Šta je novo?

Prevaranti sa domaceg e-trzista

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
tema je zakljucana

ja mu cak nisam trazio da vrati pare nego jednostavno da uzme proveri i da zameni ili ako ne bude imao da mi posalje taj cpu sto mu ostao e1280 ioako on ne vredi ni priblizno kao te 2 memorije...nista od toga naravno da ne odgovara. da sam hteo prevarim mogao sam kazem e ne radi ploca i slicno. pazi odakle meni bas kingston i apacer neispravne da poturim njemu kad ja pri kupovini nisam ni znao sta dobijam. i onda vredjanje napadanje...

Ovo za nick te nisam optuzio nista nego mi je skroz istripovano da citam tvoj post i pogledam nick, a datum registrovanja dec 2013.
Ocigledno je da bas imas srece sa oglasima kada je bilo toliko uticajno da je to stalo u nick.
A mozda si bacio kletvu na samog sebe

jednom su me na limundu ispalili, ja uplatio 7 soma i nikad nista nisam dobio, njega suspendovali, na kp 2 stvari kupim od 2 razlicita coveka pre 2 godine, 2x2gb memorije ama nijedna od te 2 ne daje sliku, on kaze kod mene je radilo, kupim grafiku neku, ista prica kod njega radilo a ima sprzeno nesto sa zadnje strane...i eto ja tako stavih nik to mi palo napamet jer svi isto bili pisali, 2 godine kasnije evo desi se ovo...nije toliko ucestalo ali opet :(

jednom su me na limundu ispalili, ja uplatio 7 soma i nikad nista nisam dobio, njega suspendovali, na kp 2 stvari kupim od 2 razlicita coveka pre 2 godine, 2x2gb memorije ama nijedna od te 2 ne daje sliku, on kaze kod mene je radilo, kupim grafiku neku, ista prica kod njega radilo a ima sprzeno nesto sa zadnje strane...i eto ja tako stavih nik to mi palo napamet jer svi isto bili pisali, 2 godine kasnije evo desi se ovo...nije toliko ucestalo ali opet :(

Ja bih se opametio posle ovoliko ispala i samo licno kupovao, bez obzira gde zivis.

pa zato sam presao ovde tamo vise nista ne uzimam reko ovde ljudi su korektni...nisu svi...ti mora da si iz velikog grada kad tako pricas.

Vec je milion puta pomenuto ovde, kupujte stvari iz vase okoline, dokle mozete da se dovezete na neki nacin bez uvecanih troskova. Sta znaci da recimo ja zivim u Subotici i pozelim nesto od nekoga ko prodaje u Vranju? To je osnova za prevaru, a posle se zalite ovde ili na drugim mestima, a u sustini ste sami krivi. Postenje je degradirano, cak i ovde, imate temu o ispalama ovde, koliko ima poznatih clanova sa reputacijom koji ne prezaju od muljanja. Sami ste sebi najveci neprijatelji ako verujete nepoznatim ljudima.

Garantujem da pola od vas nije ovo nikad procitala:

http://www.kupujemprodajem.com/bezbedna-trgovina.htm

Jeste upravu si. Ali vidi i koliko je nepoznatih clanova koji su posteni. Ne mozemo da generalizujemo nista. U svakom zitu ima kukolja. Nebitno je dali biramo random 1000 ljudi s ulice ili s foruma, procenat ce biti isti. To nije ni razlog ni opravdanje da se slicni ne prozovu javno i zigosu za to sto su uradili.
Pa nije neko kriv sto zivi u drugom gradu. Zamisli koliko ce se onds prodavati robe u malim mestima. Ti ljudi nikada nista ne bi prodali ako mi krenemo od toga da bojkotujemo "kupovinu na slepo". Pogresna je to ideja skroz.
Treba samo poostriti kazne prevarantima pa da vidis dali ce to da rade kad jednom legnu na rudu. Ja bi takvima na celo udarao tetovazu, da svi vide ko je i sta je. Da ih svi izbegavaju jer znaju da su prevaranti.

Prevaranti se tako ponasaju jer im je tako zakonom omoguceno. A zasto je zakon ublazen, ranije je bio stroziji, to je pitanje za autore zakona. Posto je tema o teorijama zavere zakljucana treba videti da li se od nas trazi pred pristupanje u EU da imamo ( po meni) ovako nakaradne zakone gde ne smem da pipnem nekoga ko mi pokusava pljacku ili ugrozava zivot. Nesto tu definitivno ne stima.

Sta sve covek ovde nece procitati...pogledaj samo koliko je u EU izvodljivo da te neko nekaznjeno "zavrne za pare", pa se opet javi sa tom teorijom.

Prevaranti se tako ponasaju jer im je tako zakonom omoguceno. A zasto je zakon ublazen, ranije je bio stroziji, to je pitanje za autore zakona. Posto je tema o teorijama zavere zakljucana treba videti da li se od nas trazi pred pristupanje u EU da imamo ( po meni) ovako nakaradne zakone gde ne smem da pipnem nekoga ko mi pokusava pljacku ili ugrozava zivot. Nesto tu definitivno ne stima.

Zasto KRAGUJEVCANIN nije banovan sa Benchmarka jos uvek ? Prevare se ovde tolerisu ? A recimo ako prekoracite 7 dana od postavljanja zadjnjeg oglasa ili ste stavili vise stavki od dozvoljenih odmah dobijate negativne bodove ili ban. Ajde prvo da promenimo Benchmark, pa cemo se posle zaliti na zakon.

Otisla je ta prijava u MUP jos onog dana kada sam ga blokirao na kp. Videcemo koliko je delotvorna :)

Da oživim temu. Skoro sam naleteo na slučaj u okolini gde fizičko lice, u ime siromašne porodice, putem lažnih profila na facebook-u prikuplja donacije, i to na tekući račun koji glasi na treće lice. To prikupljanje maskira time što u isto vreme poziva ljude iz okoline da odnesu pelene, hranu itd na adresu te porodice (proverena adresa, stvarno postoji porodica u toj situaciji) ali i paralelno poziva da se uplaćuje na taj tekući račun koji glasi na ime i prezime lica koje se ne poklapa sa bilo kime u toj porodici. Slike na profilima te osobe su lažne, očigledno pozajmljene od nekog drugog korisnika. Čak me je i ta osoba smarala preko poruka da pomognem, tj da odnesem sredstva lično i d uplatim makar 200 din na tekući, na šta sam ja odgovrio da nije problem ako da svoje prave podatke, na šta me je odmah blokirala. Šta činiti u ovakoj situaciji?

Prijaviti policiji naravno.
Ako te smara da razgovaraš sa inspektorima napiši mejl odeljenju za visoko tehnološki kriminal i priloži što više dokaza pa neka oni dalje postupaju po svojoj savesti.
Takodje, nisi ti sudija pa da preispituješ svoje zaključke. Na tebi je da kao savesni gradjanin da izraziš svoju sumnju i prijaviš a na njima je da dalje istražuju i zaključuju.

Poslednja izmena:
Problem je to što kad se prijavi tako nešto ostane na onoj našoj, videćemo...
I na kraju nikom nista, to je problem u celoj priči ne da li će se prijaviti nešto ili ne....

Prijaviti policiji naravno.
Ako te smara da razgovaraš sa inspektorima napiši mejl odeljenju za visoko tehnološki kriminal i priloži što više dokaza pa neka oni dalje postupaju po svojoj savesti.
Takodje, nisi ti sudija pa da preispituješ svoje zaključke. Na tebi je da kao savesni gradjanin da izraziš svoju sumnju i prijaviš a na njima je da dalje istražuju i zaključuju.

Već sam poslao, u bcc stavio i mup.
Poslao sve prepiske, sve slike i ostale dokaze. Jedan profil je već ugašen, sada ima dva nova i javnu grupu.

Daj podatke/ link tog korisnika ovde.

Već sam poslao, u bcc stavio i mup.
Poslao sve prepiske, sve slike i ostale dokaze. Jedan profil je već ugašen, sada ima dva nova i javnu grupu.
Svaka ti čast.[emoji122]
Jedino što pretpostavljam da nisi morao stavljati u bcc. [emoji2]

Poslednja izmena:
Pa dobro, verovatno nisam ali hajd' :D postaviću kasnije, tj večeras kad budem pri kućnom računaru, tamo mi je screenshot prepiske, pa prosudite sami... Možda i postoji namera da se pomogne, jer svako može da ode lično i preda donaciju, ali po meni ima tu i skrivena agenda što se tiče tog tekućeg računa.

Vrlo je moguće da su prevaru podigli na viši nivo u smislu opreznosti i zadovoljavaju se malim ali stabilnim prihodom. Neko ko je častan i pošten nema šta da krije niti da se plaši bilo kakvog pitanja koje si ti kao znatiželjan gradjanin/potencijalni donator mogao postaviti. Ne verujem da si posumnjao bezveze.

Poslednja izmena:
Što je najgore, uputili su i apel preko nekog nadri lokalnog portala (gde je administrator btw policajac, koji to koristi samo da bi povećao posećenost, a portal i dizajn portala su smejurija, ukrade vest sa drugog sajta i stavi pod svoje)... Sve ću večeras da okačim.

Stavise, posten covek ce sve uciniti da razuveri sumnjicavog i dokaze svoje dobre namere, kako bi nekome pomogao. Vrlo lako je ovakve prevarante raskrinkati, ali je problem sto policiju ne interesuju ni ozbiljni kriminalci, a kamoli boranija.

Stavise, posten covek ce sve uciniti da razuveri sumnjicavog i dokaze svoje dobre namere, kako bi nekome pomogao. Vrlo lako je ovakve prevarante raskrinkati, ali je problem sto policiju ne interesuju ni ozbiljni kriminalci, a kamoli boranija.

Što je još veći crnjak, završio sam pravo unutrašnjih poslova, čim vidim nešto sumnjivo, prorade indicije (+ ćale policajac u penziji). Odbijen sam u S. Kamenici ( primili su raznorazne kreature), u struci nemam posla, radim u servisu i prodaji računara (struka iz srednje, plus samousavršavanje). I onda kad vidim ovakve slučajeve popizdim, kad ja koji sam običan civil u prolazu, mogu da prikupim pregtšt informacija sa minimalnim resursima, a oni koji su za to zaduženi, boli ih ona stvar. Da ne spominjem da sam iz Bajmoka, mesto poznato po crnoj hronici? :)

Tema je Prevaranti sa domaćeg e-tržišta
off topic obrisan

Moj kolega sa posla (23) je hteo da kupi telefon (galaxy s5) i narucio je neki za 17 000, kad je otvorio ono kamen unutra. Tj mi smo bili na poslu kad mu je sestra preuzela paket i javila mu da je prevara.
Pozove on tog prevaranta i kaze da ce da prijavi kao policiji kurire, ovaj mu kaze u fazonu: "Nemoj druze da petljas sa policijom, kome su ti nesposobnjakovici pomogli, nema potrba zali se kururuma... " i onda kad ovaj nije hteo da odustane kaze mu pevarant: "nemoj da se zezas sa policijom, znas kako su nekog decka prebili u zemunu, nemoj to...".

Lik je bio toliko glup i ogranicen da je naseo na pricu prevaranta da je kurir ukrao. I poceo da se ljuti i svadja sa nama i da vice: "Nemojte da dirate coveka, ja njemu verujem, nije me on prevario vec kuriri".

I ja se iznerviram i dodjem kuci i za isti oglas posaljem jel prodat, kad prevarant kaze nije. Kazem ja njemu, ajde posalji mi taj fon, ali aksom da mogu prvo da vidim. I lik pocne da vrda kao ima ugovor sa bexom bla bla bla... I onda mi je sve bilo jasno.
I ja to posaljem ovom liku, al bilo je jos dokaza, zaboravio sam sta sam se sve dopisivao sa prevarantom, ali ako nadjem sliku postavicu cet ovde. I taj drug kad je video to: "Joj kako sam bio glup..."

I kad je shvatio da kururi nisu ukrali nije smeo da ga prijavi. Ceo kolektiv ga je ubedjivao i on sve danas sutra, danas sutra, i mislim da jos nije ni prijavio, a ima od tad 5 meseci.
Pa je*es 17 000 vidite da mi preti, doci ce ovde pobice ili pretuci ce nas sve... tu pricu je sve vreme terao
Mada jeste malo isfeminiziran, al opet brate mili.

Pa mamicu mu prevarantsku j**em, nek mi dodje u kucu da me tuce za moje pare ili bi stradao on ili ja.

Poslednja izmena:
Evo nasao sam i prepisku. Ovo za imei sam zaboravio da kazem. Pitao sam ga da mi posalje imei da ne bude da ima dva fona na prodaju, a mi ga optuzili za prevaru.

Citajte slike od 1 do 4, napisao sam na njima brojeve da mozete da se snadjete.

Opis prevare je dva posta iznad :)

sss.jpg
sw.jpg
ew.jpg
wew.jpg

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno