Tablet sam preuzeo u cetvrtak, ali sam tek danas uspeo da ga maltretiram malo.
Da pocnem od spoljasnosti. Tablet je izuzetno dobro odredjen. Kuciste je aluminijumsko sa zadnje strane, a sa strane se nalazi gumirana povrsina. Sve je jako utegnutno i nista ne krca, cak naprotiv, odlicno lezi u ruci i postoji osecaj sigurnosti dok se drzi. Tome posebno doprinosi hladnoca aluminijuma. Nema hardverskih tastera, i sad vidim da nisu ni ranije bili potrebni na nekim uredjajima. Jedino mali problem mogu da budu tasteri za ukljucivanje i zvuk jer su malo nezgodno postavljeni sa gornje strane tableta. Uz tablet se dobija i veoma dobra futrola, mislim da nije kozna ili bar nije 100%, ali je jako kvalitetna. Ubacio sam i karticu od 16gb, nisam imao problema sa ubacivanjem i vadjenjem, sve funkcionise odlicno. ES explorer je vidi, a i sistem, takodje.
Ekran je najveci adut ovog tableta. Savrsen prosto, iz svih uglova je odlicna vidljivost. Boje su zive, ma sve kako treba. Slazem se sa covekom koji je rekao da ga prosto vuce da gleda u njega. Medjutim, kod mene se javio i mali problem. Zapravo na ekranu sam uocio jednu crnu tackicu i dve bele tackice. Verovatno je rec o mrtvim pikselima, ili kako se vec kaze. Crna je zapravo vise sive boje i primecuje se kad se malo vise obrati paznja, a ove bele skoro da se ne vide, odnosno vide se samo kada je pozadina bela, s obzirom da su svetlije od ostatka pozadine. Ne znam sad da li je ovo normalno ili za garanciju?
Sam rad na uredjaju je izuzetno ugodan, i moram da priznam da nisam ocekivao tako brz uredjaj, koji i ne zaostaje mnogo za znatno skupljim modelima. Osetljivost ekrana je izuzetno dobra, skrolovanje brzo. Nisam primetio znacajnije zastajanje pa i posle visecasovnog neprekidnog rada. Surfovanje je dosta ugodno, koristio sam i browser koji dolazi uz ICS, ali i Chrome, dosta su slicni. YouTube se pusta sasvim normalno iz browsera, slicno je i sa drugim klipovima, jedino nisam uspeo da pustim video sa WebTv-a na telekomovom sajtu. Da li treba da se instalira neki plugin? Rad sa vise tabova takodje je kako treba, bez znacajnijih zastajanja. Svi sajtovi su dobro ucitavani i kada na njima ima dosta flasha, jedino se malo gubio sa Burek forumom, ne znam zasto.
Baterija je po mom misljenju sasvim ok, ocekivao sam cak i da ce krace trajati. Ne mogu sa sigurnoscu da kazem koliko traje uz neprekidan rad, ali mislim da je 5h minimum. Puni se ne bas toliko dugo, ukljucio sam da se puni oko 20h kad je bila napunjena oko 10% i sad posle manje od 3h je napunjenost oko 75%. Meni je to prihvatljivo i za ovaj cenovni rang ne treba vise ocekivati.
Probao sam oko 10 igara i sve su radile bez seckanja i zastajanja. PDF, DOC od po vise stotina strana ucitava veoma brzo i citanje je zaista ugodno zbog dobrog ekrana.
Takodje, pustao sam i filmove od 720p i 1080p i sve je islo kako treba, narocito sa MX playerom, koji se za sada pokazao najboljim. Skajp radi odlicno, medjutim ne moze se cuti sagovornik bez slusalica, i dolazi do neznatnog seckanja i zvuku kada je ukljucena kamera, ali ako oboje iskljuce kameru onda zaista klizi. Zvuk je prihvatljiv, cuje se sasvim ok. Jedino je mozda mana sto su postavljeni sa donje strane (ako je gornja ona gde se nalazi kamera) pa ako ga stavimo na noge prilikom sedenja onda se priguse.
Osim ovih mrtvih piksela, ako je rec o tome, nemam skoro pa nikakve zamerke. Dobio sam znatno vise od onoga sto sam ocekivao za ovaj novac. Mislim da je u ovom trenutku najbolja kupovina za ulozeno - dobijeno.