Šta je novo?

Prevaranti sa domaceg e-trzista

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako planirate da kupite patike preko Facebooka, zabidjite u velikom luku ,, Step Line, Step line II,, mozda su zastupljeni pod jos nekim imenom? To su lopovi i prevaranti! Prvo su me ubedili da su kalupi univerzalni, a kada su mi poslali patike koje su mi male za jedan broj, vise ne odgovaraju na poruke, kako bih zamenio patike! Inace su patike lose izrade, ko zna odakle ih nabavljaju…

Evo nasao sam i prepisku. Ovo za imei sam zaboravio da kazem. Pitao sam ga da mi posalje imei da ne bude da ima dva fona na prodaju, a mi ga optuzili za prevaru.

Citajte slike od 1 do 4, napisao sam na njima brojeve da mozete da se snadjete.

Opis prevare je dva posta iznad :)

Pogledajte prilog 192110
Pogledajte prilog 192111
Pogledajte prilog 192112
Pogledajte prilog 192113

Pazi, ja razumem najbolju nameru da se prođe za "sitne" novce, ali hajde logično razmisli da li je realno da S5 košta 150e i to "skoro nov"?
Što se tiče preuzimanje pošiljki, tu sam tek sumnjičav. Telefoni od ovih sto nemaju pozitivne ocene ili ikakvu reputaciju se ne kupuju, a i kada neko ima pozitivne ocene uglavnom treba da gledaš da bude fejs2fejs.

Pa jeste, al lik je izglda mnogo naivan. Cim je naseo na pricu prevaranta da je kurir uzeo. Da ga nismo ubbedili i da nije video dokaze verovatno bi i dan danas mislio da je kurir uzeo.

Lik je stvarno ogranicen, sreca pa ovaj nije napisao na kamen s5, tvoj kolega bi pomislio da je izasao novi model s5tice i ubedjivao vas kako ima dobru kameru..... :))))

Ja sam na Limundu pobedio za neki racunar u Subotici, decko bez ijedne ocene.
Seo na voz, platio kartu povratnu bese oko 1000din, malo se iscimao al sve proslo ok.

Preko kurira bi prosao mozda malo jeftinije i bez cimanja ali bih strahovao do poslednjeg momenta dok ne isprobam racunar.

Samo fejs to fejs kad je nesto skupo a prodavac nema reputaciju :).

Jedno negativno iskustvo sa Mobilnog sveta:
U pitanju je S6, tj više komada koji su doneti od preko i ispali nešto posebno jeftini i prodaju se ispod cene (za oko 200e). Da ne pišem sve u detalje čovek kumi i moli da mu uplatim unapred bar 500din i na kraju se ispostavilo da nije ni poslao telefon kao što je bio dogovor (busom). Nije neka prevara, više je ispala, pošto sam pukao možda nekih 500din za prevoz, mada ne znam čemu to uopšte?
Uzgred, imam ime, prezime, adresu, broj žiro računa, br lk, broj telefona, fb profil (ne znam šta je od ovoga pravo a šta lažno, i ne znam jel smem uopšte nešto da kačim javno?).

Ostaviću ime i broj čisto da ako neko naleti skonta o čemu se radi.
Ivan "Beli" Lunc
Vršac (okolina)
061/209-8575

Jedan mali offtopic, ali u Engleskoj na eBayu maltene svaka privatna prodaja izricito kaze "No pickup!". Znaci, samo slanje...

@Mikec Pa da li si ti normalan? Ocekujes S6 za 200E i nije ti cudno sto trazi "bar 500 dinara"? Kazes nije neka prevara... Pa to je upravo to. Uplatio si pare, a svako normalan je mogao da ti kaze da nista stici nece. Njegov cilj je to da zaradi par hiljada od vas lakovernih koji se nadate da za male pare moze da se nadje bilo sta i siguran je da mu nista nece biti jer niko nije lud da se tuzaka sa njim ili da ga juri za 500 dinara....

Okej, odmah prozivke da li sam normalan..
Kažem ti nisam mu ništa uplatio, reko sam da ga donese do NS jer svaki čas dolazim do NS i nije me ništa koštalo jer sam bio pažljiv, mada lepu priču je smislio. 500din je otislo na gorivo a svakako bih i isao do grada.

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

5 ovaca dnevno, i moze da izvodi devojku svako vece u restoran.

Posle treceg citanja sam shvatio da mu nisi poslao 500 din nego si otisao autom do NS a on se nije pojavio, tako si dobro objasnio :D ili je do mene...

Ni ja nisam shvatio da nije platio 500 odmah :)

A ne znam ni sam šta kucam večeras, pošto sam se jedva snašao za telefon da imam trenutno.. [emoji1]
Kao što rekih nije neka velika prevara, samo ispala, a nije bio ogroman rizik pa sam hteo i to da probam, ludak..

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

zašto je 200 evra nerealno nisko za s6? to je telefon prošle generacije, znači nov max 400 u prodavnici sa garancijom, pošto je bez računa, garancije (rizik) - bum stotka manje, iz inostranstva (možda kraden - rizik) bum još stotka. lud bi bio onaj ko bi dao više od 200 evra za to - preveliki je rizik.

Poslednja izmena:
Bum, ne lupaj, 200 evra za s6, ti stvarno verujes u cuda.

Poslato uz pomoc veš-mašine.

Kakva nerealna procena ;)

zašto je 200 evra nerealno nisko za s6? to je telefon prošle generacije, znači nov max 400 u prodavnici sa garancijom, pošto je bez računa, garancije (rizik) - bum stotka manje, iz inostranstva (možda kraden - rizik) bum još stotka. lud bi bio onaj ko bi dao više od 200 evra za to - preveliki je rizik.
Само ћу да кажем: "Хаха"...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

s6 je oko 600e u prodavnicama, na oglasima ima novih za oko 350e sto je prevelika razlika u ceni
kakvih crnih 200e sad

Ko bi rekao da cete zapoceti raspravu o tome :D
Telefonu su navodno bila zamenjena ledja (verovatno nekim kineskim) i nije bio bas u najboljem stanju sto se tice lajsne. Covek je okrenuo pricu na to kako su mu hitno potrebne pare zbog dugova. Ja sam pokusao jer nisam mogao puno da izgubim i eto.. Meni je cak stavise i smesno jer ne znam sta je taj covek dobio u ovoj situaciji

Poslato sa GT-I9300 pomocu Tapatalk-a

jel dozvoljeno da se kace ime adresa i br tel, lik narucio robu i nije preuzeo, ne javlja se

Generalno okačiš link ka profilu i broj telefona (ako je preko kp išao dogovor) da znamo s kim imamo posla, a podatke kačiš kad je van KP, ali opet mislim da je broj i ime i prezime dosta. Kad je u pitanju veća prevara onda nije loše staviti i adresu. Bar je takva praksa do sada u temi bila, koliko mogu zaključiti...

Ne mora da znaci da ce te zrznuti clan bez ocena na kp. Ja sam dosta kupovao od drugih tu, narucivao stolove,stolice, tv, mini linije, izradu terase itd... I nikad nisam shvatio kako se daju te ocene. Meni ih niko nije dao. Kada sam prodavao stvari sve sam prodao u nekom kratkom roku, rutere za internet, usb modem za net, usb kablove. Nekima sam slao a nekima licno odneo robu. I dalje imam 0 ocena :)

Ne mora da znaci da ce te zrznuti clan bez ocena na kp. Ja sam dosta kupovao od drugih tu, narucivao stolove,stolice, tv, mini linije, izradu terase itd... I nikad nisam shvatio kako se daju te ocene. Meni ih niko nije dao. Kada sam prodavao stvari sve sam prodao u nekom kratkom roku, rutere za internet, usb modem za net, usb kablove. Nekima sam slao a nekima licno odneo robu. I dalje imam 0 ocena :)
Prva ocena na kp mi je isla ovako, okacim ja bratov telefon s4 mini, svi su drzali cenu 230-270e ovaj bio nov bez tackice u garanciji stavim ja cenu 200e, zove me covek stariji pita da li bi ja njemu to poslao, reko naravno nikakav problem, kaze covek samo ako ti nije problem naznaci na paketu da mogu da otvorim pre placanja, sve uradio kao sto je covek zamolio. Zove me sutradan kaze joj stigao mi je paket skroz sam zaboravio da ga otvorim ali sam kasnije video da je ave kao sto smo se dog.

Čovek nije mogao da veruje da sam mu poslao stvar od 200e i stvarno je sve kao sto sam mu rekao a pritom nemam ni jednu ocenu, za stanje se cak i sam iznenadio. A imao je iskustva već da su ga zavrnuli par puta, tipa pošalju stvar iz oglasa ali u lošijem stanju ili bez neke opreme.

Toliko je bio oduševljen da mi je ostavio još jedan privatni br i fiksni i rekao sta god mi treba u BG-u i okolini da ga zovem, od smeštaja do usluge

Poslednja izmena:
To je dobar pokazatelj u kakvom drustvu zivimo, i da je ono sto je nekada bilo najnormalnija stvar - apsolutni izuzetak vredan divljenja. Tuga.

Evo odgovora od Miloša putem SMS-a kada je video da sam mu dao negativnu.
"P****** mi k****** majmune, znas li koliko me zabole za tvoju smrljivu ocenu! Daboga ti još danas crkao telefon! "
Stvarno dno dna su neki ljudi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno