Šta je novo?

Problem u dostavljanju paketa..

Kakva su vasa iskustva sa britanskim PARCELFORCE-om (produzena ruka Royal Mail-a kako sam cuo)?
Jedan paket mi je poslat juce, trenutni status je YOUR ITEM IS BEING PREPARED FOR DISPATCH ABROAD.
Jel ima sanse da stigne do sledeceg petka u Bg?
Do sada mi je sa Royal Maila stizalo za 7d u proseku, ovo je valjda malo brze od njega?

Hvala puno za odg, ja se nadam da ce tako i biti :)

Javi molim te, kako je protekla cela procedura preko parcelforce, da li je pošiljku preuzela naša pošta ili ti je dostavila neka od kurirskih službi sa kojom imaju saradnju.
Nisu baš jeftini ali to je najčešći izbor prodavaca iz UK, kada težina paketa pređe 2kg.

Nema problema, status se promenio sinoc i bio je YOUR ITEM HAS REACHED THE DESTINATION COUNTRY tj stiglo je kod nas.
Mislim da ovo ide na Post Express dalje, samo jos uvek ne vidim posiljku u njihovom sistemu, al valjda ce i to skoro.
Prodavac je samo preko PF hteo da salje, i imajuci u vidu brzinu mislim da su ok, a postarina je kostala tacno 9.99 funti.

Meni je donosio zuti postanski pikap.

Javlja mi se...
Sinoc je stiglo (petak). Prvi radni dan i ide ka carini. Tamo najcesce dan, ponekad dva.
Javlja mi se...
Utorak i carina salje ka centralnoj posti. 11200 posta salje ka tvojoj u sredu.
Javlja mi se... U cetvrtak je kod tebe...

(sinoc je bio SP kad je Kartmen psyhic) :D

Javlja li ti se druze koji ce brojevi na lotu da budu, ne mora svih 7 daj barem 4 pa javi ako ti se javi... :D

Ocekujem sutra paket, stigao je u lokalnu postu :)

Nego me zanima, nesto bitnije, da li vam se u poslednje vreme gube paketi iz USA, poslati preko USPS ( ne expres vec obicno slanje). Meni su trebale stici neke stinice, al prolazile su nedelje, i nista, paketi izgubljeni.Prodavci opet salju i nema, prodje vec 2 ned.Malo sam u nedoumici jel doslo do neke promene politike USPSa prema Srbiji pa se paketi gube, ili je nesto drugo u pitanju? Bukvalno se pitam, smem li naruciti ista izvan Evrope.

Meni se nije desilo da se izgubi.

Sada jedan kasni, poslat 20.2.

Ocekujem sutra paket, stigao je u lokalnu postu :)

Nego me zanima, nesto bitnije, da li vam se u poslednje vreme gube paketi iz USA, poslati preko USPS ( ne expres vec obicno slanje). Meni su trebale stici neke stinice, al prolazile su nedelje, i nista, paketi izgubljeni.Prodavci opet salju i nema, prodje vec 2 ned.Malo sam u nedoumici jel doslo do neke promene politike USPSa prema Srbiji pa se paketi gube, ili je nesto drugo u pitanju? Bukvalno se pitam, smem li naruciti ista izvan Evrope.

gube se paketi ali kad stignu do srbije. nedavno je stigao jedan paket s dva predmeta. prvo carina bg pa ns. do nas je stigao samo jedan predmet. to sto su,mogu slobodno da kazem, ukrali je vrednosti 700e.
prvi put je paket otvaran u bg i prepakovan a u ns samo otvaran. naravno niko nije kriv, ali to cemo jos videti

Meni danas stigao paket koji je 18og feb poslat..kasnio poprilicno, jer inace od istih ljudi kad sam porucivao do 10 radnih dana je uvek stizalo..

Parceforce stigao, nema sta- brzo. Samo je dostavio postar, a ne PE iako sam to ocekivao, no nebitno :)
Cekam jos te USA pakete, valjda ce ove ned nesto stici.

USA... Cesto stave neku levu zemlju umesto Srbije, pa pisamca stignu za 2-3 meseca...

Meni danas stigo tablet iz China :) plaćen nešto sitno ispod 59$ a na carini računali 100$ i naplatili mi ~1600 dinara Carine + PDV,
sad moram da pišem žalbu, ima neko iskustva u ovome?

Uz žalbu priloži i fakturu gde se vidi koliko si platio, a za svaki slučaj možeš i da im kažeš na carini da sami pogledaju i vide.

To je zato sto neki cizme ili druge stvari 200+ dolara provuku bez carine pa ti ovo dodje kao neki balans..:d

Meni danas stigo tablet iz China :) plaćen nešto sitno ispod 59$ a na carini računali 100$ i naplatili mi ~1600 dinara Carine + PDV,
sad moram da pišem žalbu, ima neko iskustva u ovome?
Problem je (ovo sam pisao jedno milion puta...:d ) što kod nas stiže toliko paketa da ovi sa carine ne mogu da se izbore sa njima + skoro sve je iz Kine gde na paketu kinez uvek stavlja gift (npr. milion puta sam ih molio da ne stavljaju gift, zato što sam onda sumnjiv, već da stave cifru, ionako je ispod 60-ak$), pa zato da li će nešto pregledati odlučuju na osnovu skeniranja paketa na aerodoromu (na osnovu vizuelnog uvida u paket pomoću skenera), cifre koja je ispisana na kutiji ili ukoliko je faktura u paketu, položaja sazvežđa na nebu tog dana,...
Dakle, nema pravila, ali postoje neka nepisana, na osnovu iskustva....
Neću ih ovde navoditi, s obzirom da ne znam da li neko sa carine slučajno svraća na forum, pa da mu ne olakšavam posao.
U principu, ako je paket mali (obično je to koverta sa "puckama" iznutra) ogromna je verovatnoća da će da prođe, pogotovo ako ne bude sumnjivo na skeneru.

E dobro je stigao danas iz ovaj paket iz USA :). Ja samo ne znam sta je paket radio u Kanadskoj posti al dobro..

Meni je jedan paket iz Kine putovao maršutom (ako me sećanje služi dobro): Guangzong -> Hong Kong -> Surinam??? (za neverovati) -> Croatia -> Montenegro -> Serbia
Već sam se oprostio od pošiljke (ne sećam se šta je bilo, ali nije bilo skupo, par $), kad ono stiglo:) Kad sam video na koverti da stoji Surinam umro sam od smeha...

Ne naručujem tako često iz Kine ali me za ovaj tablet burazer više od mesec dana smarao da mu nabavim a ja kao da sam znao da će se zalepiti za elektroniku...
Ranije nikad nisam primetio da su slali kao gift a sad tek kad sam pogledao ovu dole sliku vidim da je ipak označeno kao gift a za vrednost stavljeno 10 (nečega)
ali je takav švrakopis kao da su imali 0,7 sekundi da popune obrazac :D naravno kod nas su to protumačili kao 100 :S:

dscf5696.jpg

Koliko treba vremena da stigne paket iz Kine, Hong Konga? Naručio sam masku za telefon preko Ebay-a, poslata 11.05.

Minimum 3 nedelje, zavisno od toga koji je tip slanja, a ako je free spremi se da čekaš i više od mesec dana.

Pozdrav narode
Narucio sam bateriju za lap pre dva meseca i jos nije stigla,stoji tamo da je poslata,da je prsla okean,ali da nije isporucena
Jel zna neko sta dalje?

Ne naručujem tako često iz Kine ali me za ovaj tablet burazer više od mesec dana smarao da mu nabavim a ja kao da sam znao da će se zalepiti za elektroniku...
Ranije nikad nisam primetio da su slali kao gift a sad tek kad sam pogledao ovu dole sliku vidim da je ipak označeno kao gift a za vrednost stavljeno 10 (nečega)
ali je takav švrakopis kao da su imali 0,7 sekundi da popune obrazac :D naravno kod nas su to protumačili kao 100 :S:

Pogledajte prilog 109571

Jeste da je ovo staro al kad vec neko dize temu sa groblja :D a ja nisam ovo ranije video. Na ovom zelenom papiru i pise 100, jedino ako kinez nije napisao 10 a carinik dodao 0 :)

Da li je neko nekad naručivao sa nemačkog e-bay i koliko mu je trebalo vremena da stigne? Prošlo je dve nedelje od kako sam naručio mikrofonče neko. Ili je to zapelo na carini? Ono što još upada u oči je da nema ništa pod "Sendungsnummer", tj Shipment number.

Evo kako završavaju paketi iz Kine :D

[YOUTUBE]tPzRPga6uDg[/YOUTUBE]

Nema paketa sa DXa....?

Ja narucio dve narudjbine prvu 18.05.2013 drugu 29.05.2013 obe po onom broju za pracenje napustile HongKong tek 11.06.2013 ne znam kada ce dovde, to mi se nesto oduzilo:trust:

Vrh Dno