Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

hm...mozda sam napravio neku gresku u startu...reci mi kad si pokrenuo RKAndroidTool, ubacio si samo onih 5 img fajlova, ostalo nisi dirao?

Bas tako... nista nisam dirao. Sve je vec podeseno. Ne moze jednostavnije. Ali bez fixa nakon toga ne vredi.

OK, tako sam i uradio...kada ga restartujes u "recovery" modu, da li si radio neki "wipe" (ili jos nesto?)...nece da mi uradi "mount" sd kartice?
Kopirao sam fix na root sd kartice, ali nikako da ne uspevam da ga pokrenem...

Rasplet...resio sam problem "mauntovanja" sd kartice iz CWM-a...kartica koju sam koristio bila je od 16GB i to je bio problem, izgleda da je suvise velikog kapaciteta...kada sam ubacio fix na karticu od 4GB "mauntovao" je bez problema i uradio fix...
...eto, mozda nekome i ovo pomogne...

Neko je obrisao moje odgovore(u kojima sam odgovorio gde se moze kupiti baterija),kao i clana koji je pitao gde da kupi bateriju za prestigio tablet.
Ukoliko nisi video odgovor,obrati mi se ne PM.

Evo jos nekih informacija u vezi 4.2.2 (sa instaliranim fix-om)...
-ne radi indikacija statusa baterije (tek posle restarta prikaze realno stanje baterije)
-Blic i B92 aplikacije imaju problem sa pozicioniranjem teksta kada se vest otvori tj. sve je jako cudno smaknuto i aplikacije su neupotrebljive

Ako neko ima slicnih iskustava (ili resenje) neka javlja...

ja imam jelly bean cfw na prestigiu i radi mi status baterije
jednostavno sam povezao tablet usb kablom na pc dok je upaljen bio i posto je rootovan pokazao je sve foldere
zatim sam ispravan battery file prebacio u folder gde treba,izvukao tablet sa usb,restartovao ga i sad pokazuje status baterije u toku rada normalno

4.1.1 ali postupak bi trebalo da bude isti,posto je taj battery file sa 4.0
a ako vec postoji fix za 4.2.2 nemoj da ga instaliras iz boota nego ovako kao sto sam ja i trebalo bi da radi

Pokusao sam da ubacim battery file iz boot-a, tako nije uspelo (mozda nekad kasnije pokusam tvoj metod), ali opet ostaju problemi sa pomenutim aplikacijama...nisam imao vremena da se patim s tim, pa sam jednostavno vratio 4.1.1 koji odlicno radi

Offtopic, ali saga se nastavlja. 😀 Vratili su mi tablet sa servisa, ali ga nisu dobro sastavili. viri jedan deo ekrana, dok na dva mesta ima probijanja svetlosti. opet sam ga odneo u prodavnicu gde sam ga kupio, oni kažu da vide problem i da će ga opet pošalju u servis. kontaktirao sam i sa servisom, oni su "zaćuđeni"... inače, tablet je na servisu bio oko 33 dana...

Pozz svima.
Pitao bih da li je neko imao problema na ovom tabletu sa wifi - meni se jedno vrijeme gasio sam od sebe wifi, a trenutno ne radi nikako. Probao sam skinuti poklopac da vidim jel ima neki fizički prekid i kada sam ga skinuo wifi je proradio. Kada sam ponovo vratio stražnji poklopac opet je prestao da radi. 🙂
Također, zamolio bih da neko posta link na post gdje imaju uputstva kako da uradim update na JB - da ne rovim sve stranice.
Hvala!

Poz drugovi još jednom - kako nisam našao opciju da editujem post, napisat ću još jedan.
Nažalost, ili na sreću, kod mene se ipak radi o tabletu: http://www.prestigio.com/news/new-products/MultiPad-9.7-Ultra-Available-Presale tj: MultliPad 9.7 Ultra (PMP5197D)
E sad, da li meni mogu pomoći instrukcije sa ovog linka:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?279959-Prestigio-PMP5097-tablet&p=3069931&viewfull=1#post3069931
Također, vidio sam da na forumu postoji posebna tema za njega, ali tamo nema ništa o nadogradnji OS-a na JB. Koliko sam vidio, nema značajnih razlika u specifikacijama, osim u internoj memoriji...
Hvala još jednom! 🙂

Treba mi mala pomoć, slučajno sam obrisala onaj osnovni launčer i od tada ne mogu da koristim tablet.
Prvo je sve bilo crno, mogla sam samo preko taba da uđem u Settings, a sad ne mogu ni da ga uključim.
Da li je moguće to popraviti i da li iko zna gde?
Takođe me zanima da li neko zna za neki servis gde rade rootovanje i update na JB.

Prestigio servis je u Asbisu, pored Holiday In, a iza Hyundai zgrade, do pruge. Rade do 17h koliko se sećam.

Da, samo što Prestigio servis sigurno neće da joj rootuje tablet... 🙂

Pozdrav. Vec je neko vreme od poslednjeg posta, zato pitanje za moj PMP5097 (stock ROM) tablet, koji na stock romu radi sporo i slab je na memoriji:
Koji je poslednji aktualan ROM i kako ga instalirati (step-by-step uputa)? Poznajem temu na xda (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1903745), ali potpun sam pocetnik sa rootovanjem, tako da ne razumem bas kako i sto uraditi, odnosno bojim se, da ga unistim.

Hvala puno na pomoci!

Samo da podelim informacije sa vlasnicima PMP5097C PRO. 3-4 poslednja dana radio sam svasta sa svojom tablicom. Nervirao me stock 1.0.6 rom, koji je katastrofalno spor. Posle instaliranja nekoliko opcija ROMa sa XDA, na kraju zavrsio sam sa 'CrewRKTablets CM10.1 v1.2.4' romom. Kako ta stvar radi!!!😀 Ko da imam novu tablicu. Sve je brzo, fluidno. Jedino sto jos nisam sredio je auto rotacija screena. I bez toga ROM je totalna pobjeda!
Ako ste vlastnik te tablice i jos ste na stock-u ili nekoj drugoj ROM opciji, ja ne bi razmisljao ni tren...

Pozdrav iz Slo!

pozdrav

Samo da podelim informacije sa vlasnicima PMP5097C PRO. 3-4 poslednja dana radio sam svasta sa svojom tablicom. Nervirao me stock 1.0.6 rom, koji je katastrofalno spor. Posle instaliranja nekoliko opcija ROMa sa XDA, na kraju zavrsio sam sa 'CrewRKTablets CM10.1 v1.2.4' romom. Kako ta stvar radi!!!😀 Ko da imam novu tablicu. Sve je brzo, fluidno. Jedino sto jos nisam sredio je auto rotacija screena. I bez toga ROM je totalna pobjeda!
Ako ste vlastnik te tablice i jos ste na stock-u ili nekoj drugoj ROM opciji, ja ne bi razmisljao ni tren...

Pozdrav iz Slo!
Jel moze neki provereni link za ovaj rom?☺

Ne znam šta se dogodilo, ali par nedelja mi je tablet stajao i kad sam sada hteo da ga uključim imam i šta da vidim.
k9vuko.jpg

2iuuwlf.jpg

:smash:

Baterija mu definitivno nije jača strana, ja sam moj već jednom nosio u servis da mu zamene bateriju, a ni ova nova koju su stavili nije baš reprezentativna...

Meni je baterija crkla posle godinu dana korišćenja, ipak sam imao sreće pa sam dobio novac nazad...

Nazad
Vrh Dno