Mali off pa da podelim jedno svoje iskustvo sa KP prodajom.
Mali off: Sta onda za Tehno MS da se kaze tek, verovatno vecina ovde zna kako je to proslo, samo cekam kad ce i Matrix tim putem da krene. U pokojnom MS-u drugari uzeli laptopove (isto ASUS K53SV serija kao ovaj moj, samo sa Intel B960 procesorom), 2 godine garancije ili 5 godina garancije pod uslovom da im ga svake godine doneses u servis i das im 10 (valjda) evra da ga ociste i zamene pastu svaki put, dakle platis laptop + jos 50 evra. Ni te dve godine nisam siguran da su opstali.
On topic: pre dve godine je jedan klinac pokusao da me zavrne sa nekim cajniz octacore telefonom, decko nije imao ocena (ili je imao, nije ni bitno) a ja sam tad kuburio nesto sa Huawei G510 (nikad vise ne uzimam nesto sto nije flagship ili iz Nexus serije) pa sam hteo da uzmem nesto povoljno, i naleti taj klinac i ponudi zamenu za po njegovoj prici dosta bolji telefon i ja da doplatim. Kao i obicno, lampica se upali odmah, a posto je bio iz Nisa, ja mu kazem da se nadjemo licno cisto da pogledam na sta to cudo lici. U medjuvremenu pocnem da cesljam po netu koji je to fon i nadjem da je taj kinez kopija (mnogo losija, sa laznim prikazom komponenti) nekog takodje kinez JiaYu S3+ telefona.
Nadjem se s deckom i nekim njegovim drugom, on krene da mi puni glavu pricama "Ima 8 jezgara, jak, sve igrice rade" itd itd, taj drugi lik ga podrzavao a ja u fazonu - "vazi, super" i povezem se na WiFi i skinem CPU-Z i CPU-RAM-DEVICE Identifier (tad je jos bio azuriran, autor batalio razvoj, jednom dobro programce za otkrivanje starijih kopija poput S3 itd.).
CPU-Z izbaci fake rezultate, ali CRD izbaci pravu sliku. Neki sakat MTK dual i quad bese, manje RAM memorije itd. Lepo objasnim decku da je kupio kopiju (iako sam znao da je znao) i da pazi sledeci put sta uzima. On mi odglumi tu nesto, ode, i pogledam opet taj oglas malo kasnije, faca promenio ime na nalogu u neko zensko i okacio opet oglas i sa potpuno istim tekstom.
Inace, ubedljivo najvise prevaranata je pokusalo da mi proda "originalan" Samsung Galaxy S3 i od tad S i Note seriju uopste i ne uzimam u obzir.
EDIT: Na ovo tek nemam komentar haha