Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

Jedno pitanje za vlasnike 5097: Kako se ekran ponaša na dnevnom svetlu, ne mismi baš pod direktnim suncem, nego recimo u hladu kad je sunčan dan i sl. Jel može pozadinsko osvetljene da se pojača dovoljno da ne smeta dnavno svetlo?

Evo i ja da se javim...

Preuzeo sam tablet prekjuče, ali sam tek sinoć stigao i da se poigram malo.

Nemam ništa za sada da dodam, što pre mene već nije rečeno, osim nečega što niko nije pomenuo, a zahvaljujući članu zekaisapa, koji mi ne poklonio ovaj Mini USB On-The-Go Host OTG Adapter mogu vam reći da Prestigio bez problema "vidi" fleševe (ispoban Kingston od 4GB) i externe HDD (isproban Verbatim od 500GB).

Evo sličica...

Pogledajte prilog 88917

Pogledajte prilog 88918

Pogledajte prilog 88919

Pozdrav druze, reci mi da li si samo povezao USB flash preko adaptera ili si jos nesto podesavao da bi ga tablet prepoznao?

Samo sam ga povezao preko OTG adaptera, bas kao sto je na slikama prikazano, a softverski nista nisam dirao.
I imam i ja jedno pitanje:
Kako da "dobijem" nasa slova na latinicnoj tastaturi?! Kada ukljucim englesku, nemam nasa slova. Na hrvatskoj takodje, a srpska mi je cirilica...

jel ima neko informaciju da li izlazi root za ovaj tablet uskoro?

Koju memorijsku preporucujete za ovaj tablet? Nasao sam neku 32gb, class 4 za nekih 2000? Ili da ipak jurim neku class 6?

ja sam kupio 16gb class 4 i dobra je....kako si nasao 32gb tako jeftino?
nego nesto se sporo prebacuje na nju....ja sam mislio da klasa 4 znaci da se prebacuje 4mbps :/

Poslednja izmena:
Devojka nasla u nekoj radnji u Nisu. 🙂 moracu da pogledam sutra koji je proizvodjac...

Edit: ipak je to cena za onu od 16gb, od 32 je 3000. Ali opet, mislim da vredi, pretprodaja nam ustedela za memorijsku. 🙂

Poslednja izmena:
Meni se ponovo zabrljavila auto-rotacija ekrana, vidim da cu morati da ga zamenim za drugi. Od kako sam uradio factory reset pre neki dan, i popravio stvar sa auto-rotacijom, od tada nisam uopste gasio tablet, vec je isao samo na stand-by, i stvar je radila. Ali danas sam ga prvi put ugasio i posle ponovnog paljenja rotacija opet ne radi. Uradio sam novi factory reset i nakon njega radi, ali cim se iskljuci i ponovo ukljuci ne radi. Mislim da je ovo do mog primerka, posto se niko od vas ne zali na taj problem? A ne mogu ovako da ga koristim, da mora da bude uvek na stand-by i da moram da strepim da se slucajno nekad ne isprazni baterija pa da se iskljuci, a factory reset mi brise sve aplikacije tako da je ovako neupotrebljiv.

Meni se jednom desilo da se zabaguje rotacija ali proradila je čim sam ga isključio i uključio, nisam radio reset...

Samo sam ga povezao preko OTG adaptera, bas kao sto je na slikama prikazano, a softverski nista nisam dirao.
Kako da "dobijem" nasa slova na latinicnoj tastaturi?! Kada ukljucim englesku, nemam nasa slova. Na hrvatskoj takodje, a srpska mi je cirilica...

Nadji SlidIt sa serbian latin i cyrilic language pack-om.

Ni jednom mi nije zabagovala rotacija ekrana, ja sam uze 32Gb clasa 4 i odlicno me sluzi.
Ima sam instalirana 3 lunchera i nije mi se desilo da blokira, gasi se......

Na hrvatskoj, drži malo duze taster: C za Č i Ć, D za Đ i tako redom...

Jedno pitanje za vlasnike 5097: Kako se ekran ponaša na dnevnom svetlu, ne mismi baš pod direktnim suncem, nego recimo u hladu kad je sunčan dan i sl. Jel može pozadinsko osvetljene da se pojača dovoljno da ne smeta dnavno svetlo?

Neces imati problema sa osvetljenje jer je zaista dobro. Recimo postavio sam na 1/3 osvetljenje i ne smeta mu mnogo izvor direktne svetlosti. Naravno da nije tako citljivo, ali daleko od toga da je problem. Recimo, imam HTC Wildfire i potpuno je drugacije jer napolju pri jakom suncu gotovo i da se ne vidi nista.

jel moze neko na pm da mi da link za tapatalk hd...ja sam skinuo neki ali akd udjem kaze da je expired :/

A jes malo *******o izvaditi karticu... Ja morao da upotrebim pincetu. 🙂

odmah da kazem da to sa class karticama je haos kod nas 🙂 ja imam neku samsung 16gb classa 10 i kao super vrh, snima 10mb cita 11-12 kako bi trebalo, medjutim doneo mi ujak neku sandisk i sing kad je bio pre godinu dana i ostavio 8gb classa 2 dobio ne znam uz sta bese... znaci pisanje je oko 17-18mb a citanje stize do 20 i vise, nisam testirao nista nego jednostavno vidim kad snimam sitne i krupne fajlove na nju 🙂 tako da sam od classa kod nas digao rukue 🙂

ja imam karticu u mobilnom koja je 4gb class 2 i koja je bar 5 puta brza od one 16gb class 4
ajde ljudi jel ima neko onaj taptalk krekovan 😀

Hvala na odgovoru...nisam pokusavao da aktiviram nasa slova, ali na telefonu kada drzim malo duze taster (npr. "Z") dobijem opciju da izaberem "ž", pa pokusaj tako...pozdrav

ljudi desava mi se da se tablet nekad restartuje kad je na punjenju i kad je upaljen nova launcher....jer ima jos neko iskustva sa tim? sa drugim launcherima se ne restartuje

Koliko prstiju moze da detektuje istovremeno? Svih deset, ili pet?

Evo jutros sam napravio eksperiment: izašao na terasu na direktno jutarnje sunce. Na 50% osvetljenja je ok ako ga zaklonim a sa 100% je lepo vidljiv čak i na direktnom suncu. Naravno, ekran je vrlo reflektivan tako da treba uvek naći položaj u kome ne glumi ogledalo. Inače, po kući preko dana držim 25% osvetljenja a za čitanje uz lampu pored kreveta dodatno spustim na 8%. Još jednom palac gore za ekran.

S druge strane, baterija počinje da mi ozbiljno ide na živce. 🙁 U subotu je jedva izdržala ceo dan a u nedelju se ispraznila uveče. Ne bih rekao da sam ni jedan ni drugi dan koristio tablet pominjanih 4-5 sati. To se možda postiže korišćenjem u kontinuitetu. Struja se inače troši i dok tablet "spava" tako da je sa realnim korišćenjem cifra i manja. Pošto battery properties nema prikaz detalja iz kojih bi se tačno pročitalo koliko je vremena bio uključen ekran, koliko wifi, itd. 😡 metodom merenja palcem zaključujem da sam u nedelju koristio tablet između 3 i 3 i po sata pre nego što se ugasio. 🙁

Zapravo, ne mislim da je baterija u pitanju. Nije ona mnogo manja nego kod konkurencije:
Galaxy Tab 10.1 : 7000mAh
Transformer Prime : 25Wh (25Wh/3.6V=6944 mAh)
Ipad 2: isto 25Wh, znači 7000mAh

Biće da je u pitanju neka žešća neoptimizovanost - bilo softvera, bilo Rockchip procesora. Ajd samo da se nadamo da je softver u pitanju i da će se situacija popraviti sa nekim updateom u budućnosti. :trust:

Evo do sad sam gledao neki film, putujem pa dosadno. 🙂 za 2 sata neprekidnog gledanja, baterija je na 65. Primetio sam da browser mnogo vise vuce bateriju, dok je ostalo koriscenje normalno.. Valjda ce buduce nadogradnje poboljsati to.

Evo do sad sam gledao neki film, putujem pa dosadno. 🙂 za 2 sata neprekidnog gledanja, baterija je na 65. Primetio sam da browser mnogo vise vuce bateriju, dok je ostalo koriscenje normalno.. Valjda ce buduce nadogradnje poboljsati to.

Proveri podesavanja apdejta, synca, instaliraj aeroplane mode toggle widget, pa vidi ima li promene...

zasta sluzi airplane mode? cuo sam da ljudi koriste to ali ne znam cemu sluzi....znam na mobilnom da ne mozes da koristis gsm funkciju kad upalis taj rezim,ali ne znam cemu sluzi na ovom tabletu

Gasi sve konekcije i sprecava ih da se pokrenu dok ti ne ustrebaju.

jel bih mogao tako da koristim spb shell 3d na ne rutovanom uredjaju,posto nema root za ovaj tablet

Nazad
Vrh Dno