Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

provalio sam na kraju 🙂 nego jel zna neko listu igrica koja rade na ovom tabletu...zeleo bih da isprobam sta sve moze da se radi sa njim

Neko je pitao za IPTV, evo ja sam danas dobio mail od Gigatrona.

IPTV radi samo na uredjajima iz serija 5 I 7, dakle model

PMP5097C

Potrebno je da krajnji korisnik pošalje mail na [email protected] sa sledećim informacijama:

Serijski broj:

Datum kupovine:

Mesto kupovine:

Ime I Prezime:

jel mi taj iptv vazi mesec dana od aktivacije? kako da ga gledam uopste?

jel ima neka verzija assassins creed koja radi na ovom tabletu u punoj rezoluciji? skinuo sam neku i radila je na pola ekrana,a kad sam skinuo hd verziju,ugasi se kad prodje titl :/

jel ima nekih vesti o rootu za ovaj tablet?
izvinjavam se na tripple postu,ali nemam vise opciju edit,jer sam odavno napisao prosli post :/

Pozdrav,

uzeo sam spravicu (ovo mi je prvi put da koristim tablet) i za ove pare je fenomenalna. Još da je baterija malo jača, al bože moj. Hteo bi da uzmem još nešto opreme pa bi voleo ako bi mi neko dao savet ili predlog:

1) mini USB OTG - ovo mi je obavezno zato što mu je memorija ipak ograničena. Spominjao se u temi link ka dx, ali ako neko zna gde bi mogao da ga nabavim u Srbiji (po mogućnosti Novi Sad) to bi bilo super. Ako ne dx ili tinydeal

2) mini HDMI - i ovo mi je obavezno pošto će mi između ostalog služiti i za puštanje crtaća klincima na TV kad budemo išli na more.

3) čišćenje ekrana - šta da koristim pošto je ekran već posle par dana musav od prstiju

4) zaštitna folija - koliko sam shvatio pasuju od ipada. Predlog za prodavnicu u NS gde da pogledam ili opet preko net-a

5) torbica - jeste da je futrola koja je stigla sa njim vrlo lepa ali mi treba nešto da sve popakujem kad idem na put. Kontam da bi neka torba za netbook pasovala

6) Memorijska kartica - predlozi

Mnogo pitanja, pa ako je neko zainteresovan da pomogne. Unapred hvala.

I meni je prvi tablet tako da ne znam mnogo više od tebe ali evo da probam da pomognem... 🙂

1) Ne znam, i meni treba. Tražio sam po netu ali našao sam samo micro USB OTG, nigde nisam našao mini. Ja imam USB mini adapter ali on ne radi. Neko je u ovoj temi pominjao prespajanje pinova ali to nemam čime da uradim a nisam siguran ni da bi znao...

2) mini HDMI bi trebalo da ima u Tehnomaniji, bar tako piše na njihovom sajtu.

3) Ja sam koristio sredstvo za čišćenje TFT monitora.

4) i 5) stvarno ne znam. 🙂

6) Nisi naveo na koliko GB ciljaš, koliko sam ja gledao memorijske od 32GB nekih proverenih proizvođača (Transcend, Kingston) se kreću od nekih 3000 pa do 4500 din, kako gde. Ako bi ti i 16GB završilo posao njih možeš da nađeš za oko 1500din.

Nadam se da sam pomogao... 🙂

mene interesuje da li na deal extreme moze da se kupi american express karticom?

Imas na kupujemprodajem decka koji prodaje OTG kablove za 500 dinara, postarina te nece izaci vise od 200, meni danas doneo jedan kabl.

@dule_ns:
4. Ja sam juce uzeo foliju od iPad 2. Sto se visine tice, taman je, a sto se tice sirine, sa svake strane mu fali oko 3 mm.
Uzeo sam je u vele i maloprodaji Vip u Fruskogorskoj (lako ces ih naci na google).

Prisataje sasvim ok. Jedino ima "rupicu" od hardverskog tastera iPad-a, ali niko nije savršen 🙂

Ja sam stavio od IPAD2 foliju i legla je...🙂
Dodatno za nosenje mozes da pogledas Hama 10.2 za notebook-ove.Tableti u njih nalezu extra i moze da se nosi kao torbica.
Karticu moja preporuka ti je Samsung( sad su se pojavile dosta dobre i brze kartice) ili ako hoces jeftinije, a da je dobro Silicon Power.

Dobio sam onaj iptv koji ide uz njega. U pitanju je aplikacija koju skinete na tablet kada posaljete mail na onu adresu koju je vec neko postavio. Pratite uputstva i to je to. Ima oko 60 kanala, kvalitet nije nesto preterano dobar, ali je ok.

Da li je neko probao da prikači USB Ethernet karticu preko USB OTG kabla?

Ovo bi mi bilo jako interesantno ako može.

Evo probaću ja čim uzmem kabl. 🙂

To generalno i mene zanima, koje sve tipove uređaja on može da prepozna (miš, tastaturu, bluetooth, gamepad 😀, itd. ) ... ?

Znam da može USB tastatura, flash i hard disk kao i 3G modem, ali nisam probao Ethernet karticu, a to bi mi bilo jako interesantno, čisto jer za Android ima zanimljivih alata za HP servere. Imam TP-link TL-WR702N mini ruter koji svuda nosim od kada sam ga kupio pre par meseci, super je gadget, ali bih voleo da može i ovo.

Poslednja izmena:
Uzeti ili Ne, imam jos dva sata akcije, help!,

ja mislim da ako ti tablet ne treba za igranje igara da ces biti zadovoljan ako ga kupis 😉 mozes da igras neke igre,ali one namenjene za tegru ne mozes....ostale aplikacije rade super...tablet je kvalitetno izradjen,tanak,ima dobar ekran i ide kozna fotrola uz njega...ako ti tablet treba za multimediju,internet,ebook onda je dobra kupovina

ja mislim da ako ti tablet ne treba za igranje igara da ces biti zadovoljan ako ga kupis 😉 mozes da igras neke igre,ali one namenjene za tegru ne mozes....ostale aplikacije rade super...tablet je kvalitetno izradjen,tanak,ima dobar ekran i ide kozna fotrola uz njega...ako ti tablet treba za multimediju,internet,ebook onda je dobra kupovina

Potpisujem sve gore navedeno, tablet je prva liga, za sve osim za tegra igre, za taj novac nema nista ni priblizno dobro, a bilo sta primetno bolje kosta duplo vise.

Kakav je ekran u odnosu na ipad2?Imao sam ipad2 ali sam ga prodao jer sam dobio dobru ponudu za njega a treba mi tablet za citanje stripova,poneku igru(plants vs zombies,fruit ninja i sl.) a nebih bas da dajem 400-500e.

Za to sto si naveonje extra.Ean mogu reci da je isti kao ipad2.imam i njega🙂

da odogovrim ljudima:

1. Folija od ipad2 staje bez problema problem hardware taster samo sto ima rupica i to je to, mozda treba malo da se skrati 2mm
2. Fotrola odgovara od ipad2,3 bez problema samo sto ti ostane zatvoreno za + - vol i treba da se busne rupa za sluske gore ova fotorla

http://www.vivitar.com/products/7/apple-accessories-/1002/v10883

mada ne moze da ga otkljuca i zakljuca...

3. Za te pare nov verovatno nema bolji kod nas da se uzme, moje misljenje da je ipad 1 bolje kupiti za 200e nego ovo za 200e novo al to sam ja 🙂
4. Ekran me i nije toliko odusevio, dzaba mu ips kad mu rezolucija losa dosta i 1ghz cpu, pa ima laga dosta kad vozis levo desno po stranicama, predlazem apex da se instalira novi i ukine tablet animacija i radice bolje.
rama ima dosta tako da to nije problem, dobre je i izrade ne kliza u ruci, a njegova torbica je fensi ali nije bas prakticna, ovakva gore kosta 2000din da se uzme od koze za ipad i jos moze da stoji za filmove....da se napravi postolje od nje. Velika mu je mana nedostatka bluetooth-a jer nemozete da serujete preko njega internet konekciju nego preko wifi koji ce vam pojesti bateriju na telefonu za 2h. Nisam se puno igrao ali za to vreme sam video da tesko moze da izgura vise od 5h-6h uz upaljen wifi i to je pitanje. Mada mu ovaj cpu od 1ghz taman jer je rezolucija mala i nema kameru ali mislim da su trebali bar 1.5ghz da stave single core (kao na htc senzaciji xl) sve bi radilo daleko bolje... ovako opet ostaje na krajnjem kupcu da odluci.... jednostavno za ove pare zaista kod nas nista nema novo bolje da se kupi i dobro je uradjen.

Narucio sam ovaj adapter pa kad stigne da cu drugu da proba dal radi pa javljam zainteresovanima mozemo i da narucimo vecu kolicinu 🙂 ako hocete samo da stigne iz kine 🙂

da i neko je pitao da neku putnu torbu, ja imam od netbooka belkin http://www.itsvet.com/proizvod/belkin-f8n161eablk/carrybag/114/1184 i tacno sa sve fotrolom stane unutra 🙂 i njoj ga nosim kad idem napolje na dalje tj duze....dobra je torba skorz debele i ivice i da tresne nece nista biti

ps. samo da dodam torba za ipad ne bas ova nego, nego na ovu foru gunete tablet unutra i otvarate samo prednju stranu on stoji.... ipad otkljucava ali prestigia ne tako da ce to morati rucno, ovu sam stavio cisto kao primer bzv znaci na tu foru fotrolica

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno