Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

Maxi ima samo 5080c pro, Gigatron bi trebalo da ima jos 5097, imao je comtrade ali neko rece na predhodnoj strani da nemaju vise

Evo ja sam u Nisu kod druga i ovde u MAXI PRODAVNICI, ima za 14 990 rsd... valjda tako bese, ali ima izlozenih primeraka.. haha Ni ja nisam mogao da verujem.. 🙂 haha lol

Ja ne znam sta vama treba...ako tab izdrzava 5h gledanja filma bez prestanka , ja ne znam sta ce vam vise, pa punite posle toga, nije to e-ink. Ako koristite sa prekidima izdrzace 10h...zar je to malo?!? Mislim ok, svako bi voleo da drzi 15h wifi + film al ***...:trust:

Evo sta cu - moj sadasnji tablet gura 10 sati wireless-a, 8 sati videa, a 8 sati wireless je, za mene, donja granica. Imao sam Netcat3 - 6sati wifi, posle njega Wayteq Xtab 70 - 5 sati wireless... onda uzmem kumov Ipad2, traje beskonacno, Samsung Tab - beskonacno... meni je autonomija veoma bitna stavka.

Moze jedno glupavo pitanje, realno 5080c pro i 5097c pro su potpuno identicni sem ekrana 8 i 9,7 inca respektivno?

Evo sta cu - moj sadasnji tablet gura 10 sati wireless-a, 8 sati videa, a 8 sati wireless je, za mene, donja granica. Imao sam Netcat3 - 6sati wifi, posle njega Wayteq Xtab 70 - 5 sati wireless... onda uzmem kumov Ipad2, traje beskonacno, Samsung Tab - beskonacno... meni je autonomija veoma bitna stavka.

Super je to, ja sam imao ipad1 par dana na testiranju i odusevio sam se baterijom, ali koja je cena? Jednostavno, meni je 400-500 eur previse za tablet sta god on imao.

Imas tamo detaljne tabele za oba uredjaja, pa pogledaj. Koliko vidim razlika je u velicini ekrana i bateriji. Ne znam kakvo je kuciste kod 5080, da li od aluminijuma kao kod 5097 ili plasticno.

Evo i ja da se javim...

Preuzeo sam tablet prekjuče, ali sam tek sinoć stigao i da se poigram malo.

Nemam ništa za sada da dodam, što pre mene već nije rečeno, osim nečega što niko nije pomenuo, a zahvaljujući članu zekaisapa, koji mi ne poklonio ovaj Mini USB On-The-Go Host OTG Adapter mogu vam reći da Prestigio bez problema "vidi" fleševe (ispoban Kingston od 4GB) i externe HDD (isproban Verbatim od 500GB).

Evo sličica...

DSCN7113.JPG

DSCN7112.JPG

DSCN7111.JPG

Evo i ja da se javim...

Preuzeo sam tablet prekjuče, ali sam tek sinoć stigao i da se poigram malo.

Nemam ništa za sada da dodam, što pre mene već nije rečeno, osim nečega što niko nije pomenuo, a zahvaljujući članu zekaisapa, koji mi ne poklonio ovaj Mini USB On-The-Go Host OTG Adapter mogu vam reći da Prestigio bez problema "vidi" fleševe (ispoban Kingston od 4GB) i externe HDD (isproban Verbatim od 500GB).

Evo sličica...

Pogledajte prilog 88917

Pogledajte prilog 88918

Pogledajte prilog 88919

Drago mi je da radi.

Moze jedno glupavo pitanje, realno 5080c pro i 5097c pro su potpuno identicni sem ekrana 8 i 9,7 inca respektivno?

Razlika je u tome sto 5097 ima 9.7" IPS ekran, izradjen je od aluminijuma i nesto je tanji, 5080C ima obican 8" ekran, isto odlicnu izradu, samo gumiranu.
Sav ostali hardver je isti osim baterije, mislim da je tu odnos 6000/5200mah.

Skype problem je uvek bio prisutan na Prestigio tabletima, meni na 5080 radi solidno, ali sa slusalicama.
Za one koji ne znaju, Prestigio skoro svakog meseca izbacuje update.

Super je to, ja sam imao ipad1 par dana na testiranju i odusevio sam se baterijom, ali koja je cena? Jednostavno, meni je 400-500 eur previse za tablet sta god on imao.

Ne pricam o 400-500 Eura, imam Huawei S7 Slim, koji je placen cca 150 eura sve sa fenomenalnom koznom futrolom-postoljem, star je 3 meseca, instaliran custom rom koji je ispravio sva fabricka s****a, mozes ekran da osvetlis koliko hoces, 3g radi super, vrti sve od medija, cita USB, a baterija traje, i traje, i traje... na punjacu je svaki 3-4-i dan. Naravno, ne dovodim u pitanje kvalitet Prestiga, samo mi je zao sto autonomija nije bolja, licno sam bio zainteresovan za njega, zeni sam namenio Huawei.

Ti onda ostani na sadasnjem tabletu ili uzmi Ipad a nemoj za 200e da ocekujes 10" IPS, ICS, kvalitetno kuciste i AUTONOMIJU OD 10h jer da je tako niko ne bi kupovao taj tablet od 400e 🙂

Ti onda ostani na sadasnjem tabletu ili uzmi Ipad a nemoj za 200e da ocekujes 10" IPS, ICS, kvalitetno kuciste i AUTONOMIJU OD 10h Njer da je tako niko ne bi kupovao taj tablet od 400e 🙂[/QUOTE

Ne shvatam poentu... prosto, svidja mi se 5097 ali mi se ne dopada autonomija. Postoje i jeftini tableti sa dobrom autonomijom, i sta sad..? Ja volim XTab 70 ali sam ga prodao zbog baterije. Ne smem da kazem sta mislim? Diskutujemo o tabletu a ne o licnim stvarima, ili..?

Ti onda ostani na sadasnjem tabletu ili uzmi Ipad a nemoj za 200e da ocekujes 10" IPS, ICS, kvalitetno kuciste i AUTONOMIJU OD 10h Njer da je tako niko ne bi kupovao taj tablet od 400e 🙂[/QUOTE

Ne shvatam poentu... prosto, svidja mi se 5097 ali mi se ne dopada autonomija. Postoje i jeftini tableti sa dobrom autonomijom, i sta sad..? Ja volim XTab 70 ali sam ga prodao zbog baterije. Ne smem da kazem sta mislim? Diskutujemo o tabletu a ne o licnim stvarima, ili..?

Da postoje i jeftiniji sa vecom autonomijom ali nemaju 10" ips dobro kuciste i hw kao 5097... kako ne razumes da je nesto moralo da se zrtvuje kako bi im tablet bio profitabilan sa cenom od 200e ... i ja bi voleo da je 10 h autonomija i tegra3 i retinu da ima za 250e ali to se nece skoro desiti... Razumem ja sta ti hoces da kazes ali mislim da imas velika ocekivanja za taj cenovni rang..

Poslednja izmena:
Pa mozda su mogli da podignu cenu, za lupam 20 eur, pa da stave jacu bateriju. Mada ne znam da li je problem, uslovno receno slabija baterija ili veca potrosnja ? poz.

Slazem se, ali bi onda neko rekao, pa da stave i dual core a da podignu cenu za jos 30e. Opet, kompromis.

Slazem se. Ko napravi najbolji kompromis, tj. odnos cena/mogucnosti pobedjuje

Da li neko moze vise da kaze o IPS ekranu? Kakvo mu je osvetljenje, da li je bolje nego kod Asus Tranformera TF 101? Procitao sam da su ga neki uporedjivali sa IPAD 2, pa me zanima da li je priblizno osvetljenje. U specifikacijama su naveli da ima IPS+, ali cisto sumnjam da je to tacno. Imam Asus 1 i 2, ali mi treba ovako nesto za ceru. Samo ne zelim da izgubi vid buljeci u slabo osvetljenje.

Tablet sam preuzeo u cetvrtak, ali sam tek danas uspeo da ga maltretiram malo.
Da pocnem od spoljasnosti. Tablet je izuzetno dobro odredjen. Kuciste je aluminijumsko sa zadnje strane, a sa strane se nalazi gumirana povrsina. Sve je jako utegnutno i nista ne krca, cak naprotiv, odlicno lezi u ruci i postoji osecaj sigurnosti dok se drzi. Tome posebno doprinosi hladnoca aluminijuma. Nema hardverskih tastera, i sad vidim da nisu ni ranije bili potrebni na nekim uredjajima. Jedino mali problem mogu da budu tasteri za ukljucivanje i zvuk jer su malo nezgodno postavljeni sa gornje strane tableta. Uz tablet se dobija i veoma dobra futrola, mislim da nije kozna ili bar nije 100%, ali je jako kvalitetna. Ubacio sam i karticu od 16gb, nisam imao problema sa ubacivanjem i vadjenjem, sve funkcionise odlicno. ES explorer je vidi, a i sistem, takodje.

PIC 002.jpg PIC 006.jpg

Ekran je najveci adut ovog tableta. Savrsen prosto, iz svih uglova je odlicna vidljivost. Boje su zive, ma sve kako treba. Slazem se sa covekom koji je rekao da ga prosto vuce da gleda u njega. Medjutim, kod mene se javio i mali problem. Zapravo na ekranu sam uocio jednu crnu tackicu i dve bele tackice. Verovatno je rec o mrtvim pikselima, ili kako se vec kaze. Crna je zapravo vise sive boje i primecuje se kad se malo vise obrati paznja, a ove bele skoro da se ne vide, odnosno vide se samo kada je pozadina bela, s obzirom da su svetlije od ostatka pozadine. Ne znam sad da li je ovo normalno ili za garanciju?

PIC 014.jpg

Sam rad na uredjaju je izuzetno ugodan, i moram da priznam da nisam ocekivao tako brz uredjaj, koji i ne zaostaje mnogo za znatno skupljim modelima. Osetljivost ekrana je izuzetno dobra, skrolovanje brzo. Nisam primetio znacajnije zastajanje pa i posle visecasovnog neprekidnog rada. Surfovanje je dosta ugodno, koristio sam i browser koji dolazi uz ICS, ali i Chrome, dosta su slicni. YouTube se pusta sasvim normalno iz browsera, slicno je i sa drugim klipovima, jedino nisam uspeo da pustim video sa WebTv-a na telekomovom sajtu. Da li treba da se instalira neki plugin? Rad sa vise tabova takodje je kako treba, bez znacajnijih zastajanja. Svi sajtovi su dobro ucitavani i kada na njima ima dosta flasha, jedino se malo gubio sa Burek forumom, ne znam zasto.

PIC 004.jpg

Baterija je po mom misljenju sasvim ok, ocekivao sam cak i da ce krace trajati. Ne mogu sa sigurnoscu da kazem koliko traje uz neprekidan rad, ali mislim da je 5h minimum. Puni se ne bas toliko dugo, ukljucio sam da se puni oko 20h kad je bila napunjena oko 10% i sad posle manje od 3h je napunjenost oko 75%. Meni je to prihvatljivo i za ovaj cenovni rang ne treba vise ocekivati.
Probao sam oko 10 igara i sve su radile bez seckanja i zastajanja. PDF, DOC od po vise stotina strana ucitava veoma brzo i citanje je zaista ugodno zbog dobrog ekrana.
Takodje, pustao sam i filmove od 720p i 1080p i sve je islo kako treba, narocito sa MX playerom, koji se za sada pokazao najboljim. Skajp radi odlicno, medjutim ne moze se cuti sagovornik bez slusalica, i dolazi do neznatnog seckanja i zvuku kada je ukljucena kamera, ali ako oboje iskljuce kameru onda zaista klizi. Zvuk je prihvatljiv, cuje se sasvim ok. Jedino je mozda mana sto su postavljeni sa donje strane (ako je gornja ona gde se nalazi kamera) pa ako ga stavimo na noge prilikom sedenja onda se priguse.

PIC 016.jpg

Osim ovih mrtvih piksela, ako je rec o tome, nemam skoro pa nikakve zamerke. Dobio sam znatno vise od onoga sto sam ocekivao za ovaj novac. Mislim da je u ovom trenutku najbolja kupovina za ulozeno - dobijeno.

Poslednja izmena:
Da li neko moze vise da kaze o IPS ekranu? Kakvo mu je osvetljenje, da li je bolje nego kod Asus Tranformera TF 101? Procitao sam da su ga neki uporedjivali sa IPAD 2, pa me zanima da li je priblizno osvetljenje. U specifikacijama su naveli da ima IPS+, ali cisto sumnjam da je to tacno. Imam Asus 1 i 2, ali mi treba ovako nesto za ceru. Samo ne zelim da izgubi vid buljeci u slabo osvetljenje.

Nema IPS+ ali je po meni ekran odličan. Što se osvetljenja tiče ja brightness držim negde na trećini...

Meni se ponovo zabrljavila auto-rotacija ekrana, vidim da cu morati da ga zamenim za drugi. Od kako sam uradio factory reset pre neki dan, i popravio stvar sa auto-rotacijom, od tada nisam uopste gasio tablet, vec je isao samo na stand-by, i stvar je radila. Ali danas sam ga prvi put ugasio i posle ponovnog paljenja rotacija opet ne radi. Uradio sam novi factory reset i nakon njega radi, ali cim se iskljuci i ponovo ukljuci ne radi. Mislim da je ovo do mog primerka, posto se niko od vas ne zali na taj problem? A ne mogu ovako da ga koristim, da mora da bude uvek na stand-by i da moram da strepim da se slucajno nekad ne isprazni baterija pa da se iskljuci, a factory reset mi brise sve aplikacije tako da je ovako neupotrebljiv.

ja nemam problem sa rotacijom :/ desilo mi se jednom da nije hteo da rotira ekran pa sam ga samo okrenuo uspravno na tu stranu i rotirao je

jel ima neko neki sbp shell 3d za tablet kome ne treba root da bi radio

Nazad
Vrh Dno