Der Schnitter
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 23.07.2021
- Poena
- 165
Znači članova, ne članica?
Sa velikim ponosom želimo da podelimo informaciju da je Benchmark, nakon 8 godina, dobio novi sajt! 💪
Jako mnogo truda, rada i energije smo uložili u prethodne dve godine kako bi mogli da ga predstavimo danas.
Pozivamo vas da posetite novi sajt i da ostavite komentar i utiske u ovoj temi.
E bas taj si nasao 😄 od 5kw, da ti izgori instalacija, bas bi ti bilo lakse 😸Ako se često menja bojler treba tražiti one koji se lakše postavljaju.
Evo ovaj izgleda ne iziskuje previše truda.![]()
Protočni bojler Termil 4.5kw VM - Dom oprema
Tehničke karakteristike Nazivna snaga (kW): 4,5 Nazivni napon (V): 220 Struja osigurača (A): 25 Priključak provodnika (mm² ): 3 x 2,5 Minimalni radni pritisak (bar): 2 Maksimalni radni pritisak (bar): 6 Protok pri 40º C (l/min): 2,1 Dimenzije (mm): 160 x 240 x 80 Grejanje vode se vrši sa jednim...domoprema.rs![]()
Ovo je kako to izgleda trenutno ako nekom treba da vidi o kakvoj instalaciji se radi pa da preporuci na osnovu toga.Gledam da zamenim aku bojler za kuhinju kome riknjava grejac vec treci put (cesto ostajemo bez vode a on je non stop ukljucen) i gledam da uzmem neki protocni. Vidim da mnogi imaju istu situaciju kao i ja. Imam sudomasinu koja non stop sljaka, tu i tamo se propere neki sud u sudoperi. Slavina je sa 3 cevi, osigurac je na 25A, nije na isti osigurac povezana sudomasina (valjda).
Bio bih vam zahvalan ako biste mi dali preporuke i linkove do preporucenih bojlera.
Gledam raznovrsne TESYjeve po Gigatroni i gluposti ali pre bih uzeo nesto preporuceno sto ce potrajati (a i oslobodice mi mesto za serpe i lonce
PS: Nisam ljubitelj stalnog podesavanja i cinculiranja kad je u pitanju bela tehnika, treba mi set to forget varijanta po mogucstvu.
Za tu instalaciju nešto od 4kW do 5kW. Za kuhinju dovoljno. Pogledaj ovo:
Možda ti završi poso.
Taj sam i gledao na Boschovom sajtu. Poslao sam jednom komsiji koji se kao razume on tvrdi da ovaj bojler ne moze da se poveze na slavinu koja ima 3 creva kao moja.
Ja se ne bih igrao sa 1,5mm kvadratnih za snage veće od 2kW.Obzirom da piše: "Zahvaljujući principu „2 u 1“ može biti montiran i na podpritisne i na nadpritisne sisteme (odgovaraju sve slavine)",
možeš ga koristiti i za slavinu sa tri creva i za klasičnu sa dva.
Jeste monofazni, ali ne bi trebalo da se kači na klasičnu šuko utičnicu (koja jest ograničena na 3.5kW), već direktno na fazu korišćenjem kutije stalnog priključka.
Bilo bi dobro i da je sam na jednom osiguraču.
Bilo bi ok i da je kabel u zidu 2.5mm^2. Može i 1.5mm da gura malo preko 4kW, ali moraš znati da je bojler sam na 1.5mm^2 kabelu.
Koji protocni bojle ste kupili i mene interesujeUzmi bojler kao sto sam ja uzeo.Imas potenciometar i sam podesi od 0 do 22 ampera.
Dobra stvar je sto na primer leti,mozes da smanjis jacinu,posto je ulazna voda toplija,ili da na primer ako ti hitno treba vruca,kratkotrajno povecas na 19 ili 22A.
Javi samo koliko ti slavina ima cevi,dve ili tri,da ti pogledam cenu.
1,5mm moze za svetlo. Za uticnice ide 2,5mm. Za bojler zavisno od opterecenja. Mom prijatelju izgoreo prekidac za bojler kad je stavio grejac od 2400w, istopilo se i pola table, ja mu ga zamenio i stavio grejac od 2000w i vise nije imao problema. Ko nije siguran u svoje znanje, najbolje da zove elektricara da mu pregleda instalaciju pre nego sto odluci da kupi bojler vece snage od 2000w.Ja se ne bih igrao sa 1,5mm kvadratnih za snage veće od 2kW.