Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

Ista, 1024x768.

@Jon Doe: Pa koliku bi ti rezoluciju? Malo je tesko zamislito da ima retina ekran za te pare. Takodje, ova gustina piksela je vise nego ok, tesko da se moze uputiti zamerka, jedino ipad3 ima vecu. Tableti sa ekranima 16:9 imaju za nijansu vecu rezoluciju ali su duzi, tako da mu dodje skoro potpuno isto. Inace, ekran je ovde ekstra kvaliteta u pogledu svetline, boja, uglova gledanja itd, pravi IPS.

P.S. Rezolucija od 1024X768 je do pre 5-6 godina bila standard na ekranima od 17" (a retko ko je imao vece), tako da je za 9.7" fantasticna.

Većina tableta ima 1280x800 ako su 10inch androidi, 1024x768 za ipad i ipad2, ili 1024x600 za manje sedmice.
1024x768 je sasvim ok, jedina dva tableta sa značajno većim rezolucijama su novi iPad ili Transformer Prime TF700. Ni jedan ni drugi nije lako nabaviti, a i cena im je nekoliko puta viša.

5097 mogu se prigovoriti mnoge druge stvari, ali za tablet od 200€ ekran nije jedna od njih.

Većina tableta ima 1280x800 ako su 10inch androidi, 1024x768 za ipad i ipad2, ili 1024x600 za manje sedmice.
1024x768 je sasvim ok, jedina dva tableta sa značajno većim rezolucijama su novi iPad ili Transformer Prime TF700. Ni jedan ni drugi nije lako nabaviti, a i cena im je nekoliko puta viša.

5097 mogu se prigovoriti mnoge druge stvari, ali za tablet od 200€ ekran nije jedna od njih.

Posebno je taj transformer tesko nabaviti, imajuci u vidu cinjenicu da se jos uvek ne proizvodi vec je samo u najavi. 🙂🙂🙂

Da li je svetlina ekrana bolja nego na asus transformeru tf 101? On isto ima ips, ali kada se njegov ekran uporedi sa svetlinom IPAD2 gubi bitku.

mozda sam ja malo vise kritican, priznajem 🙂
nekako sam se tripovao da mi je mracan displej al to nije problem nego sam imao trip da ipad 1 i 2 kao da imaju AntiA pa sve deluje malo mekse... jer imam na telefonu 800x480 od 2007 godine pa mi malo veliki ovaj pixel, znam kad sam uzeo prestigio 7070c da sam ga prodao posle 2 dana jer je bio sporiji od telefona i i mao losju rez ( pri tom sam ga oc na 1.2ghz) ali opet Archos G9 je tu na papiru mnogo jaci jedino sto su u*ebali ono sa ekranom bas steta velika mislim da bi bio vrh u toj klasi 250$ koliko kosta... al sta ces.....

nekako sam se tripovao da mi je mracan displej al to nije problem nego sam imao trip da ipad 1 i 2 kao da imaju AntiA pa sve deluje malo mekse... jer imam na telefonu 800x480 od 2007 godine pa mi malo veliki ovaj pixel, znam kad sam uzeo prestigio 7070c da sam ga prodao posle 2 dana jer je bio sporiji od telefona i i mao losju rez ( pri tom sam ga oc na 1.2ghz) ali opet Archos G9 je tu na papiru mnogo jaci jedino sto su u*ebali ono sa ekranom bas steta velika mislim da bi bio vrh u toj klasi 250$ koliko kosta... al sta ces.....

Koji je to telefon imao 2007-me 800X480?

imao si na pda uredjajima 640x480 jos 2005. godine. nokia internet tablet je 2008. godine imao 4" ekran i 800x480. nije evolucija pocela sa androidom.

Poslednja izmena:

Prve dve generacije iPad-a imaju nesto ispod 130 piksela po inču, tako da pikselizacija može da se sasvim fino primeti kada se koristi custom rotiranje i transliranje grafičkih elemenata. Na statičkim elementima se ne primećuje toliko jer se očekuje da svu grafiku napraviš u razmeri 1:1 i dodaš antialiasing prilikom skaliranja na native rezoluciju pre snimanja u PNG format.

Juče sam kupio Archos G9 80 Turbo i ekran je pristojan, bez ikakvog talasanja. Onaj problem je rešen sa boljom konstrukcijom kućišta krajem prošle godine. Slika je dobra (160 dpi), mada su uglovi gledanja dosta uži nego kod IPS ekrana. Paneli su MVA i izgleda da se razlikuju između 101 i 80. 80 ima bolji prikaz crne boje i bolji kontrast, a lošije osvetljenje ekrana i uže uglove gledanja.

Osvetljenje ekrana nije toliko bitno. Kao eksperiment, ako smanjite osvetljenje ekrana, razlika će biti očigledna samo u prvom trenutku ili ako se neposredno poredi sa drugim ekranom.

imao si na pda uredjajima 640x480 jos 2005. godine. nokia internet tablet je 2008. godine imao 4" ekran i 800x480. nije evolucija pocela sa androidom.

Nije, nego revolucija. Svasta je bilo, ali niko nije imao zaista upotrebljiv i zaokruzen uredjaj do pojave iphonea. Bilo je jacih ekrana, brzih procesora, vise memorije, ali da li je postojao i jedan stvarno zapamcen uredjaj koji je sve to uspesno koristio kao celinu?

Nije, nego revolucija. Svasta je bilo, ali niko nije imao zaista upotrebljiv i zaokruzen uredjaj do pojave iphonea. Bilo je jacih ekrana, brzih procesora, vise memorije, ali da li je postojao i jedan stvarno zapamcen uredjaj koji je sve to uspesno koristio kao celinu?

Symbian telefoni su bili prilično popularni svojevremeno (svuda osim u US).

S druge strane, iPhone nije baš bio upotrebljiv u početku. Tek je druga generacija (iPhone 3G) bila ono što je iPhone od početka trebao da bude (čak se i model interno označava kao iPhone 1.2). Third party developeri nisu mogli uopšte da prave i prodaju aplikacije u početku (ta opcija je takođe dodana pojavom druge generacije, sredinom 2008.-e).

Symbian telefoni su bili prilično popularni svojevremeno (svuda osim u US).

S druge strane, iPhone nije baš bio upotrebljiv u početku. Tek je druga generacija (iPhone 3G) bila ono što je iPhone od početka trebao da bude (čak se i model interno označava kao iPhone 1.2). Third party developeri nisu mogli uopšte da prave i prodaju aplikacije u početku (ta opcija je takođe dodana pojavom druge generacije, sredinom 2008.-e).

Ja nisam rekao da nije bilo popularnih telefona, vec da nije bilo telefona koji su mocan hardver znali da iskoriste kao dobru zaokruzenu celinu koja nudi i mogucnosti i lakocu koriscenja. Ruku na srce, Simbian je bio sra*e, OS pravljen za malecke ekrane koji je Nokia nakon pobede nad konkurencijom tvrdoglavo gurala skoro citavu deceniju, kao i Microsoft onaj ubogi IE 6.0. Simbian nije opstajao zato sto je bio dobar, posto to nije bio, nego zato sto je Nokia imala skoro pa monopol na trzistu.

ja sam probao onaj iptv sto se dobije uz tablet i dobro radi...a d3go nisam,jer nisam sbb korisnik :/

Ljudi, ne idite u off. Nema potrebe da se diskutuje o kvalitetu ekrana na ovom uredjaju jer je ekran i vise nego odlican. Cak i sa 20% osvetljenja ekran i dalje izgleda fenomenalno. Takodje, koliko sam primetio za ovih 10 dana koriscenja, trajanje baterije se znatno produzava ako smanjite osvetljenje, a unutra je sasvim dovoljno 20-30% osvetljenja. Inace, baterija je sasvim ok, juce sam ga u 11h skinuo sa punjaca, bio je 100% napunjen, i iskljucio se tek u 21h, a koristio sam ga gotovo sve vreme, uz manje pauze, i to bio na netu, gledao film jedno sat vremena itd... jedino mi smetaju ti mrtvi pikseli, jedan crni i dva bela. Al ajde...

vrati tablet... kakvi mrtvi pikseli bre... vrati to i traži drugi!

Ma nisam iz Beograda, pa se sve premisljam da li mi se isplati da ga nosim. Inace, nisu toliko upadljivi, ali me nervira jer prosto imam potrebu da gledam u njih, na neki nacin mi bodu oci. Ne znam sta da radim...

Ma nisam iz Beograda, pa se sve premisljam da li mi se isplati da ga nosim. Inace, nisu toliko upadljivi, ali me nervira jer prosto imam potrebu da gledam u njih, na neki nacin mi bodu oci. Ne znam sta da radim...

Vrati, platio si koliko je kostalo i zasluzujes 100% ispravan. Raspitaj se samo da nemaju onu foru kao pojedini, tipa "do ne-znam-koliko-mrtvih-piksela" ne podleze reklamaciji, kao lcd tv-i.

Da vam prenesem utiske... Zovem prvo
Gigatron radnju gde sam uzeo tablet i
iznesem problem sa mrtvim pikselima,
prodavac me odmah uputi na Gigatron
servis. Zovem ja servis, opet iznosim
problem, oni mi kazu kako u principu
ne daju garanciju na pixele kada su u
pitanju tableti i laptopovi i da to vazi
samo za monitore i televizore, i da je
trebalo da to reklamiram u roku od 7
dana, a ni tad mozda ne bi prihvatili,
upute oni mene na Generalnog
uvoznika Azbis (ili tako nesto). Zovem
ja uvoznika, javi se neki decko i kaze da
dodjem i da ce gotovo sigurno da ga
zamene, a posto ga nemaju na lageru,
dace mi potvrdu sa kojom mogu da
uzmem tablet u nekoj Gigatron radnji.
Posle toga zovem servis, oni kazu da
prvo moram sa tom potvrdom da
dodjem kod njih, da oni to pogledaju
pa ako je sve u redu, poslace me u
neku od radnji da ga podignem. E,
Srbijo, medju sljivama! Sutra cu da
odem, te ako sve ne bude kako valja,
preduzecu druge mere. Pa mislim
stvarno, platis i jos treba da ih molis da
isprave sopstvene greske.

nisu oni krivi sto tablet ima mrtve pixele, te nije njihova greska. jedinu gresku koju mogu da naprave je da ne zamene tablet, pa se nadje neko sa kratkim fitiljom i polupa im pola radnje.

ja sa gigatronom generalno nisam imao problem. svojevremeno sam kupio kod njih 3850 graficku cim je izasla, kartica je apsolutno ispravno radila u windows-u i u igrama, ali nece da prikaze sliku u biosu.... samo crn ekran do windowsa. mrzelo me da se cimam, te sam je ostavio, jer mi je sistem bio vec podesen i sredjen, sta ce mi bios? medjutim posle 20-ak dana mi je nesto trebalo u biosu i ja poludim, izvadim karticu, odnesem u gigatron, oni me upute na servis gde su mi verovali na rec da kartica ima takav problem, lepo sam rekao ispravna je ali ne daje sliku pre windowsa. i oni mi refundiraju karticu, ja dodao jos neki dinar i uzeo isto kod njih 8800gt.

elem, oduzih, ako je to i dalje ta ista firma zamenice ti tablet.

Ne kazem da su krivi, ali bice ako ga ne zamene. jedini ko je zaista izasao u susret bio je covek iz generalnog uvoznika. videcemo.

Ljudi iz Asbisa su totalno korektni, ja sa njima nisam imao nikakvih problema.Menjao sam jedno zenin 5080.Koliko znam svu kolicinu je uzeo Gigatron i zato oni mogu samo da ti daju potvrdu da odes po novi kod njih ili da ti vrate pare ako nemaju.
Tako to funkcionise kad uvoznik nema vise artikal koji se reklamaira.

Da vam prenesem utiske... Zovem prvo
Gigatron radnju gde sam uzeo tablet i
iznesem problem sa mrtvim pikselima,
prodavac me odmah uputi na Gigatron
servis. Zovem ja servis, opet iznosim
problem, oni mi kazu kako u principu
ne daju garanciju na pixele kada su u
pitanju tableti i laptopovi i da to vazi
samo za monitore i televizore, i da je
trebalo da to reklamiram u roku od 7
dana, a ni tad mozda ne bi prihvatili,
upute oni mene na Generalnog
uvoznika Azbis (ili tako nesto). Zovem
ja uvoznika, javi se neki decko i kaze da
dodjem i da ce gotovo sigurno da ga
zamene, a posto ga nemaju na lageru,
dace mi potvrdu sa kojom mogu da
uzmem tablet u nekoj Gigatron radnji.
Posle toga zovem servis, oni kazu da
prvo moram sa tom potvrdom da
dodjem kod njih, da oni to pogledaju
pa ako je sve u redu, poslace me u
neku od radnji da ga podignem. E,
Srbijo, medju sljivama! Sutra cu da
odem, te ako sve ne bude kako valja,
preduzecu druge mere. Pa mislim
stvarno, platis i jos treba da ih molis da
isprave sopstvene greske.

Ne razumem, malo mi deluje da praviš problem gde ga nema, tj da samom sebi dižeš pritisak unapred 🙂? Koliko vidim, pozvao si, dobio info, uvoznik rekao da je sve ok (najverovatnije 🙂 ) i da ćeš dobiti od njih papir za zamenu u Gigatronu. Ako imaš papir od Asbisa, ne znam zašto ti ne bi zamenili u Gigatronu?

Nazad
Vrh Dno