Hvala puno za odg, ja se nadam da ce tako i biti![]()
Ocekujem sutra paket, stigao je u lokalnu postu
Nego me zanima, nesto bitnije, da li vam se u poslednje vreme gube paketi iz USA, poslati preko USPS ( ne expres vec obicno slanje). Meni su trebale stici neke stinice, al prolazile su nedelje, i nista, paketi izgubljeni.Prodavci opet salju i nema, prodje vec 2 ned.Malo sam u nedoumici jel doslo do neke promene politike USPSa prema Srbiji pa se paketi gube, ili je nesto drugo u pitanju? Bukvalno se pitam, smem li naruciti ista izvan Evrope.
Meni danas stigo tablet iz Chinaplaćen nešto sitno ispod 59$ a na carini računali 100$ i naplatili mi ~1600 dinara Carine + PDV,
sad moram da pišem žalbu, ima neko iskustva u ovome?
Problem je (ovo sam pisao jedno milion puta...:d ) što kod nas stiže toliko paketa da ovi sa carine ne mogu da se izbore sa njima + skoro sve je iz Kine gde na paketu kinez uvek stavlja gift (npr. milion puta sam ih molio da ne stavljaju gift, zato što sam onda sumnjiv, već da stave cifru, ionako je ispod 60-ak$), pa zato da li će nešto pregledati odlučuju na osnovu skeniranja paketa na aerodoromu (na osnovu vizuelnog uvida u paket pomoću skenera), cifre koja je ispisana na kutiji ili ukoliko je faktura u paketu, položaja sazvežđa na nebu tog dana,...Meni danas stigo tablet iz Chinaplaćen nešto sitno ispod 59$ a na carini računali 100$ i naplatili mi ~1600 dinara Carine + PDV,
sad moram da pišem žalbu, ima neko iskustva u ovome?
Ne naručujem tako često iz Kine ali me za ovaj tablet burazer više od mesec dana smarao da mu nabavim a ja kao da sam znao da će se zalepiti za elektroniku...
Ranije nikad nisam primetio da su slali kao gift a sad tek kad sam pogledao ovu dole sliku vidim da je ipak označeno kao gift a za vrednost stavljeno 10 (nečega)
ali je takav švrakopis kao da su imali 0,7 sekundi da popune obrazacnaravno kod nas su to protumačili kao 100 :S:
Pogledajte prilog 109571
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari