesto MTV Europe od pre mesec-dva i vise??????? MTV Adria ce se mozda i ugasiti koliko sam citao u novinama tako da ako se to desi ispade da je PTT KDS dobro procenio situaciju... bice da oni nikad nisu ni emitovali MTV at/ch ako se svi vrate na MTV Europe... mislim zvanicno. However > kako bi bilo da svi urgiramo preko mejlova da PTT KDS otvori svoj forum poput SBB-a pa da mozemo normalno da diskutujemo o svemu vezanom za njih... a i ako bi taj forum oni posecivali > mozda bismo mogli da ih nateramo da pruzaju perfektnu uslugu (u odnosu na ostale u zemlji) ,)?

fly13 je napisao(la):
dbg
uneses http://192.168.100.1/ pa na signal... pa ovde copy/past 😀
Downstream Value
Frequency 770000000 Hz Locked
Signal to Noise Ratio 36 dB
Power Level 15 dBmV

Upstream Value
Channel ID 4
Frequency 39984000 Hz Ranged
Power Level 50 dBmV
Koliko vidim iz predjasnih postova ET-a > ovo nije dobro za modem??????? Sta raditi @ ET????????? :crash:

Poslednja izmena:
Za STORMA i MARKUSA, jeste malo pojačan signal(bilo lufta kod mene) jer sam video po očitavanjima da je potrebno. QUADRIFOGLIO, danas nam je baka(baš u to vreme) J***la nanu. Pričala je sa prijom više od pola sata ali interesantno da nam nije ONA blokirala saobraćaj, već neki signal sa čvora gde su Storm i Markus 🙁. Inače NET na Zvezdari je otišao u K. Druga, DOBRAVEST, je da su stigli pojačavači iz PTT tako da očekujemo malu rekonstrukciju u Mirjevu. Za početak krenuće se od vrha (Lj. Miodragovića pa do M.Srpske (pijaca). Doduše to će potrajati, ali će se bar raditi.
Sa MTV-jem nemam pojma šta se dešava, i prvi put čujem (smetnje).
P.S.: Što se drugih operatera tiče, postoje 2 lepe stvari koje mi nismo dobili: filteri za blokadu povratnog smera i INGRES SWITCHER-i a koje SBB ima a za ostale nisam siguran. Sve u svemu, mi ih nemamo:wall:

Poslednja izmena:
Vidim ja svima vam je Power Level oko 50 dBmV :zgran: ... ah bas sam baksuz... 😛

dbg je napisao(la):
Downstream Value
Frequency 770000000 Hz Locked
Signal to Noise Ratio 36 dB
Power Level 15 dBmV

Upstream Value
Channel ID 4
Frequency 39984000 Hz Ranged
Power Level 50 dBmV
Koliko vidim iz predjasnih postova ET-a > ovo nije dobro za modem??????? Sta raditi @ ET????????? :crash:

Uživaj kad radi :banana:

Nazad
Vrh Dno