E pa dobri moji drugari, dobih i ja ovo čudo na test
🙂 . Manje "zvučniji" proizvođači ne prestaju da me iznenađuju, prvo je to bio Huawei, sada je to Prestigio. Svoja očekivanja od ovakvih uređaja držim na nekom razumnom nivou, da se ne bih razočarao pri testiranju nekog uređaja, ali Prestigio je druga priča. Početni utisci su veoma dobri. Prva stvar koju sam video kada sam otvorio kutiju je ova kožna futrola sa crvenim povezom u koju je tablet ušuškan, koja mi se dosta dopala. Ovakvi manji gestovi kao što su futrola je nešto što bi i ostali trebalo da praktikuju, ona govori da je kompaniji donekle stalo do kupaca. Izvadio tablet i osetio taj hladan aluminijum, a pošto izgleda isto, imao utisak da držim iPad. Kad već kopiramo dizajn, kopirajmo od najboljih, što bi se reklo
🙂
Kao i obično, pratim većinu tema iz ove sekcije, znao sam već da ima IPS panel, tako da je kvalitet slike ispunio moja očekivanja, kako po pitanju uglova, tako i po bojama. Imao sam na testu "sličan"
Viewsonic ViewPad 10e , ali ovo je barem po početnim utiscima kompletniji uređaj, dobrim delom i zbog ICS-a sa kojim se uveliko družim na svom Galaxy Tab 8.9 modelu, ostaje da vidim kakve su performanse ovde. Jedna stvar koja mi pomalo smeta i kod originalnog iPad-a je ta niska 1024x768 rezolucija. Meni recimo i 1280x800 na 8.9 inča nije baš "dovoljno", tako da kod ove manje rezolucije nisam najsretniji po pitanju oštrine teksta. Da ne dužim previše i da ostavim nešto za test, ako vam ne smeta 4:3 i manja rezolucija, želite iPad look and feel, za ovaj smešni keš od 200e je dosta dobra kupovina. Ovo su neki početni utisci, idem dalje da ga maltretiram, tražim bugove i procenjujem performanse
🙂 . Evo vam i par slika.